Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bylam z malym u pediatry i co kurde wazy zaledwie 7680!!!!!!! czyli ponizej normy 😞 ponizej 3 centyla 😞 ale pani mowi ze on poprostu taki juz jest taka jego uroda ma to genetycznie po mnie ja tez od zawsze mialam niedowage 🙂zresta tatus tez szczuply 🙂

• Mamusia
Nie martw się... ja też uważam kochana że to zależy od genów 🙂
Wygląda na ślicznego i zdrowego co potwierdza Pani Doktor.
Dużo uśmiechu na buzi.
Życzę dużo szczęścia.

Hej dziewczyny, znamy wiele stron gdzie możemy dostać próbki dla naszych kochanych Aniołków...
ale coś nam też się należy... znalazłam stronkę, gdzie wystarczy się zarejestrować aby dostać darmowe kosmetyki (próbki) między innymi do włosów... hihi mam nadzieje, że trochę pomogłam 🙂

http://polki.pl/uroda_wlosy_konkurs_rejestracja.html?userid=1389

• Mamusia
Gosiu, Kochanie, nie martw sie wagą Oliwierka 🙂 Pani doktor dobrze Ci powiedziała, że taki jego urok 😉 Będzie wysoki i szczupły 🙂 Podejrzewam, że moja Gabi waży niewiele więcej...no ale zobaczymy. Musze się umówić do pediatry. My dzisiaj ponad 2 godzinki na spacerku byłyśmy - weekend taki kiepski co do pogody a teraz tak ładnie. Gabi teraz śpi. Musze jakoś wykombinować żeby spała do 16 😜

• Mamusia
dziękujemy za życzonka 🙂 kawaler dziś trochę niemożliwy, strasznie się wierci, pełno go i ciągle mówi BABABABABABA 🤪
Gosiu, tak jak pisała Marta, Oliwierek ma taką urodę i będzie już szczupły 🙂 z głodu Ci nie płacze, więc nic się nie dzieje. Ale możnaby zrobić dla pewności wyniki czy nie ma anemii, tyle że szkoda dziecko kłuć 😞

niedawno wróciliśmy do moich rodziców 🙂
ale widziałam nieodpowiedzialną matkę, trochę bez wyobraźni... były schody, a dziecko siedziało na takim rowerku-pchaczu, zapięte w marne pasy.. a matka zaczeła sprowadzac rowerek z dzieckiem, tak jak wózek się nieraz na 2 kółkach tylnich sprowadza.. no i skutek był taki, że dziecko poleciało jej na główkę, zrobiło koziołka - ja myślałam że coś w odcinku szyjnym kręgosłupa się stało ( wyglądało to strasznie, miało obtarty nosek i usta i dośc mocno leciała krew 😞 )
byłam w pobliżu więc szybko podleciałam, zapytałam czy czegoś nie potrzebuje.. kobieta była w szoku więc nie była w stanie nic powiedzieć.. mnie się zrobiło gorąco i bardzo skzoda tego dziecka ( miało ok. 1,5 roku )
uważajcie na swoje pociechy..

Buziaki 😘

• Mamusia
Nieodpowiedzialna to malo powiedziane...

A co do piosetnki z Majki to mloda robi dokladnie to samo 🙂 patrzy sie jakby nie wiadomo, co to bylo 😁 nawet jedzenie przerywa...

my to ciagle mamy problem z wiekszymi kawalkami..sloika po 6 miesiacu absolutnie nie ruszy bo wymiotuje...a moglaby sie caly dzien zapychac chrupkami i biszkoptami...

Jeszcze tylko dwa dni pracy zostaly 🙂 hehe..i wolne. Wieak chorucie, ze w tym zlobku 3/4 dzieci ma takie smarki, ze koniec i co 3 kaszle..nie ma sie co dziwic , ze tak choruja...
Winni sa jakby nie patrzec rdzice, ktorzy smarkajace dziecko przyprowadzaja, bo twierdza ze w domu kataru nie mialo.. 🥴 Moze wszystkie alergii na zlobek dostaja 😁
Zdecydowalismy sie z mezem, ze co sobote bedziemy chodzic na basen 🙂 K

