Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sandra właśnie chodzi o to, żeby skubaniec zjadł butlę bez użerania się.. dostaje mleko tak naprawdę tylko rano (a właściwie na dobrą sprawę przed spaniem bo rano zwykle wpiernicza parówkę albo coś innego - mały jada już z nami, choćby nie wiem co nie przepuści naszego jedzenia, łazi i kontroluje czy na stole czasem czegoś nie ma i czy przypadkiem my akurat nie jemy), wieczorem kaszkę - więc tu radę daje łyżeczka 😉

Mamy to niesamowite szczęscie (dziś to wiem;p bo wcześniej byłam czasem zła o to), że Kubuś nigdy przenigdy smoczka nie chciał. Dla świętego spokoju w chwilach kiedy miałam dość jego ryjka chciałam mu go wepchnąć - traktował go jak super zabawkę ale nie dał sobie do buzi włożyć;D Teraz się cieszę bo przynajmniej oduczać nie muszę 😉 Tak samo obeszło się bez chodzika;p

I cholernie cieszę się, że jest chłopcem bo też bym miała dylemat z kolczykami;p z 1 str to tak słodko wygląda (u mnie w rodzinie przebijają uszka dziewczynkom już jak pierwszy miesiąc kończą...) a ja bym się chyba bała (pomimo, że sama mam pełno kolczyków w uszach). Chyba zostawiłabym tę decyzję dziecku. Ale jak kolczyki będą to się zdj pochwal;D

Ehh.. wstałam zamówić kosmetyki i wiecie co sobie uświadomiłam? Pierwszy raz od hohoho nie wstawałam w nocy do Kuby, żeby zrobić mu mleko 😉 Podałam mu herbatkę, którą mam zawsze obok łóżeczka (ale która nigdy nie wystarcza;p ) i młody spi do teraz 😁 wracam więc do mężula się jeszcze poprzytulać 😁 buziaki dziewczyny tak z rana 😁

• Mamusia
A ja znowu niewyspana... Gai budziła się dzisiaj bardzo często - niby chciała cyca, ale wypluwała po chwili więc głodna raczej nie była. Chyba ją coś bolało - może brzuszek, albo ząbki idą. Teraz też marudzi!!! BOŻE ratuj......Dzisiaj położę się z nią na drzemkę bo nie wyrobię popołudniu. Muszę lecieć bo ryczy.................potem odp

Dziewczyny a właśnie - karmicie jeszcze piersią? Bo Kuba odmówił jak skończył 5 miesięcy... I w sumie dziecko z niego grzeczne bo chyba nigdy nie miała tak, żebym wstawała do niego więcej niż 2 razy.. Za cały rok może 2 zupełnie nieprzespane noce (z różnych powodów po prostu chciał się bawić)..

• Mamusia
GoGr - ja nadal karmię piersią i jakoś trudno mi ją odstawić. Dla mnie to wygoda, ale przede wszystkim Gabi nie chciała pić mleka z butelki więc postanowiłam ją karmić ile się da - chociaż nie chciałam dłużej jak do roku.

Kasiu - ja też dzisiaj robię mielone 🙂 A jaki Ty sos do mielonych kupujesz????? Ja zawsze robię tylko mielone i ziemniaczki z parowaru + jakaś suróweczką bądź ogórki.

• Mamusia
GoGr Kuba sam sie odstawil od cycka?? dziwne ze nie chcial juz pic mleczka mamy... ja nadal karmie choc mniej bo rano, wieczorem jako popitka po kaszce i w nocy raz 🙂 a wstaje do niego raz w nocy dzisiaj np. dopiero o 5.40 wstalam bo marudzil dalam cycka i do 7 spal 🙂 ale ja ogolnie nie wyspana bo po 1.00 dopiero zasnelam a wszystko przez mojego M. bo mnie molestowal ☺️ ☺️ ☺️ 😁
Fajnie wyglada dziewczyneczka taka mala z przeklutymi uszkami hihi ja jak bede miala druga corcie to tez jej przekluje uszka 🙂 🙂 🙂
a co do smoka to moj tez nie bardzo go lubi czasem zasypia bez niego a jak zasypia ze smoczkiem to zaraz po zasnieciu go wypluwa 🙂

