Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

kasia1986 napisał(a):
hej Mamuśki 🙂

herbatce koperkowej mówimy stanowcze NIE 😜 Luiza, może Twoja córcia nie toleruje go i stąd te bóle? 😞

nawet gdybyś jadła suchy chleb to kolka może wystapić ;/ próbowałaś dawać na kolki np. delicol abo inny preparat?

Lekarka mi nie kazała stosowac zadnych leków....

kurde a ja wale ta koperkowa non stop, corcia nie ale ja tak, w laktacyjnej mam ten koper i osobna z hippa tez wale kilka na dzien 😞 to odstawie narazie,...

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

szotka napisał(a):
dziewczyny powiedzcie co tam u was bo nie mam jak podczytać....
Widzę że Laura już w domu 🙂Ja z cycami też tak miałam nie załamuj się.
Maga a jak twoje problemy z laktacją?Już wszystko ok?
No i kto jest jeszcze w dwupaku a kto pożegnal ten piękny stan?
Ja dzisiaj wybieram się na jakieś zakupy coby pustki w swojej garderobie lekko zmniejszyć 🙂

Ten bol cycuhców pozniej mija? az do ząbkowania? 🤪 🤪

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
hej Mamuśki 🙂

herbatce koperkowej mówimy stanowcze NIE 😜 Luiza, może Twoja córcia nie toleruje go i stąd te bóle? 😞

nawet gdybyś jadła suchy chleb to kolka może wystapić ;/ próbowałaś dawać na kolki np. delicol abo inny preparat?

kurde a ja wale ta koperkowa non stop, corcia nie ale ja tak, w laktacyjnej mam ten koper i osobna z hippa tez wale kilka na dzien 😞 to odstawie narazie,...

ja tez odstawiam ....nie wiedziałam ze nie mozna tej koperkowej .....ja to piłam na laktacje w szpitalu i teraz sobie zakupiłam koper w saszetkach i widze jak mała sie spina ....

szotka napisał(a):
Łaaa....net mi się zawiesza jeszcze na dodatek....
U Ali wszystko ok ma swoje godziny marudzenia i twardo sie ich trzyma 🙂jak narazie cieszymy się weekendem z tatusiem więc trochę czasu więcej mam.
Ja pas poporodowy mam i nawet staram sie go nosić.Mi zostało jeszcze tylko 4/5 kg do stanu sprzed ciąży więc tragedii nie ma.A ciuchy to chyba raczej tak dla poprawy samopoczucia chcę sobie kupić 🙂
U mnie też jakoś tego mleka coraz mniej się robi.ale ja juz też nie dostawiam tylko ściągam i daję z butli bo nie mogła się najeść.Wolalam nerwów nam zaoszczędzić.

Mi zostalo 10, zeszlo mi cale kilo znow 🤪

czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
hej Mamuśki 🙂

ja tez odstawiam ....nie wiedziałam ze nie mozna tej koperkowej .....ja to piłam na laktacje w szpitalu i teraz sobie zakupiłam koper w saszetkach i widze jak mała sie spina ....

noo ja tez na laktacje i teraz jeszcze dodatkową 😞 jeny jak pomysle ze to przeze mnie...... wrrrrr
i dzis rano tez wypilam juz, szlag.....ODSTAWIAM

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
hej Mamuśki 🙂

noo ja tez na laktacje i teraz jeszcze dodatkową 😞 jeny jak pomysle ze to przeze mnie...... wrrrrr
i dzis rano tez wypilam juz, szlag.....ODSTAWIAM

ja pije jedna dziennie i mała nie ma kolek troszke sie spina i kupy wali .....ale nie płacze....

