Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Biedny Aluś...daj znać Agniesia jak się czuje.
Gosiu moja Gabi też niczego nie przeoczy i wszystko pakuje do buziaka 🙂 Mój mąż sie śmieje, że ma nadzieje, że minie jej to kiedyś...bo jak będzie starsza to będzie problem...hahahaha....hmmm - wiecie o czym mówię 🙂 🙂 hihihihihihih

My dzisaij byliśmy na zakupach 🙂 Tyle przecen, że nie wiedziałam co kupić:P Ale Zaraz mnie pochłonęła finansowo 🙂 Bardzo lubię ten sklep tylko szkoda, że jak nie ma przeceny to ciuszki drogie;/
Oczywiście małej gabrysi też się coś skapnęło 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My mielismy jechac dzisiaj na zakupki do galerii ale wypralam wczoraj Michalowi kurtke i jeszcze nie wyschla :/ takze jutro sie wybieramy 🙂Martus ja w Zarze to tylko spodnie kupuje bo tam to naprawde drogo 🙂
Wiecie co wczoraj robilam pizze (pierwszy raz sama 😁) i nawet mi wyszla hehe musialam sie pochwalic:P 🙃
Maly dzisiaj wstal o 6 😲 hehe 😲 🙂

• Mamusia
Gosiu to mój wstał przed 6 😲
U mnie w sklepach nie ma tych produktów dla dzieci ze skazą o której pisała Kasia- może dlatego że to mała miejscowość i im by to nie schodziło...
Ja najbardziej lubię sklep PEPCO we Wrocławiu kupuję na Nowym dworze krzyżówce i jest jeszcze w mieście oddalonym od mojej miejscowości o 12km 😉 Naprawdę mają piękne ciuszki dla dzieci i bardzo tanie 😉
Ta wysypka to mi powiedziała,że to mogą być potówki po gorączkowe bo uczulenie było by na całym ciele. daję mu zapobiegawczo 2 razy dziennie wapno. Kochane mój miał już 5 zastrzyków i zostało mu jeszcze 5 😞 Najgorsze jest to że ja już ryczę z nim a jak w specyficzny sposób ściągamy pieluszkę to już zaczyna płakać 😞 Boże jak ja chcę aby te zastrzyki już się skończyły...

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Moja spała do 8:30 ale o 2 w nocy sie obudziła i nie chciała spać 🙂 Coraz częściej jej się to zdarza 🙂
Gosiu ale teraz to się naprawdę w Zarze opłaca coś kupić...no ja spodnie tez tam kupuję, bo zawsze dobrze na mnie leżą...chociaż teraz świetne kupiłam sobie w Esprit i też jestem z nich bardzo zadowolona.
Ogólnie to uwielbiam zakupy 🙂 Gdybym miała kasę to cały swój wolny czas mogłabym poświęcać robieniu zakupów 🙂Dobrze, że mój M tez lubi... 🙂

Agniesia ja nie wiem niestety co to za sklepik Pepco..u nas chyba go nie ma. Ja najczęściej kupuję w Mother Care, Smyku lub w H&M 🙂 Mam też bardzo dużo ciuszków z tesko - Cherokee ( są tanie i bardzo dobre jakościowo).
Agniesia te produkty nie są specjalnie dla dzieci ze skaza. Jeśli Twój Oluś ma skazę to niestety nie powinno się podawać takich rzeczy w ogóle. Te produkty o których pisała Kasia są dla dzieci ogólnie...mają one długie terminy ważności więc zawsze możesz kupić sobie większy zapas jak będziesz gdzieś w markecie.

• Mamusia
hej hej 🙂

Gosia, pierścionek piękny 🙂 Bardzo mi się podoba 🙂

wpadłam na chwilę tylko, "pochwalić" się jaka jest bezmyślna 🤢 wczoraj były w Szczecinie zawieje, mocno padał śnieg. Wracałam do domu i widzę, że pod domem pełno sniegu więc postanowiłam zawrócić auto i wjechać pod innym kątem. No więc pojechałam na koniec ulicy by zawrócić.. i zakopałam się w zaspie 😲 Najbardziej było mi szkoda małego, bo zaczął płakac w samochodzie, a ja walczyłam z zaspą. Sama nie dałam rady, przeszedł po mnie teściu z łopatą i jakoś mnie odkopał. Ana koniec sam usiadł za kółkiem i chciał mi wyprowadzic auto na jednię i .. BUM.. nie mam tylnego zderzaka. Wjechał komuś w przedni zderzak .. eh, idę dziś do gościa zostawić mu nr telefonu, spiszemy szkodę i oddadza mu z mojego ubezpieczenia.. a mi pozostaje kupić zderzak do mojego 17 letniego staruszka ☺️

