Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hejka 🙂

Gratuluje na początku nowej mamie Oleńce 🙂

Co do selera, jak najbardziej tak z tego co wiem, ja go jem i małej nic nie jest.

My już zaliczyliśmy 2 spacerki...mała lubi chyba je bo śpi cały czas 😁 i jak wrócimy do domu zje troszke z cycka i dalej spi.
No u mnie z mlekiem chyba zaczyna sie problem, w ciagu dnia Ok karmie ją cyckiem, ale co godzinke, no chyba, że śpi to co 3 mniej wiecej, ale na noc zaczęłam dawać sztuczne, bo mi sie mała moim nie najada. W ciągu dnia mnie wyssie, a w nocy nidy rydy i co godzine płacz, a jak daje wieczorem butle modyfikowanego tak albo sie wogole nie budzi, albo co 4 godzinki mniej wiecej na małe dokarmienie.
Hani odparzyła się pupcia, aż ma chrostki straszne 😞 nie wiem od czego, bo przebieram ją co chwilke, nie używam chusteczek tylko niosę małą pod kran i wodą z mydłem myje pupcie, daje mąki ziemnbiaczanej zamiast pudru i bez poprawy. Dziś kupiłam tormentiol ponoć niezawodny no i zobaczymy jak to będzie, mam nadzieje, że się poprawi.
Ale jestem szczęśliwa, dziś odebraliśmy klucze do naszego nowego mieszkania 😁 fakt faktem troszke pracy przy nim jest, bo trzeba troche odnowić (pomalować i przede wszystkim posprzątać, bo syf jest przerażający, kurzu co nie miara i brudno tak, że się za głowę złapałam, bo babka powiedziałą, że posprzątała tak dla dziecka...no ja nie wiem jak tak wygląda w jej wydaniu porządek to aż się boję tego co w jej mieszkaniu się dzieje :P)

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aguska ja mam ten sam problem z Julka ma całą pupe wysypana i nie mam pojecia od czego myslalam ze ja cos zjadlam nie tak ale nie mozliwe... potem chusteczki odstawilam i dalej nic tormntiolem tez smarowalam i nie pomaga jedynie co to sudocrem lekko zalagodzil i czekam na polozna moze ona mi cos doradzi.... Nawet zmienilam pampersy na orginalne zamaist Dady z Biedronki i dalej nic nie pomaga 😞

• Mamusia
Bajka no ja tez używam te Dady i już myślałam, że to przez to, ale używam ich od pierwszych dni małej i było ok, wiec to nie jest wina pampersów, sudocremem też cały czas smaruje i nic nie daje 😞 eh nie wiem od czego. Moja teściowa mówi, że to przez kupkę, bo skórka jeszcze delikatna. Boję sie, że czeka nas wietrzenie 😞

hehka 🙂
olalenka gratulacje!
ja też dinozaur bo iwyłącznie cyc przyczym jak boguś śpi mi w nocy 4 h to budze się zalana mlekiem z tego cycka co niekarmiłam...
mam problem myje języczek mu codziennie i ma biały nalot z mleka niechce by dostał pleśniawek zreszta nawet niewiem jak to wygląda.. co doradzacie?

• Mamusia
Ja polecam na takie historie z czystym sumieniem Bepanthen, najtańszy nie jest, ale skuteczny 😉

Więc nie słuchaj czyjegoś gadania tylko kieruj się własnym instynktem , a mężowi dobrze się gada , bo nie jest w Twojej skórze... Nie ma takiej siły , żeby się nie stresować , wiem , bo sama przeszłam przez to w szpitalu, bo w domu na początku był na mieszanym więc już nie był głodny, najgorszą rzeczą jest patrzeć jak dziecko płacze i nie da się przy tym nie stresować.

Dokładnie Gosiu, mąż mi ciągle mówi co powinnam,a czego nie i wszystkie dolegliwości małego zgania na moje nerwy, że on je wyczówa itd. Ja to wszystko wiem, ale co innego teoria,a co innego praktyka, a tego, że mnie tym gadaniem doprowadza do szału to już nie zauważa, a to robi mi najwięcej szkody podejrzewam 🤨

• Mamusia
u nas lekarka powiedziała,żeby niczym nie czyścić ani dziąseł ani języka bo wystarczy higiena sutków a reszta sama się oczyszcza.
Na pupę polecam bephanten ale maść rewelacja używałam jej też na sutki kilka razy dziennie a na pupcię po każdej pieluszce działa nawet na suche popękane usta i bliznę po nacięciu 🙂
Ja też używam Dady z biedronki i tfu tfu polecam bo są rewelacyjne 78 pieluch za 26zł bardzo delikatne polecam też babydream z rossmana tylko mają dziwny zapach mi nie odpowiadał 🤢