• Mamusia
hej Kochane 😘
my dziś znów cały dzionek na polu spędzamy 🙂 i stuknął nam dziś 1 miesiąc :woohoo: 🙃 😁 😁 😁 😁 😁 ale przeleciało 😁
Co do pieluch to używamy pampersa i dada na zmianę , a na dupcie bephanten i zero odparzeń więc ten zestaw nam sprzyja i nie zamierzam go zmieniać 🙂
A i chrzciny chyba zrobimy w święta dopiero albo na przyszły rok ...
Uciekam 😘 😘 😘

• Mamusia
hejka.
ja na chwilke bo walczymyz kupka u nadinki nie robila juz tydzien i bardzo cierpi zaaplikowałam teraz czopka i zobaczymy czy cos ja ruszy.. oby bo bardzo mi jej szkoda 😞
jakies wiesci o rodzących? 🙂
co do herbatki kopekowej ja pije i piłam w ciazy bo lubie bardzo.
małej tez podaje herbatke czasami z hippa.
chrzciny robimy w swieta ze wzgledu na chrzestna ktora mieszka w londynie i przyjedzie dopiero na swieta.

• Mamusia
Padam na cycuchyyyy..byłam u teściowej w szpitalu później zajechaliśmy do tesco i siły już nie mam 😁 bolą mnie plecy i brzuszek pobolewa...J do Kościoła poszedł na 18 ja siły już nie miałam..i tak sobie myśle żeby teraz mnei nic nie złapało bo komórke wyłączył i z transportem do szpitala może być problem 😮 Emilka szaleje i zmaga sie z czkawką 😁 A ja pochłonęłam 2 nektarynki i odpoczywam 🙂

• Mamusia
hej laski gratulacje wszystkim mamusiom i życzę szybkich porodów tym co przed.... cholera jak sobie przypomnę to wywoływanie to masakra.........mój mały miał 54cm przy porodzie spadł mi w szpitalu do 2680g bo przespał 1 dobę i nie mialam pokarmu teraz nie wiem ile ma bo wisi cały czas przy cycku wogóle nie spi nie wiem ile je bo laktatorem sciagne 20ml na godz, 😮kupke robi to chyba sie najada...sikac sika poza pampersa nie umiem zapanować nad siusiakiem leci na plecy 😮 pupka się poprawiła były okropne ranki połozna kazała tylko oliwką i linomagiem.ja glupia sudokremem mu pogorszyłam tylko.......a i nie kupujcie pieluch happy bo to sztywne takie do niczego kupa nam poza wylatuje...najlepsze pampersy niestety. Pozdrawiam 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hej dziewczyny my juz w domu, mam depreche dominik nie chce jesc z cyckow dokarmiam go , porod masakra meczyli mnie 9 h a i tak na koniec zrobili cesarke bo nie postepowalo rozwarcie a maly byl za duzy wazył 4270 i mierzył 60 cm ,!!! jak sie ogarne dam znac jak to wszystko wygladało ........narazie jestem w proszku i zle sie czuje z ty,m ze nie umiem nakarmic syna........... ale on wszystko wynagradza

no dobra napisze teraz moze jakos mi przejdzie ta depresja ,
w środe pojechałam do szpitala ze swedzaca skora ,
przy badaniu tak mi zagrzebał ze jak mnie polozyli na patologi ciazy to po pół godzinie szłam juz na porodówke bo wody mi odeszły ,
bóle byly coraz silniejsze masakra ...... i tak od 00>30 do 10!!! rano mnie meczyli na koniec okazało sie ze nie urodze a malem u tetno zanika .,,, w 5 min i juz byl na swiecie dostał 9 pkt jest piękny i grzeczny tylko nie chce jesc z cycków... bardz mnie to boli 😞 dokarmiam go dzis dostal 40 ml mleka jutro 50 i tak bede zwiekszała na zmiane bede sciagala nie wiem jak to bedzie ehhh
a do tego napierdala mnie brzuch ciagna szfy i leci z tyłka ............. masakra mam nogi jak balony!!!!!!!! Ale i tak kkocham tego szkraba i dla niego zniose 10 cesarek i porodów

• Mamusia
karolajna1988 napisał(a):
hej dziewczyny my juz w domu, mam depreche dominik nie chce jesc z cyckow dokarmiam go , porod masakra meczyli mnie 9 h a i tak na koniec zrobili cesarke bo nie postepowalo rozwarcie a maly byl za duzy wazył 4270 i mierzył 60 cm ,!!! jak sie ogarne dam znac jak to wszystko wygladało ........narazie jestem w proszku i zle sie czuje z ty,m ze nie umiem nakarmic syna........... ale on wszystko wynagradza

no mnie meczyli 20h i cc w koncu bo szyja sie u mnie nie skaracala ja swojemu daje modyfikowane raz dziennie

