Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Maggie003 napisał(a):
Czesc lasencje!!!

Nadrobic wasze skrobanie, graniczy z cudem, wiec nawet nie probuje .. co nowego kochaniutkie ??
Widze ze piszecie o cycach i o mleku, mnie jak na razie nic nie leci.. a mam nadzieje, ze pokarm mi szybko chociaz po porodzie przyjdzie.. cora dopiero na 4 dobe.. oby teraz szybciej...
u nas dzis taki skwar, ze wscieku macicy mozna dostac .....

Witamy 🙂
Co nowego?? Jak zawsze tu boli tam boli 😁 normalka 🙂 A mi strasznie leci jak nie mam stanika..a zwłaszcza w nocy wstaje a tu wielgachna plama na koszuli..bardziej mi leci z lewej..

to dobrze, przynajmniej wiesz ze bedziesz miec mleczko dla maluszka...

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Maggie003 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Maggie003 napisał(a):
Czesc lasencje!!!

Nadrobic wasze skrobanie, graniczy z cudem, wiec nawet nie probuje .. co nowego kochaniutkie ??
Widze ze piszecie o cycach i o mleku, mnie jak na razie nic nie leci.. a mam nadzieje, ze pokarm mi szybko chociaz po porodzie przyjdzie.. cora dopiero na 4 dobe.. oby teraz szybciej...
u nas dzis taki skwar, ze wscieku macicy mozna dostac .....

Witamy 🙂
Co nowego?? Jak zawsze tu boli tam boli 😁 normalka 🙂 A mi strasznie leci jak nie mam stanika..a zwłaszcza w nocy wstaje a tu wielgachna plama na koszuli..bardziej mi leci z lewej..

to dobrze, przynajmniej wiesz ze bedziesz miec mleczko dla maluszka...

Mam nadzieje,że nie mam ich od parady 🙂 A Ty jak sie czujesz?

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Zocha napisał(a):
wiecie co szukam sobie własnie tych wszystkich różnych dziwnych rzeczy co to po porodzie nam będą potrzebne podobno i jestem w szoku że te wkładki laktacyjne są takie drogie... ile to może w produkcji kosztować?????? zdzierają z nas jak mogą....
jak długo się tego używa i jak dużo???

znalazłam też takie cuda, których cena zdaje sie być lepsza niż tych jednorazowych ale nie wiem sama czy mnie to przekonuje.... http://allegro.pl/wielorazowe-wkladki-laktacyjne-lilypadz-wysylka-0-i1711993912.html
co Wy o tym myślicie?

Jak dlugo i ile to pewnie indywidualnie,kazda inaczej bedzie miala, a ponoc najlepsze sa te wkladki jednorazowe firmy johnsons ktoras tu mowila. Ja kupie sobie jedno opakowanie na poczatek i zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie 🙂

wiecie, ja używała tych wkładek około roku czasu ( a karmiłam 18 miesięcy Grzesia ), jak nie więcej bo sporo mi mleko leciało, zresztą nie panujemy nad tym, mleko same robi KAP KAP ) .. więc nastawcie się, że będzie to troche kosztowało 😞 Opakowanie 30 sztuk z rossmana kosztuje ok 7 zł no i to starcza na 2 tygodnie..

to chyba zalezy od kobitek ,bo ja nie potrzebowalam wkladek ..ze tak powiem zwieracze trzymaly 🙂mialam autentycznie mleka akurat dla Kami ,ani za duzo ,ani za malo..karmilam 8mcy Kami ,bo juz mi powoli zanikalo ,wiec to sprawa indywidualna jak widac 😎

ja miałam własnie dużo mleka, a jak jeździłam do szkoły na całą sobotę i niedzielę to mleko samo tryskało..
ah pamiętam te przerwy z laktatorem w ubikacji..

Asia a Tobie w nocy smao też nie leciało? bo wiadomo tu i tam się cycka przygniecie i u mnie w nocy szczgólnie leciało 😲 takż enastawiam sie ze tu będzie podobnie

• Mamusia
namówiłam M i chyba pojedziemy jutro zobaczyć za przewijakiem 🙂 od razu kupię te gacie jednorazowe 🙂

co się dowiedziałam podczas rozmowy o lekarstwach, że do przemywania pępka weszło jakieś dobre psikadło ze spirytuskiem ( nie pamiętam nazwy, tesciowa dziwnie ją wymawiała ) no i to będe własnie psikać tym czymś, ponoc szybciej odpada kikut 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
namówiłam M i chyba pojedziemy jutro zobaczyć za przewijakiem 🙂 od razu kupię te gacie jednorazowe 🙂

co się dowiedziałam podczas rozmowy o lekarstwach, że do przemywania pępka weszło jakieś dobre psikadło ze spirytuskiem ( nie pamiętam nazwy, tesciowa dziwnie ją wymawiała ) no i to będe własnie psikać tym czymś, ponoc szybciej odpada kikut 🙂

Ja słyszałam dobre opinie o takim specyfiku jak OCTENISEPT i chyba na to się skuszę.

• Mamusia
Oj Laseczki... Czytam cały dzień z przerwami i jestem dopiero na stronie 5234...
Wyskoczyłam dzisiaj na zakupy,bo chciałam kupić sobie spodenki krótkie. Po przetuptaniu kilku sklepów poszłam na szmatki i tam oczywiście kupiłam sobie trzy pary i cztery ciuszki dla małej - moje zakupy 12 zł a małej 10 🙂 To mi się podoba!!

