Skocz do zawartości

Uderzenia ciepła | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie,

chciałam Was zapytć czy miewacie lub miewałyście ataki ciepła.
Mnie dopadły wczoraj wieczorem i dziś rano. Coś okropnego.
Nagłe uczucie uderzającego gorąca, a następnie ciało oblane zimnym potem. Znacie to uczucie?
Może wiecie czym to jest spowodowane? Czytałam o atakach duszności w trzecim trymestrze, ale w drugim?

Serdeczności. Domi

• Mamusia
ja tak miewiam, ze robi mi sie strasznie duszno i gorąco,pootwieram wszystki okna 🙃 i za chwile trzese sie z znima ale u mnie pojawilo sie to całkiem niedawno i ja jestem w 3 trym... hmmm może masz duza dzidzie i dlatego robi Ci sie tak wczesniej...ale to jest tylko moje gdybanie, pogrzebie w necie na ten temat i jak znajde cos interesujacego to dam znac 😘

• Mamusia
Jak dobrze wiedzieć, że nie jestem sama.
A córa może być duża i to moja wielka obawa... 😲 Ja jestem maluch - mam 160 cm, ale za to tata jest pokaźnych rozmarów - ma prawie dwa metry. Jak myślę o porodzie, to już mnie wszystko boli 🙃

Przesyłam uściski 😘

k@siulek napisał:
ja tak miewiam, ze robi mi sie strasznie duszno i gorąco,pootwieram wszystki okna 🙃 i za chwile trzese sie z znima ale u mnie pojawilo sie to całkiem niedawno i ja jestem w 3 trym... hmmm może masz duza dzidzie i dlatego robi Ci sie tak wczesniej...ale to jest tylko moje gdybanie, pogrzebie w necie na ten temat i jak znajde cos interesujacego to dam znac 😘

• Mamusia
syla2009 napisał:
Ja też tak mam jak jestem w domu to ciągle bym otwierała okna bo jest mi dusznoa domownicy protestują że nie jestem sama.Wogóle to zawsze lubiłam ciepło zakrywałam się kołderką po samą szyję teraz mi się odmieniło i śpię na wierzchu ☺️

dziewczyny ja też tak miałam na początku co się okazało to tętno wtedy też miałam bardzo wysokie = mierzyłyście sobie przy tych uderzeniach gorąca ?

• Mamusia
Ja też byłam strasznym zmarźluchem a teraz to masakra jestem jak eskimos :laugh:

zaczeło się u mnie że raz na mieście zrobiło mi się gorąco w sklepie potem duszno i słabo wyszłam ale nie było lepiej myślałam że zemdleje twarz zaczeła mnie mrowic - byłam przerażona ( to był 3 trymestr) nigdy wcześniej tego nie miałam nawet nigdy mi się słabo w życiu nie zrobiło a tu proszę potem był 2 raz i 3 i kiedyś zmierzyłam sobie tętno i okazało się że jest grubo ponad 100 potem 118 kolejne dni 128 raz miałam nawet 137 wstając poprostu z łóżka okazało się że mam tachykardię ( byłam u kardiologa okazało się że serducho mam zdrowe i że to przez ciąże to wysokie tętno) biorę isoptin 40 i narazie to opanowałam dodam że ciśnienie mam bardzo niskie 🙂

• 1 miesiąc później...
>paula8966 to jest normalne w ciąży, tez tak mam i nie czuje się z tym najlepiej 😞
albo w szkole jak siedze innym jest zimno a mi nagle gorąco się robi.. a z mdleniem mam od 13 tygodnia 😞

• Mamusia
Dominos napisał:
Witam wszystkie mamusie,

chciałam Was zapytć czy miewacie lub miewałyście ataki ciepła.
Mnie dopadły wczoraj wieczorem i dziś rano. Coś okropnego.
Nagłe uczucie uderzającego gorąca, a następnie ciało oblane zimnym potem. Znacie to uczucie?
Może wiecie czym to jest spowodowane? Czytałam o atakach duszności w trzecim trymestrze, ale w drugim?

Serdeczności. Domi

Hormony powodują najczęsciej takie napady 🙂 Po powrocie stan wróci do normy 🙂 [img size=342]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/3_Bdzie_CRECZKA_5485-65d9cab002a53a61faa6d30d94a1212e.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
a ja mam do Was pytanie czy miałyście przeciwnie do uderzeń ciepła i duszności- uczucie ciągłego zimna i dreszcze?? to dziwne bo nigdzie o tym nic nie znalazłam, a mam takie dreszcze, ze mnie trzesie, do tego po kilka godzin przechodzących przez całe ciało dreszczy... dzwoniłam do lekarza i kazał mi odstawić luteine ale za duzo nie pomogło...

• Mamusia
beatasz napisał:
a ja mam do Was pytanie czy miałyście przeciwnie do uderzeń ciepła i duszności- uczucie ciągłego zimna i dreszcze?? to dziwne bo nigdzie o tym nic nie znalazłam, a mam takie dreszcze, ze mnie trzesie, do tego po kilka godzin przechodzących przez całe ciało dreszczy... dzwoniłam do lekarza i kazał mi odstawić luteine ale za duzo nie pomogło...

hej Beatasz,

ja niestety nie pomogę. Nawet nie słyszałam o takich dreszczach ;-(
Myślę, że lekarz powninien się temu przyjrzeć bliżej.

Pozdrówki

• 9 miesiące później...