Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny widzę że wasze skarby ładnie śpią w dzień, Moja Lenka mało śpi w dzień, a jak już to bardzo niespokojnie - musi być cały czas w kołysce przy nas bo co chwilę się wybudza , trzeba wsadzać jej smoczka, powozić, czy usokajać, tak twardo to ona wogóle nie śpi, tylko w nocy albo na spacerze.
Przez to nic w domu nie mogę zrobić.
Czy wy też tak macie, czy tylko ta moja niunia taka "inna"?

• Mamusia
pinacolada ta Twoja to rzeczywiscie wielka baba 😁 😁 wygląda na fotce jak 4miesieczne dziecko! szok heh moja tez pyzata ale chyba nie aż taak 😁 chociaz jak bede miała mozliwosc pokaze wam jak wyglada na zdjeciu do paszportu .. to jest taka gruuuba 🤪

Basia oj Ty to masz charakterek!:P haha ten twój to sie z Toba ma.. mówisz ze maminsynek?:P

• Mamusia
misiamamy napisał:
cześć dziewczyny

my wczoraj byłyśmy na szczepiwniu upłakałam sie razem z Nadusia i powiedziano nam że dziecko może być marudne a ona spała 5 godz po szczepieniu potem od 16 do 20 troche marudziła i jak ją wykąpaliśmy to spała7,5 godz 🤪 obudziła sie zrobiła kupe i przymknęła oko na 3,5 godz 🤪 teraz zjadła i śpi no szok temp nie ma ja piewszy raz od właściwie ie wiem od kiedy chyba zanim zaczełam latać z pęcherzem w ciąży -sie wyspałam ide sie teraz umyć już jestem po śniadanku i lecimy na spacer jak sie duszka obudzi
czy wy słyszycie za oknem jak ptaszki ćwierkaja ???? wiosna kochane idzie 🙂

Moja lalunia dokładnie tak samo zareagowała po szczepieniach,2 dni spała tyle,że myślałam że już tak zawsze będzie a to po prostu jej reakcja-gorączki też nie miała 🙂

Basienko - Vanesska cudna 🙂 Muszę pokazać zdjęcia Ksawciowi 😉
Niezla laska rosnie :P

Pinacolada - no no, czy Ty na pewno rodzilas w styczniu :P???? hehe Lenka wygląda jakby urodzila sie w pazdzierniku hehe 😉

Katpio - Twoje malenstwo ma juz ponad miesiac uwazam ze dobrze jest chodzic na wizyty kontrolne razw miesiacu przynajmniej wiesz jak dziecko przybiera na wadze i ogolnie czy rozwija sie OK

Co do mieszkania mlek - musisz chyba trzymac sie tego co powie Twoja pediatra bo kazdy lekarz mowi co innego.
Ja slyszalam dwie wersje - tak jak Basia - stopniowo mieszac w coraz wiekszych proporcjach [tak tez robila moja przyjaciolka]. Czesciej polecana metoda to podanie w pierwszej dobie 1 butli nowego, w drugiej dwie itd. do wyeliminowania starego mleka w ogole.
A mi pediatra kazala zmienic od razu i bez zadnego stopniowego wprowadzania. Ja zrobilam po swojemu i dalam mu raz to raz to i biedny meczyl sie jak cholera

• Mamusia
katpio napisał:
a ja posiadam jeszcze elektroniczną wersję "uśnij wreszcze: gdyby któraś chciała chętnie prześlę. sama jej jeszcze nie przeczytałam, b nie ma czasu.
a jak tam nasza Ania23 robiła dla nas album i co???? na go któraś????

ja poproszę : [email protected]

ani dawno nie było na forum - napisze do niej na nk

• Mamusia
agab napisał:
katpio napisał:
a ja posiadam jeszcze elektroniczną wersję "uśnij wreszcze: gdyby któraś chciała chętnie prześlę. sama jej jeszcze nie przeczytałam, b nie ma czasu.

ja bym chciała 🙂 , mój e-mail: [email protected]

się wysyła 😉)))

• Mamusia
katpio napisał:
agab napisał:
katpio napisał:

ja bym chciała 🙂 , mój e-mail: [email protected]

się wysyła 😉)))

dzięki! Już czytam 🙂 .

