Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej kochane ja na chwilę 🙂 Trochę was nadrobiłam i Kasiu też bym radziła Ci namówić szwagierkę aby najlepiej wyjechać wieczorem lub nad ranem:P Gosiu to tylko patrzeć aż Oliwierek zacznie sam chodzić 😁 Mój też sam stawia kroczki a dzisiaj odważnie próbował sam chodzić po basenie:P A czasami jak się zapomni i pije akurat z kubka i np. zapatrzy się w bajeczkę to sam idzie w stronę telewizora z kubkiem w dzióbku i do czasu aż nie straci równowagi hihi Ostatnio się wkurzyłam bo mały miał 2 kubki niekapki i 1 mimo tego że zakręcałam go z całej siły to zawsze gdzieś ciekło a z 2 zawsze ta nakładka sylikonowa wylatywała jak tylko mały mocniej potrząsnął kubeczkiem i później jak pił to się bardzo krztusił. A że to były kubki dobrych firm (Disney i Lovi) to dziś kupiłam kubek najprostszy i najtańszy Baby ono za 10 zł (babka wszystko wyprzedaje bo likwiduje sklep) i okazało się że silikon jest tak mocno włożony że ja sama nie umiem go wyjąć a i nigdzie nie kapie 😁 Pewnie trafiałam przedtem na jakieś felerne produkcje 😠
Z mężem nie wiem jak to będzie... Na razie jest codziennie u nas a mały jak go widzi to wariuje z radości... Poczekamy zobaczymy 😉
Ok idę sprzątać. Buziaczki kochane:*

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agniesiu, mam nadzieję, że z mężem wszystko się ułoży..w małżeństwie są czasami takie momenty zwątpienia, ale jak się kochacie to na pewno warto walczyć 🙂

Moja Gabi właśnie zajada pierś z kurczaka. Zauważyłam, że ona po prostu nie lubi tych słoiczków i chce jeść to co sama może chwycić do rączki.

• Mamusia
hej hej 🙂

my dzis wstaliśmy o 6.30, bo jechalismy do moich rodziców.
Gosia, Oliwierek śpi bardzo podobnie do Grzesia - czasami się dziwię że mu tak wygodnie 😉 niestety fotki Wam nie pokażę już z telefonu - zamieniłam się z bratem na telefony i mój obecny tel.nie ma kabla usb 😞

kupiłam dziś oliwę z oliwek, ser feta, białe serki kanapkowe, pomidory, ogórki i kapustę pekińska - spróbuję dziś zrobić sałatke grecką na kolację ( szkoda, że nie odstałam oliwek, bo bez nich to taka oszukana bdzie trochę ta sałatka )

papa 😘

• Mamusia
A ode mnie właśnie wyszedł mój M. Pożarliśmy się jak nigdy i wygarnęłam mu parę rzeczy m.in to że jego mamusia nawet do Alka nie zajrzy a do dzieci jego brata tak (my mieszkamy w tej samej miejscowości tylko może do nas miała by 20 minut dłuższy spacerek) no i to że jak mieliśmy iść na wesele (nie poszliśmy) to usłyszałam od niej "Nie martw się nie musisz mi nic płacić za opiekę nad małym" 😲 Wybaczcie może jestem staroświecka ale moim zdaniem dziadki od czasu do czasu mogą zająć się wnukami i nie brać za to opłaty... No i jeszcze wytknęłam mu to że taka z niej kochana babcia a odkąd on się wyprowadził to minęły 2 tygodnie i ona jeszcze ani razu nie zadzwoniła aby się spytać jak mały. On do mnie że ja wszystko krzykiem załatwiam ale jak mam się nie denerwować? A jak on zacznie krzyczeć to mówi że nie krzyczy tylko podnosi głos 😲 😠 No szlak mnie trafia 😠 😠 😠 Wybaczcie trochę się pożaliłam ale musiałam się wygadać 😞

