Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to Sandra nie za wesoło masz jak tak cały czas źle się czujesz 😞 No ale zwolnienie w pierwszych dniach pracy pewnie odpada.

Pewnie jutro Kasiu będzie już z Grzesiem lepiej...współczuję tego siedzenia w domu.
Ja już jestem u rodzicow - dopiero przed chwilą kapaliśmy dzisiaj Gabrysię ☺️ Dawno się nie zdarzyło żeby tak późno szła spać. No ale rodzinka musi sie nią nacieszyć 🙂

• Mamusia
Mam zwolnienie do przyszlej srody, ale oczywiscie go nie wykorzystam 😞
Podpisalam wczoraj umowe 🙂 i poki co mam do konca lipca..zobaczymy na ile przedluza mi pozniej 🙂 moze bede musiala jeszcze poczekac na drugiego maluszka?? 😉

no i w koncu jeden rok szkoly mi zostal i sama nie wiem jak mi sie uda i czy wogole sie uda pogodzic ...ale jakby cos to przejde na zaoczne, choc to niestety rok dluzej...

• Mamusia
hej hej 🙂

Sandra, Ty to się nachorujesz 😞 tfu paskudne choróbsko..

U nas bez zmian, w nocy Grześ miał wysoką gorączkę, dziś doszedł sporadyczny kaszel, choć nie ma aż tak dużej temperatury. Liczę, że do niedzieli powinno przejść.
Dziś w nocy nie wiem co mu się działo, ale bardzo histerycznie płakał. Pomagało jedynie lulanie na mojej klatce piersiowej, tzn ja leżałam na plecach, a on na brzuchu na mnie.. wtulił się i jakoś zasypiał...

zajrzę do Was wieczorkiem , buźka

• Mamusia
DZieki Kasia za kuponiki 😁 Dobrze ze Grzes juz lepiej sie czuje, wypoci sie wypoci i wyzdrowieje 🙂
Sandra Ty tez sie kuruj 🙂
Oliwier wczoraj zepsul mi modem ten z orange, szarpnal go i cos peklo i nie dzialal, polecialam dzisiaj do salonu orange a facet mowi ze juz nic nie da sie zrobic (reklamacji nie przyjma bo to z mojej winy sie stalo) trzeba nowy kupic a nowy nawet uniwersalny ok 200 zl kosztuje 😲 wiec musialam nowa umowe podpisac na 2 lata mam teraz modem łączony z pendrivem i az 6MB na miesiac a wczesniej mialam 0,5 :/
A z do tej babki zadzwonilam i ona mow ze nie ma kasy bo to licytowala dla kolezanki i ta kolezanka sie wycofala!no bezczelnie klamie jeszcze co za oszustka!!!!wystawilam znowu skoczek, jej dalam negatywa i o zwrot prowizji pisze 🙂
a co do pogody to koszmar pada calutki dzien w nocy tez padalo 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
Gosia, fajnie, że ktoś znów kupił skoczka 🙂 oby tylko szybko $ przelał 😉
Może zaznaczcie na stronce "o mnie", żeby ludzie pomyśleli zanim wezmą udział w licytacji... chociaż ja też mam tam parę zdań, próśb, ale nic sobie z tego nie robią..

Czy Was po ciązy zaczęły boleć stawy? Mnie szwankuje prawe kolano, od noszenia Grzesia na prawym boku.. z dnia na dzień jest coraz gorzej 😞
Chyba będe musiała brać coś na kolana ( altresan chyba ), bo nie daje rady chodzić nawet po schodach.. Grzes ma 12 kg i już swoje waży 🤢

• Mamusia
mi po porodzie został "brzuszek" i zgubić go nie mogę 😞

Ja obstawiam, że Zuza ma HIVa, bo Kamil praktycznie nie miał sie gdzie zarazić, a Zuza zanim była z Kamilem miała tam swoje przygody ze sowim "niebezpiecznym" chłopakiem, pamiętacie? 😁
ale skoro Zuza ma HIV, to i Kamil pewnie też... 🤨 ciekawe jak się teraz losy ich potoczą.. scenarzyści wiedzą jak trzymac w napięciu 😉

u nas już lepiej, Grześ w nocy miał jedynie stan podgorączkowy, powoli wychodzi z choroby. Wczoraj wieczorkiem zwrócił mi cały deserek - niby chętnie jadł, ale potem jak chlusnął to ojoj... dziś dałam mu rano antybiotyk - też trochę zwrócił 😞

• Mamusia
Oj .mamuśki, jak mało naskrobałyście przez ten czas 🙂 Myślałam, że kilka stroniczek bedę miała do nadrobienia, a tu tylko jedna 🙂

Mi też jedynie co to ząbki się kruszą...no i ten brzuszek ☺️ Niestety musiałabym ćwiczyć, ale mi się nie chce 😜 Wagę już dawno mam taka jak przed ciążą. Gosia, przecież Ty musisz wyglądać jak skóra i kości!!! Ja jestem Twojego wzrostu i mam 55 kg i juz naprawdę szczupło wyglądam, że niektórzy mówią, że za chudo...a co dopiero 47!! Modelka normalnie 😜 W jaki rozmiarek się mieścisz????

