Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dobra, to ostatni post i uciekam :P
byliśmy dziś z Grzesiem w lesie, za Goleniowem w stronę na Nowogard, wyjechaliśmy o 16.30, wróciliśmy o 20.00.. i dziad do tej pory nie chce spać 😠 widzę, że ziewa i oczy mu się kleją, ale co tam - twaro siedzi ze mną na kolanach 🙂
ps. powietrze w lesie super, aż człowiek odetchnął 🙂

• Mamusia
Słodziaczek z Grzesia 🙂 I prawe nic się nie zmienił 😁
Sandra przykro mi z powodu twojego szwagra. Z tego co napisałaś to naprawdę musi to być kochany człowiek...
I gratuluję zdania egzaminu 🤪
A my jak wczoraj wyszliśmy z domu o koło 12.30 to wróciliśmy o 16.35 🤪 A mały już lednow widział na oczy i usnął przy chrupce na siedząco:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: A później jeszcze na króctki spacerek z chrzestną 😉

• Mamusia
hihi slodziuszek malutki ale faktycznie prawie sie nie zmienil 😁
Aga smiesznie to musialo wygladac jak Alus zasnal z chrupka heheheheheh:laugh: :laugh: :laugh:
Sandra jak Ty to robisz nic sie nie uczysz i tak dobrze zdajesz egzaminy 😁 😁 😁
a u nas kolejne nowinki Oliwierus z dnia na dzien robi postepy 😁 dzisiaj rano zaczal mi sam siadac z lezenia na brzuszku 😁 lezy na brzuszku, przekreca sie na boczek podpiera raczkami i siedzi 😁 😁 😁 😁
zaczal tez przybijac mi "piątkę" 😁 😁 😁
a wczoraj pieknie i wyraznie powiedzial TATA ze 3 razy 🙂 Michal tak sie ucieszyl ze szok 😁 😁 😁 szkoda ze MAMA mu narazie zaniklo:/ ale BABA i TATA mowi pieknie 😁

• Mamusia
Kurcze a ja jeszcze nie dostałam przesyłki 😠 😠 😠 😠
Pewnie dlatego że to pora przed świąteczna ale moim skromnym zdaniem poczta powinna być na to naszykowana dużo przed świętami gdyż jest tak co roku 😠 😠 😠
Ale babka mi napisała że dodatkowo dołączyła do przesyłki piżamkę i coś dla maluszka...
Kurcze ale jestem zła bo chciałam małemu kurteczkę założyć na święta a może się zdarzyć że dopiero założy ja po świętach 😞 😞 😞 Ale koleżanka którama córeczkę a jej M kupywał ciuszki czasami jak na chłopca pozyczyła mi kurteczkę i chyba 2 lub 3 sweterki i dodatkowo 2 czapeczki 😉

• Mamusia
No to super Agniesia ze masz w co maluszka ubrac,może jeszcze dojdzie bo do świat jeszcze kilka dni zostało...

Gosia zazdroszcze Ci ze Oliwierek jest taki ruchliwy i tyle juz potrafi,moja ciagle tylko umie przekręcać sie z brzuszka na plecy i tyle 🙂leniuszek z niej 🙂 dzis powiedziała "MAM" juz zaliczyłam jako mama 😁

• Mamusia
Elasia spokojnie dzieci rozwijaja sie w swoim tempie 🙂synek mojej kolezanki za kilka dni bedzie mial 7 miesiecy a juz od 3 tygodni raczkuje a z kolei synek mojej drugiej kolezanki zaczal raczkowac jak mial 9,5 miesiaca wiec nie ma co sie martwic 😁
widze ze sierpniowym dzieciaczkom nie spieszy sie z ząbkami 😉:laugh: :laugh:
Dziwne to ze jeszcze nie masz przesylki jak wyslalam w poniedzialek to przeciez powinna najpozniej dzisiaj dojsc...ja z kolei sprzedalam ubranko do chrztu malego w zeszla srode i nadal nie dostalam kasy na konto 😠 bezczelnosc poprostu

bylam z Oliwierkiem dzisiaj 3h na spacerku i bylismy na placu zabaw zjezdzalam z nim na zjezdzalni hehehehe a ile radosci bylo przy tym 😁

• Mamusia
My dzis 8h na dworze z przerwa na jedzonko... 😁D
Naduni peklo dziaselko, wiec za 2-3 dni pewnie dojdzie kolejny zabeczek... moze dla tego od 5 dni jest nie do zniesienia...

Ogolnie mam dobra pamiec i bardzo duzo wynosze z zajec i tak naprawde raz przeczytam i mam juz jakies pojecie...

Dostalam okres 😠 , a juz sie tak przyzwyczailam do jego braku 🙂

Kurde Ci debilie chca marcinowi w sewiadectwie wypisac ze dyscyplinarka, ogolnie tylko dlatego, ze boja sie ze odejdzie do konkurencji, a ze byl drugim przedstawicielem na Polske, jesli chodzi o sprzedac, to maja sie o co bac...
Wiec jak tak bedzie tor sie odwolaja...

• Mamusia
niom. karmienie niestety nie zwalnia z tego procederu, chpc na szczescie zacznie go opoznia... 😁

jak dla mnie cos dlugo do mnie paczki szly 3-5 dni, a zamowilam na allegro trzy rzeczy i zadna nie szla tak dlugo...
moze wyslala te oaczke pozniej niz ci powiedziala..