• Mamusia
Agniesiu tak to jet z tymi teściowymi 😞 Tylko powiem Ci coś od serca... Twój mąż nie jest temu winny, że ma takich a nie innych rodziców i nie powinniście się o nich sprzeczać 😞 To Wy macie żyć w zgodzie i w miłości, a teściów olej!! Nie proś o pomoc jak nie chcą. Tylko naprawdę nie powiennaś obwiniać o to męża, bo tylko niepotrzebnie się kłócicie! Nie jest łatwe dla Matki(czyli dla Ciebie 🙂) jak patrzy, że jej dziecko jest traktowane inaczej jak inne dzieci w rodzinie. Czasami lepiej zacisnąć zęby...

Gabi już śpi, a ja mam cały wieczór i noc 😜 😜 dla siebie, bo mój M dzisiaj nie przyjeżdża do domku...trochę smutno no ale jakoś przeżyję 😉 😉

• Mamusia
UUuuuuu widze Kasia ze dietka ostro ruszyla 😁 my jeszce takiego sprzetu jak parowar sie nie dorobilismy hehe ale moja mama ostatnio kupila bo tez sie odchudza hehe i zachwala 😁
Aga ja mysle podobnie jak Marta, nie męża wina ze ma taka matke...moja tesciowa tez nie odwiedza Oliwierka choc mieszka niedaleko od nas (przychodzi tylko jak chce pozyczyc kase:angry 🙂ale do Zuzi - siostrzenicy Michala to codziennie zaglada ehh ale mi to w sumie na reke hehe
No maly zasnal o 20 padl po kapieli od razu 😁 Michal meczyk oglada wiec wieczor dla mnie 😁

• Mamusia
Gosiu, no własnie widzę, że urzędujesz na nk 😜 😜 Co do teściów to powtórzę się jeszcze raz - naprawdę nie warto sobie nimi zaprzątać głowy 🙂

Moja też padła od razu po kąpieli. O 19:50 wróciłyśmy z placu zabaw, szybka kąpiel i o 20:15 już spała 🙂

• Mamusia
u mnie Grześ zasnął jakos przed 21.00

Grzesiu przeszedł sam pół pokoju na dole u teściów 🤪 🤪. Chodził podparty kijem od zmiotki, Paweł trzymał kij, Grzesiu się trzymał kija i tak chodzili. Potem Grześ uniósł kija ponad podłogę i sam poszedł niosąc kija w górze - myślał, że go ktoś prowadzi, zapomniał się hehe. Ja zobaczył ze idzie sam, to od razu przestał iść

Agniesia, na Twoją teściową szkoda słów 😞

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):

Grzesiu przeszedł sam pół pokoju na dole u teściów 🤪 🤪. Chodził podparty kijem od zmiotki, Paweł trzymał kij, Grzesiu się trzymał kija i tak chodzili. Potem Grześ uniósł kija ponad podłogę i sam poszedł niosąc kija w górze - myślał, że go ktoś prowadzi, zapomniał się hehe. Ja zobaczył ze idzie sam, to od razu przestał iść

Kasia moj identycznie dzisiaj zrobil najpierw na balkonie szedl z kijem od szczotki a pozniej w pokoju puscilam kij i szedl sam a jak zobaczyl ze idzie sam to tez od razu klapnal na dupke hehe

• Mamusia
Gratulacje dla Grzesia 😁 😁 😁 fajne uczucie Kasiu jak dziecko zaczyna stawiać pierwsze kroczki nie 😉 😎
Dziewczyny ja z mężem nie kłócę się o jego rodziców ale wczoraj to już nie wytrzymałam i przy okazji powiedziałam mu co o tym myślę 🤨Trochę mu głupio teraz z tego powodu ale nie mam sił do tego babsztyla 🥴
A mi wczoraj tata zabrał małego i pojechał rowerem do siostry. wrócili po 19 i mały już spał:P Teraz mi znów go zabrali a ja mam pisać dalej pracę magisterską bo przez te problemy to zupełnie nie miałam do tego głowy ☺️ tylko ze muszę czekać do 11 bo dopiero wtedy otwierają u nas bibliotekę 😠

