Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

Może się obraziła hi,hi...no ale mam nadzieję że wszystko jest w porządku...ogólnie czuję się dobrze tylko do pracy nie chce mi się chodzić:P wolałabym na spacerki 🙃

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monika jak dlugo zamierzasz jeszcze chodzic do pracy??? Masz juz dosc spora ciaze. Nie wiem co robisz, ale np. ja mam prace siedzaca za biurkiem i wiem, ze teraz nie wytrzymalabym 8 godzi siedzac.Ty z tego co widzialam masz prace zmianowa lub tylko na popoludnie bo pracujesz do 22.Nie meczy cie to???

Witam!!ale sie rozpisałyscie...musiałam nadrobić czytanie... 🙂 🙂 🙂
Ja też tak miałam że maluszek sie nie odzywał przez cały dzien i noc i strasznie sie wystraszyłam... 😞 ale już nastepnego dnia kopał 🙂 moja koleżanka jak oblała egzamin na prawko(a jest w 23tygodniu ciąży)to tak sie zestresowała i zdenerwowała że nie czuła ruchów dzidzi przez 2dni 😞 chyba nie możemy sie denerwować 😲 😲 😲

Ja dzis nie mam żadnych planów...to będzie długi dzien...Mój Marek pojechał do pracy i wróci dopiero wieczorem,wiec nie wiem co będe robić 😞 Poleniuchuje troche...:P :P :P

Co do mojego brzuszka,to też chyba zatrzymał sie w miejscu... 🤔 ale i tak nie mieszcze sie w żadne ciuchy... 😉
Moja waga zatrzymała sie na 56kg czyli przytyłam 6kg...to chyba norma nie??

Nie marwcie sie dziewczyny napewno wasze malenstwa sie nie długo odezwą...:laugh:
Wiem że to tak trudno jest sie nie martwic..ja sama jak malutki nie daje znaku o sobie to sie marwie 😞

Ja też nie wyobrażam sobie jak to by było gdybym musiała pracować...a pracowałam fizycznie...wiec na pewno nie dałabym rady... 😞 Zwłaszcza z moim zmiennym zdrowiem 😞

No pracuję na zmiany albo 6-14 albo 14-22...nie wiem ile jeszcze pociągnę bo pracuję w sklepie i różnie bywa a pracodawca by najchętniej widział mnie w pracy do końca września heh...no bo przecież ciąża to nie choroba 🙂
pozdrawiam was wszystkie i znikam bo muszę jeszcze na pocztę iść...buziaki 🙃 🙃

• Mamusia
Malinka 6 kilo???Co to jest...ja mam juz 8 do przodu a nie wiem czy nie wiecej bo wazylam sie w zeszlym tygodniu. 13 czerwca ide na wesele do przyjaciolki i mam nadzieje, ze sie nie roztyje, bo chce ladnie wygladac a i tak juz wygladam jak paczek.

• Mamusia
Witam
Ja na forum dziś pierwszy raz 🙂
Jestem w 21 tygodniu i mam termin na 2 października.
Teraz się trochę porozglądam bo mam kilka pytań.
Jak do tej pory przytyłam 3 kilo i nie mieszczę już się w spodnie z przed ciąży:P a wszystkie koszulki są za małe:P

• Mamusia
Witam wszystkie kobitki!!
Ja również pierwszy raz na forum, 20tc. Poszukuję kogoś z Poznania, kto ma jakiekolwiek informacje o porodzie w wodzie (podobno tylko Szpital Raszei). Wiem że to dopiero półmetek ale ... 🙃 pozdrawiam

Tak,ide prywatnie bo u nas to na kase chorych nie maja takiego usg...a poza tym ostatnio miałam wizyte i moje malenstwo tak sie krecilo ze nie było widac co tam ma miedzy nogami hihi
wiec stwierdzilam ze pojde w czerwcu prywatnie. 😉

U mnie cała wizyta+usg 200zł
a u ciebie???
Na tym usg wszystko jest mniej zamazane...i bardziej dzieki temu widoczne,dlatego tez łatwiej rozpoznac płeć dzidzi 🙂

• Mamusia
Madzia 2009
Wpisz sobie w google usg 4d to zobaczysz czym sie rozni od normalnego refundowany przez Fundusz wogole jezeli bedzies zna 3 i 4 d razem to zobaczysz rowniez przekroj mozgu wszystko dokladnie bedzie ci opisywal lekarz dokladnie napisze ci jutro bo bede dokladniej wiedziec jak sama pojde:P:P ALE JAK NAJBARDZIEJ POLECAM 😆

• Mamusia
Dzieki dziewczyny...ja tez chce własnie isc...postanowilam juz z mezulkiem,ale czekam do 20 tc bo slyszalam,ze wtedy najlepiej isc choc niewiem czemu :P
Zostały mi 3 tygodnie wiec mam nadzieje,ze lekazr mnie wcisnie na wizyte.U nas jest 32 lekarzy ktore takie maja lae jeszcze neiwiem ile kosztuja.Dzis zadzwonie to sie dowiem i odrazu napisze abysmy porownaly ceny.Az sama jestem ciekawa 🙂
niunia90 daj odrazu znac co i jak i jak bedziesz miala zdjecie swego skarbka mozesz wstawic to wsyztskie zobaczymy 🙂 🙂Zycze powodzenia
Ps.jest tu ktos ze Śląska????

• Mamusia
Madziu ja jestem ze Ślaska 🙂 jasne ze odrazu napisze co i jak 🙂 a zdjecia wstawie jak wroci narzyczony z delegacji bo ja nie wiem jak mam to zrobic 😁:P 😮 🙃 ja jestem w 19 tc i usg w II trymestrze robi sie od 18 do 23 tygodnia tak bynajmniej robi moj lekarz:P ale ze moja ciekawosc jest silniejsza to ja musze juz odrazu isc 😁 pozdrawiam i milego dnia zycze 🙂