Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zocha napisał(a):
Agamu napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
aaaaaa i pisałam do Szotki co u nich i napisała że się ucierpiała i jest szyta z boku bo mała szła z rączką , jej men siedzi z nią i gęba mu się nie przestaje śmiać 🙂 generalnie pisała że jest ok !

Szyta z boku???? 🤢 😮 🤢 😮 o Dżizas to brzmi mało przyjemnie... 🤨

na jednym z tych filmików z porodów było takie ciecie... tam też maluch szedł z rączką 🥴
to takie samo nacięcie tylko nie w stronę odbytu tylko tak w bok jakby..
bidulka... to musiało boleć...

Matko....najważniejsze że są już razem z Maluszkiem...pewnie szczęśliwi jak nigdy 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Zocha napisał(a):
Agamu napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
aaaaaa i pisałam do Szotki co u nich i napisała że się ucierpiała i jest szyta z boku bo mała szła z rączką , jej men siedzi z nią i gęba mu się nie przestaje śmiać 🙂 generalnie pisała że jest ok !

Szyta z boku???? 🤢 😮 🤢 😮 o Dżizas to brzmi mało przyjemnie... 🤨

na jednym z tych filmików z porodów było takie ciecie... tam też maluch szedł z rączką 🥴
to takie samo nacięcie tylko nie w stronę odbytu tylko tak w bok jakby..
bidulka... to musiało boleć...

Matko....najważniejsze że są już razem z Maluszkiem...pewnie szczęśliwi jak nigdy 🙂 🙂 🙂

też byłam tak cięta, po prawej stronie aż do odbytu bo mały zahaczył ramionkiem o odbyt. Takie rozcięcie jest tragiczne bo potem ciężko się wypróżnić, a wczesniej ciężko jest z tym chodzić 😞 no ale nie mamy na to wpływu w jakiej pozycji dziecko będzie wychodziło..

Doris5969 napisał(a):
a ja właśnie sobie torbe do szpitala spakowałam 🙂a słuchajcie ja spakowalam sobie jedne klapki tyle ze nie wiem czy moga byc japonki???jak myślicie ?

jak lubisz... to moga ale ja np chetnie zaopatrze sie w skarpetki wiec japonki mam tylko pod prysznic a do chodzenia klapeczki

Asia19874 napisał(a):
MamaSandra URODZIŁA WCZORAJ NATASZKĘ 3,600kg , 56cm 🙂 Poród ciężki , na początku odeszły jej wody a póżniej bóle i bóle parte ale niestety brak rozwarcia i musieli zrobić CC . 4 dni ma być na obserwacji i do domku 🙂

OOOO kolejna mamusia super!!
GRATULACJE!!!!!

Hmmm tak sie zastanawiam ze chyba ostatnuio nachodzi mnie mysl o tym ze wolalabym cc 🤢 🤢 🤢

Louisedg napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
a ja właśnie sobie torbe do szpitala spakowałam 🙂a słuchajcie ja spakowalam sobie jedne klapki tyle ze nie wiem czy moga byc japonki???jak myślicie ?

jak lubisz... to moga ale ja np chetnie zaopatrze sie w skarpetki wiec japonki mam tylko pod prysznic a do chodzenia klapeczki
ja mam tez piekne nowiutkie amaarantowe paputki w truskaweczki -pod kolor koszuli 😜 😜 😜
hihi a pod prysznic dżapany jakie chwyce 😎

Louisedg napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
MamaSandra URODZIŁA WCZORAJ NATASZKĘ 3,600kg , 56cm 🙂 Poród ciężki , na początku odeszły jej wody a póżniej bóle i bóle parte ale niestety brak rozwarcia i musieli zrobić CC . 4 dni ma być na obserwacji i do domku 🙂

OOOO kolejna mamusia super!!
GRATULACJE!!!!!

Hmmm tak sie zastanawiam ze chyba ostatnuio nachodzi mnie mysl o tym ze wolalabym cc 🤢 🤢 🤢
kurde ja mam podobnie..jeden dzien tak ,inny tak mysle...

