Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Syla ja też daję małej herbatkę z kopru humany i z kolei zauważyłam poprawę,już się tak nie gniecie i nie pręży,ale zgodzę się z Jagodą co do bąków i ich ilości,Małgosia mogłaby startować w biciu rekordu Guinessa: mamy straszny ubaw jak zaczyna swój bąkowy koncercik 😉

Żegnam się z Wami na dziś,dobranoc Mamusie 😘

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczyny serdecznie Wam gratuluję z okazji narodzin maleństw i życzę aby zdrowo się chowały 🙂

Widziałam Waszą tabelkę i macie wpisaną Kajtuchę a urodziła 10 stycznia 🙂

Czesc Mamusie

no i znowu poniedzialek...
Synek jakby na zlosc - zaczal juz swoj koncert i marudzenie od 6.00... Mąż w pracy, bedzie w domu pewnie ok. 17stej a my tu sami ze soba tyle godzin.
Troche zazdroszcze mezowi pracy - fajnie jest miec odskocznie od pieluch.
Przeczytalam fajny artykuł w TWOIM STYLU - o "KLUBACH MAM" - w róznych miastach w EUROPIE sa takie kluby gdzie zrzeszaja sie mamy maluchow z sasiedztwa - i spotykaja sie zeby nie zwariowac w czterech scianach 😉 Super sprawa! moze zaloze taki klub w Olkuszu :P bo nasz synek ma dopiero nieco ponad miesiąc a ja juz mam dosc siedzenia w domu 🤢

Z tą pogoda to przerabane - my z Ksawerym jeszcze W OGÓLE nie bylismy na spacerze! raz ze temperatura a dwa - poki co sama nie mam jak wyjsc z nim - 3 pietro, wózek..nie ma opcji.
😞

Nasz wczorajszy solenizant 🙂 [img size=303]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/solenizant_brz.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hejka

My wczoraj dalismy malej na noc efferalgan w czopku (zalecenie lekarki) i obeszło sie bez kolki. Bo chyba nawet Wam nie pisałam ze 2 poprzednie noce od 23 do 2 była masakra!!! Mamy jej ten Efferalgan podawac przez kolejne 4 wieczory a potem to sama nie wiem co.
To cos na twarzy, ktorego przybywało w zastraszajacym tempie to sie okazała wysypka a nie tradzik jak sadziłam. Tradzik swoja droga (ale to tylko kilka chrostek) a reszta to uczulenie na cos! Dostaje Fenistil w kropelkach i ma zejsc! Kurde - ciagle cos sie przyplatuje do tej naszej Lenki 😠

Jagoda- jak byłas w ciazy to pisałas o urlopie wychowawczym (jesli dobrze pamietam) i o drugim dziecku zaraz po Ksawciu - a ja tak czytałam i sie zastanawiałam po jakim czasie zweryfikujesz swoje plany 😉 😉 No ale ja to juz przerabiałam wiec dlatego wiedziałam ze wczesniej czy pozniej to nastapi 😉

Dostałam mms-a ze zdjeciem Mai i nie umiem przesłac sobie tego do kompa zeby wkleic na forum!! Ktora potrafi to przesle na komorke!!??

HEJ Mamusie 🙂
jak ostatnio Stycznioweczka? urodzila??? czy mozemy przygarnac do siebie? 🙂
Pinacolada za kazdym razem jak patrze na nazwe profilu mam ochote sie napic :P:P:P:P:P:P
Gratuluje pierwszego miesiaca 🙂

Za tydzien z okazji porodu usiade sobie z lampka wina czerwonego :P no chyba ze pokarm sie pojawi to trzeba bedzie poczekac troszke...Trzese portkami na maxa :P

• Mamusia
pinacolada napisał:
hejka

My wczoraj dalismy malej na noc efferalgan w czopku (zalecenie lekarki) i obeszło sie bez kolki. Bo chyba nawet Wam nie pisałam ze 2 poprzednie noce od 23 do 2 była masakra!!! Mamy jej ten Efferalgan podawac przez kolejne 4 wieczory a potem to sama nie wiem co.
To cos na twarzy, ktorego przybywało w zastraszajacym tempie to sie okazała wysypka a nie tradzik jak sadziłam. Tradzik swoja droga (ale to tylko kilka chrostek) a reszta to uczulenie na cos! Dostaje Fenistil w kropelkach i ma zejsc! Kurde - ciagle cos sie przyplatuje do tej naszej Lenki 😠

Jagoda- jak byłas w ciazy to pisałas o urlopie wychowawczym (jesli dobrze pamietam) i o drugim dziecku zaraz po Ksawciu - a ja tak czytałam i sie zastanawiałam po jakim czasie zweryfikujesz swoje plany 😉 😉 No ale ja to juz przerabiałam wiec dlatego wiedziałam ze wczesniej czy pozniej to nastapi 😉

Dostałam mms-a ze zdjeciem Mai i nie umiem przesłac sobie tego do kompa zeby wkleic na forum!! Ktora potrafi to przesle na komorke!!??

