Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hey. powiem ci tak, albo jest to dlugosc szyjki...albo jego indywidualny zapis odnosnie szyjki..

Podjrzewam,że zaznacza ze jest to skracajaca sie szyjka, ale nie martw sie przy drugiej ciazy jest to normalne ze szyjka wczesnie sie skraca,a nawet rozwiera... ale dla swietego spokoju poszlabym do lekarza , bpo czytalam ze i bolesne skurcze cie mecza, nie ma co bagatelizowac...

a co do siusiania w nocy, to naducha tez sie budzi z sucha pieluszka i jak mi sie chce :P) co roznie wyglada , ranne siusiu idzie w nocnik 🙂

Nadia zasnela o godzienie 2 w nocy...

• Mamusia
no mi gin powiedziała, ze to ze jet 0,5 to normalne i ma się tym nie przejmować. Ale wiesz, wtedy tez tak było, miałam taki sam zapis, a na nast wizycie 2-1-1 i pessar na szyjkę.
Wizytę mam dopiero 2 maja zobaczymy jak wtedy będzie z szyjką. Póki co skurcze przeszły, jedynie wieczorem brzuszek mi się napina.

oj to długo Ci wojowała... o 2 w nocy to u nas wszyscy grzecznie spali 😉
a u nas wciaż sikanie do pieluchy, ale będzie tylko cielej to będzie latał z gołym tyłkiem i będę mu nocnik pokazywać.

• Mamusia
Kasiu, akwarium piękne - mój mąż zawsze o takim marzył...ale ja bym nie chciało, bo to dużo pracy przy takim akwarium. No ale może kiedyś 🙂 Sandruś - jednak kupiłas nowego 🙂 🙂 Super - tylko go nie rozwal :P Moi pojechali na chwilę na budowę a ja sprzątam - Gabi coś pokaszluje i katar ma więc basen dzisiaj odpuściliśmy....a miałam z nią pierwszy raz do wody wejść JA 🙂 Nawet wczoraj strój na basen kupiłam. Zaraz muszę Was nadrobic, bo nie w temacie jestem 😉 Buziaki

• Mamusia
Sandra, z racji tego ze rtobilismy wewnatrz całą łazienke to mniej więcej koszta zacowały sie tak ( to co pamietam)
akwarium - 1200
płytki imitacja cegły 990
wanna-250
umywalka z nogą - 200
lustro 300
drzwi 300
kafelki na podłogę i ścianę 800
kibelek i spłuczka 300
fuga, zaprawa x 4 100
płyty gipsowe do zbdowania ścian nie wiem, M kupował..
wszelkie pierdoły, złączki do rur, rury, śrubki tez nie wiem, ale dosyć drogie..
koszt zakyka sie w granicy 5000 😞

nie zbowalibysmy tego bez pomocy rodziców, moi dali 2000, M dali też około tyle no i my reszta.
Jeszcze czeka nas wybicie okna na tym skosie, ale to tez rodzice M nam dadza pieniążki.

u nas też wieje, ale jest słoneczko i stąd pogoda zdradliwa..

• Mamusia
KAsia pieknie to wyglada!!! no koszt spory ale za to jaki efekt az milo popatrzec 🙂
Oj nam tez by sie nowy laptop przydal 😁
Martus ja tez bede na basen z Oliwierkiem chodzic 🙂 no i z Michalem, tutaj do basenu mam 5 minut pieszo 🙂trzeba tylko czepek, klapki i pieluszki dla mlodego kupic i lecimy 🙂

u nas tez wieje strasznie malo glowy nie urwie 😲

Mój się rozpłynął jak zobaczył to cudo!! Z resztą.. mnie też się bardzo podoba! 😜
Ale u siebie bym nie chciała.. bo to się jednak trzeba tym zająć:P

że mnie łeb boli to nie pisze bo Gosia znów na mnie będzie krzyczeć:P
męcząca sobota...

buziaki:*

goshe napisał(a):
GoGr napisał(a):

że mnie łeb boli to nie pisze bo Gosia znów na mnie będzie krzyczeć:P
męcząca sobota...

