Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć,
Jestem po wizycie u lekarza. Usg połówkowe umówione na 3 maja 🙂 nie mogę się doczekać!!!
W badaniu niby wszystko ok ale zakaz zbliżania się do męża padł - to przez te moje skurcze :/
W sumie to i tak od pewnego czasu się baliśmy cokolwiek robić ale fajnie było wiedzieć, że możemy .... no cóż ... wytrzymamy 🙂 oby tylko z maluchem było wszystko dobrze!!!

o prosze szparagi dla nas jak najbardziej wskazane Kochaniutkie ,palaszujmy wiec bez wyrzutow,tym bardziej,ze sa lekkostrawne 🤪
http://aktywni.pl/aktualnosci/szparagi-zrodlo-witamin-i-mineralow/

Zocha napisał(a):
cześć,
Jestem po wizycie u lekarza. Usg połówkowe umówione na 3 maja 🙂 nie mogę się doczekać!!!
W badaniu niby wszystko ok ale zakaz zbliżania się do męża padł - to przez te moje skurcze :/
W sumie to i tak od pewnego czasu się baliśmy cokolwiek robić ale fajnie było wiedzieć, że możemy .... no cóż ... wytrzymamy 🙂 oby tylko z maluchem było wszystko dobrze!!!

ojej Zosiu,no to dobrze,ze tylko tak sie skonczylo to i nie skierowal Cie do szpitala,bo lepiej w domku odmowic sobie pokus i wypoczywac niz w szpitalu...dbaj o siebie i kopytka do gory Kochaniutka,leń sie i nie ma co narzekac 🙂 🙂 😎 😉 😘

Zocha napisał(a):
a co do wagi to od 71,8 doszłam dziś- dokładnie 20 tydzień do 75,5 kg... zobaczymy co będzie dalej 😉

🙂dalej bedzie nas tylko wiecej,ale cieszmy sie ,ze juz polowa za nami 🙂

• Mamusia
hej Brzuszki i Maluszki 🙂 ja też po wizycie u gina , złapałam grzyba heh muszę się leczyć z moim bo pewnie go zaraziłam 😜 a tak to mam dużo leżeć , mało chodzić i robić sobie tylko prysznice bo coś mu się szyjka nie podoba 🤢, na usg ide 6.maja także już niebawem 🙂 🙂
a waga od początku 5,5 kg 🙂 nie jest żle a nawet bym powiedziała że całkiem oki .
Mam zrobić krew i mocz a glukoze dopiero w 25 TC 🥴 , myślałam że robi się to wcześniej ???? jak u Was dziewczyny ???????????
Zaraz po obiadku uciekam na drzemkę bo padam na cyce , byliśmy na malych zakupach i kupiłam śliczne półśpiochy żółte i białe w słodkie pieski 😉

• Mamusia
a i byłam dziś tak spięta na wizycie że jak mnie badał lekarz wziernikiem to się tak spiełam że szczelił plastikowy wziernik na kilka kawałków hehehe 😁 😁 😁 zaczełam się śmiać z ginem bo on stwierdził że musi zadzwonić do mojego że mam ,, bardzo silne mięśnie krocza i żeby się do mnie nie zbliżał " 😜
prze jaja normalnie , musiał uzyć drugiego bo tamten leżał rozczaskany na podłodze 😁

Asia19874 napisał(a):
hej Brzuszki i Maluszki 🙂 ja też po wizycie u gina , złapałam grzyba heh muszę się leczyć z moim bo pewnie go zaraziłam 😜 a tak to mam dużo leżeć , mało chodzić i robić sobie tylko prysznice bo coś mu się szyjka nie podoba 🤢, na usg ide 6.maja także już niebawem 🙂 🙂
a waga od początku 5,5 kg 🙂 nie jest żle a nawet bym powiedziała że całkiem oki .
Zaraz po obiadku uciekam na drzemkę bo padam na cyce , byliśmy na malych zakupach i kupiłam śliczne półśpiochy żółte i białe w słodkie pieski 😉

Oj Asiu to musisz dbac o siebie i wiecej zasiadywac z nami przy komputerku z kawusia w reku 🙂relaksik 😎A co do prysznica to teraz mam tylko kabine w domku,a za dluga relaksujaca kapiela juz tesknie...ale widac,ze zdrowiej jednak sie chlapac pod prysznicem 😆

