Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hey.cio wy laski Swiata Seriali nie czytacie  HIV będzie miała Zuza, i nie będzie wiadomo czy nie zarazila Kamila…

W zlobie mi się bardzo podoba, zawsze w razie wypadku, mogę mala wziąć ze soba  Poza tym dzieciaki fajne, oprocz tego, ze ciagle smarcza…Dzisiaj moja ulubiona dziewczynka Pol dnia mnie całowała, a pozniej zaczela srac i zygac…wiec mam nadzieje, ze nie dostane rotawirusa  mój antybiotyk pewnie wszystko wytepi..choc wiadomo, ze sa one na bakterie 

A co do mojego samopoczucia, to na pewno lepiej, ale niestety nadal zle.. 😞 Teraz dwa dni wolnego… jutro chce isc z misia na basen. Ale się okaze.. 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zajmuje sie dzieciakami od dzieci chodzacych do tak okolo 24-26miesiaca.
We wrzesiu cala moja grupa idzie do starszej grupy, ale bedziemy miekli wspole siedzenie na nocnikach 🙂 wiec nie bede az tak tesknic.. 🙂

od wrzesnia iby istny sajgon sie robi niby, bo nic nie umieja nowe dzieci 🙂 nie chca spac, placza za rodzicami, wala w gatki 🙂 juz widze re akcje 😁 😁

• Mamusia
no Kochane, wychodzi na to, że sama sobie popiszę na forum 😉

Grzes dostał wysypki 😞 od wczoraj sukcesywnie coraz więcej czerwonych plamek dostawał, dziś ma na całym brzuszku i klatce piersiowej i na połowie twarzy.. teściowa mówi, że to reakcja na antybiotyk i już dziś go nie podaję. Wczoraj dałam Grzesiowi rozgniecionego pomidora i po paru godzinach zobaczyłam pierwsze plamki. Myślałam, że to od niego, ale teściowa mówi,że reakcja występuje znacznie później i to nie pomidor był tu winowajcą.. zobaczymy jak będzie jutro.
Na szczęście gorączki już nie ma 🙂

Buziaki

• Mamusia
Ale Grzesiu słodko wyszedł na tych fotkach 🙂 🙂
Kasiu - a to nie ta trzydniówka???? U nas było identycznie - fakt, że ja u lekarza nie byłam, no ale po trzech dniach podwyższonej temperatury wystąpiła wysypka i ustąpiła też po 3 dniach.

Sandra to już masz takie starszaczki 🙂 Fajnie, ale ja jakoś sobie siebie bym nie widziała w pracy z takimi Maluchami/ wolę dzieci starsze 🙂

My dzisiaj na basenie byliśmy i jutro też jedziemy odrabiać zajęcia, bo ostatnio zaspaliśmy 🙂 Sandruś, a gdzie Wy jeździcie na ten basen?? My mamy przerwę letnią od lipca i chcielibyśmy też spróbować chodzić gdzieś na normalny basen z Gabrychą.

• Mamusia
Rzeczywiście trzydniówka była u Grzesia!
http://www.rodzice.pl/male-dziecko/zdrowie/trzydniowka-bez-tajemnic.html
http://magazyn.netmama.pl/niemowle/4-8-miesiecy/trzydniowka-504/trzydniowka-1/

"Medyczna nazwa trzydniówki to „rumień nagły”. Obie te nazwy idealnie opisują przebieg choroby. Niespodziewanie, bez sygnałów ostrzegawczych maluch dostaje bardzo wysokiej gorączki, która sięga nawet 39–40ºC i utrzymuje się około trzech dni. Może towarzyszyć jej zaczerwienienie gardła. Gdy temperatura spada, dziecko „obsypuje” drobna wysypka w różowo-czerwonym kolorze. Plamki wyskakują na tułowiu i szyi. Mogą pojawić się też na pupie i nóżkach.
Po jednym, dwóch dniach wysypka znika bez śladu. I już jest po chorobie! Dość typowe dla trzydniówki jest ogólnie dobre samopoczucie maluszka, który gdy leki przeciwgorączkowe zaczynają działać, nie jest w stanie leżeć spokojnie i dosłownie wyrywa się do zabawy."

