Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi_W napisał:
Megi ,to ja mam taki w 15 tyg, ale super focia.
Paullel - mi nic nie schodzi jeszcze, ale bola sutki ,jak jest zimno, 😞

Bolą bolą i to strasznie:P I to do teraz :P Jednymym wyjściem ciepło się ubierać, a jak już zaczną boleć to wtulać się w pościel 😉

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
i z moich brodawek schodzi troszke skora czyli to normalne 🙂 a jesli chodzi o piersi to rosna na potege mam nadzieje ze pokarm bedzie dla mojej malej bo mam zamiar karmic ile wlezie juz sie nie moge doczekac 🙂 a teraz jak mowie o karmirniu to sie wlasnie rusza 🙂 wie ze o papu chodzi glomodor jeden 🙂

Jesli chodzi o badania 3/4 d to nie nastawiaj sie ze bedziesz widziec dziecko jak na filmie w tv. Wszystko zalezy od ulozenia i gestosci wod plodowych, no i od lekarza. U nas bylo widac niewiele, jedno fajne ujecie jak Ksawciu połyka i wypluwa wody 🙂
A wszystkie pomiary i badania narzadow wew. robi sie zawsze na podstawie USG2D - tego wzyklego. Na nim tez lepiej ponoc widac plec - pisalysmy o tym jakies 1,5 tyg temu na swiezo - dosc obszrnie 🙂

Co do piersi - ja w drugim miesiacu przeskoczylam z B na D a teraz juz mam E 🤢 Fafne są, ale czasem o nie zawadzam bolesnie bo nie jestem przyzwyczajona do takich rozmiarow 😉

[URL=http://www.naobcasach.pl]

Czesc Julka 🙂 Czuje sie dobrze, chociaz spanie na bokach mnie denerwuje :/
Maz jak straznik - powiedzial ze jak w nocy mnie zobaczy na plecach to mnie bedzie budzil - i dzis sie budze - a on nade mna i patrzy na mnie bo spalam na plecach 🙂 - pytam czemu mnie nie budzi - a on - ze wiedzial ze mnie wzrokiem obudzi - tak latwiej 😉 🙃 no i zmiana pozycji na bok 🤢

Poza tym synek strasznie sie wierci, ja nie wiem... on chyba nie spi nic 😉

Dzis ide do dentysty na dluuuga 2 godzinna sesje rekonstrukcji zeba i wstawienie jakis wlokien szklanych - nie dosc ze kolejne setki wydane to jeszcze nie wiem jak wytrzymam 2 godziny na fotelu na ...plecach na lezaco! (bo teraz taka moda w gabinetach)

Zrobilam tez dzis duuuże zakupy na allegro 🙂
Ale nie na aukcach tylko KUP TERAZ - kurcze, b. tanie wszystko, a jak u jednego dostawcy to za przesylke grosze sie placi.
Kupilam półśpiochy 3 pary za 4,90pln/szt., niedrapki za 2,99, kaftaniki za 5, bodziaki za 5, wyprawki 5 czesciowe, czapeczki, okrycia kapielowe...ceny jak w lumeksach a nowiutkie z metka 🙂

• Mamusia
Uffff, witam, doszłam wkońcu do końca...
Objadłam się właśnie mega wielkim obiadem (schabik, fasolka szparagowa, brokuł, kalafior, ziemniaczki i ogórek kiszony..), oj mam ten apetyt w ciąży 😁
Noi Jagódka zaczęła skakać ale ponoć po jedzeniu dzidzie mogą się ruszać bo dostają dawkę energii..
Pryzszła mi dziś ta poduszka MotherHoos w kształcie litery C, troszkę się do niej przymierzyłam , poleżałam, jak na razie wydaje mi się superowa, ma kilka pozycji do ustawienia, zobaczymy jak będzie po dzisiejszej nocy chociaż oglądam sobie na niej telewizję i dużo wygodniej 🙂

życzę miłego dnia
🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:

