Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
agab normalnie zwała 🙂 dzwoni do mnie kumpela (z irlandii 🙂) i sie mnie pyta skad ja Cie znam:P heeeh bo widziała na klasie 🙂 Angela Czyz:P hihi myslala ze moze jestesmy rodzina jakas 🙂 jaaaki ten swiat maały:P:P

no rzeczywiście!, mały ten świat 🤪 🤪

• Mamusia
aniol303 napisał:
>SyLa1205 napisał:
Dziewczyny, pomózcie w wyborze 🙂

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=922900400

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=909477658

http://www.allegro.pl/item919278471_swieca_do_chrztu_z_imieniem_c_05_rs_chrzest_imi.html

http://www.allegro.pl/item946409592_swieca_do_chrztu_z_imieniem_c_13_rz_chrzest_imie.html

Też chciałam kupić tę świecę i mi osobiście podoba się ta druga,ozdobna ale bez przesady 🙂
p.s.Nelcia to przesłodki wielkolud 😉

pierwsza, albo druga, reszta trochę przesadzone z tymi ozdóbkami 🙂 .

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
Justynko to jak On sie jebnał o tyle to ile moja maa 🤪 nie no moze w szpitalu podciagneli? hmm a wszystko mozliwe co do wzrostu 🙂 nigdy nie wiadomo. Moze akurat miał czas 🙂

Syla jak go sama zmierzyłam to tez miał 60 cm 🙂 wiec nie wypowiadam sie na temat tego pana

• Mamusia
Mycloud - dopiero teraz mialam chwilke zeby przyjrzec sie projektowi - śliczny domek, wydaje się mały ale wcale taki nie jest! Bardzo funkcjonalny! No i zazdroszcze ze juz przynajmniej połowe macie za sobą. U nas dopiero się zacznie ale mamy plany zamknac do jesieni i przez zime robic środek. Nie wiem na ile nam sie to uda ale trzeba byc dobrej mysli 😉

• Mamusia
dziewczyny jak ja czytam o tych Waszych domkach to zazdroszczę i zaczynam marzyć....och jak ja bym też chciała, mój mąż był przeciwko ale teraz coraz częściej mówi że by chciał...szukamy działki...może a nóż widelec będziemy mieć mały domek 🙂

a ja dziś wyciągnęłam mój laktator i wydoiłam mleczarnię 😉 będę sprawdzać czy maja napije się z butelki bo przyjeżdża szwagierka z teściową a rodzice wypuszczają się na parapetówę i córcie zostają w domku 🙂

Moja córcia dała nam pospać w nocy łącznie 7h 🤪 obudziła się 2x szok.Wieczorem spała 4h ja aż się nudziłam;-)

Pinacolada-twoja chata także super.W naszej z projektu było 154m,ale podnieśliśmy ściany kolankowe na poddaszu i jest teraz 174+50m piwnica w której też planujemy zrobić pokój dodatkowy,kuchnię i łazienkę.Będzie też tam kotłownia,ale ,że mamy gaz to będzie czysto i żadnego węgla.

No więc czekamy na pogodę;-)
A ja czekam na słońce bo chcemy dziś na spacer!

• Mamusia
Dzień dobry!

mycloud no to super,że lalunia dała ci się wyspać,my już standardowo budzimy się koło 3,4 mała zje i śpi dalej.Wstałyśmy o 7.30.

Wczoraj poczytałam trochę "Język niemowląt" i już dziś są efekty 🙂Małgosia zjadła śniadanko,pobawiła się troszkę a teraz zasypia-obserwowałam i słuchałam ją 🙂zobaczymy jak dalej będzie.

p.s.My chyba dziś nie wyjdziemy bo trochę zimno narazie -3 stopnie,może później pod warunkiem,że nie będzie padał śnieg.

Miłego dnia Mamusie!

• Mamusia
Cześc Wam!
U nas nocka jak zwykle, pobudka o 3.00 i 7.00, myślałam że po ostatnio przespanej całej nocy tak już zostanie, ale niestety, nie ma tak dobrze 🤔 .
Wczoraj niuńka zjadła o 18.30 a o 20.00 zaczęłą tak wyć, że nie wiedzieliśmy co zrobić, łzy dosłownie tryskały, tatuś latał z suszarką, a ja z kropelkami na brzuszek 🤪 , Sławek mi mówi - "zrób jej flache, bo jest głodna", a ja - "gdzie głodna, toć jadła półtorej godz. temu", dla świętego spokoju zrobiłam tą flachę, a mała tak się na nią rzuciła że szok! wrąbała 120ml i z uśmiechem na twarzy zasnęłą 🤪 🤪 🤪 .
No, jak tak dalej pójdzie to kto na te mleko zarobi 🤢 .