mam nauczkę na przyszłość :P

• Mamusia
aaa, zapomniałam Wam napisać że dziś rano pofarbowałam sobie włoski na kolor migdałowa czekolada 🙂 Tą farbą : http://www.skapiec.pl/img/525837-140-1-schwarzkopf-natural_easy-farba-do-wlosow-nr-574-migdalowa-czekolada.html
od razu lepiej się czuję, cos nowego na głowie :P

kolorek podoba mi się o wiele bardziej niż z poprzedniej farby. A kupiłam akurat ten kolor, bo jako jedyny był w kerfurze w przecenie :P jakoś ok. 9 zł, gdzie normalnie inne odcienie kosztowały 15 zł 🙂 Na moje włosy potrzeba 2 farby, a i tak nie wszystko mi się pokryło :P

• Mamusia
MArtus ja tez uwielbiam zakupy 😁 moj M tez bardzo lubi hehe dobralismy sie hihi 😁
Kasia wiesz nie przejmuj sie to wszystko przez te sniegi 🙂 a zderzak no cos terzeba kupic 🙂
KOlorek super ja nic narazie nie robie z tymi moimi wlosami bo boje sie ze wszytskie wypadna 😲 😉

• Mamusia
Gosia, dobrze mieć w mężu bratnią duszę w robieniu zakupów 🙂 Gorzej jak trzeba spłacić kartę kredytową albo się martwić czy starczy do końca miesiąca...hehehehe

Kasiu to nieźle Ci się dzisiaj porobiło 🙂 No ale cóż....mówi sie trudno...auto to tylko auto...dobrze, że nikomu nic się nie stało 🙂
Ja niestety coś nie mogę otworzyć linka z tym kolorkiem ;/ ehhh...może potem spróbuję jeszcze raz 🙂

Ja już dawno sama nie farbowałam włosków...zrobiłam się za wygodna 🙃 ...ale to tylko dlatego, że mam teraz krótkie włosy i muszę je często obcinać. Jak miałam długie to wolałam sama sobie pofarbować, bo było mi szkoda kasy. Teraz też mi szkoda...no ale poproszę męża żeby zapłacił i zaliczy to jako prezent na imieninki :P:P Trzeba sobie jakoś radzić 😉

• Mamusia
Swietny kolorek Kasiu 😉
Ja jakieś 2 tygodnie temu zmieniłam fryzurkę i mam kolor palona kawa, ale następnym razem muszę wziąść jaśniejszy bo źle się czuję w tym kolorku 😉
A ja z siostrąmiałam dzis drobna stłuczkę. Znaczy na pobocznej drodze jak się mijałyśmy z jakimś facetem to trzaśli sie lusterkami i gościu zamiast normalnie porozmawiac to zaczął krzyczeń na moją siostrę 😲 Jak się wkurzyłam to wyszłam z tego auta i jak się wydarłam coś w tym stylu:" tak najlepiej z pyskiem wyskoczyć zamiast normalnie podejść i porozmawiać. Widać że kulturkę pan ma pierwsza klasa!" No a Anka abym się zamknęła, wiec się wkurzyłam i dalej ciągnę:" nie zamknę się bo nie pozwolę na to aby ktoś pozjeżdżał moja siostrę jak kretynkę. A kultury pan za grosz nie ma skoro nie umie sprawy polubownie załatwić tylko zaraz z krzykiem" Obróciłam się na pięcie siadłam do auta i trzasnęłam drzwiami. Umówili się że Anka naprawi szkody i zapłaci z lusterko i on dzwoni że lusterko około 1000 zł 😲 To Anka na to że ona tyle nie da i dowie się czy można teraz po fakcie wsiąść mandat bo taniej ją to wyjdzie (dopytywałyśmy się moich znajomych z czasów jak pracowałam na policji:P) i on dalej drze się przez telefon na ja a ona mówi że jeżeli on chce aby ona traktowała go z szacunkiem to niech sam ma szacunek do niej i się na nią nie drze bo równie dobrze mogłaby zwiać z miejsca zdarzenia (miała na to sporo czasu) a jednak się zatrzymała i albo na szrocie znajdzie inne albo dzwoni na policję i chce mandat. więc gościu za niecałą godzinę dzwoni że jest lusterko ze szrotu za 350 zł + 150 malowanie. A ona się wkurzyła i do niego że umawiali się tylko na lusterko i więcej niż 350zł mu nie da bo to też jest jego wina, kurcze ale numer.... Wkurzyłam się jak talala...

