Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej hej 🙂

Asnet - świetna ta Twoja Majeczka - wykapana TY ;]

Marta - mój Grzesiu też domaga się noszenia, znaczy się widzę, że czuje się bezpiecznie na rękach i staram się go nosić. Bardzo lubi, gdy usypia się go na rękach. Boje się, by się nme przyzwyczaił, bo potem będzie miał 10 kg i kto go będzie bujał.. :P
Dobrze, że z Gabrysią wszystko ok. Jak przybiera na wadze, to najważniejsze 🙂

Sandra - powodzenia na egzaminie. I wyjdzie na to, że Nadia wrześnióweczką będzie 🙂

heh, mam tak popękane brodawki, że jak mały ssie to wyję z bólu 😞 Bepanthen nie pomaga. Latam z odsłoniętymi sutkami po domu, ale póki co wietrzenie tez nie pomaga. Jutro mama ma mi kupić nakładki do karmienia, mam nadzieję, że one coś pomogą i jak je będę używała to brodawki się podgoją.. Też macie z tym problem?

Idę zaraz spać, dziś Grzesiu zrobił pobudkę o 5.00, oczy jak 5 złoty i spania już nie było o 8.00 .. :P

buziaki 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasia1986 kup sobie masc Maltan ona pomaga bardzo jesli chodzi o sutki popekane i do tego mozesz karmic ona nie szkodzi dziecku ja uzywam i jest ok 😁 a nie jest droga.

Mysmy wlasnie wrocili od znajomej i bylam w lumpeksie 🙂 wyczailam fajne ciuszki z nexta i george dla malej 😁 100 zostawilam i od cholery rzeczy kupilam 😁 ta sukienka np z lumpa ale wczesniej kupowana 😜
[img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/zielono_mi.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
NO w lumpach mozna naprawde fajne rzeczy trafic dla maluchow tez musze sie wybrac na dniach bo moj wilekoludek rosnie w zastraszajacym tepie i juz polowa rzeczy na niego przymale hehe ja musze jakis dresik 😎 upolowac 😉
a ta sukieneczka sliczna 😁 nie no nie moge jakie fajowe buciki zalozylas Majuni 🤪
Jejciu dobrze ze mi maly nie pogryl sutkow 🙂 na poczatku wiadomo bolaly bardzo ale tylko przez jakis tydzien teraz to juz prawie nie czuje jak ssie 🙂
a my to dzisiaj az do 9 spalismy hehe
Sandra no i jak egzamin??
ciekawe czy Aga juz w domku czy nadal w szpitalu??wiecie cos na ten temat??

• Mamusia
Asnet - będę musiała wypróbować tą maść, bo z dnia na zień jest coraz gorzej 😞 wiem już, że mi bepanthen nie pomaga.
Sukieneczka Mai bajerancka 😁 ja kiedyś też okazyjnie kupiłam długą spódnicę dżinsową za 3,50 😁 i do tej pory fajnie mi się nosi mimo, że na ciąże była kupiona.

Agatka - własnie mama kupiła mji te nakładki aventa i co się okazało? niby rozmiar "normal" a kapturki są bardzo wielkie i Grzesiu nie potrafi z nich ssać bo mu do buzi ledwo się mieszczą.. 😞 także chyba będę musiała z tymi nakładkami poczekać jak mały będzie większy. Jak będzie miał zęby to wtedy spróbuje je używać, by mnie nie pogryzł :P

dziś Grzesiu dał mi nieźle popalić w nocy, równo co 1,5 h się budził, a wstał jak zwykle o 5.00 😲
śmieję się, że budzika nie muszę nastawiać bo wiadomo o której pobudka będzie 😉

udało mi się uchwycić zadowolonego z życia Grzesia,najedzonego i przebranego tuż po 7.00 rano :P [img size=384]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie081.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Uchwycić uśmieszek to nie taka prosta sprawa 🙂
Moja Gabi od 13 nie chce coś spĆ ;/ Tylko cały czas czuwa. Rano byłyśmy na spacerku i po powrocie nie mam chwili dla siebie. Teraz właśnie ją nakarmiłam i jak na razie leży spokojnie 🙂 Mam nadzieje, że pospi chociaż troszkę 🤨

Kurcze moja Mała ma powiększone cycuszki i położna kazała robić okłady z ciepłej wody. Czy któraś z Was tez miała taki problem??