Zrobilam tez dzis duuuże zakupy na allegro 🙂
Ale nie na aukcach tylko KUP TERAZ - kurcze, b. tanie wszystko, a jak u jednego dostawcy to za przesylke grosze sie placi.
Kupilam półśpiochy 3 pary za 4,90pln/szt., niedrapki za 2,99, kaftaniki za 5, bodziaki za 5, wyprawki 5 czesciowe, czapeczki, okrycia kapielowe...ceny jak w lumeksach a nowiutkie z metka 🙂

Dawaj linka do aukcji :P

tutaj link do sprzedawcy. Przejzyjcie wszystko bo sa ceny wyprzedażowe BARDZO niskie.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7808171

Jak juz transakcja sie zakonczy tzn. dostane paczke to Wam powiem czy warto 🙂

KATARINA - zdawaj relacje z podusi bo ja sie zapieralam ze nie bedzie mi potrzebna, maz koniecznie chcial mi ja kupic...
A teraz jak sie w nocy obkladam zwyklymi poduszkami...troche to niewygodne 🤢
🤨

• Mamusia
... no tak ja zaraz na samym poczatku ciazy bylam na "naprawie" zabkow az dwuch bo na granicy jenego a drugiego wiec trzeba bylo lepic dwa 🙂 (ale znieczulenie musowo bo bym nie usiadla, zezwolenie od gina na znieczulenie dostalam)
Ale masz Kochnego twgo Mezusia....oj oczami Cie budzi..... 🤪 super....

A Ty szalejesz z zakupami 🤪 .... kupuj potem jak znalaz!

Uciekam ide dokonczyc obiadek moj M w drodze do domu 🙂 udanego reszty dnia!

Jagodka powodzenia u "sadysty" 😉

• Mamusia
Czy mowa jest o "kojcu" takiej poduszce w kszcalcie "C" ? jesli tak to powiem ze ja mam troche inna bardziej w ksztalcie "U" z firmy ESPRIT i nie wyobrazam sobie teraz bez niej spania ... jest niezastapiona na spaniu na boczku 🙂 wiec warto zakupic!

• Mamusia
wróciłam z zakupów a tu tyle czytania 🙂

Jagódka- dzięki za linka, ja też bede zamawiac 🙂 fajne i tanie ciuszki 🙂

Dziewczyny co do wagi to ja też schudłam i mimo że etap przytulania ubikacji już mam z głowy to waga stoi w miejscu od ostatniej wizyty. Miałam badania nawet w kierunku tarczycy i potwierdziło sie ze ze mna wszystko oki 🙂 taki mój urok 🙂 lekarz wczoraj mi powiedział ze jeszcze przytyje:laugh:

• Mamusia
16stron 😁 😁 zero litośi 😉

justyna malutka-oklask 😉 gratulacje półmetku 😉

Dziewczyny padam na twarz byłam dziś ze swoim u lekarza od razu wypytał tez o mnie i mogę łykac paracetamol gdyby coś ale czuję się nieźle w razie "w" pije syrop z cebuli aktimel i duuuzo herbaty z cytryną. No i rutnoscorbin też czasem łyknę też wolno 😉 myslę że sie ob ejdzie. Ale zmęczona jestem bo pół nocy nie spałam:P od godziny 3wnocy zbijałam swojego gorączke bo miałm 39.8!! masakra z nerwoow brzuszek bolał ale już wszystko dobrze. Ogolnie teraz sie "bycze" 🙂 a mojemu temperatura skacze jaak nie wiem. Przechwila znowu taka wysoka ale lekarstwa zjadl i powoli lepiej.