• Mamusia
hihi Sandra a jednak nic kobitki nie pisaly 😁
No wlasnie tak jest w tych zlobkach ze kurcze duzo dzieci i jak jedno zakatarzone to zaraz 10 kolejnych ehh ewidentna wina rodzicow ze posylaja takie maluchy do zlobka ale z drugiej strony co maja zrobic jak pracuja??przeciez nikt nie bedzie bral wolnego tylko dletego ze dziecko ma katar... :/
Ja sie ta waga juz przestalam martwic skoro maly zdrowy i dobrze sie rozwuja to nie ma sensu sie martwic 🙂juz taki jest i juz 🙂
wiecie co ja zaczelam szukac pracy teraz tak na powaznie 😁

• Mamusia
Sandra, pewnie tak dużo nie naskrobiemy.,... 😉
U nas pogoda dzisiaj okrooopppna, że nie wiadomo czy wyjdę z małą na dwór. Dostanę na głowę jak będę musiała z nia siedzieć cały dzień w chacie 😞

Moja Glizda własnie chodzi wkoło stołu!! Gosiu czy Oliwierek też próbuje się puszczać?? Moja próbuje ale przecież na dobrą sprawę ledwo stoi na tych nogach 😁 😁 😁hehehe....bynajmniej mi się tak wydaje, ale stoi już bardzo stabilnie no i stawia kroczki. Co do gadania to babababa to też było do wczoraj ulubione słowo Gabi - teraz zaczęła mówić tatatata.

• Mamusia
skoczek poszedl za 275 🤪 😎 w szoku jestem 😁 😁 😁
Marta moj tez sie odrywa ale ja jak tylko widze ze probuje to od razu go asekuruje bo przeciez za maly jeszcze na samodzielne stanie a tym bardziej chodzenie 🙂 stoi tez bardzo stabilnie (jak sie czegos trzyma oczywiscie 🙂) i chodzi sobie trzymajac sie albo stolika albo jezdzika-pchacza 🙂 albo jak za raczki go trzymam to spacerujemy sobie po domu heheh 🙂
a co do mowienia to ulubione Oliwierka to DAAAAAAAA czyli dać wszystko mu dać hehehe i tez TATATATATATATATA caly czas MAMA to jak placze 😁 kiedys bylo BABABABABA ale narazie przeszlo mu 🙂
a co do pogody to deszcz leje u nas 😠 😠 😠

• Mamusia
hej 🙂

Gosiu, no to skoczek się zwrócił 🙂

co do chodzenia, to Grzes drepcze jak się go trzyma za rączki, jak za jedną to stoi jak na zdjęciu w profilu 🙂

ja już wiem jaki wózek kupię, albo coneco traper, albo coneco saturn 🙂 widziałam saturna na żywo i mi się podobał, zobaczymy jeszcze jak z tym traperem 🙂

u nas dzis wieje i tez nie wychodzę z Grzesiem. Dziś w nocy mieliśmy niezły sajgon z małym 😞 od 2 dni nie robił kupki i nocy bolał go brzuszek 😞 tak płakał jak noworodek zaraz po urodzeniu, masakra. Zębów żadnych nie dostał, za to dałam mu czopek - rano tuz po przebudzeniu była wielka niespodzianka i potem ok. 10 była druga w pieluszce.. więc to ewidentnie był brzuszek 😞 ostatnio dałam mu słoiczek szpinak z ziemniakami - to po tym 😠 już chyba daruję sobie szpinak dla niego, po co ma się męczyć..

niedługo jadę do sklepu kupic składniki na ciasto.. jutro stukają mi 24 latka.. o 9.30 😎 😆 🤪

• Mamusia
Biedny Grzesiu 😞 Ale musiał się nacierpieć 😞 Kasiu, a wczoraj po raz pierwszy dawałaś mu te herbatniki o których pisałaś?? Jeśli nie to pewnie po szpinaku...ale dobrze, że "walnął" kupsko i już po sprawie. Ja jak tylko widzę, że Gabi męczy się z brzuszkiem to podaje jej trochę LEFAXU.