• Mamusia
Rozpoczął się nowy miesiąc więc proszę o głosiki 🙂 hihih...codziennie :*:*
http://pl.lennylamb.com/#chusty/konkurs/501

Z góry dziękujemy 🙂
Agniesia Kasia ma chyba rację co do ubezpieczenia. Lepiej będzie spisać protokół...chyba, że zniżek nie chcecie stracić 🙂

• Mamusia
kochane tak z ubezpieczenia ale musi być wtedy przy tym policja, ale załatwili tak ze i tak facet weźnie z ubezpieczenia a do tego woła coraz więcej. teraz chce 500 zł i ani szef to załatwia (jej szefostwo taktuje ją jak córkę bo nie mogą mieć własnych dzieci) i powiedział że jak jego wkurzy to zrobi tak że to jeszcze on będzie ani płacił bo facet cos majstrował przy lusterku bo ma całe w drobny mak a jak odjeżdżał ze zdarzenia to było lekko uszkodzone
A mój Skarbek ma dziś ostatni dzień zastrzyków i tylko w nocy jeszcze jedno wkłucie i jutro idziemy do pani doktor na kontrolę

• Mamusia
Eh, widać, że facet chce wyłudzić kasę i tyle 😞 Wydaje mi się, że gdybyście nawet wezwali policję, to jakby był manat, to i tak wyszłoby taniej. Eh, co za cwaniaczek!

A ja w końcu nie dałam nr telefonu gościowi, któremu uszkodziłam przedni błotnik. Poszłam wczoraj zobaczyć czy stoi i nie stał..

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Adniesia to ladna akcje mialyscie z siostra a ten facet to wyludzacz i tyle:/
Martus juz zaglosowalam 🙂
My wczoraj z Michalem pol dnia na zakupach w galerii spedzilismy maly byl na poczatku z nami, spal grzeczny byl ale pozniej zawiezlismy go go do siostry Michala i wyobrazcie sobie ze on przez cale 2h(bo tyle nas nie bylo) plakal !!!Boze juz nigdy go nie zostawie z nikim biedactwo nie wiedzial gdzie jest, nie bylo mamy ani taty i bal sie moje malenstwo:*:*:*
Ale zakupy udane 😁 nawet malemu kupilam dres NIKE sliczny akurat na wiosne 🙂
a dzisiaj w nocy Oliwierus o 1 sie obudzil z placzem i prezy sie widze ze go boli brzuszek zaczelam mu masowac i zrobil duza bardzo zbita kupe ale dalej plakal i sie prezyl wiec dalej u masowalam i druga taka sama kupa poszla biedny 5 dni nie robil i mu sie tyle nazbieralo no i zasnal po tym od razu..jak bylam ostatnio u pediatry to nic mi na zatwardzenia nie dala teraz pojde do apteki moze tak ktos mi cos doradzi...

• Mamusia
Gosiu to widzę, że teraz Wy na zakupkach poszaleliście 😁 😁 Następnym razem miej Oliwierka przy sobie 🙂 Mija Gabi bardzo lubi z nami jeździć na zakupki 🙂 Siedzi sobie wtedy w foteliku i się rozgląda 🙂 Sobie coś kupiłaś?? 🙂

Co do zatwardzenia to ja raz podałam Gabi czopka i muszę przyznać, że efekt był natychmiastowy!! Teraz zauważyłam, że kupę robi co drugi dzień. Wczoraj właśnie po dwóch dniach zrobiła i był taki smród że mąz uciekł do drugiego pokoju:laugh: :laugh:

Ja od wczoraj umieram na ból zęba 😞 😞 Wieczorem tak ryczałam, że szok...od razu przypomniał mi się ból podczas porodu 🙂 Umówiłam się dzisiaj na 20 do dentysty 😞 tak sie boję, że szok, bo będę musiała mieć go na pewno leczonego kanałowo 😞 😞 Dentystka kazała mi odciągnąć trochę mleka dla małej ,bo potem też będę musiała je odciągnąć i wylać...kurde...tylko, że gabi nie wypije mi z butli 🤨

STO LAT dla Oliwierka 🙂 :laugh: :laugh: Kurde...już ma pół roku 🤪 szok dosłownie...kiedy to zleciało!!!!