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Basienko - Vanesska cudna 🙂 Muszę pokazać zdjęcia Ksawciowi 😉
Niezla laska rosnie :P

Pinacolada - no no, czy Ty na pewno rodzilas w styczniu :P???? hehe Lenka wygląda jakby urodzila sie w pazdzierniku hehe 😉

Katpio - Twoje malenstwo ma juz ponad miesiac uwazam ze dobrze jest chodzic na wizyty kontrolne razw miesiacu przynajmniej wiesz jak dziecko przybiera na wadze i ogolnie czy rozwija sie OK

Co do mieszkania mlek - musisz chyba trzymac sie tego co powie Twoja pediatra bo kazdy lekarz mowi co innego.
Ja slyszalam dwie wersje - tak jak Basia - stopniowo mieszac w coraz wiekszych proporcjach [tak tez robila moja przyjaciolka]. Czesciej polecana metoda to podanie w pierwszej dobie 1 butli nowego, w drugiej dwie itd. do wyeliminowania starego mleka w ogole.
A mi pediatra kazala zmienic od razu i bez zadnego stopniowego wprowadzania. Ja zrobilam po swojemu i dalam mu raz to raz to i biedny meczyl sie jak cholera

pierwsza wizytę mam wyznaczona na 8.III kiedy będę szczepić, wcześniej nie szłam bo nie było potrzeby, a po pierwszej wizycie zalecone mam tak jak piszesz wizyty comiesięczne.
kurcze a ja myslałam, ze kupie sobie inne mleczko, podam niuńce i bedzie ok ☺️
jak dobrze sie poradzić, 😘 dla Was za cenne rady

• Mamusia
pinacolada napisał:
katpio napisał:

ja poproszę : [email protected]

ani dawno nie było na forum - napisze do niej na nk

już wysłane,
zmykam kąpać malutką, zeby wyrobić się do "na wspólnej"

• Mamusia
Dziewczyny rzucam hasło ANTYKONCEPCJA W ZASTRZYKU czy któraś z Was rozważała tę metodę,co o niej sądzicie?

Ja właśnie rozważałam tę formę zabezpieczenia;plusy takie,że nie miesiączkuje się i jest w 100% skuteczna,no i przyjmuje się co 3 miesiące.Minus taki że można przytyć.Wczoraj oglądałam DDTVN i "doktor Piotr"o tym mówił.
A i w tym programie Zawistowski gadał o ulewaniu u niemowląt-ponoć może się utrzymywać do 6 miesięcy 😞

• Mamusia
Basiu Vanesska słodziacha 🙂 a co do modlitw to faktycznie lepiej za mamusie, bo z tego co pisałaś o tatusiu to jemu żaden święty nie pomoże!!!!
Pinacolada Lenka superaśna - pulpecioch jak moja :d
Aniolku też myślałam o zastrzyku, ale czekam do wizyty u gina żeby się go zapytać czy hormony przechodzą do pokarmu matki...bo ja jeszcze max 7miesiecy będę karmić.
Pisałam dziś do Julii - że tęsknimy za nią na forum, odp że nie ma kiedy usiąść do kompa Jonhatan rośnie zdrowo 🙂 wszystkich pozdrawia!

• Mamusia
aniol303 napisał:
Dziewczyny rzucam hasło ANTYKONCEPCJA W ZASTRZYKU czy któraś z Was rozważała tę metodę,co o niej sądzicie?

Ja właśnie rozważałam tę formę zabezpieczenia;plusy takie,że nie miesiączkuje się i jest w 100% skuteczna,no i przyjmuje się co 3 miesiące.Minus taki że można przytyć.Wczoraj oglądałam DDTVN i "doktor Piotr"o tym mówił.
A i w tym programie Zawistowski gadał o ulewaniu u niemowląt-ponoć może się utrzymywać do 6 miesięcy 😞

zmartwie cie ta metoda to na 100% ale nie jest skuteczna, osobiscie am dwie znajome ktore zaszły w ciaze po zastrzyku.. a i cena jest nie mała.. 🤔

• Mamusia
SyLa1205 napisał:
aniol303 napisał:

zmartwie cie ta metoda to na 100% ale nie jest skuteczna, osobiscie am dwie znajome ktore zaszły w ciaze po zastrzyku.. a i cena jest nie mała.. 🤔

to rzeczywiście mnie zmartwiłaś 😞to po jaką cholerę mówią że na 100%-widocznie nie wiedzą o twoich znajomych.Wiem,że cena nie mała ale póki co rozważam tę opcję i chciałam poznać Waszą opinię.Dziękuję Syla 🙂

czyli kolejny minus-metoda ta nie ma 100% skuteczności 😞

• Mamusia
aniołku - moja znajoma brała zastrzyki ale tyła strasznie 😞 Fakt - wygodne, tylko jak się np okaze ze źle tolerujesz ten zestaw hormonow to nie jestes w stanie odstawić z dnia na dzień tylko trzeba się męczyc. No i to tycie - dla mnie to wystarczy zeby zastrzyk odrzucic w przedbiegach.
Ja powrociłam do tabletek - sporo ich różnych bralam bo nie wszystkie dobrze tolerowałam. W koncu trafiłam na Jeanine - dla mnie sa rewelacyjne. Teraz tez je mam i jestem happy 😉