Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć Laski!

Ominęło mnie trochę, w tym niewesołych wieści. Jestem pewna, że w końcu się uda!!!

Pogoda cudna, wczoraj byliśmy w parku na spacerze, wciąż jeszcze bezlistnym, ale i tak było baaardzo przyjemnie. Ach to słońce, jestem typowym zodiakalnym lwem 🙂 🙂 🙂
My się wczoraj pożarliśmy z przyszłą moją teściową o totalną durnotę, wyprowadziło mnie to na chwilę z równowagi, jak można tak od rana w taki piękny dzień mieć takie nastawienie??? I jeszcze jechaliśmy do niej nie w naszej, a w jej sprawie, mój M. się wkurzył i zawrócił już spod jej bloku. Ona jest niestety typem dyrygenta, musi mieć wszystko pod kontrolą i wszystkim dowodzić. Szkoda, bo ja ją bardzo lubię, jest naprawdę dobrym człowiekiem, ale nie rozumiem zupełnie tych wybuchów i chęci życia cudzym życiem.

kasia1986 napisał(a):
witam z rana 🙂

u mnie smutna niedziela, od rana pokłócona dosc ostro z mężem..

to zupełnie jak u mnie, od rana aby płacz ;( nie chce sie smutac dla mojego maluszka ale za dużo ostatnimi czasy mam przeszkód które sama musze pokonac.. i jeszcze dzis mój facet takie cos odwalił eh szkoda słów;( nie bede dzis pisac i pewnie jakis czas nie chce was denerwować moimi kłopotami. 3majcie sie.

• Mamusia
LiuVatrax wiem ze czasem słowa to nie wszystko ale wiedz ze choc sie nie znamy osobiscie jestem z Toba myslami i ja nie wierze ja jestem pewna ze juz niebawem bedziesz cieszyc sie brzuszkiem
"Nie rozsypiesz się nie rozpadniesz na kawałki
Może człowiek jest labiryntem ale nie układanką z klocków
Może jest najsłabszą trzciną ale wszystko potrafi przetrwać
Bo człowiek nie jest przypadkiem ale darem
Ty jestes darem i skarbem
Bez Ciebie ten świat byłby inny"
może słowa wiersza podniosą na duchu moi zdaniem mają moc buzka trzymaj sie!

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Kochane, co z Wami?
co tam u Was? jak się czujecie?

mam jutro wizyte u ginekologa na 16,20 🙂

W takim razie czekamy na sprawozdanie po wizycie 🙂
Ja mogę się Wam dzisiaj pochwalić moim nie planowanym zakupem- spodnie ciążowe w H&M. Właściwie to weszłam tam tylko po to żeby się upewnić, że ja nie chcę takich spodni a wyszłam już z reklamówką 😉
Baaaaardzo wygodne- polecam tym które się jeszcze nie zdecydowały 🙂

Ponadto wczoraj wróciły mi wymioty 😞 wczorajszy wieczór i dzisiejsze do południa spędziłam znowu w toalecie 😞 teraz jest leiej i mam nadzieję, ze tak zostanie 🙂

Pozdrawiam!!!!!!

• Mamusia
Piękny weekend, a na forum pustki,wiadomo;-) my tez cały dzień przesiedzieliśmy w ogrodzie 😁 😁 😁cudownie było.Trzeba korzystać bo od wtorku ma być podobno brzydko 😠
Dziewczyny nie kłócić się z mężami ,bo teraz nie czas na to,dzidziusie w brzuszkasz czują napięcie 🤢 🤢 🤢
Kasia zazdroszcze ci lekarza,ja mam wizytę dopiero 22 marca,a na początku kwietnia połówkowe,już się nie mogę doczekać,a tu jeszcze tyle czasu 😞 😞 😞

• Mamusia
witam
ja dopiero teraz,bo od wczoraj goscilismy sie u rodzicow 🙂 urodzinki mamy byly. teraz juz do siebie wrocilismy i na x factor czekamy hihihi 🤪
wymioty wrocily 🤢 ba i poranna siara w piersiach sie pojawila 😮 ale oczywiscie nie dotykam by nie pobudzac.
pozdrawiam

• Mamusia
mph napisał(a):
witam
ja dopiero teraz,bo od wczoraj goscilismy sie u rodzicow 🙂 urodzinki mamy byly. teraz juz do siebie wrocilismy i na x factor czekamy hihihi 🤪
wymioty wrocily 🤢 ba i poranna siara w piersiach sie pojawila 😮 ale oczywiscie nie dotykam by nie pobudzac.
pozdrawiam

ja nic nie wiem o tej porannej siarze w piersiach.Co to jest? napisz coś więcej 🥴

• Mamusia
malstep
wiesz co w 1 ciazy dopiero siara i mleko w piersiach pordukowalo sie u mnie dopiero po porodzie, ale roznie to bywa. niektorym dziewcyzna wczesniej juz sie siara pojawia w ciazy, niektorym pozniej a niektorym dopiero po porodzie i po porodzie chyba jest najczesciej spotykane. tym razem u mnie jest inaczej- siara to takie przezroczysty plyn,poczatek produkcji mleka, pojawiajacy sie w piersiach. przy naciskaniu sutka zacyzna leciec, ale najwazniejsze jest by nie pobudzac na tym etapie laktacji,aby organizm nie wariowal z produkcja mleka. na koszulce nocnej mialam po prostu mokre w okolicach sutkow, ale w ciagu dnia nic. najlepiej nie dotykac.