• Mamusia
Gosiu, tak właśnie dziś pomyślałam, że Oliwierek skończy 6 miesięcy 🙂 Biedactwo miał prawo płakać za Wami - był w nowym miejscu, tak jak pisałaś, nie znał nikogo.. U nas Grzesiek nieraz płacze u teściów, a przecież ich zna...

co do zatwardzenia, to tak jak Marta mówiła, pomaga czopek glicerynowy. Możesz tez co jakiś czas posmarować odbyt oliwką albo kremem. A może najedz się śliwek lub suszonych moreli?
U mnie Grzesiu robi kupki codziennie albo co 2 dni. Zwykle są to już takie zbite kupki.

Agniesia - pieczenie ciast to sama przyjemność :0 gdybym miała czas i skłądniki po ręką, kręciłabym co jakiś czas ciasto. A Ty robiłaś Zebrę od Gellwe? Bo tam trzeba rozdzielać dwie mieszanki - i właśnie jak rozdzielisz to fajna "zebra" wychodzi 🙂

Marta, obyś nie miała kanałowego leczenia 🥴

• Mamusia
Kasiu mam jakiś przepis na zebrę ale nie wiem czy z gellwe 😉
A Grzesiu słodko wygląda 🙃 Od razu przypomniał mi się mój siostrzeniec bo podobna ma czapkę 😉 Przystojniak rośnie z tego Twojego synka:P
Martuś mnie też czasami pobolewa ząb i mimo tego że mieszkamy z rodzicami to nie mam czasu wybrac sie do dentysty tak samo jak do ginekologa. Chyba miałam być u niego ze 3 miesiące temu ale zawsze cos wypadnie i albo się zapomni albo już jest @ a przecież z @ nie pójdę ☺️
Sto lat, sto klat dla Nadii i Oliwierka 🙃

• Mamusia
NO facet w aptece tez mi powiedzial ze moge mu pol czopka dac ale narazie nie dam bo okolo godzine temu znowu zrobil kupke ale rzadsza o wiele...Boze jak on mi ryczal dzisiaj przez prawie caly spacer ehh ma biedactwo takie spuchniete dziaselka ze szok calutki czas trztma paluszki w buzce prawie wcale ich nie wyciaga 😞 ten zel to pomaga na chwilke tylko...chyba teraz juz na pewno ida zabki 🙂
Aga ja tak samo nie mam wcale czasu ani na to ani na to 🙂 kanalowke wyleczylam ale dalej 9 dziur ☺️ ☺️ zostalo 😲 (Martus badz dzielna! 🙂) a do gina tez w koncu trzeba pojsc 🙂
Kasia my mamy taka sama czapeczke ale z samolotem 😁 slicznotek maly 🙂
Ja od tygodnia jezdze w spacerowce bo wyrosl mi z gondoli... 🙂
Martus no kupilam kilka rzeczy m.in. spodnie z zary hehe 🙂kurteczke, 2 sweterki i szpile czerwone 😎 hehe (Michal chcial zebym byla sexi 🙃:laugh: )

• Mamusia
Gosiu, chyba rzeczywiście idą Oliwierkowi zęby skoro ma spuchnięte dziąsła i jest marudny. Zresztą, ma już pół roczku, więc pewnie lada dzień coś się w buzi pojawi 🙂

U nas prawopodobnie wychodzi dolna lewa dwójka. Jak dotykam mu dziąsło, to odciska się takie białe w kształcie zęba, no i dziś trochę mi płakał. Polecam na ząbki dentinox - barddzo dobry żel. Dla mocniejszego efektu można włożyć go do lodówki 🙂 Ja ilekroć smaruję małemu dziąsła, to się uspokaja. Byłam ciekawa jak on działa, posmarowałam sobie kawałek swojego dziąsła - nieźle mrowi i chłodzi 🙂

Ja już też jeżdżę w spacerówce, tyle że zakładam mu folię, bo spacerówka jest bardziej odkryta i mocno mu wieje.

tak się zastanawiam, czy nie jest to nic groźnego, że Grzesiu ma prawe oczko mniejsze 😞 co prawda ja też jestem "niewymiarowa" i jedno mam mniejsze ☺️, tyle że lewe, mój Paweł też ma lewe mniejsze :P , ale niepokoi mnie to czy w przyszłości może mieć z tym problemy 🤨 Okulista badał małego i wszystko jest ok, ale mógł nie zwrócić uwagi na mniejsze oczko 😞