Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zmierzyłam lalunię ma 39,5 także Ksawciu na pewno nie ma małej główki-bo nasza jest całkiem normalna,Jagódka znajomi są chyba zazdrośni,że Wasz synuś jest taki idealny 😆

Rotawirusy-jeszcze czekamy a to ze względu na kasę 😞 ale planowaliśmy szczepić,ja się nie martwię tym,że wypluje bo wit.d też jej daję bezpośrednio do buźki i nie wypluwa 🙂

katpio oby Weronisia się zmieściła w 62 bo co do Małgosi to mam wątpliwości,ona tak jak mamusia góra musi być większa od dołu bo ma bary szerokie:P

• Mamusia
chrzestna była przejazdem w Krakowie i sukienusię kupiła w sklepie "Gagatek". sukienusia firmy mayoral. u nas w zachodniopomorskim nie ma sklepów z tej sieci, szukaliśmy na necie aby dokupić płaszczyk i buciki ;(.
a sunienusia prześliczna szczególnie taka modniasta bombka 😉

• Mamusia
Co do chrztu to ja narazie nie kupuje Niuni i przypuszczam że nie bede musiała u mnie w mieście otwarli wypozyczalnie ciuszków na chrzest koszt 30zł a do wyboru do koloru a pozniej nie martwie się że mi to gdzies leży 🙂 🙂 a to tylko na raz na godzine 🙂 chyba ze nie bedzie nic fajnego to oczywiste że kupie ale to w ten tydzien przed chrztem. Chrzestna(moja siostra) kupuje szatke 🙂 chrzesny, zapytałam czy u nich jest zwyczaj ze kupuja bo chce uniknąc tego zeby byly dwie? to mi powiedzial ze jak cos to on moze kupić.. dziwnie tak. To sama sobie kupie i nie bede sie przejmowac ze mam mu pisac ze ma ja kupić. Powiem Wam że chrzestny Od naszej niuni to taki grzeczny chłopczyk? albo takiego zgrywa 🤪 no jest On bo niestety nie mieliśmy w ogole do wyboru , a uwazam ze rodzice chrzestni to tylko rodzina.

Gorzej z tym w co Wy ubieracie na chrzest ! 🤨 ja myśle nad sukienką. Cos w stylu mała czarna i pasek na biodrach? tylko bym musiala znalesc taką rozkloszowana taka od piersi.

Kathio sukieneczka REWELACJA!!

KATPIO = SUKIENUSIA CUDENKO!!!!!
Co do tych zwyczajow kto placi to pierwsze slysze i my za wszystko placimy
Poza tym i chrzestna i chrzestny to "goniarstwo" jeszcze na garnuszku rodzicow - moich i meza wiec bez sensu 😉

My zaproszen nie dajemy tylko po prostu zapraszamy i tez w domu i tesciow takie male spotkanie. Nie bede dziecka meczyc dlugimi posiadowami.

CHOLERA Z TYMI ROTAWIRUSAMI - ja tez sie waham teraz..dzis moja mama dzwonila ze corka jej znajomej lezy wlasnei z dzieckiem w szpitalu bo zlapala tego wirusa [fakt ze zlapala go w szpitalu bo wczesniej byla na silna ropna angine]
Tylko ze mi lekarka powiedziala ze to szczepienie trzeba zrobic do 12 tyg a my zaczelismy juz 13

• Mamusia
Katpio sukienusia super, ciekawe w co ja mojego mężczyzne ubiore;/ Patrzyłam na allegro ale nic ciekawego nie widziałam. A pozatym chrzestna się pytała czy ma kupić ubranko bo u nas taki zwyczaj ze chrzestna ubaranko i sztke a chrzestny swiece i placi za chrzest. Zobaczymy jak to bedzie bo narazie nic ciekawego nie widziałam;/

🙂 przeze mnie widze pomiary glow nastapily :P ale przynajmniej wiem, ze moj syn ma normalna glowe a nie "taką malusia"!!! 😠 [a z tymi uwagami to dziwne jest - niby moja przyjaciolka, sama ma malutkie dziecko i wie jak takie uwagi bolą a i tak je wyglasza...-moze dlatego ze powiedzialam ze Zosia nadal ma fajne pyzie 😉 a ona zaprzeczyla ze jej schodza - wiec widac nie lubia jej obwislych polikow :P]

ale mialam dzisiaj jazde!!!! otwieram pralke [bo dzis chcialam zrobic dzien wielkiego prania] a tam szok - kilka ubranej Ksawcia dostalo nog i wychodzi. Myslalam ze zaczne i jak uciekac ale coz, trza bylo temu zaradzic - poniewaz zdarzylo mi sie to pierwszy raz zadzwonilam do mamy co mam robic a ze dodatkowo mam bzika lub nawet fobie jesli chodzi o czystosc, bakterie itd to szorowalam cala lazienke, wietrzylam, puscilam sama pusta pralke zeby sie wymyla, wygotowalam te ciuszki [te najgorsze wyrzucilam -a szkoda bo nie dosc ze nowe to moje ulubione 😞] MASAKRA! nie wiem ktore z nas inteligentnie wrzucilo ciuszki i zamknelo pralke ale wole nie wnikac juz...grrrr ochyda! i wyobrazcie sobie ze nawet gotowanie nie pomoglo i na jednym pajacu zostaly plamy i tez go wywalilam 😞

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
Katpio sukienusia super, ciekawe w co ja mojego mężczyzne ubiore;/ Patrzyłam na allegro ale nic ciekawego nie widziałam. A pozatym chrzestna się pytała czy ma kupić ubranko bo u nas taki zwyczaj ze chrzestna ubaranko i sztke a chrzestny swiece i placi za chrzest. Zobaczymy jak to bedzie bo narazie nic ciekawego nie widziałam;/

