Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U nas nocka też taka sobie.. 😞 Mały ma tak twary sen, że jak zacznie przez sen płakac to nie da rady go obudzić, klaskanie, wołanie nic nie pomaga.. jedynie cyc. Zastanawiam sie co będzie gdy już nie będę karmiła piersią, ciekawe jak wtedy będzie się uspokajał.. 🤨

Marta, oby szybko ta wysypka zniknęła, jesli będzie się utrzymywać, może warto z tym pójść do lekarza?

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu, jeśli wysypka nie minie to na pewno w poniedziałek pójdę...dzisiaj zadzwonię do swojego pediatry tutaj u rodziców i się go zapytam czy jest się czym martwić czy to normalne po tej gorączce.

U nas nocka w miarę...nie rewelacyjnie, ale lepiej jak ostatnio :P

• Mamusia
hej Martuś 🙂
no dziś wyjątkowe pustki 🙂 a Oliwerek świętuje 😉

Dziś kończy się Twój konkurs 🙂 rozesłałam linka gdzie się da!

Zabrałam dziś małego na spacer do kościoła.. od razu jak wszedł to oczy jak 5 zł :laugh: musiałam wyjść po chwili bo zaczął marudzić :P

• Mamusia
Sliczny chlopczyk z naszego Grzesia 😁
no a my po chrzcinach 😁 Kasia Oliwierek tak samo jak Grzes w kosciele oczy jak 5 zlotowki i rozgladal sie dookola a grzeczny byl przez calutka msze tylko zaplakal jak mu wszyscy krzyz na czole znaczylismy przestraszyl sie chyba 🙂 a tak super 🙂 grzeczny byl caly czas nawet w restauracji no w szoku jestem 😁
pozniej wstawie zdjecia 🙂

kupilam mu skoczek ten z fishera powiniem przyjsc w srode 😁 😁 😁

• Mamusia
Gosiu cieszę się bardzo, że chrzciny się udały 🙂 Oliwierek wyglądał ślicznie...ta niebieska czapa boska 🙂 🙂

No i muszę Ci powiedzieć, że naprawdę nie powiedziałabym, że jesteś Mamusią...tak młodziutko wyglądasz 🙂 🙂 Fajnie...tylko pozazdrościć 🙂

Ja dzisiaj dzwoniłam do pediatry czy mam przyjść żeby zobaczył tą wysypkę...powiedział, że jak do jutra nie zejdzie to mam przyjść, bo może to jakieś uczulenie. Dzisiaj widzę, że jest już troszkę lepiej...no i Gabi spała dużo spokojniej.

Jak Gabi się obudzi to jedziemy do mojej przyjaciółki w odwiedzinki 🙂 Szkoda tylko, że tak mocno wieje...poszłybyśmy pieszo ale nie chcę ryzykować więc pojedziemy autkiem 🙂

• Mamusia
Gosiu, Oliwerek wyglądał bosko 🤪 taki mały facecik, super 😁
No i Ty też bardzo ładnie wyglądałaś.. czy Ty w ogóle byłaś w ciąży? :P heh, chciałabym wyglądać tak szczupło ☺️

aha, Oliwerek to chyba wykapany tata 🤪

Marta, w Szczecinie też mocno wieje, więc ja siedzę w domu z małym

• Mamusia
Kurcze parę dni mnie nie było bo zmienialiśmy internet i czekaliśmy na nowy modem a tu 29 stron do nadrobienia 🤪
A u mnie wiele zmian:
1. Zaliczyłam egzamin z 3 lat studiów 😁
2. Mały chyba z tydzień nie je w nocy butli tylko pije herbatkę 🥴
3. Mały nie chce mi jeść ani kaszek ani mleka... nawet na siłę i jak się stosuje jakieś podstępy to zaraz pluje 😞
Gosiu ślicznie wyglądaliście. Faktycznie Oliwierek to wykapany tatuś 😉 Kasiu ale Grześ się zamyślił- słodki:*
reszty niestety nie doczytałam i już biorę się za lekturę co tam u was słychać dopóki mój śpi 🙂

• Mamusia
hej Agniesia 🙂

1. Gratulacje zaliczonego egzaminu 🙂
2. Widocznie Oluś nie jest godny w nocy, jedynie chce mu się pić 🙂 mój w nocy tez popija, ale cyca
3. Może jeszcze polubi kaszki, ale skoro nie lubi mleka to jak go karmisz? Mówiłaś, że nie pije już cycusia.

