Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

No grudzień zebrał swoje żniwa 😁 Ale przynajmniej będzie co odpowiadać dzieciom: "Synu/córko, poczęliśmy cię pod choinką" 🙃

Malwina, jak masz Rh-, to trzeba zrobić jeszcze grupę krwi tatusia. Jeśli macie inne znaki to jest konflikt. Przy pierwszej ciąży raczej nie ma się co przejmować. Popatrz tu: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/Co-to-jest-konflikt-serologiczny_35339.html

Ania gratuluję wesela 🙂 My póki co będziemy brać cywilny, a kościelny w przyszłym roku. Udanej zabawy!

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięki za gratulacje 🙂 No święta były bardzo pracowite 😜

Fota nie wchodzi bo pewnie korzystasz z Internet Explorer, zainstaluj Mozilla firefox i wejdzie bez problemu 🙂
Ja uciekam robić obiadek- dziś wymyśliłam lasagne bo koleżanka mi narobiła smaku, a później jeszcze kurs tańca i ostatnie spotkanie z doradczynią od życia w rodzinie czy jakoś tak 😉 więc pewnie dopiero jutro do Was wrócę.
Ściskam mocno i miłego dnia bez mdłości 😘

• Mamusia
To mój 1 raz w życiu na forum... ale przy tej okazji nie ogłam sobie odmówić 🙂
Termin porodu wypada około 16-18 września więc to zdecydowanie miejsce dla mnie 🙂
Niedawno byliśmy na usg podejrzeć naszego maluszka i muszę przyznać że to niesamowite przeżyie usłyszeć bicie serduszka i zobaczyć jak maleństwo się porusza a nawet podskakuje 🙂 Super sprawa- oboje byliśmy wzruszeni....

Tymczasem zastanawiam się czy Wy też maie ciągle "nadmuchany " brzuch? Ja mimo, że waga w ciąży spadła ok. 3 kg to nie mogę dopiąc się w zadnych spodniach... brzuch wygląda jakby to była już dużo bardziej zaawansowana ciąża a po usg wiem, że maleństwo ma dopiero niecałe 3,5 cm więc na 100 % to nie Ono się rozpycha... Nie mogę sobie dać z tym rady .. może macie jakieś sposoby???

• Mamusia
czesc zocha 🙂 witamy na forum ,ale nas przybywa kazdego dnia 🤪
wiesz,co do brzucha to moj tez jest bardzo napompowany.widze ze bardzo do gory poszedl. pytalam dr to powiedzial ze to normalka bo jelita sa wdete i wszystkie narzady przesuwaja sie ku gorzy by zrobic miejsce macicy.

• Mamusia
Witam nowe mamuski!Zocha ja tez się ledwo dopinam, pewnie też trochę spuchłaś u mnie na przyklad piersnionek zareczynowy nie miesci się na prawej ręce.
Aniu gratuluje i dzidziusia;-) My byliśmy u ksiedza załatwić, trochę sniesznie wręczyl nam ksiazeczke Kiedy jestem płodna i jeszcze jakis film. Był stres... Ogólnie kiepsko się czułam przez weekend cały czas ból głowy, zawroty, wczoraj zaliczyłam pierwsze trzymanie kibelka... a już myslalam ze mnie ominie. Rano ledwo się zwleklam na zajęcia, moje kiszki było w całej sali słuchac 🤪

• Mamusia
Cześc Zocha Fajnie za mamy kolejną mamuskę ...
Ja mam tez klopot z tym brzuchem kurcze schudlam 2 kilo a brzuch mam jakbym przytyla ... to dziwne bo to dopiero 10 tydzien a wyglada jak by ciąża była starsza ... ale przynajmniej nie ja sama mam taki problem czyli to normalne

• Mamusia
Od razu mi lepiej bo pomyślałam, że tylko ja tak niekontrolowanie się powiększam. Nigdy nie byłam szczupła ale teraz to prawdziwy szok... no nic w tym układzie nie pozostaje nic innego jak ... zakupy 🙂 To moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie zaskakujące...

• Mamusia
Cześc dziewczyny juz jestem po wizycie u lekarza i jestem szczęśliwa z tego co widziałam na USG
moja dzidzia ma 4 cm długości i się tak fajnie ruszała machała rączkami i nogami ... niesamowity widok ...
normalnie chwilo trwaj ....
Pand doktor mierzył również główkę która liczy 15 mm, i stopkę 4mm, widziałam też rdzeń kręgowy 🙂 , słyszałam serduszko ....
Wizyta super wszystko jest dobrze a to najistotniejsze ... bardzo się cieszę ....

