Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja od 2 miesiąca ciązy, siedze w dmu na chorobowym... 😞 :P i ile mozna, znadzuic sie poprostu można, staram się pozno chodzic spac , żeby rano wylegiwać się jak najdłużej, chociaz pecherz tego nie ułatwia 😁

A co do ubranek, śliczne , ślicznusie : jutro mam wizyte i mam nadzieję, że dowiem sie kim jest moje maleństwo :P bo też mam ochote na takie zakupy :]

Chciałam Was zapytac mamuski :P jak dogadałyście sie z waszymi meżczyznami co do imion dzidziusia 🙂 Bo ja z moim nie możemy dojsc od kompromisu, ja chce Kornel a on Nikodem, a strasznie nie podoba mi się Nikodem i odwrotnie... i co tutaj robic... chyba liczyc na to ,że bedzie dziewczynka :]

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paullel 🙂 liczyć można, i sie można przeliczyc hihi 🙃
U nas bylo to samo - dla dziewczynki mielismy wybrane - MAJA MARIA a dla chlopca - nie moglismy kompletnie nic wspolnego znalezc. Ja chcialam Antosia, Juliana (dla mojego meza zbyt retro) moj maz Kryspina, Piotrusia i takie tam, ktore mi sie nie podobaly. Potem ja chcialam Tymka, to kolega meza nazwal tak swojego syna i moj M. powiedzial ze on nie moze teraz tak nazwac bo bylo ze zgapil ;D Moj maz wymyslil Kubusia ale moja najgorsza okropna kolezanka miala okropnego synka Kubusia... 🙂
itd. itp. No i w koncu zaproponowalam Ksawerego...myslal, myslal, a ja juz tak gadalam do brzucha i sie przyjelo 🙂 🙂 a Antoni bedzie na drugie 😉

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
hehe dla córeczki też mamy Maja 🙂

Wydaje mi się,ze faceci co do imion swoich synów maja jakies szczegolne wymagania 😁 :P dla mojego wszystkie ktore zaproponowalam jako alternatywa są mało męskie 😮 i rozmawiaj z nim tutaj 😠 Chyba tez poprostu zaczne mówic do brzuszka jak Ty (jak bedzie synek ) po imieniu i nie bedzie miał wyjścia !

Zastanawiam się nad Gabrielem..., Miłoszemmm... lub Błażejem... to ostatnie w miare mu się podobało!
A tak w ogole to mam nadzieje , że bedzie dziewczynka i nie bedzie problemu, chodz jego dobry kolega ma takze coreczke Maje... i juz mi cos nażekał 😞 ehhh

PAULLEL Miłosz, Błażej - śliczne! tylko ja mam kolegów o tych imionach i mi sie kojarzą 😉
A Garbyś - mi tez sie nawet podobalo tylko do Gabrysia ciezko jest mowic inaczej niz Gabryś - a w pracy kiedys jak do niego beda mowic - Gabrielu? 😉 dziwnie...
A Mai z kolei jest od groma niestety...co 3cia dziwczyna jest tak nazywana...dlatego moze to i lepiej ze bedzie Ksawery 😉

• Mamusia
Nom Majek jest strasznie duzo 😞 Gabriel, wiem wiem takie niewygodne ... ja chceee Kornelaaaaa 😠 eh może jeszcze go przekonam do tego imienia 🙂, musze się z tym przespac :] no i przygotować na jutrzejsze badania... nawet jesli będzie dziewczynka to i tak bedziemy walczyc z imieniem nawet dla niej cos tak czuje :] Tylko żeby nie przekombinowac! ☺️

• Mamusia
Basia81 napisał:
ja imiona wbierałam sama 🙂 byłam mega przekonana ze bedę miała syna i wszyscy mnie w tym utwierdzali 🙂 i tak sobie myslalam do wczoraj:laugh:

Tatuś malenstwa do dziś nie moze uwierzyć ze córka 🙂 i naszczęście do imion się nie wtrąca 🙂

