Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja z kosmetyków to napewno Oilatum lub Musteli bede uzywac 🙂bambino jest dobre ale jak dzidzia podrosnie a jonshon to wogole odpada zajebiscie uczula Kuba mial taka wysypke ze szok wiec drugiemu takiej "przyjemnosci" nie zafunduje 🙂co do kapania malenstwa to ja przez pierwsze 2 tyg nie kapałam tylko jak to sie mowi obabialam po kapieli 🙂mam nadzieje ze teraz to sie zmieni i nie bede miala takeigo cykora 🙂jeszcze co mnie przeraza to pierwsze obcinanie pazurkow pewnie spoce sie jak mysz przy tym zabiegu 🙂

• Mamusia
agata_1982 napisał(a):
Hej Laseczki 🙂
Agata te sandałki są super,tylko ja jestem krasnoludek i nie moge mieć wiązanych w kostce 🤔 podobają mi się inne u tego sprzedawcy ale nie ma mojego rozmiaru 🤔 zainspirowałam się i chyba poszukam może są jakieś inne fajne.
Co do kąpania maluszka to w szkole rodzenia dowiedziałam się, że w szpitalu w których chcę rodzić dzieciaczki kąpie sie po południu podczas wizyt- tak, żeby tatusiowie mogli kąpać 😁 bardzo mi się ten pomysł spodobał 😁 poza tym babeczka mówiła, że faceci się do tego nadają bo mają duże dłonie 🙂

wydaje mi się że facetowi nie będą się trzęsły, bo mi napewno

• Mamusia
Mój też niby mówi że ja mam doświadczenie z chrzesnica(tylko ja ją kąpałam jak 2latka miała) i ze szkoły i wiem lepiej, nie wiem co to bedzie jak zobaczy pepek on mdleje jak rany widzi 😜
a podobno facetom zgrabniej kąpiel idzie 😜
co myślicie o tym http://www.brzuszekimaluszek.pl/o-targach podobno były w Poznaniu też?

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
agata_1982 napisał(a):
Hej Laseczki 🙂
Agata te sandałki są super,tylko ja jestem krasnoludek i nie moge mieć wiązanych w kostce 🤔 podobają mi się inne u tego sprzedawcy ale nie ma mojego rozmiaru 🤔 zainspirowałam się i chyba poszukam może są jakieś inne fajne.
Co do kąpania maluszka to w szkole rodzenia dowiedziałam się, że w szpitalu w których chcę rodzić dzieciaczki kąpie sie po południu podczas wizyt- tak, żeby tatusiowie mogli kąpać 😁 bardzo mi się ten pomysł spodobał 😁 poza tym babeczka mówiła, że faceci się do tego nadają bo mają duże dłonie 🙂

wydaje mi się że facetowi nie będą się trzęsły, bo mi napewno

mój na pewno będzie trzymał Młodego a ja myć jak dojdę do siebie bo początki to pewnie mama, chłop ma zawsze większe ręce to i stabilniej będzie maluch trzymany 🙂

• Mamusia
izarybka napisał(a):
Mój też niby mówi że ja mam doświadczenie z chrzesnica(tylko ja ją kąpałam jak 2latka miała) i ze szkoły i wiem lepiej, nie wiem co to bedzie jak zobaczy pepek on mdleje jak rany widzi 😜
a podobno facetom zgrabniej kąpiel idzie 😜
co myślicie o tym http://www.brzuszekimaluszek.pl/o-targach podobno były w Poznaniu też?

super inicjatywa, chętnie wybrałabym się na coś takiego, fajnie jakby były też stanowiska z rzeczami dla maluszków 🙂 ala targi ślubne...

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
za to u nas będą dopiero przeboje - ani ja ani A. nie mamy pojęcia o opiece, jak przyjdzie do kąpieli to strach się bać... dlatego wybieram się do szkoły rodzenia 🙂

hej hej jestem znow Mariola moj mąż o dziwo namawia mnie do szkoły rodzenia,oboje nie mamy pojecia o opiece nad noworodkiem(nie ma malutkich dzieci w rodzinie oprocz chrzesniaka ale ostatnio ciezko z jego mama sie dogadac 😞) no i w sumie chyba dobra rzecz jeszcze sie zastanawiam 🙂

• Mamusia
Marta Jasna a jaka Ty mialas wartosc gluzoky po obciazeniu?50mg czy 75mg mialas?
ja od wtorku jestem na dietce tzn unikam słodyczy sokow owocowych lodów słodkich owoców (zgodnie z zaleceniem lekarza) no i zobaczymy
a kiedy masz powtórzyc badania?masz jakas diete specjalna?
no dobra zasypałam pytaniami hehe 😁

• Mamusia
kamiska napisał(a):
mariola-s napisał(a):
za to u nas będą dopiero przeboje - ani ja ani A. nie mamy pojęcia o opiece, jak przyjdzie do kąpieli to strach się bać... dlatego wybieram się do szkoły rodzenia 🙂

hej hej jestem znow Mariola moj mąż o dziwo namawia mnie do szkoły rodzenia,oboje nie mamy pojecia o opiece nad noworodkiem(nie ma malutkich dzieci w rodzinie oprocz chrzesniaka ale ostatnio ciezko z jego mama sie dogadac 😞) no i w sumie chyba dobra rzecz jeszcze sie zastanawiam 🙂

ostatnio byliśmy u znajomych, którzy mają kilkumiesięczne dziecko, dali mojemu do potrzymania, to tak to nieporadnie wyglądało że aż mu współczułam... 🙃

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
kamiska napisał(a):
mariola-s napisał(a):

ostatnio byliśmy u znajomych, którzy mają kilkumiesięczne dziecko, dali mojemu do potrzymania, to tak to nieporadnie wyglądało że aż mu współczułam... 🙃

moj to juz na sama mysl trzęsie portkami 😁

• Mamusia
kamiska napisał(a):
Dziewczyny a co myślicie o elektronicznej niani?moze macie jakis sprzet godny polecenia,nie wiem firme,model??my niedawno przeprowadzilismy sie do duzego mieszkania i mysle ze to moze byc bardzo fajna potrzebna rzecz 😉

wydaje mi się, że elektroniczna niania sprawdza się w dużych domach, my mamy mieszkanko 2 pokojowe a niunia i tak będzie najpierw z nami, więc my nie kupujemy. szkoda że są takie drogie

• Mamusia
kamiska napisał(a):
Dziewczyny a co myślicie o elektronicznej niani?moze macie jakis sprzet godny polecenia,nie wiem firme,model??my niedawno przeprowadzilismy sie do duzego mieszkania i mysle ze to moze byc bardzo fajna potrzebna rzecz 😉

W dużym mieszkaniu na pewno się przyda. My mamy kawalerkę, więc ja nie kupuję 🙂