• Mamusia
Ja też chciałam przekłuć uszy Gabi jak miała 8 miesięcy, ale moi rodzice powiedzieli, że sama mam sobie przekłuć pępek 😜 Ale pewnie po roczku tez się zdecyduje. Słyszałam, że lepiej przebijać dziewczynkom uszy szybciej, bo wtedy mniej boli...

GOSIU, do 1 Cie molestował...no pięknie - hahahahahaha
Co do smoka, to Gabi też tylko czasami z nim zasypia-ostatnio coraz rzadziej. Póki co nie chcę jej na siłę go zabierać, chociaz potem może być trudniej. Co innego jakby w dzień z nim chodziła, ale tak jak tylko przed snem dostaje to chyba nie jest aż tak źle.

• Mamusia
Dziewczyny, ja robię mielone z sosem, ale nie kotlety, a smażę mięso na patelni i dodaję sos ze słoika ( dziś kupiłam pudliszki - meksykański). Do tego ugotowałam makaron i obiad na szybko jest 🙂
a kotlety też mi się zdarza zrobic., ale rzadziej. Ostatnio robiłam kotlety jajeczne, tzn 6 jajek ugotowanych, 2 bułki czerstwe namoczone w mleku, do tego cebula, koperek.. wyrobiłam farsz, uformowąłam kotlety, obtoczyłam w bułce tartej.. na patelnię.. i jak dla mnie BOMBA 🤪 bardzo mi smakowały 🙂

GoGr, a jakie dziś kosmetyki zamawiałas? Czyżby oriflame? Ja juz zamówiłam o 8.00 ale i tak jednej szminki mi nie zafakturowało bo nie ma jej już w magazynie 😞

Ja wciąz karmię cyckiem i na razie nie zanosi się na odstawienie 🙂

Goshe bo ten cwaniak wyczaił, że przy cycu zasypia.. i walczył ze mną, żeby nie jeść aż przestałam pokarm mieć.. Teraz tylko czasem chce mnie ugryźć (oj.. nie raz mu się już udało;p). A skoro nigdy nie miał problemu z butlą stwierdziłam, że nie będę się z nim siłować, żeby coś zjadł.. jego decyzja;D

Kasia, tak z oriflame 😉 Ja już z przyzwyczajenia wstaję o 6 żeby w miarę wszystko było ale i tak jednej rzeczy nie mieli.. wkurzają mnie ostatnio:/ Ale powiem Ci, że lubię ich kosmetyki a biorąc pod uwagę fakt, że wychodzi mi wszystko za darmo jakoś nie mogę się z nimi rozstać ;p chociaż czasem mi się już nie chce;p

• Mamusia
Hej dziewczynki ja tylko na chwilę. M.oj mały miał wczoraj gorączkę 39i9 🥴 dałam mu czopek i po godzinie miał już 37i7 Dziś również miał gorączkę tylko miałam z nim taki problem że jak chciałam dać mu czopek to to tak zaciskał dupkę i uciekał że czopek zdążył mi się roztopić w dłoni:/ Wzięłam go więc na rower i pojechałam do pani doktor aby dała coś tylko nie w czopkach. Okazało się że idą mu górne jedynki i nie długo będą szły dwójki :/ Oby teraz wszystko poszło za jednym razem... A do tego w nocy musiałam spać z nim bo jak go odkładałam to zaraz się budził więc musiał zasnąć przytulony do mnie i trochę się nie wyspałam bo miałam tylko 2 pozycje spania- raz prawy a raz lewy bok:/Teraz o dziwo po tym lekarstwie co mu dałam odłożyłam go samego i ładnie śpi 😁
Lece dopóki mam chwilę czasu dla siebie 😉
P.S. Kasiu ja również uwielbiam kotlety jajeczne 😁