identycznie było u Grzesia... niepotrzebnie faszerowałam go antybiotykiem... eh, a nasz lekarz pediatra stwierdził zapalenia gardła, a wysypka miała być objawem ucziulenia na antybiotyk.. EH EH EH... 🥴

• Mamusia
Kasiu u nas temperatura nie była wyższa niż 38,5 stopnia!! No ale z pediatra się nie będę sprzeczała 🙂 🙂 hehehe. Na przyszłość będziesz wiedziała, że nie ma co się spieszyć z antybiotykiem 🙂

Sandra, to sobie wczoraj poszalałaś z piwkiem, no ale już nie karmisz więc możesz sobie na to pozwolić 🙂
My teraz oglądamy Kubice, a przed chwilą wyszli od nas znajomi z basenu 🙂 Coś Gosia nie zaglądala na brzuszek 🤨

• Mamusia
Ale pustki...no i Gosi brakuje 😞 😞 Mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze. Nic nie mówiła, że gdzieś wyjeżdżają...

Kasiu, fajne te dresy...duży rozmiar 🤪 No ale Grzesiu to duży chłopak 🙂 Moja Gabi nosi ciuszki w rozmiarze 74 ale ma też kilka rzeczy 68 które jeszcze sa dobre z 🙂 🙂

• Mamusia
tak, ta laleczka obok niego to młodsza kuzynka Ewa, urodzona 20.10.09 🙂 brakuje tu jeszcze starszej kuzynki Weroniki, może uda nam sie wkrótce uchwycić ich razem - bo jak jedno jest na chodzie to drugie śpi 😉

jak tylko sadzamy obok Grzesia którąś z dziewczynek, to ten od razu łapie je za rączkę, a druga ręką łapie za włosy i ciąga 😁 🤪

• Mamusia
Hehe, mloda to az za towarzyska czasami 😁 Dz\ieciaki to zaczepiq wszystkie, a zdarza jej sie ludzi w tramwaju..a jak nie zwroca na nia uwagi to sie wydziera 🤪 Istny obciach czasem 🙂

Ej laski kiedy chcecie wprowadzic mleko krowie,jogurty, jakies sery itp itd.f
Mloda praktycznie nic mi nie je,i juz czasem mnie trafia..

Od rana dzisiaj jest tak niegrzeczna, ze koniec , soba sie zajac nie chce i wyjczy...Noc tez z niespodzienkami, bo sie przesikala, a rano takie zielone kupsko zrobila, ze sie obsrala.. 😮 🤢 Normalni dzien sie dopiero zaczal, a ja mam nerwice t moje dziecko kochane.. 😞
Heheh, ogolnie ni ogladam tanca, ale widzialam jeden odcinek chyba dzajfa 🙂 sobie spolszczylam...i tanczyla masakrycznie 😁 dostala 1,2 od pawloviv i piotra 😁

Nadia wreszcie sie zabiera powoli za raczkowanie, choc czasem nie bardzo wie co ma zrobic z rqaczkami 😁DD

Milego dnia laski, ja dzisiaj najgorsza zmiana w pracy od 9 25-17, az mi sie nie chce ruszyc do roboty 😁

• Mamusia
Nasza Gabi też towarzyska bardzo jest. Zauważyłam, że najbardziej lubi dzieci starsze...szczególnie chłopców w wieku ok 2 -3 lat 😁 😁 😁 😁 Sandra, to niezbyt rozpoczęłyście dzisiaj dzień 😮 Co do pracy, to jak już wrócisz o 17 to praktycznie koniec dnia zaraz...
Zastanawiam się jak to będzie od września jak też będę musiała wrócić do pracy. Mam nadzieję, że Gabi nie będzie za bardzo płakała jak będę ją musiała zostawiać 😞