Moja agab też tak często robiła,ale od niedawna staram się,aby jadła co 3h bo do tej pory była przyzwyczajona jeść z piersi mało a często.Więc jak robi się niespokojna,albo zaczyna płakać robię jej herbatkę.Sprawdź może dziecku po prostu chcę się pić.

dzien doberek 🙂

AGAB - u mnie wlasnie przed chwila bylo to samo! nigdy nie zjadl tego nowego mleka wiecej niz 150 ml a dzis - obudzil sie tak slodko bo nawet nie wiem kiedy a jak weszlam do pokoju to on sie usmiechnal i dalej sie rozgladal 🙂 [smród byl taki ze glowa mala 🙂 taka kupe nawalil i pewnie dlatego taki byl zadowolony 😉 ) a potem wlaczyl taka syrene ze nie mialam pojecia juz o co chodzi!!! wypil 150 ml i dalej krzyk! dalam kolejne 30 ml - zjadl i zasnal 🙂

• Mamusia
Hello!!!

U nas nocka ok. Młoda wczoraj zasnęla bez wiekszych ceregieli. Płakała troszkę na te dziąsła ale jak żel zaczął działać to sie uspokoiła i zasnęła. Spała ładnie calutką noc do 8:30 z przerwami na jedzonko.

Teraz tez słodko spi 🙂

Zepsuła mi się pralka 2 dni temu a wczoraj czajnik bezprzewodowy 😠 i znowu nieplanowane wydatki 😠

Muszę zamówić dziś świecę i szatkę do chrztu. Zamówie chyba z tej samej firmy co ubranko : www.abrakadabra.pl

Spadam na chwilke

• Mamusia
W języku niemowląt wyczytałam ,że dziecko powinno się na noc "zatankować na full" 😉 . Chodzi o to żeby przed spaniem podac jedzenie po 2 godzinach od poprzedniego! Ile zje to zje ale jestesmy pewne ze jest najedzone do syta i lepiej bedzie spało. ja tak robie od jakiegos tygodnia i ona rzeczywiscie po 2 h od poprzedniego karmienia zjada całą flachę (u nas jest to 110ml).

Widze ze Wy wszystkie ostro kupujecie gadzety na chrzciny 🙂
A ja mam pytanie dot. ubranek - jakie rozmiary kupujecie i skad wiecie jaka bedzie pogoda 🙂?

Mi maz narazie powiedzial zebym jeszcze odpuscila ubranko bo do 18 kwietnia daleko i nie wiemy jak cieplo badz zimno bedzie.
U nas 18 kwietnia na slubie rok temu byla przepiekna pogoda ale w tym roku zima dluga i moze byc zimno.

i mam dzisiaj dylemat innego przyjemniejszego rodzaju - chce isc w koncu do fryzjera i mam do wyboru - jechac do krk do mojej fryzjerki W LAURENCIE- koszt ok 190 pln farba ze strzyzeniem LUB moge isc tutaj do STUDIA LOREAL gdzie nie mam pojecia jak robia i nie znam fryzjerek i koszt ok 150 pln.

Co byscie zrobily?
Sama nie wiem chlender. Najgorsze jest to ze ja sama nie wiem co chce zrobic i jaki kolor i potrzebuje zdac sie na sugestie fryzjerki. 🤢

hmm, no ja tez nie zmieniam, i o kase chodzi najmniej tylko o to jezdzenie do krk :/ bo albo musze meza zostawic na caly dzien samych albo ciagnac ich ze soba a w niedziele i tak bedziemy caly dzien w krk 🤢
No i zastanawiam sie czy nei zaryzykowac tu i jak bedzie ok to w koncu mialabym fryzjera na miejscu a nie 50 km stad :/ 🤢

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
A ja mam pytanie dot. ubranek - jakie rozmiary kupujecie i skad wiecie jaka bedzie pogoda 🙂?

Mi maz narazie powiedzial zebym jeszcze odpuscila ubranko bo do 18 kwietnia daleko i nie wiemy jak cieplo badz zimno bedzie.
U nas 18 kwietnia na slubie rok temu byla przepiekna pogoda ale w tym roku zima dluga i moze byc zimno.

Pisze jeszcze raz bo mi posta skasowłao 😠

Kupiłam najpierw 68 ale szybko wymieniłam na 74. Zdecydowałam sie na wełnianą sukienkę - jesli rekawki beda z adługie to wywinę a długosc moze byc do kostek _ deptac po niej nie bedzie 😉 Pod spod zamierzam załozyc jej body z dł lub krotkim rekawem (w zaleznosci od pogody) i biały kaftanik/bluzeczkę. Rajstopki tez moga byc ciensze lub grubsze. mam jeszcze po Julce taki "płaszczyk" z kapturem gdyby było b.zimno. A jak bedzie chłodno to bede miec biały kocyk - moja ciocia zrobi mi na szydełku zeby pasował do sukienki.