Sandra, pochwal się później wynikiem z egzaminu 🙂

• Mamusia
DZiekuje kochane za mile slowa 😘 :laugh:
Martus moze Gabi rzeczywiscie miala ta 3sniowke bo moj maly tez mial taka wysypke i sama mu przeszla po 3 dniach 🙂
Agniesia no cos sie odmienilo Alusiowi hehe ale nie martw sie pewnie niedlugo znowu zacznie jesc kaszki 🙂
U nas tez wialo strasznie ale wyszlam na chwile z malym nakrylam mu buzke kocykiem bo spal i bylo okej 🙂
wiecie co jak bylam na spacerku to zaczepila mnie cyganka i powrozyla mi z kart hehe i pierwsze jej slowa ze wyczytala z moich oczu ze niedlugo bede miala coreczke 🤪 ciekawe czy to prawda 😁 😁 😁

• Mamusia
Gosia śliczne zdjęcia! Super ze chrzciny się udały,teraz Oliwierek będzie super grzeczniutki bo poświęcony 🙂Cyganka prawde powie:P

Agniesia gratulacje ze zdałaś!Moja też nie za bardzo chce mleko ale strasznie lubi z łyżeczki jeść wiec kaszki i zupki jej daje tym sposobem 🙂

• Mamusia
Gosiu może faktycznie niedługo będzie Oliwia??? 😁
Sandra daj znać jak wyniki egz 😉 Na pewno zaliczysz 😁
Kasiu mi pani doktor powiedziała że skoro je danonki to mogę mu mieszać mleko dla alergików ze zwykłym modyfikowanym Nan. No ale nie chce ani jeść kaszek z łyżeczki ani pić mleka więc wczoraj w nocy zrobiłam eksperyment (wiem wyrodna matka ze mnie że eksperymentuję na moim synku ☺️ ) i dałam mu budyń o 17 żeby zobaczyć jak silną ma skazę, no i poszedł spać po 20 i wyszły mu może ze 5 krostek 🤪 Dziś rano mu też dałam na śniadanie bo jednak przez noc nie mogłam zauważyć czy czasem mu więcej nie wyszło i na razie jest ok 😉 A dałam mu ten budyń bo jednak lekko jest mu teraz najbardziej potrzebne do rozwoju a jeden danonek dziennie to wydaje mi się trochę mało...

• Mamusia
nie testu nie robilam bo jakos nie czuje ze jestem w ciazy 😁 ale chyba jednak do gina sie wybiore bo az wstyd tyle czasu nie bylam 🙂
ja mojemu nie daje tych jogurcikow od 6 miesiaca bo nie lubi hehe zje 2 lyzeczki i sie krzywi 🙂 on wogole to tylko sloiczki mi je i tez nie wszystkie i kaszke a jak cos mu ugotuje to pluje tym:/ 😁 chyba po mnie taki wybredny co do jedzenia 😁 😁 😁 ale za to dzisiaj w nocy to wyspalam sie jak nigdy bo tylko o 4 rano zaczal sie wiercic to go nakarmilam a tak calutka noc przespana 😁 😁 😁 😁 😁 😁: oj bardzo dawno juz tak nie bylo 🙂
czekam na krzeselko bo powinno przyjsc dzisiaj:P
no i dzisiaj moj malutki konczy 7 miesiecy 🙂

• Mamusia
Agniesia, a ten budyń gotujesz na mleku krowim?? Kurcze szkoda, że Aluś nie chce pić mleczka...ja nie mam tego problemu, bo Gabi uwielbia cycusia...za to nie chce jeść zupek. Rano o 8 pije cycusia, o 11 trochę kaszki( na 100 ml wody), potem herbatkę (ok 30 ml), obiadek ok 14 (którego nie chce więc przeważnie pociągnie troszkę cycka), o 16:00deserek(je pół słoiczka), o 17 i 20 cycuś 🙂

Czekam z niecierpliwością kiedy będę mogła podać jej jakieś przekąski typu chrupki czy biszkopty 🙂 🙂

Sandra kiedy planujesz podać takie rarytaski swojej Nadii?? Bo ja poczekam chyba do 7 miesiąca.

Wy Mamusie chyba już dajecie co??