Mi też wydaje sie , ze bedzie syn - po drugie wszyscy mi mówia, ze wyładniałam i bedzie syn, nawet moja ginekolog 😁 ehh może jednak wszystkich zawiedze moje maleństwo i bedzie dziewczynka. Dla dziewczynki chyba łatwiej o imie 🙂

My tez jutro do lekarza, ale tylko kontrolnie czy wszystko ok i po L4. Pewnie dostane skierowania na badania na cukier, to co sie pije ta okropna zawiesine, bo to jakos teraz w 6 miesiacu (tak tak dziewczęta!!! za kilka dni zaczynam 6 miesiac!!! DACIE WIARE??? jak to mowi Wiola z Brzyduli hehe 🙃 🙃 )

Paullel - daj znac na jaki kolor Cie mam pokolorowac w tabelce :P !!! powodzenia jutro!!!

Lece bo maz wola na masaz stop
dobrej nocki papapa

• Mamusia
bożeee glukoza fuuuj piłam ja jak miałam robione badanie hormonalne ,bo mialam wysoki poziom prolaktyny i nie mogłam zajsc w ciąze. Na dodatek dostajesz ciepłe. 🤢

Gratuluje Wam dziewczyny , ze macie wymarzone imiona dla swoich pociech... bo ja stocze z narzeczonym bój w tej sprawie 😠

Ja też juz kończę, i obracam się na bok i do spania... bo dzidzius nie lubi jak na plecach leze.

Miłej nocki 😘

• Mamusia
Bo z facetami to tak jest, że dla synów chcą takie imię, jakie sami mogliby mieć. I nie może być jakieś "dupowate", hehe. My wybieraliśmy razem i po wyeliminowaniu paru zdecydowaliśmy się na 3 które nam obojgu się podobały i to dopiero był problem wybrać jedno z tych trzech, hehe.

Dzien dobry w ten ponury dzien( przynajmniej tak jest w Krakowie) 🙃

Jagoda widze, ze Tobie tak samo jak mi podobaja sie retro imiona 😆 chcialam corci dac Tosia ale jsak maz uslyszal to o malo nie padl 😁 Synusiowi za to chcialam dac Janek albo Karol ale tez mu to nie przypadlo do gustu. z takich innych imion to dla chlopaka Nataniel mi sie bardzo podoba ale staneło na Jakubie 🙂 ale jest córcia i maz wymyslil, ze bedzie Paulinka 🙂 moja siostra sie przynajmniej cieszy bo tak samo ma na imie:P

Caluje i uciekam:P

Dzien Dobry wszytskim!

dziwne..Syla jeszcze nie pisala z rańca :P

Karinka - no strasznie mi sie podobaja takie imiona! sa takie urocze i piekne bez zdrobnien! córcie to ja chcialam Marysie tak naprawde, dlatego MAJA MARIA miala byc 🙂 No a KSAWERY bedzie mial na drugie ANTONI 🙂
Mi sie jeszcze dla dziewczynki podobalo Hania, Antosia - cudne!!! ale mój chłop tez mi tylko prychnal jak uslyszal Antonina 🙂
Moja przyjaciolka ta ktora urodzila ZOSIĘ w ponedzialek 🙂 kiedys opiekowala sie dzieciakami - Zosią, Frankiem i Staśkiem - i byly tak urocze te dzieci ze teraz swoja córcię nazwała Zosia 🙂

• Mamusia
hej mamusie 🙂

co do imion to u mnie pod blokiem co druga to Oliwia, Julia i Nicola 🙂 a u chłopczyków cięzko się zorientować który nie ma na imie Oliwier 🙂

Megi moje maleństwo też dawało czadu w nocy, a w dzień grzeczniusia 🙂 moja siostra mi tłumaczy ze jak chodze to kołysze dziecko i śpi a za to w nocy daje znaki 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny.