Kasiu pewnie jeszcze do niedzieli będzie Grzesia trzymała...chyba jednak dobrze, źe ten antybiotyk podałaś, bo to jednak nie trzydniówka 😞 😞

• Mamusia
Grzesiulek juz coraz zdrowszy 🙂super
Aj Martus Ty wez mnie nie doluj Michal juz mowi do mnie anorektyczka heh i pizze we mnie wpycha co drugi dzien 🙂 zebym przytyla a rozmiar no coz 🤨 34 :/ bo 36 za duze i to sporo za duze :/:/:/
a Oliwierek wstal dzisiaj o 5.23 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
rozmiar 34? 😲 😲 😲 przecież to takie maciupkie.. 😜 ja noszę już teraz 40 ☺️ ☺️ przed ciążą zwykle nosiłam 38..

teraz odkąd mały choruje nie wychodze na spacer ale nie mam czego żałować - pogoda od tygodnia u nas brzydka, brak słońca, często leci mżawka i jest chłodno - natomiast brakuje mi takiego "dotlenienia" się 🙂

byłam wczoraj u lekarza mającego uprawnienia do badań kierowców ( znajomego teściowej) - konczy mi się prawko 6.06 no i poszłam badania zrobić. Wszystko poszło elegancko, mam już wystawione "bezterminowo" ale wczoraj to mnie w bambuko zrobił. Siedzę i patrzę, a on bierze igłę, jakiś przyrządzik i każe mi dac palca. Ja się pytam po co, a on, że sprawdzimy czy pani nie jest w ciąży... a ja: 😲 😲 przecież wcześniej nie miałam takiego badania. Lekarz na to, że poprzedni zrobił błąd nie badając mnie pod tym kątem.. no dobra, ukuł, krew poleciała, zebrał do badania, przyłożył do przyrządu i wyszło 80. 🤨 hmm.. On mówi, że 80% że nie jestem w ciąży.. i na tym się skończyło. Po przyjściu do domu mówię teściowej, że miałam robiony test ciążowy.. a ona: to nie test ciążowy, a glukoza.. No i takim oto sposobem glukoza wyszła mi 80 😁 ale byłam zła na siebie że nie skapnęłam się, że mnie lekarz wkręca!
No a z tą glukozą to rozumiem, wydaje mi się że robił to po to żeby zobaczyć czy nie mam cukrzycy i czy nie zasnę za kółkiem ( a są takie przypadki )

no, Grześ usnął przed chwilą, a ja zabieram się za pisanie pracy zaliczeniowej z informatyki 😉

• Mamusia
aha, chyba Grzesiowi idą trzonowe zęby, moja mama dziś do mnie przyjechała i zobaczyła wieelką gulę na dziąśle po prawej stronie 🤨
jesli to prawda, to może to być wytłumaczenie dla "choroby" Grzesia - gorączka, czasami wymioty i czasami rzadszy stolec

• Mamusia
NO to pewnie ida nowe zabki Grzesiowi 🙂
ja o zebach mojego to juz sie nawet nie wypowiadam eh dziwnie to u niego wszystko wyglada 😁
Kasia co do tego badania to ja bym sie tez nigdy nie skapnela hehe 😁
AAAAAAaaaaa i nie kupujemy jednak tego mieszkania w tbs narazie przynajmniej w ostatniej chwili sie wycofalismy ze wzgledu na parter rowny z ziemia...
http://osiedlebrochow.boo.pl/album_pic.php?pic_id=138
http://osiedlebrochow.boo.pl/album_pic.php?pic_id=136

• Mamusia
Kasia tylko to jedno mieszkanie bylo wolne jeszcze nie wykupione bo powstalo nowe osiedle tbsowskie , zeby bylo mozna kupic fajne 2 pokojowe mieszkanko na 2 pietrze to trzeba bylo 2 lata temu zamawiac i wplacac czesc pieniedzy ehh ale my wogole za pozno pomyslelismy o tych TBSach 🙂 ale maja znowu budowac wiec teraz od razu sie piszemy 😁

• Mamusia
no piszcie się piszcie na mieszkanko na wyższym piętrze 😉 najlepiej to tak 1 albo 2. Na najwyższym piętrze gorąco bo od dachu grzeje, na parterze to większe ryzyko włamania.. ja miaszkałam 10 lat na parterze na dodatek pierwsze drzwi przy wejściu do klatki. Pomimo, że parter był wysoki to nie było tam bezpiecznie