Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To super 🙂 Bardzo szybko wyrżnął mu się ten ząbek, teraz to poleci po kolei 😉 My na wszelki wypadek jesteśmy już zaopatrzeni w lek na wyżynające się ząbki 😉 Ja już nie mogę się doczekać aż mój zacznie łapać zabawki bo jak na razie tylko je ogląda:P
Paula czekamy na zdjęcia Nikolki i napisz obowiązkowo co Tam u Was słychać 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a tak w ogóle: PAULA - 100 lat 100 lat niech żyje żyje Nam.. !! 🙂

dziś Grzesiek jest znów marudny i chyba mu idzie drugi ząbek. Także niedługo to króliczek z niego będzie 😉 nie spodziewałam się że mu tak szybko wyjdą zęby..

a co do słoiczków - na początek dam mu dzioba umaczać w słoiczkach. Teściowa twierdzi że już mogę mu wprowadzać 😁 jak nie zje to ja zjem - zawsze po bracie kończyłam 🙃

• Mamusia
Kasia tez mam ten zel Dentinox N z 25zl kosztowal ale pani w aptece mowila ze jest super ale pozyjemy zobaczymy 🙂
teraz to biedne Twoje sutki jak Grzesiu sobie przegryzie to oj zaboli hihi
A te sloiczki dla dzieci sa skromnie mowiac wstretne 🤢 ja mojemu musialam podawac marchewke po tej biegunce zeby mu sie kupki zestalily no i prawie caly sloiczek zostal szkoda bylo wyrzucic wiec probowalam zjesc:P ale poprostu sie nie dalo 😁 😁

• Mamusia
Ja też mam ten żel na ząbki 😁 Akurat była moja bardzo dobra znajoma w aptece (jest farmaceutką) i mówiła że mamusie bardzo sobie chwalą ten żel 😉 Też parę razy mu posmarowałam jak był marudny i później był spokojny ale zobaczymy. Mój to cały dzień był marudny i nie wiem czy to przez pogodę czy co ale temperatury na pewno nie miał bo mierzyłam jemu 😉 A dziś jak nigdy usnął przed 20, ehs jutro do szkoły i pewnie będę z nim wariować od rana 😉

• Mamusia
Marta, ja odkryłam u Grzesia ząbki jak przejechałam smoczkiem po dolnych dziąsełkach i odbiło się na nich takie dwa białe "odciski" , także wiedziałam, że wkrótce zacznie ząbkować 🙂
a dziś patrzę, a na dziąśle jest białe COŚ wyrżnięte 😉 spokojnie, tego nie da się przeoczyć. Na pewno zauważysz ząbki u Gabi 😉

Ja nie wiem jak ten że ma działać, skoro jak się posmaruje dziąsła to i tak dziecko to zje. Nawet gdy wmasuje się w dziąsło, to nie mam pojęcia jak to może tam szybko przenikac i dawac ulgę 🥴 no ale zobaczymy. Dziś mu profilaktycznie posmarowałam, nie był bardzo maruny. Może chwilowo na jednym ząbku się zatrzymało 😉

Gosia, mnie smakowały te obiadki ze słoiczka. Może rzeczywiście sama marchew jest nie dobra 🤢 jutro spróbuję 😉

• Mamusia
WOW 1 ząbek!!super Grzesiu,alez te dzieci szybciutko rosną! 😁

Ja poczytalam i w madrych książkach pisze ze dzieci karmione piersia nalezy zaczac dokarmiac dopiero jak maja 6 miesiecy bo wczesniej nie trawia one jakiegos tam bialak i moga być podatne bardziej na choroby:/ juz sama nie wiem, bo nie moge sie doczekac az mala bedzie próbowała nowe smaki 🙂

• Mamusia
Elasia, też to wyczytałam, ale zobacz - pediatrzy mówią, że śmiało można wprowadzac inne pokarmy wcześniej.. i komu w takim razie wierzyć? 🤨
Dziś dam mu do posmakowania marchewki z ryżem, zobaczymy jaka będzie jego reakcja. Ja również nie mogę się doczekać gdy Grzesiek będzie poznawał inne smaki 🙂ciekawi mnie jego reakcja na nie 😉

