Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja szczuplutka :laugh: :laugh: :laugh: Ja jak zaszłam w ciąże to ważyłam 68 kg teraz jakieś 75 mam ale ja jeszcze w styczniu ważyłam 80 kg więc ja do szczupłych nie należę :P :P Po prostu tak się wydaje przez ten brzuchol :laugh: :laugh: :laugh:

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wiem z doświadczenia że wielkość brzucha nie ma nic do wagi dzidzi...moja znajoma przez całą ciąże przytyła tylko 10 kg i brzucha prawie nie było widać a urodziła chłopca prawie 5 kg...a u mnie nawet lekarz stwierdził że gdyby miał oceniać po brzuchu to stawiałby na bliźniaki 🤪 🙃 a przecież Bartek jakimś super kolosem nie jest (mam nadzieję 🙃 )

No ja niby te 7 tylko kilo przytyłam ale jak byłam u lekarza w zeszły poniedziałek to na 28 tydzień ciąży moja dzidzia ważyła 1350 gram a lekarz powiedział że mały jest duży :laugh: :laugh: A co do jego trafień z waga nie mam zastrzeżeń bo jak byłam w pierwszej ciąży to dokładnie 1 dzień przed porodem miałam robione tak zwane usg testowe czyli dokładna waga i wielkość dzidzi i trafił mi w 10 :P :P :P

• Mamusia
spoznilam sie :P maxaro ja wozek mam upatrzony i kupuje za tydzien jak tescie wroca z wczasow - jada jutro ... Mma tydzien do zastanawienia czy v3 czy espiro gtx ... Nataliko a twoj gin nie wymierzyl ci miednicy jak mowi ze taki duzy bobas? bo mojej kolezance wymierzyl - urodzila synka 4,900 i dobrze bo maial za mala meidnice zeby przepchac taki ciezarek 🙂 dlatego cesarke jej zrobili ... wiecie co juz oswoilam sie z mysla ze ta cesarka i szukam plusow samych stweirdzam z enie bedzie boli ale bedzie sie dluzej dochodzic no ale wiadomo cos kosztem czegos:P ja zajadam mandarynki 🙂 napewno zaraz bede meic zgage;/

• Mamusia
Dziewczyny kupiłam aspirator do oska....dziwne to jakieś 🙂 ....ale podobno bardzo dobre....no i majtki poporodowe i wkładki laktacyjne....kurcze chciałabym w przyszłym tygodniu juz wszystko mieć zapiete na ostatni guzik.....a i tak wózek dopiero w pazdzierniku będe kupowac......Dziewczynki liczyłyście juz ile Was wyprawka wyniesie....bo ja dokładnie jeszcze ni liczyłam....ale z wózkiem to będzie koło 5tys.....masakra......jakie Dziecko jest DROGIE..... 😲 .......a pózniej przecież też są wydatki....ciągle nowe ciuszki....zupki....mleko....pampersy....krzesełka do karmienia.....zabawki....co miesiąc bbędzie szło tyle kasy,ze szok....ALE NAM SIĘ ZACHCIAŁO!!!!....a mówiłam męzowi KUP MI TRZECIEGO PSA!!!!!BO JUZ MAM 2!!!!!:laugh: 😉

• Mamusia
Dziewczyny no ja wysiadam....patrzcie jaki zajebisty....no mój ideał....siora mi linka przysłała....kazałam jej się dokładnie dopytac ile mnie sprowadzenie będzie kosztowało,bo w Polsce jeszcze takich nie ma i pewnie przez najbliższe lata nie będzie......obraca sie o 360%

• Mamusia
Witam brzuchate laski ;D
I jak tam u Was??
Ja w nocy sie budze po 3-4 razy..masakra caly nastepny dzien chodze jakbym balowala pol nocy ;/;/
Mam juz pomalowane mieszkanko...generalne pozradki zrobione tylko kochnia mi jeszcze zostalo..z dwie pralki prania,prasowanko i moge czekac na Zuzie 😉 😉 🙂
Myslalam,ze sie nie wyrobie bo wiadomo sil coraz mniej,szybciej dysze i krzyz daje we wznaki,,,,ale wkoncu koniec teraz takie malutkie rzeczy zostaly wiec msyle..ze w przysZlym tyg.usiade ze swiDOMOSCIa,ZE NIC JUZ ROBIC NIE MUSZE....