Kasiu - młoda dupcia z Ciebie 😁 😁 😁 😁 😁 Zresztą ja z Gosią niewiele starsze 🤪 🤪 Ja tam czuje się bardzo młodo, nawet pomimo tego, że ma już dziecko 🙂

• Mamusia
HEJ 🙂
Gosiu super ze udalo ci sie sprzedac ten skoczek za taka sama cene 🙂
kASIA to nie za ciekawa noc milas 😞 W niedziele to tez mial Kubus podobnie.Do poludnia nic mu nie bylo az nagle jak sie obudzil to strasznie plakal i chyba z 3 godziny nie wiedzialam co mu jest myslalam ze przesto ze kupy nie robil wiec pomoglam mu termometrem i przy okazji zmiezylam mu temperature i nie mial pozniej z tego wszystkiego zasnal wiec po jakims czasie dalam mu mleczko i nie minela chwila i cale zwymiotowal we wozku i jeszcze nadodatek dostal temperatury38.5 . Ale dalam mu czopik i mu przeszlo.i wozek caly do wyprania.Ale naszczescie na drugi dzien juz mu nic nie bylo.
Aha dziewczynki chcialam sie pochwalic ze kubus wreszcie siedzi sam 🤪

• Mamusia
Kasia jutro zyczonka dostaniesz 🙂 🙂 ale ja mimo ze taka jak pisze Marta 2 latka starsza to czuje sie na 22 conajmniej 😁 😁 😁 😁
Biedny Grzes glupi 🙂szpinak nie sluzy mu:/ moj tez walnal kupe dzisiaj zielona ale normalna kupa tylko zielona pewnie od szczypiorku 🙂
Zaraz zobacze te spacerowki ja jednak nie kupie tej bebe confort viva bo ma same negartwne opinie:/ ale juz wynalazlam nowa maclaren volo super opinie ma i 450z - 500zll wiec okej 🙂

Hej dziewczyny! dawno mnie nie było;p tak wpadam jak po ogień zawsze; )

tak a propo ząbków to u mnie Kubisowi od 3 m-ca wydawało się, że zaraz będą a tu dopiero na 9 pierwszy się nieśmiało pokazał;D

A w ogóle, to mogę się znowu do Was wtrącić?

• Mamusia
Witaj Gogr 🙂 no pewnie, że możesz się do nas "wtrącić" 🙂 wszyscy sa u nas mile widziani 🙂

Marta, herbatniki jadł dużo wcześniej, także to nie po nich. MOżliwe, że to częściowo przeze mnie bo wczoraj miałam na obiad łazanki, no a tam sporo kapusty i być może dlatego..

Gosia, a Ty chcesz taka typowo wózek - parasolke na lato tak? Ten Maclaren fajny, ale na cieplejszą pogodę.
No a ja mam dylemat czy coneco saturn czy traper, obydwa wózki mają dobre opinie, z tym, że saturn składa się jak parasolka i ma 2 rączki, a traper ma taką długą rączkę i z tego co widzę to składa się inaczej.
W saturnie posadziłam Grzesia i fajnie mu się siedziało 🙂
ps. dziś odebrałam teściowej emeryturę od listonosza... i tak czekam i czekam kiedy sypnie gotówką na wózio ☺️ 🤪 🙃

• Mamusia
Ale Gabi dzisiaj marudzi!!! To chyba przez to, że nawet na spacerze na chwilę nie byłyśmy, bo cały dzień padało 😞 Dzisiaj wieczorem wychodzę z koleżanką na Stary Rynek - więc trochę się wyrwę z chatki 😜 Miałam iść jutro, ale mąż się śmiał, że mam iść dzisiaj, bo w piątek nie puści mnie na stary 😁 😁 😁 😁 Chyba się boi o Mamuśkę 😁 😁

Kasiu...gorzej jak teściowa nic nie wspomni o wózku 🙂

• Mamusia
My od wczoraj wdrozylismy zasypinie samemu..bo mimo , ze jak miala 6 miesiecy tak zasypiala, to teraz jej sie odwidzialo i trzeba ja glaskac, albo przynajmiej dac reke..

i co zrobila? tak wyla, ze zazygala mnie i pol pokoju...kur...dzisiaj jestem wykoczona wkurzona i wogole, a na dodatek oczywiscie poklociliam sie z Darkiem, bo nie gmoze sluchac jak Nadusia placze...a nie mam zamiaru usypiac jej do 3 roku zycia.. 😞

Niech juz bedzie ta sobota... 🙂

Tesciowa wczoraj po operacji serca, ale na szczescie wszystko sie udalo i wraca do siebie...choc wiadomo, ze slaba. Po szpitalu na 3 tyg jedzie do senatorium, wiec i ja odpoczne i tesciowa 😁