Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam też nie żałuje tych pieniążków na USG 3d...i już nie moge sie doczekać...a to jeszcze trzy tygodnie... 😞 😞 😞 Tylko że ten lekarz mi nic nie wspomniał o płytce...musze zadzwonic i wypytac sie... 😉W moim miasteczku tylko on ma to usg...a tak to wszyscy mają te stare sprzęty. 😞 ale bardzo tego lekarza wszyscy chwalą... 😉 pozdrowiam

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 🙂 ja miałam badania prenatalne i pan doktor który skasował mnie na 210 zł -nie pofatygował sie żeby zrobić mi 3D tylko zrobił zwykłe choć umowa była inna-ale jestem spokojną osobą więc jakoś to przbolałąm w sobie ważne że dziecko jest zdrowe-czytałam kilka stron wcześniej że wszystkim wagi przybywa a mi wręcz przeciwnie mi już ubyłon 4 kg i zaczyna mnie to martwic 😞 tłumacze to tym ze nic nie moge zjesc a jak juz sie przemoge to i tak to zwracam 😞

Hej Maiha!!to ładnie cie ten doktor oszukał na tych badaniach...Ja bym sie zdenerwowała na twoim miejscu... 😲 ale co zrobić,ci prywatni lekarze tak zdzieraja z ludzi...Moja siostra jak przyjechała z Anglii(bo mieszka tam)i chciała sobie porobic wszystkie badania...a oczywiscie musiała je robic prywatnie...to zabuliła ponad 1000zł. 😲 Szok.

Maiha nie przejmuj sie wagą...Ja zaczełam tyć dopiero około 16tygodnia...bo do 16tygodnia cały czas wymiotowałam,po kilka razy dziennie i nie miałam z czego przytyc...
A za to teraz to ciągle jem...i już przytyłam z piec kilogramów(a na początku schudłam strasznie) 🥴
Więc napewno i w twoim przypadku będzie dobrze 😉 Ważne że dzidzia zdrowa:P pozdrawiam

A u mnie super...byłam u siostry...pozniej poszlismy z moim mężulkiem na spacerek... 🙂 🙂 🙂 Było fajnie... 😉 Tylko że wiecie jaki mam problem...Dzis przekonałam sie co to jest zgaga...troche mnie pomęczyła,ale teraz jest już lepiej ☺️ Znacie jakies sposoby na te dolegliwosc???

Moja dzidzia tak mnie dzis kopie przez cały dzien,że aż sie zastanawiam czy sie nie męczy jak tak wariuje... 😲 😲 😲

U was też tak jest??? 😆

• Mamusia
A witam 🙂 🙂
Zgaga tak mowia jest na porost wlosow u maluszkow hihi jesli meczy dzidzia urodzi sie z dosc duza iloscia...
Ja teraz jej nie mam,ale przy Natalce mialam od samego poczatku i uwierzcie ,ze to moze tylko takie gadanie,ale moja mala corunia urodzila sie z takimi wloskami,ze pielegniarki jej postawily irokeza po porodzie na 7 cm dlugosci...ale bylo smiechu 🙂 🙂 🤪
Wczoraj mialam koszmarny dzien...czułam sie okropnie nie moglam wstac o wlasnych silach...caly dzien praktycznie przelezalam a jak juz wstalam to krecilo mi sie bardzo w glowie..
Dzis jest juz lepiej...i mam nadzieje,ze juz nie bedzie takiego koszmaru jak wczoraj.. 🤨
Dzisiejsze palny :Posprzatac,pranko,obiadek a wieczorem spacerek na meczyk z mezulkiem bo cora u rodzicow na noc :laugh: ..pozdrawiam serdecznie i zycze przyjemnego weekendu..:laugh:

Hej dziewczynki!!!co tam u was słychac???Jak tam wasze samopoczucie...Ja wczoraj czułam sie koszmarnie.Najpierw najadłam sie frytek(bo miałam na nie wielką ochote)ale niestety zaszkodziły mi i zwymiotowałam 😞 😞 😞 zaraz po tym pojawiła sie okropna zgaga...a gdy mi przeszła...to rozbolała mnie głowa(i dzis też jeszcze troche boli)Wogóle wczoraj miałam kiepski dzień...bez powodu nakrzyczałam na mojego męża i potem było mi głupio że tak zrobiłam 🤨 🤨 🤨 Nie wiem czasami co sie ze mna dzieje...To chyba hormony 😲 Mam nadzieje że dzisiejszy dzien bedzie lepszy... 🥴
Pozdrawiam 🙂

Wczoraj miałam też doła bo myslałam o mojej mamie...która zmarła trzy lata temu...a tak mi jej brakuje...zwłaszcza teraz... 😞 A z moją tesciową tak nie idzie pogadac...Jednak mama to mama 😞 Życie jest okrutne...ale co zrobic 😞

• Mamusia
Wiesz ja Ci powiem,ze teraz moj maz prcuje 12 godzin dziennie wlacznie z weekendami i nie mamy zbytnio dla siebie czasu,ale ostatnio tez hormony daly znac o sobie i zrobilam mu zadymke o skarpetki na podlodze....no masakra...
Po wysłuchaniu moich zali nie odezwal sie slowem..a mi tez było glupio :P

Niestety nasi panowie musza wytrzymac jeszcze kilka miesiecy 😉 😉 😉

Zastanawiam sie też jak to bedzie jak dzidzia bedzie już z nami...Jak sie odnajdziemy w nowej roli 😲