Moja dzidzia też się w nocy budzi wtedy kiedy ja idę siusiu - a chodzę 2-3 razy 🙂
W dzień coraz grzeczniejsza 😉
Siedzę dziś w pracy do 15 a potem pociąg i do Krakowa na wizytę kontrolną.

Dziewczyny - fajne ciuszki pokupiłyście. Ja wczoraj jeszcze pobuszowałam po poddaszu u rodziców i przytachałam do domu jeszcze kilka pajaców po Julce, ktorych wcześniej nie dostrzegłam i 2 pary śpiochów prawie nówek 🙂
Tak więc ja patrząc na wypchaną już komodę stwierdzam że zakupów już dosyć. Zostanie mi tylko grubsza garderoba do kupienia tzn jak poznamy płeć to kombinezon jakąś ciepłą czapę i chyba tyle wystarczy. Nie ma co przesadzać - dzieci tak szybko rosną....

Pozdrawiam czwartkowo:P

• Mamusia
Pinacolada- trzymam kciuki za wizytę kontrolną 🙂

Dziewczynki któraś z Was chciała tani adapter do pasów bezpieczeństwa podaje linka bo znalazłam na allegro 🙂
co prawda licytacja ale widze ze od paru dni nic się nie dzieje wiec jest szansa na tani zakup 🙂

http://www.allegro.pl/item718748444_adapter_do_pasow_bezpieczenstwa.html

no my tez dzis na 19.30 do lekarza.

pinacolada - a te wczorajsze pajace to skad 🙂?
Ja adapter do pasa bede miala pozyczony.

Moj Ksawciu w nocy spokojniutki chwala Bogu bo slyszalam ze dzieciom zostaje ten sam rytm po urodzeniu - i jesli sa spokojne w brzuszku w nocy to po urodzeniu tez spia spokojnie ;D)

Natomiast w dzien to on w ogole nie spi!!! 🙂

ps. dzis słuchamy sobie z synkiem muzyki klasycznej ☺️ 🙃
🙃 🤪 😁 😲 PŁYTA "na przebudzenie"

ps2. wzielam sie dzis za wybranie sposrod 1500 zdj z naszego slubu kilku do wywolania 🤪 Od kwietnia minelo juz tyle czasu..a potem jak sie synek urodzi to pewnie tymbardziej nie znajdziemy czasu 🙂

🙃

• Mamusia
Dzień doby mamusie 🙂

megi85 napisał:
Dziewczyny a może Maks, Dominik, Dawid, Patryk...mi się takie podobały :P

Ładne imiona, tylko kojarzą mi się ze znajomymi, a wiecie jacy nasi znajomi bywaja hihih, a imie dla dzidziusia musi byc wymyslone specjalnie albo takie co nie kojarzy się z nikim innym. Takie wyjątkowe imię dla bobasa...

A co sądzicie o imieniu Matylda, dla dziewczynki ... zastanawiam się jak to zdrobnialne się wypowiada... Matyldka... Matyldzia... ? 🤢

sorry, że tak wam prawie o imionach ale wczoraj zenerwowałam się na M ! 😠 i mam problem z imieniem.

megi - piekne zdjecia! maz jakos bardziej sie zajmuje fotografia?
Ja mojemu wczoraj zrobilam "scene" bo mi w ogole nie chce zdjec robic :/ a za pol roku bedzie mial wystawe dyplomowa i tytul ARTYSTA FOTOGRAF...hmm..albo mu narobie obciachu i pojde na sesje z kolega ktory mnie meczy juz od tygodni, ze chce mi sesje brzuszkowa zrobic 🙂

PAULLEL - mam taksamo - z tymi imionami typu Dawid itd. zawsze sie z kims kojarzy 😉
A Matylda jest super! moja siostra tak sobie dala na bierzmowanie! i kojarzy mi sie z Leonem Zawodowcem i Natalie Portman - ae mega pozytywnie 🙂! tylko racja, ciezko zdrobnic 🥴