• Mamusia
ja aktualnie nie mam siary. Z Grzesiem miałam jakoś w tym okresie i już do końca. Teraz jest inaczej, skończyłam karmić Grzesia piersią jak byłam w 4 tc. Po zaprzestaniu karmienia mleko nie znikneło mi z piersi, po naciśnięciu sutka jeszcze leciało. jakiś czas temu przepaliło się, bo jak naciskam sutki to nic nie leci, a piersi z takich "flaczków" są pełniejsze 🙂

pamiętajcie, by jakoś pod koniec ciązy hartowac brodawki, smarujcie je maścią ( maltan - wg mnie najlepsza). Zapobiegnie to potem przy pękaniu i wysychaniu brodawek, a uwierzcie, to chwila moment z uszkodzeniem brodawki 🙂

• Mamusia
Witam,

piekne dni za nami, jeszcze do wtorku się wygrzejmy, bo podobno zmiana na chłodniejsze dni idzie.

Ja wczoraj byłam na zakupach - spodnie ciążowe. Zocha, które wybrałaś w H&M??

Od kilku dni strasznie zgaga mnie męczy, też wzdęcia, ale wymioty nie wracaja, ale mdłości czasami tak.

Muszę tu zajrzeć na dłużej, poczytać co u was 🙂

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

• Mamusia
czesc

super dziewczyny, ze fajne rzeczy ciazowe podostawalyscie i kupilyscie sobie 🤪

a ja z wiadomoscia- test pappa-prawidlowy 🤪
wlasnie dzwonilam czy jest juz wynik do odebrania i jest a panie przez tel mi powiedzialy juz wynik. strasznie sie ciesze

teraz czekam na wizytke 30 marca i wtedy ustalimy termin polowkowego. poki co moj brzuch robi sie wieeelki -wczoraj znajomi nie wiedzac ze jestem w ciazy zapytli- marta Ty chyba w ciazy? 🙂 czyli juz widac a nie tylko ja widze hihiihi.no ba- w koncu koncze 14 tc 😉 [URL=http://img225.imageshack.us/i/dsc00406nd.jpg/][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/6329/dsc00406nd.jpg[/IMG][/URL]

...a ja naadal w lozku i sernik zajadam:P

kasia1986 napisał(a):
cześć 🙂

szykowałam sie dziś z małym na spacerek.. a tu deszcz i ziąb 😮 😮

ja wczoraj dostałam od siostry M białek krótkie spodenki ciążowe, leginsy ciazowe 🤪 takie do kolan, do tego bluzke i spódnicę na lato 🙂

Ale masz dobrze 😉 i sie wkoncu przelamiesz w sprawie trzesącego tylka 🙂 😁

Marta...masakraaaa!!!fajowy ten brzusio Twoj i taki duuuzy 🤪
A ja cos sie nie moge zebrac ,aby wstawic swoj 🙂 Ale tez juz widza inni ,a jak wczoraj wlozylam te tunike w kratke odcinana pod biustem to juz calkiem 🙂Oczywiscie reszta czesci mojego ciala tez spora hehe
P.S.Dziewczyny a jakie nosicie staniki?mi strasznie urosly piersi i wg tych tabeli mam rozmiar 75F???? 😮 Zwykle nosilam standardowe rozmiarowki(75C) ale chce sprawic sobie porzadny ,niewiem jakiej firmy i gdzie ...

malstep napisał(a):
Piękny weekend, a na forum pustki,wiadomo;-) my tez cały dzień przesiedzieliśmy w ogrodzie 😁 😁 😁cudownie było.Trzeba korzystać bo od wtorku ma być podobno brzydko 😠
Dziewczyny nie kłócić się z mężami ,bo teraz nie czas na to,dzidziusie w brzuszkasz czują napięcie 🤢 🤢 🤢
Kasia zazdroszcze ci lekarza,ja mam wizytę dopiero 22 marca,a na początku kwietnia połówkowe,już się nie mogę doczekać,a tu jeszcze tyle czasu 😞 😞 😞

Malwina a co to znaczy polowkowe?Badania w polowie ciazy?(tylko jakie)

MALEX napisał(a):
WITAM PIĘKNE BRZUSZKI, ALE POGODA OBY DO WIOSNY.

A witam witam,pogoda no coz,moze nie za sloneczna,jednak mnie sie bardzo podoba 🙂
Rano prowadzilam coreczke do zerowki to pysznie mi sie szlo,a w drodze powrotnej(oczywiscie zachaczywszy o biedronke 😉),wogole mi sie nie chcialo wracac,przyjemne powietrze,paszki cwierkaja,Slonce w twarz nie razilo ,no jak dla mnie bomba! 😎

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
malstep napisał(a):

Malwina a co to znaczy polowkowe?Badania w polowie ciazy?(tylko jakie)

no tak ,takie dokładniejsze USG właśnie mniej więcej w połowie ciązy,nie wiem dokładnie co lekarz w nim sprawdza i mierzy bo to moja pierwsza ciąża,ale wiem że jest równie ważnie jak to miedzy 12 a 14 tc. Może dziewczyny z forum które już mają dzieci więcej się na ten temat wypowiedzą 🙂

Dziewczyny... Mnie rozpiera energia!!! Czy to już ta zwyżka formy?! Oby, oby, chce mi się tańczyć i śmiać zupełnie bez powodu 🤪

Połówkowe tzn. w połowie ciąży - przepływy, wielkość i lokalizacja narządów, takie tam (USG wysokiej rozdzielczości). Ja się wybieram, choć u mnie kosztuje ponoć 250 zł, ale w razie co, to można zadziałać wcześniej.

Duuży brzusio Marta! 😁

• Mamusia
AsiulkaZG83

dziekuje ☺️

Ty sie nie ociagaj tylko brzuchol wstawiaj na brzuszka hihi 🙂

Polowkowe badania to badania w polowie ciazy, to rowniez prenetalne tylko nr 2. wowczas sorawdza sie prawidlowe funkcjonowanie poszczegolonych narzodow 🙂