A to nasza kiecka , która juz czeka w gotowości 😉

http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=63&o=2537

• Mamusia
Jagoda - ja pofatygowałabym sie do krakowa - jedzcie wszyscy do dziadkow a Ty wyskoczysz do fryzjera. Ale z drugiej strony masz racje ze wygodnie byłoby miec fryzjera na miejscu 😉 Tylko jak Ci cos spieprzy teraz to do chrzcin moze nie odrosnąć 😉

Ja swego czasu jezdziłam do fryzjera ......do Zakopanego!!!
Ale mąż po kilku wizytach się lekko zbuntował ;-) I teraz do strzyzenia jezdze do Krakowa a na farbe chodze w Bochni

• Mamusia
pinacolada napisał:
Jagoda80 napisał:

Pisze jeszcze raz bo mi posta skasowłao 😠

Kupiłam najpierw 68 ale szybko wymieniłam na 74. Zdecydowałam sie na wełnianą sukienkę - jesli rekawki beda z adługie to wywinę a długosc moze byc do kostek _ deptac po niej nie bedzie 😉 Pod spod zamierzam załozyc jej body z dł lub krotkim rekawem (w zaleznosci od pogody) i biały kaftanik/bluzeczkę. Rajstopki tez moga byc ciensze lub grubsze. mam jeszcze po Julce taki "płaszczyk" z kapturem gdyby było b.zimno. A jak bedzie chłodno to bede miec biały kocyk - moja ciocia zrobi mi na szydełku zeby pasował do sukienki.

A to nasza kiecka , która juz czeka w gotowości 😉

http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=63&o=2537

pinacolada - te ubranka na tej stronie są śliczne! Tylko te ceny 🤢 , też śliczne 🤪 .

• Mamusia
Czesc dziewczyny,
dawno nie bylo mnie. Mam nadzieje ze u Was wszytsko dobrze 🙂
Potzrebuje porady.
Moja corcia ma prawie5 tyg, okolo 2 tyg temu dostala wysypki na twarzy, najpierw na skroniach, potem tyl glowki, teraz policzki i uszy troszke, szyja i lekko klatka piersiowa. Od kilku dni na czole jakby znikalo, tzn sa tylko blade malutkie suchawe krosteczki, ale na calych policzkach sa wieksze czerwone krosteczki, ktore sa b suche i twarz w dotyku jest b szorstka, Julcia jak sie np budzi raczkami dotyka buzki i ta skora delikatnie gdzieniegdzie zaczela sie jakby luszczyc. Jak placze albo sie wysila robi sie to wszystko b czerwone. jak spi uspokaja sie i blednieje.
Lekarz powiedzial ze to normalne, dzieci to miewaja, ze skora dziecka adaptuje sie do zycia poza lonem matki i ze to zniknie. Coprawda widziak Ja okolo tygodnia temu, wtedy jeszcze nie byla buzka szorstka wiec juz sama nie wiem co o tym myslec. Kiedy to mloze zniknac i czy moze to co innego..
Pomorzcie prosze. Pozdrawiam Was serdecznie.

moniss77 napisał:
Czesc dziewczyny,
dawno nie bylo mnie. Mam nadzieje ze u Was wszytsko dobrze 🙂
Potzrebuje porady.
Moja corcia ma prawie5 tyg, okolo 2 tyg temu dostala wysypki na twarzy, najpierw na skroniach, potem tyl glowki, teraz policzki i uszy troszke, szyja i lekko klatka piersiowa. Od kilku dni na czole jakby znikalo, tzn sa tylko blade malutkie suchawe krosteczki, ale na calych policzkach sa wieksze czerwone krosteczki, ktore sa b suche i twarz w dotyku jest b szorstka, Julcia jak sie np budzi raczkami dotyka buzki i ta skora delikatnie gdzieniegdzie zaczela sie jakby luszczyc. Jak placze albo sie wysila robi sie to wszystko b czerwone. jak spi uspokaja sie i blednieje.
Lekarz powiedzial ze to normalne, dzieci to miewaja, ze skora dziecka adaptuje sie do zycia poza lonem matki i ze to zniknie. Coprawda widziak Ja okolo tygodnia temu, wtedy jeszcze nie byla buzka szorstka wiec juz sama nie wiem co o tym myslec. Kiedy to mloze zniknac i czy moze to co innego..
Pomorzcie prosze. Pozdrawiam Was serdecznie.

monis - u nas bylo dokladnie to samo - szorstkie policzki, krosty w tych miejcach gdzie piszesz i u nas jeszcze byly luszczace sie brwi i duzo duzo krostek wokol brwi no i zmienilismy mleko dla dzieci z uczuleniami na bialko krowie i pomoglo. Policzki po ok. 1,5 tyg wygladaja duuuuzo lepiej a brwi tez lepiej ale czekamy az zejdzie zupelnie. Moze to to? ja zasugerowalam lekarce skaze no i za jej zgoda zmienilismy mleczko.