Troche sie boje...:P

• Mamusia
Witam wszytskie mamuski 🙂 jestem w pierwszej ciazy ale nie boje sie ze sobie nie poradze 🙂 kazda kobieta w ciazy przygotowuje sie psychicznie do roli matki 🙂 aby jak najlepiej zajac sie Swoim maleństwem . Pozdrawiam was gorąco 🙂 a co do narzyczonego t wyjezdza w delegacje chodz czesto pracuje tez na bazie i jest codziennie w domku jak przyezdza w wekend odrabia caly tydzien najwazniejsze ze sie wspieramy i kochamy 🙂

cześć mamcie...ale dzisiaj dłuży się dzień,pogoda ponura aż przysnęłam po obiadku...co tam u was słychać?moja dzidzia kopie coraz mocniej 🤪
ostatnio byłam na basenie-ale fajnie...super odciążające dla kręgosłupa,no polecam.
pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
Hej dziewczyny!!!Chyba ta pogoda tak wplywa na nas, bo ja tez sie kipsko czuje 😞 W dodatku mam napiecia brzuszka nie jest to bolesne, ale nieprzyjemne.Brzuszek robi mi sie napiety i twardy...tez tak czujecie???? Napiszcie, bo do lekarza ide dopiero 27 maja a bardzo sie denerwuje takie napiecia mam juz od kilku dni. 😞(

• Mamusia
Z tego co ja wiem nie powinien sie stawiac ..mysle,ze jesli bedzie sie tak dalej dzialo idz wczesniej do lekarza...
mi lekarz powiedzial,ze powinnam miec tzw."miekki" brzusio a jesli bedzie sie tak dzialo ,ze bedzie napiety i twardawy mam sie zglosic...
Tyle,ze ja mialam problemy z 1wsza ciaza...od 7 miesiaca lezalam w szpiatlu
Od 5msc. mialam zalozony "pesar" -krazek na maciczny bo mialam rozwarcie 2 cm. i takie wlasnie objawy
Ale z gory sie nie zamartwiaj moze to nic powaznego...proponuje dla pewnosci zadzwonic i zapytac ewentualnie isc wczesniej do lekarza... 🙂
Głowa do gory ..daj znac co i jak

Hej!!ja tez tak mam że mi twardnieje brzuszek...
Mówiłam o tym mojej gin.ale ona powiedziała ze to normalne,bo że macica sie powieksza...i też mowiła mi żebym starała sie codziennie wypróżniać ☺️ bo że to może tez miec wpływ na brzuszek że tak twardnieje... 😲
Wiec nie denerwuj sie tak bardzo...Najwyżej zadzwon do swojej gin. i dla pewnosci zapytaj 🙂

Dziewczyny,ja sie wykoncze...tak mnie boli głowa ze nie moge wytrzymać... 😞
Ostatnio mam jakis kryzys... 😞 i ciągle mi cos dolega... 😞
Przed ciążą nie miałam takich problemów,a teraz co chwile cos... 😲

malinka24 napisał:
Wiecie co zauwarzyłam>?
Wychodzą mi takie fioletowe żyły na nogach,brzuchu i piersiach... 🤔 🤔
Wy też tak macie??

Malinka,a może to rozstępy?Smarujesz czymś swoje ciałko?
A co do brzuszków to mi lekarz polecił brać no-spę i pomaga...
Mi to żylaki zaczynają wychodzić 😮 takie uroki ciąży co?
Jakoś dziś przyczepił się do mnie leń 🤢 i nic mi się nie chce...
Pozdrawiam

• Mamusia
no ja tez mysle,ze to rozstepy..
Ale bez obaw ja tez je mam tyle,ze po 1wszej ciazy pomimo,ze smarowalam sie od poczatku kremami i balsamami nic mi nie pomoglo..
Ja mam jutro wizyte u lekarza zobaczymy co mi powie.
Ja z mezem tez chyba sie zdecyduje na usg 3d rozwazamy taka opcje 🙂
Juz na sama mysl mordka mi sie cieszy hihi

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 Co do rozstepow jak narazie jeszcze mnie nie dopadly, ale boje sie tego 😞( Ale za to tak jak malince ciagle mi cos dolega. Ostatnio zaczelam miec w ogole jakies dolegliwosci(oprocz zgzgi, bo ona maczy mnie praktycznie od poczatku ciazy)w dodatku brzusio coraz wiekszy i coraz trudniej mi wykonywac zwykle czynnosci jak np.ubranie rajstop... 🤢

Możliwe że to rozstępy...Smaruje ciało kremem z ziaji...mamma mia 🙂 ale ja to jestem ostatnio taka zakręcona, że zapominam czasami...o tym 😞 W dodatku wczoraj wieczorem złapał mnie taki skurcz że aż sie wystraszyłam 😲 na szczęscie dzis juz jest ok 🥴 Brzuszek też mi twardnieje...chyba też spróbuje nospy 🥴 Ja też już nie moge sie doczekac usg 3d!Mysle że to dobry pomysł Madziu żebys sie zapisała na takie usg 😆 😉 W końcu jestescie 🙂 bo wczoraj tu nikt nie zaglądał 😞

hi,hi co racja to racja,brzusio coraz większy i coraz więcej "trudności" sprawia 🙂 ,założenie skarpetek łączy się u mnie z małym posapywaniem 🙃
i zaczęła męczyć mnie zgaga 🥴 ale poza tym jest ok...maluszek się wierci,a ja robię co rusz mały zakup,a to ciuszek,a to ręczniczek 🙃 radocha 🙃