• Mamusia
Moja mama w sumie też mi powiedziała że wyglądam na wiecęj po brzuszku, więc chyba takie uroki. Ja tego nie widzę, bo już kilka miesięcy mi weszło trochę ciałka, miała zacząć się odchudzać a tu niespodzianka 😁
Kasia ja mam na 4 marca usg też się niecierpliwie strasznie, czy wszytko ok. Dziewczyny, czy wy też macie problem ze snem, ja się budzę często w nocy, kręce się obudzę się o piątej i koniec spania, a później chodzę taka zdechła cały dzień...

• Mamusia
Kochane, to dopiero początek bezsenności. Ja miałam tak że im dalej w ciązy tym gorzej spałam i nieraz do 3 w nocy się wierciłam. teraz też często nie mogę zasnąc.
a w ciągu dnia często ucinam drzemki z Grześkiem bo nie daje rady fizycznie..

jutro na obiad kopytka z bulką tartą 🙂 teściowa nauczy mnie jak robić 🙂

• Mamusia
Hej milo slyszec ze nie tylko ja niedopinam sie juz do spodni z przed ciazy 😉
a jesli chodzi o silku to straszne czasami nawet do 10 razy przez nocke 🤨 ale jakby nie bylo sama tego chcialam takze nie narzekam 😜 tylko czekam az mdlosci przejda 😞

• Mamusia
hee Kasiu ja mam też co rano taką nadzieję... ale jak mija godz.15 wracają jak bumerang ...i już wtedy nic mi się nie chce ...
Jeśli chodzi o dopinanie spodni to jutro sprawdze dzinsy bo na codzień nosze materjałowe rurki które sa elastyczne i się naddaja wiec się dopinam heee chyba trzeba się powoli zorientowac w modzie ciążowej ...

• Mamusia
Widzę, że u mnie podobnie:
-chociaż to tylko 3/4 miesiąc to w spodniach już niezbyt wygodnie. Myślałam, że to raczej dziwne i brzuszek będzie widoczny pod koniec 4 mies. i to delikatnie 🙂
-mdłości też dalej mam. W zeszłym tygodniu było lepiej, a teraz jakby wróciło i to ze zdwojoną siłą, nawet do kuchni nie mogę wejść 😞
-nieprzespane noce 😞 Właśnie taką mam za sobą
-bieganie do toalety 😞 Też myslałam, że jestem jakaś dziwna i to tylko w zaawansowanej ciąży jest.

Tak troszkę miło czytać, że nie jestem jakaś inna 😜

• Mamusia
Witajcie 🙂
Karolina- super, że z dzidzią wszystko ok 🙂 na następnym usg może już będzie można określić płeć 😜
Ja też latam w nocy siku, myślałam, że to jak już jest się w zaawansowanej ciąży to tak jest, a tu masz ci los. Co prawda w porównaniu z niektórymi z Was jakoś mnie i tak oszczędza, bo max. 2-3 razy biegnę ( przez ostatnia godz. przed spaniem staram się nic nie pic, a i tak nie pomaga 😞 )
Problemy z zaśnięciem też miewam, ale mam sprawdzony sposób ( tzn. na mnie działa 🙂 ) - zawsze mam przy łóżku jakąś meganudną książkę - aktualnie "Człowiek który gapi się na kozy", wystarczy że przeczytam 2 strony na leżąco i oczy same się zamykają 🙂 gaszę wtedy lampeczkę i lulu 🙂 - co ważne działa też jak się obudzę o 2 w nocy i nie mogę spać 🙂

• Mamusia
Aaa, a co do spodni to tylko legginsy i sukienki 😞 brzusio mi w tym tygodniu wyskoczył taki na dole że o jeansach mogę zapomnieć. wiec jadę dziś do mamy przegrzebać swoje stare ciuchy w poszukiwaniu większej ilości sukienek i do H&M po rajty ciążowe- podobno rewelacja, tylko 2 paski trzeba nosić na brzuchu a nie na pupie jak w przedszkolu 🙂
Dziś nad morzem piękna pogoda, słońce świeci więc spacerek wskazany.
Miłego dnia !