to środek przeciwbólowy typu eferalgan pomaga n kolkę?
My walczyliśmy z Lenką 2 dni od 18.00 do 24.00, masakra 😞 .
Nie wiem czy ona ma kolki bo brzuszek ma mięciutki, ale ciągle jej się odbija i pierdzi jak szalona, chwilami tylko płacze, nie wiem co robić- dostaje herbatkę (plantex i Hipp), Bobotic, zmieniłam nawet mleko z Nan na Bebilon Comfort, ale chyba wróce do Nan, bo po Bebilonie jest jeszcze gorzej (pierdzi tak śmierdząco że padamy jak muchy). Kurde, już nie wiem co robić 🤨

• Mamusia
I kolejny tydzień się zaczął 🙂witam mamusie!

Oj ale robicie mi apetyt na %,jak mam wybierać na co najpierw się skuszę to whisky z colą,marzę o niej od połowy zeszłego roku 😞 a na deser winko półwytrawne 😉 dobrze,że za marzenia nie karają bo bym dostała z 25lat 🤪

anitek u was też pójdzie gładko i sprawnie,głowa do góry,kiedy odstawiasz leki?

p.s.a co z Naszą Monis77-ktoś ma z nią kontakt tel.?

Aniol ja jestem w szpitalu i stwierdzili stan przedrzucawkowy i jutro lub w srode beda wywolywac porod zelem 🤨 stad ten strach...lekow juz nie biore bo i nie ma po co...

• Mamusia
agab dobrze,że maluda wypuszcza gazy,gorzej by było gdyby nie!a do smrodziku idzie się przyzwyczaić 😉 nam też się Małgosia czasami tak buntuje,wczoraj od 18 do 23 wyginała się i postękiwała a z kolei przedwczoraj aniołek,żadnych rewelacji 🙂
Ona tak lubi wieczorkami się popsocić,nad ranem też ale w dzień jest o.k.teraz sobie śpi od 10.30

Wiadomo,że czasami też jesteśmy bezsilni,ale nikt nie mówił że będzie łatwo,karmimy,przewijamy,kąpiemy,śpiewamy,lulamy i tak w kółko,może w końcu coś zadziała albo sama się zmęczy:P

• Mamusia
anitek85 napisał:
Aniol ja jestem w szpitalu i stwierdzili stan przedrzucawkowy i jutro lub w srode beda wywolywac porod zelem 🤨 stad ten strach...lekow juz nie biore bo i nie ma po co...

aha,najważniejsze że jesteś w fachowych rękach.
Ale fajnie już lada moment będziesz tulić Olafka-chciałabym jeszcze raz przeżyć tą chwilę zaraz po narodzinach Małgosi 😆
W takim razie trzymam kciuki za akcję żel i cały poród,aby poszedł szybciuteńko 🙂

• Mamusia
aniol303 napisał:
I kolejny tydzień się zaczął 🙂witam mamusie!

Oj ale robicie mi apetyt na %,jak mam wybierać na co najpierw się skuszę to whisky z colą,marzę o niej od połowy zeszłego roku 😞 a na deser winko półwytrawne 😉 dobrze,że za marzenia nie karają bo bym dostała z 25lat 🤪

anitek u was też pójdzie gładko i sprawnie,głowa do góry,kiedy odstawiasz leki?

p.s.a co z Naszą Monis77-ktoś ma z nią kontakt tel.?

anioł303 - chyba mamy podobne gusta, też bym wybrała takie trunki, i dotego jeszcze papierosek ( no nie Jagódka:laugh: ).
Ja planuje w Walentynki takiego drineczka, no i wkońcu jakiś sexik:P ,mam nadzieję że moja niuńka chyba przeżyje tą chwile bez cycka 😉 .

Dziekuje Aniol 😘 jutro rano bede wiedziec czy to juz jutro czy moze sroda 😁 nie moge sie doczekac ale bardzo sie tez boje...no zobaczymy jak to bedzie 🙂
Najwazniejsze zeby Synus wyszedl caly i zdrowy a ja do formy dojde 🙂

