Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

kasia1986 napisał(a):
a najgorsze jest to, ze jak czasami oglądam wideo z Grzesiem w wieku noworodkowym, to w ogóle nie pamiętam zeby był taki i jakby to nie był Grześ...

no na niektórych fotkach w wieku 3-4 miesiące to w ogóle nie podobny do obecnego Grzesia..

a moze powspominamy i powrzucamy noworodkowe fotki naszych dzieci? 🙂
Hehe Kasia a co cię tak na wspomnienia wzięło 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia luz blues 🙂 regulamin obowiązuje od teraz 🙂
Z Adminem dogadane i za tę dziecinadę przeproszone 😁

przyszła chusta 😁
teraz czas nauczyć się wiązać:P ale kurde.. na razie czarna magia...

• Mamusia
Marzena, Grześ je tak jak zwykle, nie mam z nim problemu 🙂

wróciłam od lekarza. Wszystko z dzidzią ok, usłyszałsmy serduszko i nawet podczas słuchania małe kopnęło w tą słuchawkę i było wielkie PUK 🙂
macica wróciła do normalnej pozycji, tyłozgjęcia już nie ma. Prawdopodobnie stało się to pare dni temu jak w nocy po zrobieniu siku bardzo mocno zakuł mnie jajnik 🙂
wyniki z cytologii odebrane, odziwo mam czystośc pochwy 1 stopnia co ponoc rzadko zdarza się u cieżarnych, także jest TAM czyściutko 😉

aha, i przytyłam 1,4 kg od ostatniej wizyty 😞 więc obecnie mam 72,6 ;/ 😲

aha, pytałam się co zorbić z tymi bólami głowy. Moje są na tle migrenowym ( tępy ból, jest mi wtedy niedobrze.. ) kazała przykładac sobie zimne kostki lodu na skronie, smarować amolem i śmiało jeden dziennie paracetamol brać gdy ból będzie nie do zmienisienia. Także Gosia2 też spróbuj robić sobie okłady

no, to chyba na tyle 😘

• Mamusia
Gabi jak sie zmienila niesamowite 😁 slicznotka z tej naszej Gabrysi 😁
Kasia super ze wszystko ok z dzidziusiem a kiedy na usg idziesz?pytalam sie kiedys ae nie pamietam 😜 😜
Gosia nauczysz sie obslugiwac 🙂 chuste spokojnie 😁
Marzena wiesz co moj Oliwier teraz je wszystko i chetnie 🙂 ale byl okres jak byl mlodszy ze nic nie jadl doslownie ja juz plakalam przez to... :/ teraz jest super apetyt ma nie powiem 🙂

• Mamusia
Gosia usg mam jakos za 4-5 tygodni 🙂
Zmienił się Oli zmienił 🙂

Sandra, pytanie do Ciebie: co oznacza zapis z badania szyjki : 2-0,5-0 ? wczesniej miałam 2-0-0, czyzby powoli robiło się jakieś rozwarcie? ;/

słuchajcie, czy zakładacie czapeczki taki cienkie dzieciom jak jest juz tak ciepło? bo mnie wkurza ze M bierze go na wór bez czapki, a ja z kolei zakładam mu taką bawełnianą..

• Mamusia
goshe napisał(a):
Kasia jesne ze zakladam mu czapeczke cienka, przeciez nie jest jeszcze super cieplo i uszy łatwo teraz zalatwic, wiatr jest, pogoda ruchiwa... Niech lepiej Twoj mąż zaklada Grzesiowi czapeczke jak nie chce zeby mały zachorowal...

stwierdził, ze jestem chora i nie będzie mu zakładał czapki.. juz nie mam na niego siły ;/ jak zalatwi dzieciaka to zobaczy..

• Mamusia
My też zakładamy czapeczkę Gabrysi. Do żłóbka zakładam jej taką troszkę grubszą (nie wiem jak to opisać...hehehe) taką z nakładkami na uszy, bo boję się że Pani nie dopilnują...inaczej jak z nami wychodzi wtedy ma taką cieniutką...a w niedzielę jak było tak bardzo ciepło - to sama sobie zdjęła i stwierdziliśmy, że jak jest tak ładnie, ciepło i przede wszystkim bezwietrznie to może być bez...ale z tego co kiedyś czytałam do do 2 lat powinno się zakładac na główke czapkę.

Ja mam dzisiaj wolne, ale zaprowadziłam Gabi przed chwilą do żłobka, bo muszę posprzątać, a z nią to nie robota 🙂 Potem jedziemy do dwóch przedszkoli 🙂 🙂 Musimy już na coś się zdecydować. mamy do wyboru Anglojęzyczne (strona jest ostatnio niedostępna, bo wprowadzają zmiany) i normalne o takie :http://www.topfun.pl/zamek/przedszkole-lubon/przedszkole-lubon.html
Tylko te ceny mnie przerażają 😞 Ale moi rodzice się zdeklarowali, że będą nam coś dokładać 🙂 🙂 bo inaczej musiałaby zostać w tym co jest teraz....a tego nie chcemy ;/

• Mamusia
manka27 napisał(a):
hej mamusie 🙂
ja oczywiscie tez zakladam czapeczke Kacprowi, jeszcze az tak cieplo nie jest zeby chodzil bez. Kasiu zakladaj tez Grzesiowi.
Kasia ja tez zamierzam malego dac do przedszkola tak jak ty 🙂

no wtedy jak Grzes pójzie do przedszkola, rugie pójdzie do żłobka a ja wreszcie do pracy 🤪

• Mamusia
Martus 750 za caly dzien ? i jeszcze anglojezyczne 😁 to moim zdaniem sa nie duze pieniadze...ja we Wrocławiu jakbym chciala oddac malego na caly dzien to musialabym dac min.800zł i to za zwykły klub malucha!!!
Tutaj u mnie to nawet nie wiem ile kosztuje żłobek albo klub malucha 🙂
bylam sie dzisiaj zarejestrowac w Urzedzie Pracy hehe
a Oliwierka daje do przedszkola tak jak Wy, od wrzesnia 2012roku, do przedszkola w ktorym przcuje moja ciocia, takze ma juz miejsce zaklepane 😁 😁 😁