Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosiu i na co naciągnęłaś mamusię?? 🙂 🙂 🙂 ja dzisiaj sobie zaszalałam na zakupkach 😉 Kupiłam nowe buciki i sukienkę na rozpoczęcie roku i spodnie jeansowe. Małej kupiliśmy dzisiaj cały komplet talerzyków i sztućce.

A co do lulania...to ja jeszcze muszę lulać 🤢 🤢 🤢 Niestety od 7 miesiąca Gabi zasypia na rączkach. Wcześniej nie miałam problemu - po kąpieli kładłam i zasypiała z pieluszką, a teraz nie chce sama zasypiać. Ale powiem Wam, że po całym dniu z nią jestem tak zmęczona, że wolę ją 3 minuty polulać niż się męczyć... teraz niestety nawet lulanie nie pomogło i wojuje w łóżeczku - popisuje się przed tatusiem= no trudno, może przynajmniej jutro pośpi dłużej.
Ja zaraz sobie troszkę winka naleję dla odprężenia, bo mam dosyć dzisiaj 😉 Chyba idzie jej dolna dwójka albo jedynka - niby coś wyczuwam palcem, ale Gabrysia nie chce dać sobie zajrzeć.

Potem wstawię filmik jak Gabi zasuwa na placu zabaw 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć 🙂

Marta, zazdroszczę Tobie udanych zakupków 🙂 ja muszę sobie kupić marynarkę, bo po ciąży w żadną się nie mieszczę ( w biuście )

dzisiaj przyjkechali na urodziny moi rodzice a Grześ na złośc był marudny i spiący, nie dało się z nim wytrzymać. Poszedł spać o 20.30 a ja odpoczywam od niego .

Serik na zimno chłodzi się w lodówce, jeszcze godzina i zalewam go glaaretką i będzie na jutro dodatkowe ciasto 🙂

• Mamusia
Na punkcie butów to mam fioła-mogłabym je kupować tonami 🙂 🙂 No to Gosiu też zakupy udane 😉

Kasia, podziwiam Cię z tym pieczeniem 😉 ja to totalnie nie mam do tego chęci 🙂 🙂 Czyli jutro wyprawiacie roczek małego 🙂 My dopiero za 3 tygodnie 🙂

Gabi usnęła po półgodzinnej histerii. Teraz relaxik przy winku 🙂

• Mamusia
Marta, Gabi robi coś, czego Grześ nie robi - sama się podnosi z przysiadu do chodzenia 🙂 Grzesiek chodzi jak szalony, ale ciężko mu jeszcze samemu dupcię poderwać, jak klapnie na tyłek, to nie chce mu się wstawać i zaczyna raczkować. Kurde, szkoda, że nie mam mozliwości przesłania czegokolwiek z komórki 😞

• Mamusia
Sandra, to masz same rozrywki na ten miesiąc. FaJNIE...sama poszłabym sobie gdzie się pobawić i oderwać od tego wszystkiego.
Kasiu, Grzesiu na pewno za chwilę nauczy się podnosić. U mnie Gabi szybciej zaczęła wstawać sama i się podnosić niż stawiać pierwsze kroki. Dzisiaj tez poćwiczymy na kamieniach 😁 😁 😁 Mobilizują ja do tego żeby wstawać na nóżki 🙂

• Mamusia
Ja ja Grzesia na beton stawiam to idzie, ale gdy klapnie na tyłek, to zaczyna raczkowac i nie patrzy czy to beton czy trawa tylko leci... 😉

Kurcze, właśnie mały poszedł spać, miałam pojechac po tort, ale pojadę jak wstanie. Druga drzemka wypada mu akurat tak na 15, czyli na ta godzinę gdzie teoretycznie ma się zacząć "impreza" 🙂
wiecie co? niby Grzes dostał te nowe zabawki, ale to my z meżem chyba bardziej się od niego cieszymy 🤪 wyobraźcie sobie, że wczoraj wieczorem nie mogłam się doczekac i rozpakowałam tę gąsienicę gawędziarkę, tak mi się podobała. Rano Grzesiu przyszedł do pokoju i czekała na niego niespodzianka, którą oczywiście i ja musiałam pociągac, bo fajnie pełza 🤪 wczoraj dostał od dziadków te 3 zabawki ( multikostkę, samochodzik i cybmałki ) i co? Na multikostce musiałam pospiewac przez mikrofon, na cymbałkach musiałam sobie pograc.. ah, że ja takich zabawek w dzieciństwie nie miałam.. 🙃