• Mamusia
Sandra, ale z Ciebie zdolniacha 🙂 🙂 Gratuluję 🙂 Okres...wrrrr;....ja jeszcze nie chcę dostać 🙂

Gosia fajnie, że Oliwierek robi takie postępy 🙂 Moja Gabi coraz częściej i dłużej staje na kolankach na czworaka ale jeszcze nie wie jak zrobić kroczek do przodu lub do tyłu 🙂

Co do siedzenia to Gabi niby siedzi sama ale boję się ją zostawić taką siedzącą w obawie o jakiś uraz główki 🙂 No ale Twój Oliwier to szybko zaczął siedzieć więc pewnie siedzi już stabilnie...

Wczoraj kąpaliśmy Gabrysię w żabce którą zamówiłam na allegro (taką jak kiedyś Kasia kupiła Grzesiowi). Jestem z niej bardzo zadowolona chociaż dużo wody trzeba lać do wanny:laugh: :laugh: :laugh:

Elasia, na pewno Pati niedługo zacznie "coś robić". Gosia ma rację, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Spróbuj kłaść częściej Patrycję na kocyku i rozkładaj jej zabawki tak aby musiała sobie po nie "podejść".

• Mamusia
Nadia mi padla o 19...i wrabala 240ml mleka... jestem coraz blizej zminimalizowania cyca do 1 raz dziennie badz przy braku organizacji 🙂 Wydaje mi sie, ze mloda nupla zeby byc blisko mnie, choc pokarmu mam i to dosc sporo..

Dzisiaj od 8 juz spacerowalysmy, Nadia ma tzw. AMBE 🙂 czyli pada jej na glowke 🙂 a, do domku weszlysmy po 16...

ja tez jestem padnieta...wiec sie powolitku klade 😁

• Mamusia
My jak wczoraj wyszliśmy po 12 ta po 17 byliśmy dopiero w domku 😁 A dziś pada 😞
W końcu dotarła do mnie przesyłka 🤪 Dodała poza piżamką książeczkę, długopis i miarkę dla dziecka taką co się nakleja na ścianę i można odmierzać wzrost bąbla 😉
Sandra mam nadzieję że w sprawie Twojego szwagra szefostwo zmieni zdanie
A m.oj jest coraz bardziej marudny i teraz praktycznie nic nie mogę zrobić w domu bo ciągle jak widzi że odchodzę to chce na ręce i płacze 😞
A Wasze dzieci też tak mają że za bardzo nie chcą siedzieć w wózku? Mój trochę siedzi a później zaczyna płakać i muszę go nieść a obok pchać wózek 🤢

• Mamusia
hej laseczki 😘
uuuuuuuu okresik ale skoro jak napisalas ze ograniczasz cyca do 1 dziennie to ma prawo powrocic 🙂
ja karmie 3-4 razy w dzien i 2-3 ale w nocy to zalezy 🙂
Aga to dobrze ze w koncu przysylka przyszla i fajnie ze cos dodatkowego ta pani Ci dołączyla 🙂
moj maly tez jak wstanie ze spania to od razu chce wyjsc z wozka ale znalazlam na niego sposob daje mu zabawki i sie bawi 😁 siedzi wyedy ladnie w wozeczku choc lobuziak odkryl ze zabawki mozna wyzucac z wozka hehe i co chwile musze stawac i mu podnoscic 😁
U nas w nocy padal deszcz i teraz wieje wiatr i zimno brrrr czyli nici ze spacerku dzisiaj 😞

• Mamusia
mloda tyz czasem marudzi w wozku, ale nie ma opcji zebym ja nosila...chyba, ze juz by byla mega tragedia...po jakims czasie jest spokoj.. 🙂

Aaaa ogolnie to masakra jesi chodzi o dzien, bo nie moge odejsc ani kawalek bo marudzi... mam dosyc i nic nie moge zrobic...notoryczny balagan w chacie i brak obiadu.. 😞 ale jak ja wezme to wszystko nagle sie podoba i humor krolewnie wraca 🙂

Dzisiaj nie spimy od 6... 🤢

• Mamusia
na mojego zabawki nie działają, nawet opuściłam mu torbe aby w niej grzebał, ale urwał mi jeden zatrzask do skracania jej 🤢
Sandra ja mam tak samo jeden wielki bałagan w domu bo mój tylko do mnie na ręce i konie- mam nadzieję że to już ząbki 🤢 Nawet łóżka nie mogłam pościelić bo był jeden wielki płacz a zawsze to lubił...
A mój normalnie wstaje tak o 5.25 ale mam nadzieję że przez przestawienie czasu będzie spał chodziarz godzinkę dłużnej

• Mamusia
a u nas pobudka o 7 hehe 🙂 🙂
ja tez mojemu daje torbe moja i u nas to skutkuje 😁 bo zajety gryzieniem paska 🙂
ja odkad mam ten skoczek to moge wiecej w domu zrobic bo maly zajety skakaniem 😁
aaa wiecie co bylam dzisiaj na zakupach i przechodzilam obok lumpexu no i jakas sila 😁 mnie tam wepchnela 😁 😁 😁 i znalazlam nosidelko bebe conford jak nowe 🤪 za 4 zlote 🤪 🤪 czekalo tam na mnie chyba hehe
a Oliwierek jaki byl zachwycony jak go nosilam hehehe [img size=336]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0071.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Gosia ale super to nosidełko!!!!!! Kurcze też by mi się przydało;/ Moja też wyrzuca zabawki z wózka...no i też ma czasami tak, że ryczy i chce wyjść...,ale musi mocno się postarać żebym ją wyciągnęła 🙂 Wredna matka ze mnie:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Dzisiaj na basenie było zanurzenie dziecka pod wodą 🤪 🤪 Całe szczęście wszystko oki 🙂