• Mamusia
To super ze juz jest w domku 🙂pewnie niedlugo zajrzy do nas 😁
Marta ja nie mialam takiego problemu ale to pewnie dlatego ze mam chlopaczka 🙂

a tutaj mam powazna minke 😁 bo juz miesiac mam 😁 [img size=346]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P9010265maLE.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Czy wyście kochana zwariowały? 2 tygodnie mnie nie było a tu ponad 50 stron do nadrobienia 😲 :P
Ok a tak na poważnie to ja tylko na chcwilę. Niestety nie jest u mnie tak dobrze jak bym chciała 😞 Dostaliśmy skierowanie na badania kardiologiczne no i mały jeszcze nie ma zbadanego słuchu bo sprzęt się popsuł 😞A tak to dzisiaj miałam zdjęte szwy i czuję się super 🙂

• Mamusia
A ja właśnie wróciłam z ktg,niestety nic się więcej nie dowiedziałam niż to,że wynik prawidłowy i należy czekać.
Super,ci lekarze tylko spojżą kilka sekund i mówią,że wszystko dobrze,a ja jak nic nie wiedziałam tak nic nie wiem,no ale cóż,muszę być cierpliwa.
Jak nic się nie ruszy to w poniedziałek pójdę do mojego gina,a 10 na wywołanie:/

Sandra jak Ty się czujesz?Jak po egzaminie??Czyżbyś po egzaminie trafiła na porodówkę? 😜

Kasiu ale super minkę Grzesia uchwyciłaś,normalnie 100% zadowolenia na jego buźce 🙂

Gosiu,Oliwierek jaki poważny się zrobił,hihi 🙂

Ale macie śliczne dzieciaczki i już jakie duże...

Martuś co do powiększonych cyculków Gabrysi to ja gdzieś czytałam,że to normalne i z czasem będzie ustępować,podobno to jeszcze pozostałości hormonalne po porodzie,nic się nie martw,to napewno niedługo minie 🙂

Asnet zgadzam się z Tobą,że czasami w lumpie można upolować całkiem ładne i nie zniszczone ciuszki dla maluszków,sama mam kilka z lumpka dla Julki 🙂

Agniesia super,że już wróciłaś i znalazłaś chwilkę,żeby nas odwiedzić,tęskniłyśmy 🙂

• Mamusia
Hey, ineczka dokladnie tak wlasnie trafilam na porodowke 🙂)

Wczoraj okolo 19 lezalm sobie i sie uczylam do egzaminu, wstalam no i gacie mokre 🙂 W nocy co chwilunie wstawalam patrzec czy to pecherz ale nic sie nie dzialo.

Rano sytuacja ie znow powtorzyla...Ruszylam pupe na egzamin.. 🙂) Trudny byl,ale sadze, ze nie tylko dla mnie... 😁 wiec szanse ze sie dosane zawsze sa 🙂
Polazlam do kilku urzedow zalatwic co trzeba do becikowego i do domku...
Schylam sie i znow ta sama historia, stwierdzilam ze pojde do szpitala i sie okazalo, ze rzezcywsicie saczy sie plyn owodnioswy... 😞 Troche na mnie pomarudzili, ze tak pozno sie zglosilam i wogole...
Przyjeli na porodowke, rozwarcie na opuszke..skurcze mierne, glowa wysoko.. pobrali posiew z pocwy i CRP, zeby spr czy nie ma zadneo zakazenia...
Jutro najparawdopodobiej beda wywolywac, a powiem Wam szczerze ze sie nawet nie stresuje jeszcze...

Wrózka Gosia ty zarabiaj na tym 🙂