• Mamusia

Kochana GRATULACJE!!! 😘 Miałyśmy Razem sie powydzierać hehe ale nie wytrzymałaś 😁 😁 Dominik duży dorodny CHŁOPEK 😁 Czekamy Kochana na zdjęcia "KRUSZYNY" 😁 całuski 😘 😘

• Mamusia
izarybka napisał(a):
hej laski gratulacje wszystkim mamusiom i życzę szybkich porodów tym co przed.... cholera jak sobie przypomnę to wywoływanie to masakra.........mój mały miał 54cm przy porodzie spadł mi w szpitalu do 2680g bo przespał 1 dobę i nie mialam pokarmu teraz nie wiem ile ma bo wisi cały czas przy cycku wogóle nie spi nie wiem ile je bo laktatorem sciagne 20ml na godz, 😮kupke robi to chyba sie najada...sikac sika poza pampersa nie umiem zapanować nad siusiakiem leci na plecy 😮 pupka się poprawiła były okropne ranki połozna kazała tylko oliwką i linomagiem.ja glupia sudokremem mu pogorszyłam tylko.......a i nie kupujcie pieluch happy bo to sztywne takie do niczego kupa nam poza wylatuje...najlepsze pampersy niestety. Pozdrawiam 😘 😘 😘 😘

Tych przed wiele nie zostało 😁 Tylko ja i Letka 😁 Ale w tym tygodniu damy czadu 😎 Fajnie że do Nas wróciłaś 🙂 😘

• Mamusia
Anulcia napisał(a):

Kochana GRATULACJE!!! 😘 Miałyśmy Razem sie powydzierać hehe ale nie wytrzymałaś 😁 😁 Dominik duży dorodny CHŁOPEK 😁 Czekamy Kochana na zdjęcia "KRUSZYNY" 😁 całuski 😘 😘

jestem w szoku ze on taki duzy ale kochany no nic ide dalej pobudzac laktacje.. moze sie uda ... odezwe sie jutro i wrzuce fotki

• Mamusia

no dobra napisze teraz moze jakos mi przejdzie ta depresja ,
w środe pojechałam do szpitala ze swedzaca skora ,
przy badaniu tak mi zagrzebał ze jak mnie polozyli na patologi ciazy to po pół godzinie szłam juz na porodówke bo wody mi odeszły ,
bóle byly coraz silniejsze masakra ...... i tak od 00>30 do 10!!! rano mnie meczyli na koniec okazało sie ze nie urodze a malem u tetno zanika .,,, w 5 min i juz byl na swiecie dostał 9 pkt jest piękny i grzeczny tylko nie chce jesc z cycków... bardz mnie to boli 😞 dokarmiam go dzis dostal 40 ml mleka jutro 50 i tak bede zwiekszała na zmiane bede sciagala nie wiem jak to bedzie ehhh
a do tego napierdala mnie brzuch ciagna szfy i leci z tyłka ............. masakra mam nogi jak balony!!!!!!!! Ale i tak kkocham tego szkraba i dla niego zniose 10 cesarek i porodów

Chyba każda z Mamusiek miała depreche 🙂 Ale jak to pięknie napisałaś Kruszynka wszystko wynagradza 🙂

• Mamusia
patrzcie Dziewuszki jak to jest...Ile cesarek było chociaż porody były planowane siłami natury..a tu takie niespodzianki...ciekawe jak ze mną będzie..wątpie żeby mnie a właściwie Emilke cokolwiek ruszyło...Ma Kobitka charakterek i już teraz go pokazuje 😁 😁

Już sie środy doczekać nie moge.. i tego pierwszego spotkania z moją Kluseczką..tak bardzo czekam na ten moment jak Ją zobacze..przytule...pocałuje...i chociaż wiem,że bedzie cholernie bolało,to sie nie boje bo wiem że na końcu tego bólu czeka mnie wspaniała NAGRODA 🙂