• Mamusia
Agniesia, biedny Alek, widac, że cięzko znosi zabki 😞

GoGr, ja tam z oriflamu i a avonu też zamawiam. Kiedyś z oriflame mozna było po 10.00 zamawiać, teraz mozna od 6? czy jeszcze wcześniej? No oni dużo rzeczy nie mają, dostaje od nich meila z info czego nie będzie w danej kampanii. A co do tego, że wychodzą Ci za darmo te kosmetyki, to musisz miec trochę klientów prawda? u mnie bardziej avon schodzi, oriflame dla wiekszości jest drogi. Dlatego też jak robię zamówienie z oriflame, zwykle robie je dla kilku osób i tam parę groszy do swoich kosmetyków musze dopłacić. Kiedyś z katalogu zamówiłam sobie jedynie balsam do ust 🤪 smiesznie to wyglądało w kartonie, 3 katalogi, ulotki jakieś i balsam 😁 teraz odbieram w środę paczkę, przyjdzie dla mnie krem pod oczy bo stary się kończy 😲 😜

Agniesia, jak pisanie pracy mgr? już skończyłaś?

Kasia ja na avonie się przejechałam tyle razy, że już nie korzystam;p Wolę dopłacić i kupić z ori 😉 A klientów wcale dużo nie mam - zamawiam sobie i kilku znajomym 😉 Ale zawsze coś dla mnie zostanie 😁 hehe jakbym Ci miała powiedzieć co dla mnie z tego katalogu przyjdzie to masakra 😁 za każdym razem mówię, że kupię najwyżej jedną czy dwie rzeczy a wychodzi pół katalogu;p;p dopłaca oczywiście mąż 😁 hehe w sumie i tak mam to taniej niż gdybym w sklepie miała kupować;p

Agniesia to mały biedulek.. ja sobie nie wyobrażam, żeby Kub się musiał tak męczyć.. on to chyba nawet nie zauważa, że kolejny ząb wyszedł;p mam nadzieję, że tak będzie do końca;p

Aa.. zapomniałam;p no od 6 otwierają katalog więc ja z przyzwyczajenia (zamawiałam przed pracą 😜) dalej wstaję na 6, żeby zamówić i wracam do łóżka 😉

Sandra zrobicie mężowi niespodziankę i powiecie, że mała sama chciała 😁 hehe
A pomyśl sobie jakiego ja miałam szoka jak mój młody zasnął przed 21 a obudził się o 7;p uwielbiam takie noce 😁
Dzisiaj siedzi cały dzień u babci a ja się obijam i obżeram 😁 miałam sprzątać ale mam lenia - tylko trochę odkurzyłam i ogarnęłam tak ogólnie;p Stwierdzam, że jak Kub jest w domu to mam większa motywację do robienia czegokolwiek;p

• Mamusia
Oj bidulek z Alusia 😞 ciezko przechodzi te ząbki... moj narazie dziwnie lagodnie goraczki i innych typowych objawow nie mial 😁
ja tez w Avonie jestem i w sumie zadowolona jestem a kosmetykow Oriflame jakos nie lubie 🙂
hehe Sandra mąż nie wie o kolczykach dobre 😁 😁 😁 no to moj Oli tak samo zasnal o 21.15 i do 5.40 wogole nie wstawalam do niego 😁 😁 😁 😁 😁
a dzisiaj tylko jedna drzmke mial do 11.10 i caly dzie latal padl dopiero o 18.45 😁 i co dziwne wogole nie chcialo mu sie spac w dzien 🙂 chyba jedna drzemka mu wystarcza 🙂

Kuba obłowił się w nowe zabawki i poszedł spać;p;p

A tu jego zdj z wczoraj 😉
[URL=http://img704.imageshack.us/i/sam0413y.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img704/3576/sam0413y.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]