Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Co do zabawek to ja też jeszcze nie nakupowalam . Za to z ubankami to istne szalństwo. Wczoraj znowu wydalam 100zł 🤨
Nakupowalam różowych piękności.I jakbym urodziła chłopca to ja nie wiem w co bym go ubrała. Dwóch lekarzy potwierdziło mi płeć.Ale jak patrze na ten róż to sobie myśle żeby natura nie zrobila mi psikusa. 😲 Myślę że na zabawki jeszcze czas. Ale jak się urodzi to i z tym zczne szaleć. A potem kaski na jedzonko nie będzie i będe żuła lalki córeczki:laugh: .

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aha znalazlam bo juz sie pogubilam wtych ciuszkach - rozowy plaszczyk taki malusi i rozwe do tego spodenki i myslelam czy by nie ubrac jeje tak elgancko wychodzac z szpitala ale cyba wybiore kombinwezon bo chce zeby maial wycodnie i zeby sie nei stresowala bo wiecei to bedzie nasza pierwsza podroz 😁 ja juz chce wizyte za tydzien bo chce wiedziec co i jak!!! i kiedy rodzimy!! chyab zwariuje przez ten tydzien 🤨

W sumie to po cichu liczę nie mieć dużo gości 🥴
Całe to zamieszanie mnie przeraża ... poza tym mój małżonek to dziwny człowiek jest - ten to jakby mógł to by nas przeniósł na pustynię heh 😞

Pokłóciliśmy sie wczoraj i zepsuło mi sie samopoczucie...Czasami tracę cierpliwość do jego charakteru...bo ja to jestem taka otwarta i towarzyska a on jak pustelnik jakiś no i co jakiś czas wybucha bomba...

No ale nie będę smucić...przed nami WIELKIE wydarzenie i trzeba się przygotować :P

• Mamusia
Moniczku my z moim M towarzyscy walsnie jestesmy ale wiadomo ze po narodzinach kazdy chce byc w samotnosci przyzwyczaic sie do sytuacji odpoczac itd 🙂
ale Rodzinka mojego M tego nie rozumi oni to sie beda zapewne pchac oknami i drzwiami bo tacy juz sa 😎 no ale damy rade 🙂

• Mamusia
Witam Laseczki Kuleczki:P ....ja juz po adaniach....jutro wyniki i popołudniu wizyta......Natalko widze,ze coś sie zaczyna dziac.....Niunia śliczny pokoik....Widzę,ze nie tylko mnie wzięło na zieleń,,,,
Faktycznie Dziewczyny jak tak dalej pójdzie to jako jedyne na forum nie podtrzymamy tradycji i nie zaczniemy sie sypac we wrzesniu.....Ja sie wczoraj pochwaliłam,ze ostatnio mniej wstaje w nocy siusiu.....no....i tej nocy co godzine.....A co do zabawek....to ja mam troche grzechotek po bratanku i leżaczek z fisher price.....Pózniej jak sie urodzi to chciałabym dokupić.....mate edukacyjną i pałak do wózka.....A ciuszki to ja mam w wiekszosci uniwersalne z przewaga zieleni....kilka niebieskich....rózu wcale....Jestem zdania,że do końca w 100% pewna nie mogę być.....a teraz jest taki wybór kolorów ,ze szok....Akigo ja tez zaszalałam z ciuszkami....nawet terz czekam na komplecik welurkowy -zielony 😮 a co?....z tym ,ze ja mam wiekszosc na 62rozm,bo Kacper mój sie urodził na 58 i boję sie ,ze ten tez długi będzie i w 56 sie nie zmieści

Witam 🙂
Ja to juz zapowiedziałam z moim wszystkim na około że jak urodze to chcemy z tydzien czasu żeby dojsc do siebie...a pozniej moga nas odwiedzac...oczywiscie najpierw musza zadzwonic... 😉 może to wredne z mojej strony ale wiem że po porodzie napewno nie będe miała ochoty na odwiedziny... 🥴 bo bede musiala sie przystosowac do nowej sytuacji... 😲
Ja dopiero wstałam i jestem nie przytomna...całą nocke przechodziłam...i nie mogłam znalezc wygodnej pozycji do spania... 😞 a o 5.00godz moj wstawał do pracy i sie obudziłam a pozniej znowu męczarnie żeby zasnac...a jak juz mi sie udało to o 10godz weszla tesciowa do mnie do pokoju zobaczyc czy wszystko ze mna ok bo tak długo spie...no i po spaniu... 😞
A teraz siedze i nic mi sie nie chce...nie mam ochoty wic gniazdka...bo jestem padnieta...hihi 😞 wczoraj siostra przyniosła mi dla synka niebieski sweterek,niebieskie ogrodniczki takie super bo rozpinane w kroku i spodenki moro...sliczne te rzeczy sa dla tych naszych malenstw... 🙂
No i czekam na paczke z ciuszkami od siostry z Angli...ale pewnie dojdzie dopiero pod koniec tygodnia... 🤨

A u mnie cisza...nic sie nie dzieje...i dalej w dwupaku... 😞 jak tak dalej pojdzie to nawet w terminie nie urodze tylko po... 🤨 mały jakis dzis grzeczny...delikatnie tylko kopie i sie przeciaga... 😉

wlasnie wyczytałam ze jezeli ten czop jest cały i zaplamiony krwia to porod moze sie zaczac w ciagu kilku lub kilku nastu godzin.... 😉 a moj był w kawalkach i bez krwi czyli ze moge czekac jeszcze dosyc długo... 🤔 a jak twoj wygladał?

Ja to dzisiaj strasznie sie czuje...głowa mnie boli i brzuch tak jak na okres...no i martwie sie o maluszka bo dzis jakos tak słabo sie rusza... 🤨 juz bym chciala go tulic w ramionach bo ciagle sie o niego martwie... 😞

no ja wlasnie mam duzo jakies wydzieliny...ale ona jest taka biała a czasami lekko żółta...ale fakt ze jest jej dosyc duzo...ale to raczej nie sa wody plodowe... 😞 slyszalam ze w aptece mozna kupic te paski...wiecie moze ile to kosztuje mniej wiecej???