😜
😁
😎

na ból głowy wino dzisiaj 😁
ozapierniczałam się jak nie wiem... ale lubię kiedy przyjdzie wieczór a ja wiem, że wszystko zrobione! 🙂

goshe napisał(a):
zapomnialam sie pochwalic :P 😉
Oliwierek od kilku dni podchodzi do mnie co chwile i mowi "kokam mame" 😁 i sie przytula do moich nog hehhehe a mi az cieplo sie na sercu robi 🙂 moje kochane malenstwo 😁 😁

Gosia ja za każdym razem jak Kub mi tak mówi to łzy przecieram:P
nie umiem się powstrzymać 🙂 ale najbardziej to i tak lubię patrzeć jak Kub tuli się do Matika i mówi mi "mamo koam Mateuja" 🙂
Przeurocze te nasze dzieciaczki 😁 ciekawe kiedy im to przejdzie:P

a no.. mój już mi z kolan zeskakuje mówiąc, na razie, mamo spadam;p jeszcze trochę i "m" zamieni się na "j":P

Ja po winku.. mój i moja siostra jakiś film oglądają a ja w kompie 😁
ale chyba spać idę..:P

• Mamusia
Karmi ma 0,05 alkoholu,czyli jak wypijesz z 20 🙂 to moze cos wyjdzie w alkomacie 🙂

Absolutnie nie propaguje spozywania alkoholu w ciazy , ale ni sie zdarzylo z Nadia wypic piwo nad morzem, wlasnie karmi... szampana kieliszek i wina kieliszek 🙂 bo jak na zloscjak w ciazy bylam to dwa wesela byly 🙂
Szlag by to rafil.... 🙂

Mam nadzieje, ze teraz sie nikt nie wezmie za organizowanie weselicha... alem zla.. oczywiscie jak w kazda niedziele sa morsy... po czym moj malzonek powiedzil ze nie wstaje.... normalnie by go cos popiescilo.... by nie wypil 0,5 whisky to moze by mu sie chcia;lo wstac!!!!! Duren!!!! a pozniej nie rozumieja o co nam chodzi i wielce zdziwieni...

Chyba na Nadie cosik nachuchal,bo ona tez spi 🙂

Sobie popiesze, bo mi sie nudzi.... hehe pozale sie przy okazji...

Kurcze babcia wrocila do domku na 2 tygodnie, to beda mega ciezkie czasy 🙂 juz sie odzwyczailam od niej w koncu 5 lat sami mieszkamy...juz mnie wyprowadza z rownowacg 9 rano w niedziele, my wczoraj popii cosik a ona mnie informume ze wychodzi z domu...Grrrrrr... i zdziwiona ze czlowiek moze soac o tej godzinie....
Na plus wyjdzie, ze musze systematycznie sprzatac, bo choci po chacie i jeczy, ze balagan w kuchni 😉 no i ze w srody bedzie mogla z Nadusia siedziec (byle jej borowkami nie karmila 😉

Ja jeszcze do srody na zwolnieniu, ale z jednej strony fakjnie, bo zrobie sobie 3 dni zajec z radiologii z inna grupa a tak bym musiala w maju brac urlop na nie.. 🙂
Tak sobie policzylam, ze w sumie jeszcze tak z 14 dni gdzie musze isc na zajecia i koniec!!!! Jak sie uda bede przeszceliwa... bo juz jestem wymeczona takim stresem...

Czekam az lapciu wroci z naprawy i sie zabieram za dalsze pisanie.... nie mam pojecia jak te ankiet zrobic... samo zliczanie mi zajelo mnostwo czasoo,bo poki co mam 150 a chce jeszcze 50 🙂

Wysle Wam pozniej jak nie problem linka do dwoch ankiet kolezanek i w chwili wolnego prosilabym o wypelnienie.... ogolni to jak Wam sie nie ebdzie chcialo nie musicie wszystkiego czytac, bo sie normalnie naplodzilam 🙂)))

• Mamusia
matko 0,5l whisky no to mu sie nie dziwie ze nie chce mu sie wstac 🙂 😁
Karmi mysle ze napewno nie zaszkodzi ale w sumie po co pic karmi mozna zdrowszy soczek 😁
Kurcze ale u nas brzydka pogoda:/ nawet snieg z deszczem podal przed chwila... chcielismy wyjsc za 2h na spacer z malym ale watpie czy pojdziemy...:/

• Mamusia
Hej...Sandruś, to nieźle wczoraj poszaleliście 😉 hehehe...u nas pogoda piękna. Mąż pojechał na praktyki, a potem jak wróci jedziemy na budowę, bo ja muszę tujki doprowadzić do porządku, a on będzie sprzątał....juz się nie mogę doczekac kiedy się przeprowadzimy. Jak zgram zdjęcia to wam wkleję nasz domek.
Kasiu ja piłam karmi, czasami troszkę winka...winko wiadomo, że lepiej nie, ale karmi raz na jakiś czas nie zaszkodzi 😉