Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marta śliczną masz córeczkę 😉 A mój już sam się odpycha i podpiera na nóżkach jak go trzymam prosto ale staram się żeby za często tego nie robił bo jednak ma dopiero 2,5 miesiąca. A my wczoraj byliśmy u pradziadka na imieninach i zaczął nam strasznie płakać więc zawieźliśmy go do teściowej ale on cały czas płakał więc pojechaliśmy po niego i się wkurzyłam bo ona zaraz do mnie że on jest wystraszony. Ja jej na to że nie jest wystraszony tylko ma nadmiar wrażeń jak na jeden dzień a ona do mnie gdzie my go zabieramy że jest taki wystraszony to jaj jej tłumaczę że byliśmy u pradziadka na imieninach a ona do mnie że mamy małego na takie imprezy nie zabierać tylko trzeba było przywieźć go do niej. Jak się wkur...wiłam to ja na nią z pyskiem czy na własnych chrzcinach też nie może być bo będzie miał nadmiar wrażeń czy przywieźć go do niej czy może być na własnej imprezie i jeszcze czy to oznacza że jesteśmy złymi rodzicami skoro chcieliśmy go zabrać do pradziadka. Dobrze że Arek wszedł i nas uspokoił i stanął w mojej obronie to zaraz spotulniała i że ona nam nic nie mówi, że przecież nie jesteśmy złymi rodzicami i takie tam. A Arek do niej czy na chrzcinach też nie może być bo będzie ryzyko że będzie płakał i że niech mały się uczy że są również takie sytuacje w życiu... eh brak mi słów
No a w domu prawie całą noc przepłakał i dziś jak patrzyłam to ma 37,4 stanu pod gorączkowego i katarek... myszka moja jednak nie będzie miała szczepienia 😞

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziekuję dziewczyny 🙂 Ale ponoć Gabi jest bardziej podobna do mojego męża 🙂 Ale mi się wydaje, że do mnie:P Podkówkę jak na ostatnim zdjęciu zawsze robi kiedy już ma dosyć zabawy i jest zmęczona 🙂 Hehehe....uwielbiam tę jej minkę 🙂 Od razu serduszko mięknie i biorę ją na rączki 🙂

Aguś nie przejmuj się tą sytuacją....dzieci tak mają, że czasami płaczą nie wiadomo dlaczego 🙂 Przeciez to nie Twoja wina...tez mi się wydaje, że właśnie powinniście jak najczęściej go zabierać do ludzi żeby się oswoił. A teściowa niech sobie pogada 😉 Widocznie może jakieś przeziębienie go łapie i stąd to zachowania...chociaż oby się nie rozchorował 😞 Trzymam kciuki żeby było dobrze...

Gosiu balonik to naprawdę fajna sprawa 🙂 U nas wczoraj było w Poznaniu Marcina więc tam kupilismy balonik. Tez musisz poczekać na jakiś festyn 😉

Wstawię Wam zdjęcie męża z córką i zobaczycie czy jest rzeczywiście podobna do mnie czy do męża 🙂 heheheh

• Mamusia
najlepsza teściowa to taka na 102! 100 metrów od domu i 2 pod ziemią :p żartuje oczywiście z ta ziemią, ale Agniesia - jak teściowa za dużo gada to wyłączyć jedno ucho, nie będzie wpadało do niego za dużo jej słów 😉
Co do bajek to dobry pomysł!

My staramy się nie chodzić z Grześkiem na imprezy gdzie dużo osób jest, bo potem mocno to przezywa, jest niespokojny i nastepny dzień mamy z głowy 😞

Marta, Gabi to jednak mieszaniec, jest podobna do Was obojga 🙂 Chyba ma układ oczu Twojego męża 🙂

• Mamusia
A nasza sie przeziebila ma zapalenie oskrzeli i biedna na antybiotyku 😞 i pelno lekow ale jak maja jej pomoc to trzeba dawac teraz spi sobie chodz troszeczke biedactwo moje male 🙂)

Kupilam jej dzisiaj sloiczki z zupka jarzynowa z owocami nowa herbatke z jablkiem i melisa 😁 i probujemy 😁 narazie zjadla z owocow jablko wczoraj a dzisiaj jablko z bananem i narazie dolegliwosci nie mamy i wypila soczek z malin dzikiej rozy i czegos tam jeszcze 😁 i tez nic 😜

A oto Majeczka 😁 swierze zdjecia 😁 [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/renifer.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Nasza tez nie zabrdzo uwielbia teraz ubieranie ale dajemy rade :P Zreszta jak zasnela o 1 w nocy tak spi do teraz 😁 ale o 10 ja budze na antybiotyk 😁 i musze sie jeszcze wykapac 😁

A tak Maja z przed 2 tyg 🙂 Jedziemy na wycieczke :P [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/smoczek.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Grzesiu ma pierwszego ząbka ! 🤪 wyrżnął mu się dziś w nocy na dole, lewa jedynka :P wczoraj był bardzo marudny, płakał jak nie on, stan podgorączkowy.. Do tego miał bardzo opuchnięte dziąsełko. Nic nie moglismy zrobić, tylko zaczęliśmy go lulać, dostał panadol i usnął. Dziś patrzę a w buzi niespodzianka 🙂
No i od trzech dni zaczął chwytać zabawki i umie się już na niej skupić. Robi przy tym fajnego dzióbka 🙂
Odkąd skończył 3 miesiące to codziennie uczy się czegoś nowego.

Dziś jadę o sklepu po słoiczki dla Grzesia. Jutro zacznę mu wprowadzać inne pokarmy 😉 na początek rozgnieciony gotowany ziemniak z masłem 🙂

Asnet - fajniutka ta Twoja Mikołajka 🙂

• Mamusia
Biedna Majeczka chora 😞ale antybiotyk szybko ja wyleczy..Maja slodko wyglada w tym stroju mikolajka hehe ta czapeczka z rogami 😜 tez fajna Asnet gdzie kupilas te ubranka??bo my tez chcielismy naszemu cos takiego kupic 😁
aj nasz tez ubierac sie strasznie nie lubi ale ja mu wtedy zaczynam mowic jego ulubiony wierszyk 🙂 a on slucha i sie grzecznie ubiera 😁 znalazlam na niego sposob 😁 😁