Jagoda- co do Twojej kolezanki to naprawde miała fajnie 😉 ja to tak jakos narazie porodu się nie boje 🙂

SEN- miałam dziś piękny sen 🙂 chyba urodziłam synkaa 😉 hehe ale wiecie śniło mi sie jak go gdzieś juz ubieralam bo szliśmy do znajomych on był taaki kruchutki. A ja jakas taka osłupiała byłaaam , hehe nie wiedzialam chyba co robic. Ale najlepszee było to że mówie chyba musze go nakarmic i to miało byc moje pierwsze karmienie hehe wiecie jaaak gilgotało 😁 😁 😁 hehe przyjemnie jaaak nic:P

• Mamusia
16stron 😁 😁 zero litośi 😉

justyna malutka-oklask 😉 gratulacje półmetku 😉

Dziewczyny padam na twarz byłam dziś ze swoim u lekarza od razu wypytał tez o mnie i mogę łykac paracetamol gdyby coś ale czuję się nieźle w razie "w" pije syrop z cebuli aktimel i duuuzo herbaty z cytryną. No i rutnoscorbin też czasem łyknę też wolno 😉 myslę że sie ob ejdzie. Ale zmęczona jestem bo pół nocy nie spałam:P od godziny 3wnocy zbijałam swojego gorączke bo miałm 39.8!! masakra z nerwoow brzuszek bolał ale już wszystko dobrze. Ogolnie teraz sie "bycze" 🙂 a mojemu temperatura skacze jaak nie wiem. Przechwila znowu taka wysoka ale lekarstwa zjadl i powoli lepiej.

Jagoda- co do Twojej kolezanki to naprawde miała fajnie 😉 ja to tak jakos narazie porodu się nie boje 🙂

SEN- miałam dziś piękny sen 🙂 chyba urodziłam synkaa 😉 hehe ale wiecie śniło mi sie jak go gdzieś juz ubieralam bo szliśmy do znajomych on był taaki kruchutki. A ja jakas taka osłupiała byłaaam , hehe nie wiedzialam chyba co robic. Ale najlepszee było to że mówie chyba musze go nakarmic i to miało byc moje pierwsze karmienie hehe wiecie jaaak gilgotało 😁 😁 😁 hehe przyjemnie jaaak nic:P

• Mamusia
misiamamy napisał:
A jak tam zgaga dziewczyny 🙂 🙂 🙂
męczy was już? podobno od 18 tyg zaczynaja rosnac wlosy dzidzi, powiem Wam ja juz od dawna mam zgage no, ale ostatnio to taką, ze chodze na wysokosci lamperii... 🙂 jedyne co mi pomaga to cola, a wiem ze nie mozna w ciazy za duzo tego pic macie jakies inne sposoby ?

ja tez mam straszną zgage;] i mozna renni i manti uzywac 😉

• Mamusia
misiamamy napisał:
A jak tam zgaga dziewczyny 🙂 🙂 🙂
męczy was już? podobno od 18 tyg zaczynaja rosnac wlosy dzidzi, powiem Wam ja juz od dawna mam zgage no, ale ostatnio to taką, ze chodze na wysokosci lamperii... 🙂 jedyne co mi pomaga to cola, a wiem ze nie mozna w ciazy za duzo tego pic macie jakies inne sposoby ?

ja tez mam straszną zgage;] i mozna renni i manti uzywac 😉

Syla - no nie wiem czy tak fajnie miala moja przyjaciolka, o malo dziecka nie stracila 😲 tyle tylko ze dobrze ze zdazyli... 🤢 🤢

Basia - dawaj fotke sukienusi 🙂

Co do wagi - to jutro mnie zwaza i sie okaze, ale jakies 8 albo wiecej w sumie do przodu..cos czuje ☺️ 😮 🤢 🤪

Lece do dentysty, ale przed namowilam meza zebysmy wstapili do odziezy uzywanej hehehe:P

ps. SYLA - UWAZAJ Z AKTIMELEM! ja sie nasluchalam od moich znajomych z kontroli jakosci ze tego nie wolno pic! to sa jakies nieudane antybiotyki firmy farmaceutycznej ktora odsprzedala nieudana recepture firmie spozywczej i znajomi mi mowili - nigdy tego nie pij!