Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No ale po jakiego ch..a ktoś odkręcił KRETA!!! Pewnie jakaś stara babcia chciała powąchać!!

Gosiu w żłobku na pewno krzywda się dzieciom nie dzieje, a z opiekunką to różnie. No tyle, że w żłobku łatwiej o chorobę i zaleca się wówczas szczepienie na pneumokoki i meningokoki.
Ja nie składałam w końcu wniosku...niestety pozostała mi opiekunka. Ale jak Gabi tylko skończy 2 latka to oddaję ją na pewno do prywatnego przedszkola, a potem od 3 do publicznego.

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nawet nie chce o tym myslec bo maly napewno bedzie plakal ale zabardzo wyjscia nie mamy:/
jak chcemy miec mieszkanko to trzeba isc do pracy zeby bylo z czego kredyt splacac 🙂jak nie znajde wolnego miejsca w zlobku to chce isc na pol etatu na popoludnie wtedy z Oliwierkiem Michal bedzie 🙂

• Mamusia
Co do żłobka to a chce mojego dac od 18 miesiąca jeśli będzie wolne miejsce. Po 1 chce szukać pracy a po 2 dziecko będzie miało kontakt z rówieśnikami i to może tylko przyśpieszyć jego rozwój a nie zahamować. Pauli Nikolka chodzi do żłobka b musiała ją dać i mówi że zaraz więcej gaworzy i taka bardzo żywa się stała, a jej też się tam podoba 😉
Co do dzieci porzucanych itp.... ja kiedyś niedawno czytałam artykuł (może 2 miesiące w stecz) że kobieta miała 2 dzieci i mieszkała z nimi w altance. Do góry był pokoik dzieci nie ogrzewany a na dole w ciepełku ona sobie siedziała i robiła libacje alkoholowe. Nie wiem dlaczego ale karmiła tylko starszego syna- młodszy umarł z głodu a w czasie sekcji zwłok wykazane było że w jedno żołądku znajduje się drewno z łóżeczka bo był tak głodny, matka nie reagowała na jego płacz że zaczął jeść łóżeczko. Mały chyba miał2 latka jak zmarł-i taką piz...ę to bym własnymi rękoma zabiła bo teraz patrząc na Alka jak śpi to nawet przez myśl mi nie przeszło by aby go uderzyć a co dopiero porzucić czy zagłodzić 🤔 🤨 😠
Aha zapomniałam się Wam pochwalić że mój od czwartku mówi tata 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
no i zmieniły mi się plany co do wózka. Kupujemy, ale inny. Otóż mój obecny wózek będzie pożyczony dla męża koleżanki, rodzi w październiku. Więc moja spacerówka będzie musiała być solidniejsza, tzn większe kołka by na śniegu mogła ujechać,a także śpiworek na nogi.
Dziś się o to pokłóciłam z mężem. Nawet sama zaproponowałam, żeby pozyczyć koleżance wózek, ale nie wiedziałam jej odpowiedzi, bo ona chciała koniecznie x-landera. No a dzisiaj mąż mówi, że ona chętnie wózek weźmie i się ucieszyła. Żeby mi powiedział wcześniej to bym od razu szukała innej spacerówki, a tak to ja się skupiłam na "letniej", eh 🤢

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 My dzisiaj cały dzień poza domem...rano wyjechaliśmy na basen o 9 i wróciliśmy na chwilę do domku ok.16 - Gabi zjadła obiadek i pojechaliśmy do znajomych 🙂 Byliśmy na długim spacerku, kawce ze znajomymi, a potem na zakupach 🙂