W Poznaniu też nie ma tego zwyczaju,tylko świeca i szatka ale być nie musi.Jak chrzestni chcą rodziców w jakiś sposób odciążyć to kupują 🙂

• Mamusia
no ładnie!:P Jagoda samo pranie Ci nie pomoze. Zeby zdezynfekować pralkę trzeba nastawić na najwyższa temperaturę i wsypac sodę oczyszczoną. Tak powinno sie dezynefkowac pralke co najmniej 2 3 razy w roku. Bo pralka to siedlisko zarazków. Nie mowiąc już o tym że trzeba też szorowac tam gdzie proszek się wsypuje. A Bakterie giną tylko w wysokiej temperaturze 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
ale mialam dzisiaj jazde!!!! otwieram pralke [bo dzis chcialam zrobic dzien wielkiego prania] a tam szok - kilka ubranej Ksawcia dostalo nog i wychodzi. Myslalam ze zaczne i jak uciekac ale coz, trza bylo temu zaradzic - poniewaz zdarzylo mi sie to pierwszy raz zadzwonilam do mamy co mam robic a ze dodatkowo mam bzika lub nawet fobie jesli chodzi o czystosc, bakterie itd to szorowalam cala lazienke, wietrzylam, puscilam sama pusta pralke zeby sie wymyla, wygotowalam te ciuszki [te najgorsze wyrzucilam -a szkoda bo nie dosc ze nowe to moje ulubione 😞] MASAKRA! nie wiem ktore z nas inteligentnie wrzucilo ciuszki i zamknelo pralke ale wole nie wnikac juz...grrrr ochyda! i wyobrazcie sobie ze nawet gotowanie nie pomoglo i na jednym pajacu zostaly plamy i tez go wywalilam 😞

Jagódka następnym razem nie wyrzucaj,najpierw zamocz te rzeczy w zimnej wodzie,użyj szarego mydła a dopiero potem wygotuj,powinno pomóc bo szkoda ciuszków.Ja mam takie mydło na plamy Gallseife z Niemiec i zawsze pomaga 🙂jest nawet do kupienia na allegro 🙂Mydełko polecam na przyszłość!!!

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
no ładnie!:P Jagoda samo pranie Ci nie pomoze. Zeby zdezynfekować pralkę trzeba nastawić na najwyższa temperaturę i wsypac sodę oczyszczoną. Tak powinno sie dezynefkowac pralke co najmniej 2 3 razy w roku. Bo pralka to siedlisko zarazków. Nie mowiąc już o tym że trzeba też szorowac tam gdzie proszek się wsypuje. A Bakterie giną tylko w wysokiej temperaturze 🙂

prawda,prawda ja od czasu puszczam pralkę i wlewam ocet,tak samo robię z czajnikami

aniol303 napisał:
Jagoda80 napisał:

Jagódka następnym razem nie wyrzucaj,najpierw zamocz te rzeczy w zimnej wodzie,użyj szarego mydła a dopiero potem wygotuj,powinno pomóc bo szkoda ciuszków.Ja mam takie mydło na plamy Gallseife z Niemiec i zawsze pomaga 🙂jest nawet do kupienia na allegro 🙂Mydełko polecam na przyszłość!!!

mam nadzieje ze mi sie to wiecej nie przytrafi 😉
A z ciekawosci - dlaczego do zimnej wody??

Jagoda a tak z innej beczki widzę,że zbliża się wasza rocznica ślubu,nasz zresztą też.Masz jakiś pomysł juz na spędzenie tego dnia lub na prezent?bo ja myślę i myślę i nic mi do glowy nie przychodzi;/

Czy wasze dzieci dużo sikają?tzn.jak otwieracie pieluszkę po 2h to czy jest mocno przesikana?pytam bo moja bardzo dużo sika i jak otwieram pieluchę to jeszcze raz puszcza siki.Fakt pije 2x dziennie po ok.60ml wody może dlatego.Zamierzam jutro dać jej mocz do badania tak z ciekawości czy wsio ok.

mycloud napisał:
Jagoda a tak z innej beczki widzę,że zbliża się wasza rocznica ślubu,nasz zresztą też.Masz jakiś pomysł juz na spędzenie tego dnia lub na prezent?bo ja myślę i myślę i nic mi do glowy nie przychodzi;/

no wiesz, gdyby Ksawciu byl wiekszy to pewnie podrucilibysmy go do dziadkow a sami pojechalibysmy na romantyczny weekend do tego samego hotelu SPA w ktorym bylismy w podrozy poslubnej i w ktorym zreszta wyszedl nam pozytywny test ciazowy 😉 no ale... nie myslalam jeszcze nad tym i pewnie tylko napijemy sie winka [jesli bedziemy miec sile 😉 ] i tyle

mycloud napisał:
Czy wasze dzieci dużo sikają?tzn.jak otwieracie pieluszkę po 2h to czy jest mocno przesikana?pytam bo moja bardzo dużo sika i jak otwieram pieluchę to jeszcze raz puszcza siki.Fakt pije 2x dziennie po ok.60ml wody może dlatego.Zamierzam jutro dać jej mocz do badania tak z ciekawości czy wsio ok.

to na pewno z powodu wody. My bardzo rzadko podajemy herbatki ok 25 ml na dobe razem z lacido baby i tyle ale jak uda nam sie wcisnac gdzies miedzy posilki i spanie 50-70 ml to zauwazylam ze Ksawciu duuuzo wiecej siusia