• Mamusia
agab - tez byłam w szoku jak lekarka nam to zaleciła , no ale rzeczywiscie podziałało. Tylko ze nam zaleciła przez 4 wieczory a potem to nie wiem co - bede do niej dzwonic i pytac.
U nas to chyba nie były takie tradycyjne kolki bo nie wrzeszczała non stop tylko tak "napadowo" - chwilka spokoju, juz sie wydawało ze ja uspokoilismy i ze bedzie ok a tu nagle wrzask!! I tak w kołko od 23 do 2 w nocy 😞
W dzien to ona pieknie spi. Poje sobie raz flache raz cycusia i spi miedzy karmieniami. Zazwyczaj zasypia przy karmieniu a jesli nie to przytule ja na momencik i odkładam na podusie 🙂
Ja mleka nie zmieniam choc przez chwile miałam wrazenie ze go nie toleruje ale lekarka wyprowadziła mnie z błedu twierdzac ze przy Bebilonie Pepti zdarza sie to raz na milion przypadków - no chyba ze moja Lenka jest tym własnie milionowym dzieckiem 🤢 Ale raczej nie 🙂 Diety swojej pilnuje bardzo rygorystycznie - kusi mnie to i owo ale zaraz sobie przypominam ten jej nocny wrzask z bolu brzuszka i juz mi sie odechciewa 🥴
Spacery, hmmmm.... gdyby nie te zaspy to bym sie wybrała ale tak sie ciezko jezdzi po tych chodnikach ze sama nie wiem. Moze jutro wyjde Julce naprzeciw jak bedzie wracac ze szkoły .... Tylko bede musiała sobie sama zniesc wozek bo mojej Kasi jutro nie bedzie 😞 Ale moze dam rade...

Hello,

U nas była dziś położna bo mała wymiotowała nam wczoraj 3razy po jedzeniu i zażyczyliśmy sobie aby się dziś pojawiła.Stwierdziła ,że Nelcia z przejedzenia wymiotowała (tyle też wiedziałam)i mamy ją nosić po jedzeniu do góry,więc tak samo myśleliśmy i już nie wymiotuje od wczoraj.Poza tym staram się ją trochę oszukać smoczkiem ciężko idzie ,ale na troszkę się daje.Stwierdziła,że czkawka na przewijaku dostaje od tego,że ma mokro w pieluszce,choć ja twierdzę,że od zmiany temp.bo przecież się ja troszkę rozbiera.Poza tym mówiła,że Nelcia okaz zdrowia i tyle.Posiedziała 15min i przyjdzie jeszcze jak mała będzie miała 6tyg.Dużo mnie nie oświeciła,ale kit z tym.

Dziewczyny dlaczego maluszki się tak prężą jak śpią?pracują nad kupą? moja też pierdzi i to śmierdząco,ale to dobrze.

PINACOLADA - wszyscy mi tak mowili ze jak sie pojawi Ksawciu to mi sie zweryfikuje..i sie zweryfikowalo.
Dzis znowu walka..od 6.00 - juz nie mam sily, on placze i ja placze...

Ksawciu tez ma teraz pelno krostek na buzi ale ponoc to absolutnie normalne u niemowlakow i nic z tym mam nie robic.

mycloud - podobno dzieci sie tak preza i stekaja non stop przez sen bo po rpostu jelita pracuja, dzieci nie sa przyzwyczajone do tego, denerwuje je to poza tym caly uklad pokarmowy sie dopiero "wyrabia" i tak podobno musi byc [ nasz do tej pory caly czas steka i sie wierci jakby non stop robil kupe]

• Mamusia
u nas bez zmian 🙂 mała grzeczna jak aniołek 🙂 je i spi je i spi 🙂 co do jedzenia punktualna jak zegarek 🤪 🤪 gorzej z moim M bo nie za bardzo mi pomaga 😞 w nocy w ogóle nie chce wstawać i zawsze mówi rano tylko że nie słyszał, a jak mu sie kołdre próbuje zabrać to od razu się budzi...porażka. Troche zawiedziona jestem bo miało byc inaczej. Z pracy wraca na kąpiel małej, potem ja ja karmię, bo jego bolą pleby i tyle ma kontaktu z małą 😞 smuci mnie to 😞 ale może będzie miał większe parcie jak moja mama pojedzie i będzie musiał mi bardziej pomagać. Tylko nie wiem czy chce go do tego zmuszać, bo mała na pewno poczuje że on to robi od niechcenia.

allicee - od chcenia czy niechcenia musi Ci pomoc!
Czasem facet mysli ze jak siedzisz w domu z dzieckiem to masz relaksik i oni nie wstaja w nocy BO PRZECIEZ PRACUJĄ! a my to lezymy caly dzien, kawke popijamy i czytamy ksiazki... 🤢
Moj M. jest juz uswiadomiony i zazwyczaj odkad przychodzi z pracy to on sie zajmuje synkiem juz do rana 🙂
Ja mam czas na porzadki pranie prasowanie gotowanie, zakupy, kapiel i odpoczynek 🙂
Ale dzis powiedzialam Mezowi ze w sumie to chyba mu zazdroszcze ze chodzi do pracy ma kontakt z ludzmi a potem wpada wieczorkiem na kilka godzin - luksus normalnie.:P

• Mamusia
Witam WAS!!
Mialysmy dzis z NELA niezła przeprawe nocną jestem załamana tym że Ona sie tak męczy! ja chodze do tyłu a moje dziecko jest wyczerpane i spi teraz!
Dziewczyny ile razy dziennie podajecie ta herbatke!?
Ja powiem Wam ze o 2 podałam jej herabtke i w koncu usneła! wiec chyba musi cos dzialac..
A postanowilam ze chyba odstawie ten Infacol na próbe! ktoras go uzywa??