• Mamusia
No dokladnie u dzieci karmionych tylko piersia pokarmy nalezy wprowadzac w 6 miesiacu ale kto do 6 miesiaca wytrzyma :laugh: hehe ja tez juz nie moge sie doczekac jak Oliwierek zacznie jesc cos innego niz tylko cycusia 😁ale twardo czekam do swiat bo wtedy dostanie pierwszy sloiczek "marchew z ziemniaczkami" 😁 ale soczek marchwiowy i jablkowy dam mu juz na poczatku grudnia 😁 mi polozna poprzynosila mnostwo ulotek z wprowadzaniem nowych pokarmow dla malucha z hippa i tak jakos z tej firmy bede mu kupowac 🙂
Kasia ja tej gazetki to nigdy dostac nie moge nie no raz mi sie udalo w tym rosmanie co kupuje nigdy jej nie ma 😁

• Mamusia
Kasiu ja własnie wczoraj kupiłam sobie gazetkę Piękna TV i dostałam w dodatkowo Skarb i płytę Kayah 🙂 Jeszcze nie czytałam ale na pewno sobie poczytam ten artykuł.

Ja tam czekam przynajmniej do 5 miesiąca z wprowadzaniem jedzonka. Moja niestety jest ostatnio bardzo marudna. Wczoraj przez godzinę przed snem płakała nawet na rączkach - nie wiem co jej było, ale to na pewno nie brzuszek. Wczoraj byłam u fryzjera 🤪 Obcięłam włoski na krótko 🙂Mam takie do ucha. Kurczę fryzurka nawet fajna tylko pewnie długo będe musiała układać włosy...ale przynajmniej będę miała mobilizację, bo tak to tylko je spinałam i nie chciało mi się ich nigdy prostować...

Kasiu mam nadzieję, że nie przeoczę ząbka Gabrysi 🙂

Dziewczyny a czy WWy czyścicie dziąsełka swoim maluchom?? Bo gdzies wczoraj czytałam, że od narodzin powinno się myć gazą nasączoną przegotowaną wodę - ja się przyznaję, że nie robiłam tego...może kilka razy wacikiem do uszu jej przemywałam jak mocniej ulewała.

• Mamusia
mysmy malej wczoraj kupili sama marchewke i herbatke z dzikiej rozy maliny i cos tam jeszcze do tego czapke mikolaja i sliniak w reniferka 😜 w tesco :P
Gosshe dla chlopcow tez fajne rzeczy byly 😁
A teraz nasza mala bawi sie zoltym korczakiem ktory jest kolo bujaczka zafascynowana jest nim jak diabli 😁 hehe
Ide ja usypiac bo ziewa i ziewa ;d

• Mamusia
No a my w koncu nie pojechalismy do tego tesco bo taka ladna pogoda byla dzisiaj ze z malym pare godzin na spacerku bylismy szkoda bylo takiej pogody w supermarkecie spedzic 😁
MArta to zrob fotke fryzurki i sie nam pochwal 😁 ja kupilam blond farbe dzisiaj superrozjasniajaca i wlasnie pomalowalam wloski nią ale wyobrazcie sobie ze nic nie widac ze malowalam 😞 no moze troszeczke sie rozjasnily:/ ale zla jestem a tak chcialam znowu blond a do fryzjera nie chce mi sie isc 🙂 🙂

• Mamusia
Gosia, samej nie dasz rady przejść na blond 😞 ja próbowałam to mi marchewkowe włosy wyszły, do tego mocno je popaliłam 😞

Grzesiek dziś znów płakał, a ja z nim. Bardzo mi go żal jak się z tymi zębami męczy ;( no ale już mu drugi wyszedł, także ma dwa na dole 😉 gorzej, jak mi przygryzie cyca.. wtedy jest moje wielkie AŁA!

• Mamusia
Gosiu jak zrobię fotkę to na pewno wstawię 🙂 Dzisiaj rzeczywiście była piękna pogoda 🙂 Mąż poszedł z małą na spacerek, a ja miałam czas żeby sobie posprzątać 🙂 Potem pojechaliśmy do Auchan na zakupy i akurat trafiliśmy na 50% przecenę kombinezonów 🙂 Zapłaciłam 22,5, a jest naprawdę śliczny 🙂

Kasiu to ładnie Grzesiowi rosną ząbki...biedny pewnie bardzo się męczy. Oprócz żelu może zastosuj jeszcze coś przeciwbólowego... nie dziwię się, że płakałaś razem z nim....ja tez zawsze nie wytrzymuje jak Gabrysia cierpi, a ja nie mogę nic zrobić.

