Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiesz Sandroos - ja sie normalnie boje nawet w duchu sie z tego cieszyc - bo znowu przestanie....:laugh:
Ja tez cierpie z powodu kłucia w środku krocza - moze to macica sie stawia - nie wiem ale jakkolwiek to sie zwie jest cholernie nieprzyjemne....
z tego co pamietam to jak Goshe opisywała swój poród to wspominała o takim rwaniu w kroczu...brrrrrrrrrrrr
az ciarki mi przeszły.
Mója dzidzia tez wariuje , w nocy nie mogłam zasnąć, a teraz jakos tak spokojniej, od rana sie nie rusza....moze odsypia nockę....

zmykam na sniadanko.
potem tu wpadnę
trzymajcie sie laseczki 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandross to normalne to hormony dzialaja ja jak bylam w ciazy to samo pierdola ze mnie byla i tez albo cos gubilam zapominalam albo z rak mi lecialo 😁 wiec tym to sie nie przejmuj nie jestes pierwsza i ostatnia :P.
Ja mam narazie chwile od dziecka babcia poszla z nia na spacer moj M pojechal z moim ojcem testowac nowe auto a ja siedze i mam czas chociaz dla siebie i popisac troche na kompie 😜.
Poukladalam malej zeczy wogole juz mam poodkladane te z ktorych juz wyrosla :P a ma dopiero 3 tyg :P za tydzien konczymy miesiac 😜 ja nie wiem ten czas przy dzieciaczkach tak szybko leci nim sie obejrze juz wieczor

• Mamusia
Cześć Dziewuszki 🙂

Jeszcze nie wylądowałam na porodówce 🙂 Mieliśmy gości przez weekend i nie miałam kiedy do Was zajrzeć.

O dziwo dzisiaj miałam wspaniałą noc....tylko raz wstałam siusiu...brzusio bolał tylko troszeczkę..wstałam wypoczęta i w dobrym humorze. Przyjaciółka sie smiała, że goście mi służą 🙂

Pojechałyśmy dzisiaj na chwilę do centrum handlowego...pochodziłam godzinkę i spuchłam jak balon!!! Masakra...nogi jeszcze jakoś wyglądają, ale dłonie 🥴 cos strasznego...taki ból, że szok 🙂 Zginac paluszków nie mogę...ale mąż mi troszke rozmasował, obłożyłam lodem i troche jest lepiej.

Asnet naprawde szybko zleciał ten miesiąc...ani się obejrzysz a Niunia będzie miała roczek 🙂

Asiu witamy z powrotem 🙂 Śliczny jest Twój synuś. Bardzo szybko u Ciebie to wszystko nastąpiło...kurcze miałyśmy podobne obawy zawsze i mam nadzieje, że u mnie ostatnia faza nie potrwa tyle 🤪
A powiedz mi Kochana jak u Ciebie z wagą? Coś już zleciało??

Kamyk...niedługo urodzisz- najwyżej jeszcze dwa tygodnie...hehe. Bardzo długo już nie widziałaś swojego synka - on pewnie też za Tobą tęskni 🙂

• Mamusia
Asiu doczytałam już o wadze 🙂 To sporo juz Ci zleciało 🤪 Liczę na to, że u mnie też tak szybko pójdzie 😉

A Kasia już wyszła ze szpitala. Mówiła, że jak znajdzie troszkę czasu to wpadnie na forum. Jak pisała jej synuś to złote dziecko - je i spi, ale za to ją bardzo szwy rwą, bo ma je prawie do odbytu (mały wychodząc zahaczył ramionkami ) 😲

• Mamusia
Ojej biedna Kasia 😞 pewnie bidulka siedziec nie moze...Marta a masz moze zdjecie jej synusia??
Asiaczek slodziutkego masz synka 🤪 przystojniak hihi 😁 a jak Kacperus dokucza mamusi??
SAndra powiem Ci ze u mnie to tez normalka byla z tym upuszczaniem czegos(jakos np 2 talerze mi z rak polecialy jak chcialam wlozyc do szafki 🙂a szklanek to ze 4 zbilam 🙂) albo zapominaniem hehe nie przejmuj sie 🙂
Kamyk Ty nie przypominaj mi o tym rozrywaniu w kroczu bo brrrrr az mnie telepie jak sobie przypomne 🙂
Aj ciekawa jestem ktora z Was bedzie nastepna 😁 obstawiam na Agatke 🙂
Jutro idziemy z Oliwierkiem na pierwszy spacerek 😁 tak na pol godzinki kolo bloku sie przejsc 🙂juz nie moge sie doczekac 😁
Patrz Asnet juz prawie miesiac minal jak rodzilas heh i juz malutka z ciuszkow wyrasta 🙂na mojego to 56 za duze sa 🤨 moja mama musiala jezdzic po sklepach i szukac takich mniejszych ale naszczescie znalazla 🙂