• Mamusia
Ale Gabi zasuwa hehe pieknie sie podnosi wiesz co Martus moj tak samo najpierw sie nauczyl sam wstawac dopiero pozniej zaczal stawiac pierwsze kroczki 😁 teraz juz chodzi wszedzie po wszystkim 🙂 nawet po nierownym podłożu tzn kamieniach i wcale nie raczkuje 😁
Kasia czyli impreza za 3,5h 😁 a zabawki juz Grzes dostal 😁 no za naszych czasow nie bylo takich bajerow 😁 Kasia a ta gasiennica wydaje dzwieki np.jak pies szczeka czy krowa muczy 🙂 ???

Hej Mamuśki 😁
Gabi daje czadu 😁 u mnie Kuba zaczął pewnie chodzić właśnie od momentu jak sam podniósł tyłek z dywanu;p
Kasia udanej imprezy 😁 Grześ pewnie będzie miał radochy 😉
A ja się w końcu wyspałam - Kuba przesypia ostatnio całe noce 😉 do tego rano zrobiłam śniadanie mojemu i poszłam spowrotem spać 😁 ja wstałam to spać poszedł Kuba - i tak nam niedziela na spaniu leci;D

• Mamusia
ja wykonczona jestem bylismy na 6h spacerze.. ledwo do domku doszlam.. 🙂)

Mloda tez najpierw nauczyla sie wstawac.. dzis chciala w zoo chodzic po betonie, ale troche sie boje, bo ona tez ja sie wywroci to nie patrzy co pod spodem.. choc powiem, ze coraz czesciej jak sie przewroci to wstaje na nozki i idzie dalej...

krcze jak to szybko idzie jeszze 4 dni temu zaczynala chodzic d czegos stabilnego a teraz po porstu sobie wstanie i idzie... 🙂 fakt ze smiesznie...

Kub zasnął 😁 sam 😁 przedłużyliśmy mu dzień bo zasiedzieliśmy się u mamy i myślałam, że jak zwykle kiedy przejdzie jego godz to będzie się wydzierał i cuda odstawiał a on tak od - zasnął 😁 A ja go znów lulać próbowałam...;p Heh.. chyba do mnie nie dotarło, że już jest na to za duży i dalej chcę go wytulić na dobranoc 🙂

• Mamusia
My przed 20 wróciliśmy z grilka od znajomych. Gabi przysnęła nam na 15 minut w aucie i niestety teraz nie chce iść spać 🙃 🙃 No ale nie ma się co dziwić. Praktycznie na dworze to już sama cały czas chodzi, ale w domu tylko raczkuje. Nie wiem czemu tak...

Sandra w zoo byliście?? My własnie chcemy się niedługo wybrać. Czekałam aż Gabi zacznie więcej rozumieć.

Kasiu, daj znać jak udała się imprezka 🙂

• Mamusia
cześć 🙂

i już po urodzinkach 🙂 Grzes bardzo przezywał, nie mógł zasnąć, czuję, że będzie się częściej budził. No ale co zrobić, tyle wrażeń było 🙂

Gosiu, ta gąsienica wydaje różne dźwięki. jak przełączysz na tryb muzyki, to wydaje odgłosy, śpiewa piosenki, a jak na tryb nauki, to oprócz dźwięków mówi co to za zwierze, a potem układa z nimi zdania 🙂 super sprawa!

od chrzestnego dostal taki muzyczny stoliczek ( ale nie z fisher prica, tylko podobny )

lecę odpocząć, bo padam 🙃

• Mamusia
Fajnie ze imprezka udana 🙂 no i Grzes zadowolony z zabawek 😁
Widze ze dzieciaczki juz na całego chodzą 😁 zdolniachy nasze 🙂 🙂 🙂
Oliwierek nie odstepuje mnie na krok ma jakas faze ze tylko mama i mama 😲 🙃 ostatnio strasznie szybko sie uczy nowych rzeczy wie jak robi krowka, kot, kura, pies 😁 i cały czas szczeka jak tylko uslyszy psa 😁 😁 😁
lece spac 😆 🙂 buziaki

a moje malenstwo jutro o 18.09 konczy roczek 🤪