Szafa Zuzi jest straszna....ciuchow conajmiej dla trojaczkow..hehe pewnie w polowie nawet chodzic nie bedzie

Bylam u lekarza w srode...nie pamietam czy pisalam...
za ok.3 tyg juz Zuzia bedzie a za dwa sciagaja mi pessar jak poleci odrazu to bedzie szybciej..bo mam rozwarcie i ta szyjke skrocona wiec zalezy juz wszytsko od Malenstwa...i szczerze mogla by juz byc bo moj brzusio przypomina ogromna dynie 🤨

• Mamusia
Cześć Laski.....My to mamy z tym wiciem gniazdka.....chyba każda z nas ostatnio przeszła dość poważny remont....Ja właśnie skończyłam sprzatac....znowu....bo tydzień temu jak kupiliśmy wkońcu meble to sobie wszystko generalnie pomyłam ...poprałam Maluchowi i poprasowałam....a dzisiaj od nowam,bo centralne skończyli zakładać i od nowa syf....ja normalnie urodzę przez to sprzątanie....a dzisiaj się jeszcze teściowa zapowiedziała.....ciekawe po co przyłazi?mam nadzieję,ze z propozycją kupna czegoś dla Dziecka,bo nic by jej sie nie stało....moi rodzice cały czas mi pomagają....zreszta mieszkamy u nich....a ona wogóle....

• Mamusia
hey dziewczyny zagladam tylko na chwile dzis chcialam w nocy jechac na izbe ale po 2 godiznach skurcze przeszly chodz pwonnam jechac odrazu - nie byly az tak bolesne aogolem sie wyspalam gdyby nei ta akcja ...ja tez juz mam wszystko dla babla przygotoweane dzis wyciaglam sterylizator i buteli sterylizorwalam tak mi odwala bo jzu nei mam co robic przeplukalam jeszcze raz baldachim i teraz sie suszy acha dostalam fioletowa sukienke z mexx i sie suszy rowzniezz tak samo jak placzyk rozowy do tego spodenki rozowe 🙂 i kombinezonik na wyjscie aha i mam taka torbe do wozka co trzyma cieplo to ja dalam na balkon zeby ten zapach sie ulotnil :P i ceratka do tego jest to tez ja wystailam - moj mowi zebym odpoczela bo szaleje sciagam z szaf rozen rzeczy i sprawadzam czy wszystko jest tak jak pwoinno 😉 dziwne to troche 🤔 no ale co ja zrobie:P dzis tescie poelcili do turcji jak wroca na przyszly tydzien to idziemy po wozeczek 🙂 🙂 😎 ale sie juz napilam 🙂 czuje jak by mi biodra sie rozchodizly a mala szperala nozkami w mojej szyjce

Hej dziewczyny!
ja ostatnio nie mam jakos siły na nic...nawet na pisanie...dopadla mnie kompletna deprecha... 😞
Tydzien do terminu i nic...mały ma mnie w nosie i chce sobie jeszcze w brzuszku posiedziec... 🤨 a mi sie cierpliwosc konczy,wyszly mi rozstepy na brzuchu straszne...jak nie bylo tak nie bylo a tu niespodzianka... 🥴 aż płakac mi sie chce codziennie z tego wszystkiego...mój mąż nie rozumie o co mi chodzi...i jak jest mi zle... 😞 w dodatku mam problemy w rodzinie z moim tata,siostra i bratem...ah szkoda gadac... 😞

Make a pregnancy ticker

Malinka uszka do góry...nie poddawaj sie na mecie...już niedługo pomyśl...
Ja też się źle czuję 🤨 od wczoraj jest mi niedobrze blee :X :X :X :X :X :X :X :X :X masakra....ale pocieszam się że niedługo finisz 😉
Pojechałam nad morze na spacer ale niestety długo nie połaziłam bo mały mocno mi ciśnie w dół 🙂
No mógłby porządnie odepchnąć się od żeber i byłoby po krzyku heh...
Dzisiaj może rozłożę łóżeczko...już tak strasznie bym chciała zobaczyć tego mojego klopsa...

😘 😘 😘 buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
No wkońcu widzę,ze coś się ruszyło na naszym forum....bo miałam wrazenie ,ze do siebie pisze.....U mnie ostatnie porzadki i mam nadzieję,ze juz koniec....i też w przyszłym tygodniu rozłoze kołyske....Malinka głowa do góry i nie przejmuj sie zbytnio tylko relaksuj być moze ostatnimi godzinami wolności.....Moze poćwicz trochę z męzem? 😉