Kurcze Zuziak ja to chyba przeoczyłam , nawet nie wiedziałam,że Minona wysłała zdjęcie Ali 😮
cholercia, no tak mi się wydaje, a może ja coś popie... łam i wcale nie było zdjęć Ali tylko jakiegoś innego szkraba ?
Bo pamiętam, że jakieś dzieciątka były już u nas pokazywane, ale siostry czy koleżanki, a nasze... hmmm, moze faktycznie nie było zdjęć Alicji... 🤢
A ja będąc na 1175 doczytałam o tym, ze urodziła, ale ani widu ani słychu zdjęć 😞 A nie było to zdjęcie trochę większe ??
Mozesz podać, na której stronie ono było ?
Mam ! 1171. Ale zdjęcie jest tylko w profilu, czyli coś pokręciłam 🙂 Któraś dziewczynka od nas wklejała zdjęcia jakiejś laleczki, ale kurde nic nie pamiętam, kiedy mi ten stan przejdzie ?
Jakiś tępak się zrobiłam... mam mózg jak robaczek 😞
Hajka,
A to niespodzianka !!! Fredeczko GRATULUJE ślicznego synka !!!
To mnie pocieszyłyście-całe szczęście, że łatwo można odzyskać te dane. Teraz jeszcze korzystam z komp. męża ale lada dzień zostanę odcięta od świata, bo naprawa trochę potrwa 😞 Jakby coś się działo będę pisać do Akneri 🙂
Dziś pojechałam zobaczyć gdzie dokładnie jest szpital, w którym mam rodzić. Miałam w planie odwiedzić oddział ale po drodze się rozmyśliłam, a to dlatego bo od jakiegoś czasu podchodzę do porodu ze spokojem i bałam się, że zacznę panikować jak tam wejdę. Obejrzałam tylko budynek z zewnątrz i to mi wystarczy, do środka wkroczę jak już się zacznie.
bajka1202 napisał(a):
Dziewczyny mam takie pytanie co myslicie o monitorach odechu u maluszkow? Slyszeliscie o tym? Ja mam wlasnie zamair sobie taki zakupic bo jakos przewrazliwiona jestem na punkcie tego ze moge bede mogla w nocy cos przegapic...;(
Bajko myślę, że to dobry pomysł. Mam ten monitor (sam bez niani) i wydaje mi się, że dzięki niemu będę mogła spać spokojniej.
Brzuszki pisałyście o laktatorze, że nie wiadomo czy się przyda. Wydaję mi się, że jest bardzo potrzebny, chociażby po to, że jak trzeba gdzieś wyjść np. pozałatwiać sprawy, można wcześniej odciągnąć pokarm i np tatuś nakarmi maleństwo z butelki ale to tylko moje zdanie 🙂
To mnie pocieszyłyście-całe szczęście, że łatwo można odzyskać te dane. Teraz jeszcze korzystam z komp. męża ale lada dzień zostanę odcięta od świata, bo naprawa trochę potrwa 😞 Jakby coś się działo będę pisać do Akneri 🙂
mi raz komp spalił dysk - wtedy odzyskiwanie danych jest albo niemożliwe, albo kosztuje 2000 zł.,
więc odpuciłam sobie 😞 A innym razem komp się zepsuł, ale nie spalił dysku, więc 100 zł. to kosztowało 🙂
meegotka napisał(a):
To zdjęcie jest w jej Avatarze innego nie znalazłam strona 828 🙂
no ja trochę później (dalej) znalazłam odpowiedni post, no i zdjęcie to samo.
(kartkę wcześniej o tym napisałam 😉 )
Meegotko, jak możesz to usuń swój post na privie odnośnie Alicji i zdjęcia, bo fajnie by było, żeby chronologicznie były zdjęcia ustawione, więc Alicję dałam z przodu, dopiero później Adasia.
🙂 Żeby był ład i porządek 😉 Mam nadzieję, że się nie obrazisz na mnie za to.
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Zuziaczek
cholercia, no tak mi się wydaje, a może ja coś popie... łam i wcale nie było zdjęć Ali tylko jakiegoś innego szkraba ?
Bo pamiętam, że jakieś dzieciątka były już u nas pokazywane, ale siostry czy koleżanki, a nasze... hmmm, moze faktycznie nie było zdjęć Alicji... 🤢
meegotka
Zuziaczek
A nie było to zdjęcie trochę większe ??
Mozesz podać, na której stronie ono było ?
Mam ! 1171. Ale zdjęcie jest tylko w profilu, czyli coś pokręciłam 🙂 Któraś dziewczynka od nas wklejała zdjęcia jakiejś laleczki, ale kurde nic nie pamiętam, kiedy mi ten stan przejdzie ?
Jakiś tępak się zrobiłam... mam mózg jak robaczek 😞
meegotka
Gość
A to niespodzianka !!! Fredeczko GRATULUJE ślicznego synka !!!
Dziś pojechałam zobaczyć gdzie dokładnie jest szpital, w którym mam rodzić. Miałam w planie odwiedzić oddział ale po drodze się rozmyśliłam, a to dlatego bo od jakiegoś czasu podchodzę do porodu ze spokojem i bałam się, że zacznę panikować jak tam wejdę. Obejrzałam tylko budynek z zewnątrz i to mi wystarczy, do środka wkroczę jak już się zacznie.
bajka1202 napisał(a):
Bajko myślę, że to dobry pomysł. Mam ten monitor (sam bez niani) i wydaje mi się, że dzięki niemu będę mogła spać spokojniej.
Brzuszki pisałyście o laktatorze, że nie wiadomo czy się przyda. Wydaję mi się, że jest bardzo potrzebny, chociażby po to, że jak trzeba gdzieś wyjść np. pozałatwiać sprawy, można wcześniej odciągnąć pokarm i np tatuś nakarmi maleństwo z butelki ale to tylko moje zdanie 🙂
Dobrej nocy Brzuchatki 😘
Zuziaczek
mi raz komp spalił dysk - wtedy odzyskiwanie danych jest albo niemożliwe, albo kosztuje 2000 zł.,
więc odpuciłam sobie 😞
A innym razem komp się zepsuł, ale nie spalił dysku, więc 100 zł. to kosztowało 🙂
meegotka napisał(a):
no ja trochę później (dalej) znalazłam odpowiedni post, no i zdjęcie to samo.
(kartkę wcześniej o tym napisałam 😉 )
Zuziaczek
🙂
Żeby był ład i porządek 😉
Mam nadzieję, że się nie obrazisz na mnie za to.
Zuziaczek
http://maleperypetie.blogspot.com/2011_05_01_archive.html