• Mamusia
Gosiu, Kasia ma rację, lepiej nie próbuj sama się przefarbować 🙂 Ja wczoraj pytałam się swojej fryzjerki czy złapie mi jakiś jaśniejszy kolor, ale niestety powiedziała, że musiałabym zrobic dekoloryzację - czego nie poleca jak karmię piersią, bo włosy sa osłabione....kurde tyle mi ostatnio wypada, że szok!!!

• Mamusia
Martuś, może spróbuj używać jedwabiu o włosów? Można go stosować na mokre i na suche włosy. Bardzo ładnie zmiękcza i odżywia!

a ja nareszcie mam spokój z odrostami, nie są aż tak bardzo widoczne. Ale teraz wiem, że na następne farbowanie kupię sobie farbę jasny albo średni brąz i zrobię sobie na taki kolorek 🙂

• Mamusia
Grzesiowi ząbki ida w tempie ekspresowym 😁
MArta tak jedwab jest super kup sobie bo naprawde warto 🙂 a wlosy to mi tez na maxa wypadaja choc od wczoraj od tego malowania jakby mniej 🙂
Moj maly wczoraj zasnal dopiero przed 22!! a zawsze ok 19-20 zasypia kurcze i przez ten czas tak marudzil ze szok ale za to spal dzisiaj do 8.30 😁
Przychodza do nas dzisiaj goscie a Oliwierek lubi gosci 🙂 🙂 🙂
buziaczki kochane milego dnia:*

• Mamusia
Gosiu, Kasiu - mam jedwab 🙂 Rzwczywiście włoski sa po nich fajne, ale to nie zapobiega ich wypadaniu 🙂

Moja za to wczoraj zasnęła po 20, a wstała dopiero po 10 🙂 Oczywiście z przerwą na karmienie o 1 i 5 🙂
Gosiu Gabi tez bardzo lubi jak ktoś do nas przychodzi albo my gdzie s idziemy. Zauważyłam, że jak coś się dzieje w ciągu dnia to potem lepiej śpi w nocy. Chyba jest bardziej zmęczona i pełna wrażeń i nowych doświadczeń 🙂

• Mamusia
super fryzurka 🙂 ja zapuszczam włosy, zobaczymy ile wytrzymam :P

a my znów walczymy z ząbkami Grzesia, już dwa są wyrżnięte i teraz rosną. Mały płacze w niebogłosy - bardzo mi go żal 😞 Dentinox przynosi ulgę, jak posmaruję dziąsła to od razu przestaje płakać, jednak po 5 minutach znów jest lament 😞
Zobaczyłam, że dwie górne jedynki przygotowują się o wyrośnięcia. Nie ma co prawda opuchniętych dziąseł, ale gdy smoczkiem tam przejechałam to odbiły mi się 2 ząbki na dziąśle.

buziaki 😘

• Mamusia
Biedny Grzesiu szkoda mi go meczy sie malenstwo:/
MArta sliczna fryzurka powiem Ci ze mam tak samo sciete wloski 😁 tylko mi sie strasznie wykrecaja, prostownica pomaga ale na chwile 🙂 i nie moge poradzic sobie z ich ukladaniem 🙂
Ide zaraz z Oliwulka na spacerek bo pogoda swietna sloneczko swieci 😁

• Mamusia
My właśnie wróciłyśmy ze szczepienia i spacerku. Byłyśmy prawie 3 godzinki 🙂

Gabi strasznie płakała...mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i nie będzie źle sie czuła po szczepieniu.
Oprócz tego moja Gabi za mało przybrała na wadze 😞 Tylko 500 g przez 6 tygodni i dostałyśmy skierowanie na USG brzuszka 😞 Kurcze mam nadzieję, że to nic złego. Waży teraz 5340. Na początku tak dużo przybierała a teraz tak mało.
Gosiu niestety mi też się wykręcają;/ Muszę po wyprostowaniu mocno spryskać lakierem.