mialam robic pierozki z grzybami i kapusta..farsz byl gotowy (zrobilam ze dwa dni temu..),ale weny brak...no wiec Kocur zmielil miesko ,dodal owy farsz...i usmazyl kotlety ...Boze jaka pyyychaaaaa! Dziewczyny rewelacja !!!!polecam ,ten to ma pomysly 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Melduje się dziewczyny!! Moja niunka leży sobie w łóżeczku urodziłam tzn.poród naturalny skończył się cesarką w dniu 05.09.2011 godz.6.05 Mileneczka ujrzała prawdziwy świat 🙂 🙂 🙂 waga 3870 g
56 cm.długosci.Pozdrawiam i życzę zdrówka dzidziom narodzonym i mamuską oraz jeszcze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂ciężarnym 🙂 🙂 🙂

jastin203 napisał(a):
Melduje się dziewczyny!! Moja niunka leży sobie w łóżeczku urodziłam tzn.poród naturalny skończył się cesarką w dniu 05.09.2011 godz.6.05 Mileneczka ujrzała prawdziwy świat 🙂 🙂 🙂 waga 3870 g
56 cm.długosci.Pozdrawiam i życzę zdrówka dzidziom narodzonym i mamuską oraz jeszcze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂ciężarnym 🙂 🙂 🙂

JAstin doczekalas sie!!!!!!!!!!!
GRatulacje kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
😘 😘 😘 😘 😘 😘

jastin203 napisał(a):
gratulacje!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
jastin203 napisał(a):

Gratulacje 🙂

hmm ... pytanie do tych co już urodziły , albo i tych co jeszcze nie urodziły ale wiedzą .
czy Was przed porodem też tak napieprzały kości ? no normalnie dzis od ok 17 uda mnie bolą , kość bździonowa , w krzyżu tak jakby przewiało :/ spać nie mogę normalnie . tylko się przewracam z boku na bok i stękam :/

helouuuu! 🙂
Witam dziewczątka w ten piekny poranek 🙂
Dostalam info od Madzi z Czikago..otoz ona dalej w dwupaczku,wszystko oki ,tylko ma spraw papierkowych full do zalatwienia..odsylaja Ja od jednego do drugiego i tak napprawde nikt nic nie wie -jesli chodzi o sprawy poporodowe,macierzynski itd...ponoc porazka...biurokracja i kompetencja az skrzy! 🤢
Wszystkie nas caluje i pozdrawia ,mimo ze daleko ,a jest z nami 🙂

• Mamusia
n0vika napisał(a):
jastin203 napisał(a):

Gratulacje 🙂

hmm ... pytanie do tych co już urodziły , albo i tych co jeszcze nie urodziły ale wiedzą .
czy Was przed porodem też tak napieprzały kości ? no normalnie dzis od ok 17 uda mnie bolą , kość bździonowa , w krzyżu tak jakby przewiało :/ spać nie mogę normalnie . tylko się przewracam z boku na bok i stękam :/

Gratulacje 🙂 Milenka wpisana do tabelki 🙂

Co do bólu kości - a daj spokój! mnie tak miednica napierdziela że też spać nie mogę 😞 podejrzewam, że Kacha się do porodu przygotowuje i stąd ten ból..

a u mnie dziś nocka fatalna, wczoraj uciełam sobie w dzień drzemkę od 15 do 16 i zasnęłam dopiero o 3 w nocy ;/ od tego rano wstaje, patrzę na brzuch a ten wyraźnie mi się obniżył, tzn "wyszedł z żeber" i już spokojnie je wyczuwam 🙂

no, raczę swe podniebienie kawką żeby to się trochę ocucić i za jakieś 2 godziny wyruszamy do lasu 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
helouuuu! 🙂
Witam dziewczątka w ten piekny poranek 🙂
Dostalam info od Madzi z Czikago..otoz ona dalej w dwupaczku,wszystko oki ,tylko ma spraw papierkowych full do zalatwienia..odsylaja Ja od jednego do drugiego i tak napprawde nikt nic nie wie -jesli chodzi o sprawy poporodowe,macierzynski itd...ponoc porazka...biurokracja i kompetencja az skrzy! 🤢
Wszystkie nas caluje i pozdrawia ,mimo ze daleko ,a jest z nami 🙂

my z nią też jestesmy myślami, pozdrowienia! 🙂

n0vika napisał(a):
jastin203 napisał(a):

Gratulacje 🙂

Tak mnie tez wlasnie bolą jak by mi ktos po nich wszystkich kopał albo je chcial wyrwac ze swojego miejsca, łonowe, krzyz i uda..... chodzic sie ledwo da

Witam sie tak wogole 😘 😘 😘

ja spalam dzis calkiem calkiem z 1 spacerkiem.
ale juz mam kwasna minke bo za oknem praaażyyyy i bedzie tak dzis pod 27-29 st u nas i jestem zalamana bo wyjde z nomu a ni na krok:/ 🤢 🤢 🤢 🤢 ino wiqtracke roletki i chyba w tekkena se pogram bo co tu robic