Asia19874 napisał(a):
a i byłam dziś tak spięta na wizycie że jak mnie badał lekarz wziernikiem to się tak spiełam że szczelił plastikowy wziernik na kilka kawałków hehehe 😁 😁 😁 zaczełam się śmiać z ginem bo on stwierdził że musi zadzwonić do mojego że mam ,, bardzo silne mięśnie krocza i żeby się do mnie nie zbliżał " 😜
prze jaja normalnie , musiał uzyć drugiego bo tamten leżał rozczaskany na podłodze 😁

hahahhahahahahahhahaahaha lepiej nie mow swojemu ,bo sie bedzie bal zagladac 😁 🙃 😁 🙃kulam sie

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

Oj Asiu to musisz dbac o siebie i wiecej zasiadywac z nami przy komputerku z kawusia w reku 🙂relaksik 😎A co do prysznica to teraz mam tylko kabine w domku,a za dluga relaksujaca kapiela juz tesknie...ale widac,ze zdrowiej jednak sie chlapac pod prysznicem 😆

ale ja właśnie mało co chodzę 🥴 nie spaceruje nigdzie tyle co gdzieś jade albo ewentualnie krąże po ogrodzie .... najwidoczniej nawet taki ruch jest mi nie wskazany 🤢 . A co do kąpieli to specjalnie też nie wysiaduje w wannie więc sama zgłupiałam ... ale jak mus to mus 🙂 wytrzymam dla mojej Kruszynki 🙂

• Mamusia
właśnie rzuciłam okiem na ciuszki, te które podostawałam. I okazało się, że dostałam też śpiworek 🙂 Niebieski w takie kaczuszki 🙂 A już chciałam kupować! To znak, że chyba muszę przysiąść nad tymi torbami z ciuszkami i posprawdzać dokładnie co tam jest 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

hahahhahahahahahhahaahaha lepiej nie mow swojemu ,bo sie bedzie bal zagladac 😁 🙃 😁 🙃kulam sie

odrazu mu powiedziałam 😁 ostatnio nie zagląda więc bez obaw hehhee , choć ja im grubsza to większą ochote mam 😁

Asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

ale ja właśnie mało co chodzę 🥴 nie spaceruje nigdzie tyle co gdzieś jade albo ewentualnie krąże po ogrodzie .... najwidoczniej nawet taki ruch jest mi nie wskazany 🤢 . A co do kąpieli to specjalnie też nie wysiaduje w wannie więc sama zgłupiałam ... ale jak mus to mus 🙂 wytrzymam dla mojej Kruszynki 🙂

No jasne ,ze dasz rade,mysle,ze kapiel ,a przede wszystkim ciepla,rozpulchnia tamte strony i jesli szyjka jest troche miekka to dlatego zakazal sie moczyc w wannie
Mi pod prysznicem ciezkawo sie depilowac cholera,pozy,akrobacje na jednej nodze wyczyniam takie ,ze ho ho..czasem sie zastanawiam co to bedzie dalej....

• Mamusia
czesc dziewczyny

widze, ze niektore z was juz po polowkowych.ja prenatalne mam 6 maja i nie moge sie doczekac. mam nadzieje, ze wszystko dobrze.

corcia juz 2 tydzien dzien dzien wariuje w brzuszku ...hmmm nawet bym to bardziej okreslila jako kopniaki.

glukoza- to ciekawy temat. chcialam zrobic....pojechalam do labu na czczo nie bylo problemu za to jak panie daly mi do wypicia w kubeczku glukoze to jak ja wypilam tak do tego kubeczka ja zwymiotowalam odrazu....poszlam sie przejsc....odpoczelm i dawaj- kolejna proba wypilam i co? i to samo- cala zwymiotowalam. dr powiedzial abym po prostu zjadla sniadanie i niestety tylko taki mam wynik po obciazeniu, bo niestety tego nie jestem w stanie wypic aby przez godizne pozostalo w mym zoladku:/ wynik jest prawidlowy jak i na czczo tak i po (sniadaniowym 🙂

buziaki

Asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

odrazu mu powiedziałam 😁 ostatnio nie zagląda więc bez obaw hehhee , choć ja im grubsza to większą ochote mam 😁

rechocze sie w glos sama do siebie !!! 🙃 😁dawno mnie nikt tak nie rozbawil