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
ja nie kupuję leżaczko - bujaczka, trochę drogo... ale fotelik samochodowy nasz może służyć jako bujaczek 🙂 więc w razie czego będziemy w nim przenosić dzidzię po mieszkaniu 🙂

Mariolus tanio nie jest ,ale bardzo pomocne slyszalam w obowiazkach domowych..Ty cos pichcisz np.a dzidzia sie zabawia ,albo usypia w nim ..ja narazie sie wstrzymuje z zakupem ,bo wole niezbedne rzeczy nabyc poki co ,a okazji jeszcze bedzie ,ze ho ho ,a noz widelec kto zakupi 😉

Ja mam podobny bujaczek z firmy Leap Frog i niestety stwierdzam że nie da się w nich przenosić dzieciaczka 😞 Dzisiaj w smyku przyglądałam się modelom FP i jest to samo...Brakuje drążka do noszenia takiego jak jest w gondolkach do auta...Szkoda, że pomyśleli o światełkach, wibracjach a nie pomyśleli o transporcie "zajętego" fotelika

• Mamusia
mam tak cholernie przesuszone włosy ze szok nigdy takich nie miałam i na allegro zamówiłam sobie takie cuś
http://allegro.pl/loreal-intense-repair-maska-200-ml-i1690829989.html

http://allegro.pl/loreal-absolut-repair-cellular-serum-olejek-50ml-i1702095674.html

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Doris super że po wizycie ok 🙂 i że Mati cały i zdrowiutki !!!!!! super
kiedy następna ?

Asia ja dopiero wizyte mam 11.08 ale bez usg 😞 i bede miała robiony wymaz jak to nazwała moja gin z okolic odbytowych nie wiem co to bo zKuba takiego badania nie miałam 😮

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
mam tak cholernie przesuszone włosy ze szok nigdy takich nie miałam i na allegro zamówiłam sobie takie cuś
http://allegro.pl/loreal-intense-repair-maska-200-ml-i1690829989.html

http://allegro.pl/loreal-absolut-repair-cellular-serum-olejek-50ml-i1702095674.html

Kochana teraz mi podpowiedz co używać na wypadające włosy ?? 😮 jak tak dalej pójdzie to łysa pojadę na porodówkę 🥴 😮 😮 😮

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kiedy następna ?

Asia ja dopiero wizyte mam 11.08 ale bez usg 😞 i bede miała robiony wymaz jak to nazwała moja gin z okolic odbytowych nie wiem co to bo zKuba takiego badania nie miałam 😮

😮 a cuż to ?? ja słyszałam o wymazie pochwy że to się robi i to mnie czeka ale odbytowy wymaz ?? 😮

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kiedy następna ?

😮 a cuż to ?? ja słyszałam o wymazie pochwy że to się robi i to mnie czeka ale odbytowy wymaz ?? 😮

to jest GBS zaraz zobacze w necie co oznacza dokładnie ten skrót ale mi mówiła ze pobiera sie wymaz z okolicy odbytu

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kiedy następna ?

to jest GBS zaraz zobacze w necie co oznacza dokładnie ten skrót ale mi mówiła ze pobiera sie wymaz z okolicy odbytu

to może każda to będzie miała 😮 nic mi nie wiadomo ale jak cza będzie to niech sobie biorą nawet ze środka tyłka 😜

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Asia GBS pobiera sie z pochwy i z okolic odbytu na bakterie paciorkowca typu B ale czym sie rózni to jeszcze nie wiem

aaaaa to słyszałam coś o tym paciorkowcu 😜 to jakby wyszło że jest to dziadostwo to nie można rodzić naturalnie ? tak ? czy coś popieprzyłam 😜

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia GBS pobiera sie z pochwy i z okolic odbytu na bakterie paciorkowca typu B ale czym sie rózni to jeszcze nie wiem

aaaaa to słyszałam coś o tym paciorkowcu 😜 to jakby wyszło że jest to dziadostwo to nie można rodzić naturalnie ? tak ? czy coś popieprzyłam 😜

raczej tak bo wtedy dziecko mozna zainfekowac a jak sie raz nabawisz paciorkowca to w organizmie to cholerstwo jest przez całe życie!!!!!!!!!!

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Maggie003 napisał(a):
dziewczyneczki uciekam na przerwe , odezwe sie zaraz po 🙂

tylko kuknij do nas 🙂 bo dawno Cię nie było i my tu stęsknione za brzuchatką z USA 🙃 😁

Jestem , jestem Asiunia.. a wy tu o grzebaniu w tylkach piszecie , no ladnie hehhehe

• Mamusia
Maggie003 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Maggie003 napisał(a):
dziewczyneczki uciekam na przerwe , odezwe sie zaraz po 🙂

tylko kuknij do nas 🙂 bo dawno Cię nie było i my tu stęsknione za brzuchatką z USA 🙃 😁

Jestem , jestem Asiunia.. a wy tu o grzebaniu w tylkach piszecie , no ladnie hehhehe

dziś cały dzień kręci się przy odbycie 🤪 jak nie lewatywy tak paciorkowce 😜 🤪 😁 😁 😁