Jestem tak padnięta, że zaraz idę sie kąpać i do łóżeczka 🙂
Buziaki Mamusie :*:*

• Mamusia
Czesć laski 🙂Ja też dzisiaj padnięta,byłam w pracy i troche się narobiłam.
Co do wózków to ja też przeklinam mój obecny wózek bo już nie mam siły na brak skrętnych kółek,w dodatku jak jadę prosto to ciągle zbacza trochę w lewą stronę,mam go dopiero 2 miesiące ale już po dziurki w nosie,po spacerze tylko mnie ręce bolą i nic więcej.Tak to jest jak człowiek łaszczy się na kasę i patrzy na każdą złotówkę.
Dlatego też kupiłam(tzn zamówiłam na allegro 2 wózki,jeden Quinny Buzz 4 bo jest zwrotny,łatwo się go prowadzi,tylne koła ma pompowane no i bardzo mi się spodobał,a drugi zwykłą leciutką parasolkę Coneco Graffo z pokrowcem na nóżki.W przyszłym tygodniu powinny przyjść więc jak wypróbuję to powiem Wam czy jestem zadowolona.Mam nadzieję,że tak bo nie chciałabym już zmieniać.
Dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Gosiu owiniecie pepowin a nie jest tym samym co skręty pepowiny...Skrety tj. jakby dotycza samej pepowiny, czyli mozliwe ze zdarzyl sie jakis problem w przeplywie krwi przez pepowine..
Bede w pon na Neonatologii i zapytam pediatrow..moze mi ktos wyjasni,..

Oczywiscie jak poszli po karte sekcyjna to polozna dala im do reki i poszla sobie... bo w sumie po co ma im jakis lekarz to wyjasnic..w koncu kazdy jest po studiach medycznych...Grrrrrrrarr......
Ludzi spotyka taka tragedia a personel sie nawey zachowac nie umie...gdyby sami byli w takiej sytuacji to by byli wielce zdziwieni , ze kogos mozna tak traktowac.. 😞
Zero empatii.. 😞 Nie mowie, ze kazdy lekarz/;olozna ma plakac z pacjentami, ale odrobina szacunku i zrozumienia dla sytuacji..

Dzisiaj sie juz czuje minimalnie lepiej, ale gardlo to chyba nigdy w zyciu mnie tak nie bolalo. 😞
My dzis na caly dzionek wyjezdzamy, bo maz jedzie kopac ziemie pod trawke a dzialke 🙂

• Mamusia

My caly dzien na dzialce, wymeczona jestem, ze koniec.. opalilysmy sie z mloda, a przez caly dzien mi spala 45 minut wiec zyje nadzieja ze w nocy troszeczke lepiej pospi...ale za to apetyt na dworze dopisywal swietny...

Sprzedalam dzisiaj wozek..wlasnie go piore, a w srode maja przyjechac odebrac 😁 czyli spacerowka sie zwrocila, a nawet 100 do przodu jestesmy 🙂

Jutro ostatecznie sie dowiem, co z praktykami i z przyjeciem do pracy 🙂 Pozytywnie sie nastwiam.. 🙂 😎

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂 Nam niedziela minęła tak samo szybko jak wczorajsza sobota. Rano byliśmy znowu na basenie na zaległych zajęciach, a potem prawie cały dzień na dworze.

Jutro jadę do moich rodziców i zostaję do czwartku 🙂 Gabi ostatnio tak się rozgadała, że szok. Cały czas cos tam mówi...daj, bam, jaaa i takie tam inne "słowa".

Widzę, że coś mamusie nie mają czasu na wchodzenie na brzusio 😉

• Mamusia
ja tez do firmy QUINNY nie mam przekonania...no i ta kubelkowa spacerowka ale mam nadzieje Ineczko ze bedzie Ci dobrze sluzyc 🙂ta parasolka coneco fajna 🙂
No pogoda swietna dzisiaj byla nawet przed blokiem wyszlismy z malym w samych rajtuzkach, bodach z krotkim rekawem i bluzeczce na to i czapce byl 🙂 😁

• Mamusia
tak to kubełkowe siedzonko,ale ma różne poziomy położenia,siedzonko można ustawiać na różne sposoby i przodem do kierunku jazdy.moja kumpela też ma taki wózek i sobie chwaliła,Zobaczymy,napiszę Wam jak się sprawdza.
Sprzedałam mój obecny wózek,fakt że prawie za grosze ale mam go z głowy.
Miłego wieczorku 🙂

• Mamusia
no ja swojego póki co nie sprzedam 😠 oddaję w użytkowanie dla innej mamusi, potem ona odda i dopiero wtedy sprzedam. Chciałam jej od razu sprzedać, żeby miec go z głowy, no ale mąż się uparł, żeby jej pożyczyć a potem smai spzredać - paranoja 🤢

no teraz coraz cieplej to w domku się nie siedzi a przez to na brzuszku mniej 😉
ja już się nie mogę doczekac nowego lekkiego wózka 🙂 mam nadzieję, że teściowa się nie rozmyśliła i myśli wciąż o daniu $ na wózek 🙂