• Mamusia
Mdoundi i wszystkie mamusie ja jak chcę mieć chwilę dla siebie a mała jest najedzona,przewinięta a mimo to nie chce spać to polecam suszarkę na brzuszek -działa nie tylko na kolki ale też usypia później już tylko ją przykrywam i śpi na youtubie są suszarki nagrane więc jak już was będzie ręka bolećczyli po 3 minutach u mnie włączacie symulator i dzidzia śpi polecam 😁

• Mamusia
asia85a napisał(a):
dziewczynki wkleijam zdjecie córeczek http://images46.fotosik.pl/1139/a2332a4d8c31daf8med.jpg

no porsze jak pieknie rodzeństwo wygląda 🙂
super ASIU!

KROSKI mojej wyskoczyły na szyjce, ale nie wiem czy to nie od potu 🤔 taka mała budda mi sie udała 🙂 że ma fałdki wszędzie 🙂 wiec moze to od potu?

nalot na jezyczku-
SAM ZNIKA 🙂 CZEKAM GODZINKE PO KARMIENIU a ona cobie go wycmokuje 🙂 i nie ma, wiec nie uzywam nic.. to na razie nie plesniawka, tylko osad- tak jak u dorosłwego brązowy język po cocacoli- tak u brzdąca biały po mleku- samo znika 🙂 po co faszerować małą lekami?

Olalenko i Habibati-Gratulacje!!!
To jeszcze tylko Madziek została i możemy się przenieść na forum dla mamus 🙂

Dobrze, że nie jestem tylko jedynym dinozaurem he he 🙂 chociaż Kokosek kusi winkiem i whisky ehh ale trzeba obejść się smakiem 🤢
I dobrze wiedzieć, że te krostki to nie musi być uczulenie ale będę czujna 😉 Co ja bym bez was zrobiła, pewnie zamartwiła się już dawno 🥴

A moja Kaja szybko usypia przy chrapiącym tatusiu 🙂

Anettko- dziś przyszła pieluszka z allegro i jest super, w końcu można małą ubrać w 5 minut 🙂 jeszcze raz dziękuję za namiar 🙂

• Mamusia
Aneta84 napisał(a):
Anettko- dziś przyszła pieluszka z allegro i jest super, w końcu można małą ubrać w 5 minut 🙂 jeszcze raz dziękuję za namiar 🙂

Nie ma za co 😉 Cieszę się, że również się sprawdziła, ja jestem zadowolona z niej bardzo, troszke te rzepy mogłyby być cichsze 😁 ale przeżyję 😉

• Mamusia
anetta_ napisał(a):
Aneta84 napisał(a):
Gosia-fotka superowa a Igorek śliczny chłopiec.

Babeczki czy któraś karmi tylko cyckiem oprócz mnie, bo chyba jestem jakimś dinozaurem na wyginięciu 😉 Nie powiem, żeby było łatwo, bo małą dziś wysypało na buźce i tak się zastanawiam po czym. Teraz to już zapisuje co jem i w razie problemów później analizuje co mogło zaszkodzić :/ Masakra we wszystkim konserwanty, warzywa i owoce sypane chemią i jak te dzieci mają nie mieć alergii ? Nie wiem czy nie jest bezpieczniej karmić modyfikowanym 🥴

To już są dwa dinozaury 😉 Ja również walczę jeszcze z całych sił, chociaż wczoraj miałam mały kryzys 😞 mały się prężył, wyginał, wisiał na cycku parę ładnych godzin a nic nie chciało lecieć 😞 tak było pół nocy, dopiero nad ranem coś się ruszyło. Myślałam, że nie dam rady jak patrzyłam jak się męczy z głodu, a ja nie mogę mu pomóc 😞 okropne uczucie, od razu stres, mąż poucza, żeby się nie stresować bo to ma wpływ na mleko, zgodzę się, ale jak to zrobić??? 😞

Anetko ja też miałam kryzys w szpitalu, nie było za bardzo pokamu, w trzeciej dobie, Tymek był głodny a ja bezsilna... siostra mi go zabrała na pół nocy, nakarmiła dwa razy butelką, ja chwile dłużej pospałam i ad ranem mleko się zebrało w piersi. Jak Tymek je ściągął zaczął się nawał i mleka jest teraz więcej. Może Twój mąz mógłby nakarmić malucha w nocy ze dwa razy a Ty odeśpij i może u Was to zadziała, trzymam kciuki kochana żeby było dobrze 🙂