• Mamusia
Agnieszka, a na jaki temat zmieniłas prace mgr?
ja przyrzekłam sobie, że w wakacje opracuje artykuły z czasopism do pracy mgr, mam tego sporo. Potem tylko wrzucę w odpowiednie miejsce w rozdziale 🙂 nie chcę popełnić tego błedu co z licencjatem, gdzie zabrałam się za pisane dopiero w kwietniu jak poszłam na zwolnienie..

dziekujemy za gratulacje za kroczki 🙂 nie zapeszajmy jeszcze, bo to mu wyszło tak przypadkowo, choć dziś celowo puściłam mu kija i przeszedł parę kroczków sam z miotłą 😉

dziś muszę ogarnąć mieszkanko, podłogi czarne :P a co do czarnych stóp, to ja takie mam jak w japonkach chodzę, mam takie całkiem płaskie, jakbym na boso chodziła i zawsze zakurza mi się stopy :P

• Mamusia
My dzisiaj spałyśmy do 9:15 🤪 🤪 🤪 więc na pierwszy spacer nie zdążyłyśmy się wyszykować 😞 Wyjdę z nią dopiero późnym popołudniem, bo teraz to już pewnie nie da się wytrzymać w tym upale...Gosiu to szybko Oli poszedł spać. Ma jeszcze dwie drzemki??

• Mamusia
Kurcze....gdybym miała balkon to rozłożyłabym Gabrysi basenik żeby się pokąpała...a tak musimy wymyślać zabawy w domu 😞 Teraz siedzi przy lodówce i bawi się magnesami 🙂 🙂 🙂 Już z 15 minut 🤪 🤪 🤪 Zazdroszczę dziewczynom które mieszkają w domkach jednorodzinnych....ehh...jestem ciekawa czy nasza budowa dojdzie do skutku...
Gosiu a jak Wasze mieszkanko?? Nie pamiętam w końcu czy je zarezerwowaliście czy jednak nie.

• Mamusia
hahahha!! Już wiem dlaczego tak cicho siedziała! Kupe już drugą dzisiaj robiła! Ale to taką, że cała do przebrania była! Oczywiście wszystko dookoła usmarowane w gównie, bo nie da się już jej przebierać!
Wiecie co...jak ją przebierałam to smarowałam ją sudokremem (dawno tego już nie robiłam, bo jak nie ma zaczerwieniania to nie używam niczego) i ten zapach przypomniał mi chwile kiedy gabi była taka malusia...kurczę wtedy niby było też trudno, ale z perspektywy czasu wydaje mi się, że jednak było łatwiej. Takie Malutkie, niewinne...grzeczne!! A teraz - raczkujący czort, który tylko patrzy żeby coś zbroić 🙂 🙂 🙂
Ale się rozpisałam 🙂 🙂 Zresztą piszę już trzeciego posta sama do siebie 😁 😁 😁

• Mamusia
Tak Martus zrezygnowalismy w koncu 🙂 ale co sie odwlecze to nie uciecze jak to sie mowi 😁 😁 😁
U mojego to zalezy z tymspaniem jak np. wstanie dosc pozno czylo ok 8-9 to wtedy ma jedna drzemkę a jak ok 5 czy 6 to dwie 😁
Zapomnialam o baseniku 😁zaraz malego wloze i bedzie sie chlapal 😁
Aaaa sukienka przyszla wlasnie 🤪 piekna jest zupelnie inna niz na zdjeciu sie wydaje 🙂 idealna na cywilny 🙂 ciut za szeroka dam krwacowej ale jak nie bedzie mogla przerobic to nic sie nie stanie 😁