• Mamusia
Cześć Sierpnióweczki 🙂
widzę że mam sporo do nadrobienia 🙂

Ale najpierw napisze jak tam u mnie było 🙂
4.08 nie czułam ruchów dziecka, jedynie skurcze macicy, więc o 18.00 wylądowałam na ktg. Tam zapis, że skurcze co 4 minuty ( takie bezbolesne ), zaprosili na badanie, zdjeli krążek, zrobili usg i okazało się że mam już zbyt dojrzałe łożysko, które już tak naprawde nie przekazuje nic dziecku. Więc zostałam w szpitalu.
Na drugi dzień rano w toalecie widzę brązowy czop z krwią, więc chyba się zaczęło..
No i zaczęły się skurcze, tak jak na miesiączkę, co jakieś 8 minut, do przeżycia, prawie wogóle nie bolały. O 17.00 robią mi ktg, i po chwili czuję wielki wybuch między nogami :O wody odeszły - tak z nienacka..
szybko do gabinetu na badanie - a tam z rozwarcia rannego 2,5 cm zrobiło się 8,5 cm. No to wsadzdają mnie na wózek i pędem wiozą na porodówkę piętro niżej. W między czasie chwytam telefon i dzwonie po męża. Kładę się na łózku poporodowym, a tam rozwarcie na 9,5 cm.Mąż przyjeżdża.. Zaczęły się skurcze parte, trwały ok. 30 minut ( tyle byłam na łózku porodowym ), było ich może z 10.. I tak o to o 18.35 przyszedł na świat Grzesiu 🙂
Akcja szybka 🙃 i byłam słynna na cały oddział, że pierworódka i tak szybko urodziła. 🙂
Niestety musieli mnie naciąć z prawej strony, mały wychodząc haczył ramionkami o odbyt.. Nacięcia nie czułam, natomiast szycie było okropne, bardzo bolało i wtedy tak naprawdę krzyczałam, zamiast podczas porodu :P :P

No i na świecie jest Grzesiu - 3200g, 58 cm i 10 pkt 🙂
Ogólnie zuch chłopak, spokojny jest ale nerwus.
ps. trochę się o niego martwię bo za mało je 😞 ogólnie mam problemy z mlekiem w prawej piersi - ciągle zastój, małemu ciężko ciągnąć i tylko z lewej doi ;/ no ale mam nadzieję że się unormuje.

Ja natomiast powoli dochodze do siebie, jest już coraz lepiej. Mam niesłychanie wilczy apetyt, konia z kopytami bym zjadła bo takze mnie mały wyciąga pokarm. Rana goi się dobrze, ale prawa strona jest obolała i dlatego cięzko się chodzi 😞

Buziaczki Kochane :*
lece nadrobić posty 🙂

• Mamusia
Moja mama mówi, że Grzesiu wygląda jak samo jak ja za noworodka 🙂 Ale jak się przyjrzeć, to kształt ust ma bardziej po mężu 🙂 ( chociaż my z mężem do siebie podobni, więc wyszedł taki mix 😉

No od odejścia wód o rozwiązania minęły 1,5 godziny 🙂 Mówiłam do Małego jak był w brzuszku, żeby szybko wyszedł, żeby tak nie bolało.. no i chyba posłuchał 😉
Z tego wszystkiego najgorzej wspominam szycie, nie wszędzie działało znieczulenie, do tego szyła mnie studentka, która nie zawsze prawidłowo pociągnęła igiełką.. no ale cóż, było minęło 🙂

Dobrze, że zostałam w szpitalu na obserwację, bo gdyby odeszły mi wody w domu, nie wiem czy zdążyłabym dojechać do szpitala na czas...

Goshe, Asiaczek - śliczne macie chłopaczki 🤪

• Mamusia
Gratulacje dla KASI 🙂
zebysmy i my miały taki lekki poród....
mam nadzieje ze szybko ta rana po cięciu sie zagoi dosc szybko...

Dla mnie jest to nie do pomyslenia zeby studenci zszywali....
masakra - przeciez zaszycie porządnie tej rany jest najwaznie, zeby nic nie popękało...ja z Piotrusiem tez miałam nacięcie , ale nie czułam nic bo miałam znieczulenie - potem fakt - troche bolało - ale dało sie wytrzymac - wazne jest tu utrzymanie higieny.

Ja to dzisiaj miałam spacerowy dzień.
Najpierw z godzine w okolicach mieszkanka, potem pojechalismy do Szklarskiej pochodzilismy a nakoniec do Czech do Harrahova na Mamucią Skocznię - po schodkach weszłam prawie na połowe....tak mnie mięsnie łydek bolą ze szok....moze cs sie w koncu ruszy 😆
No Maluszku wychodź do nas ale szybko i bezboleśnie 🙂

No dobra, zmykam dzis wczesniej, przed chwilkąwróciliśmy a marzy mi sie kąpiel...padam z nóg.
Ty tez spac Agatko
buziaki i do juterka

• Mamusia
Kasiu pięknego masz synka 😁 i jak szybko Ci poszło 😉
A ja od sobotniej nocki czuję okropny nacisk na krocze. Wczoraj rano tak mnie bolało, ze mąż zastanwiał sie czy nie zawieśćmnie na pogotoiwe ale wyjaśniłam jemu że to normalne i troszkę sie uspokoił. Dzisiaj rano mały też dał mi popalić ale tylko troszkę więc nie jest tak źle 😉 Jutro mam wizytę i jestem bardzo ciekawa czy mam jakies skurcze i czy szyjka się skruciła czy tylko mały ustawia się do kanału rodnego tak jak ostatnio. Kurcze 2 tygodnie mi zostały i juz chciałabym miec syneczka przy sobie...
A co do moich obaw jeżeli chodzi o karmienie, przewijanie itp. to mąż powiedział że on jedynie boi się o to abym nie wpadław depresję poporodową a tak to mam się nie denerwowac bo nie jestem sama i on zawsze mi pomoże. A z czasem nauczę się rozpoznawać kiedy mały płacze bo jest głodny, a kiedy bo ma mokro...
No i ostatnio cos bardzo spokojny...