Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Wam 🙂

Gosia, to myj jak najcześciej włoski do ślubu i mam nadzieję, że spierze się Tobie ten kolorek niechciany 😉 ah, z fryzjerami tak jets, jeden jest ok, drugi włosy spierdzieli 😠 Ja idę do fryzjera we wrześniu, ale idę do tej babki, co mnie strzygła w czasie tej metamorfozy. Każdemu z otoczenia się moja fryzura podobała, ja też się dobrze w niej czułam i poproszę o taka samą we wrześniu, może jeszcze krótszą 🤪

no, Grzes przed chwilą zasnął, więc godzinka dla siebie 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 Kasiu to Grzesiu szybko poszedł spać. My dzisiaj wstałyśmy o 9:30! 🤪 🤪Nie pamiętam kiedy tak pospałyśmy długo - no ale Gabi plakała w nocy więc pewnie dlatego tak długo spała.

Dzisiaj coś nie mam humoru...ta pogoda za oknem okropna, no i znowu jestem do jutra wieczora sama i coś mi się to nie uśmiecha... 😞 😞 Nie lubię wtorków

• Mamusia
Marta, on mi się obudził o 7.12, więc po 10.00 chciało mu się spać. Jeszcze jest na takim etapie, że po 3 godzi]nach aktywności musi pójśc na drzemkę, inaczej jest marudny i nie do życia..

jaaa, kupiłam na spróbowanie brązowy ryż w torebkach no i po 15m minutach idę go gara by go wyjąć, a on twardy! Patrze na opakowanie, a go trzeba 40 minut gotowac 🙃 no to czekam aż mi się ugotuje i podaję obiad 🙂

U mnie Kub wstaje już zawsze między 6 a 7 😉 Grzesiek daje go do łóżka a on mnie budzi buziakami;D i zawsze między 11.30 a 12.00 sam zasypia i śpi tak 2-3 godzinki 😉 Wieczorem też sam grzecznie już zasypia 😉 Cieszę się bo już mi ciężko było go lulać jak Mateuszek ze środka się dobijał;p;p

Byłam dzisiaj na glukozie.. fe:/ prawie mi tego nie rozpuściły tylko proszek sam dały.. kretynki:/ a ręce tak pokłuły, że wyglądam jak ćpunka.. Do tego lewą prawie nie ruszam - ciul wie w co trafiły ale boli i drętwieje:/

• Mamusia
GoGr - może niech posiedzi troszkę bidulek w domu - nie wypuszczaj go na dwór no i niestety syropki musi pić 😞 Pamiętaj, że Ty jesteś Mamusią i Ty rządzisz 😁 😁 😁 😁

My pojechałyśmy sobie do centrum handlowego odebrac buty z reklamacji, które oddałam kilka miesięcy temu i przy okazji zrobiłyśmy kilka zakupków 🙂 🙂 Pojechałam szukać Gabrysi kaloszy, ale nic nie ma. Gosiu gdzie Ty swoje kupiłaś...i jaki rozmiar?? Bo mierzyłam 22 i za duże na Gabi mocno....U nas też cały dzień leje...ale byłyśmy trochę na spacerku, bo w domu oszaleć można. Gabi pochodziła i wróciłyśmy do domku.

No nic powalczymy z syropkiem 😉
A mam teraz jeszcze inny problem.. pomimo często zmienianej pieluchy i biegania w samych majtusiach mam wrażenie, że Kub ma odparzony siusiak i jajeczka... po maści która działa jak ma przyczerwienioną pupę jest jeszcze gorzej.. posypałam mu zasypką i trochę pomogło.. Czy Waszym chłopakom też się tak zdarza???

• Mamusia
hej hej 🙂 odkad jest u mnie mamcia to nie mam czasu siedziec przy komputerze 🙂 wieczorem nadrabiam 😁
moj mały to ma ostatnio ze spaniem koszmar wrrr budzi sie o 7 zasypia dopiero ok 12 na godzine albo 1,5h i wojuje do 19 - 19.30
a dzisiaj w nocy ok 3 tak zaczal plakac ze szok!!! zasnal zaraz ale o 4 znowu sie obudzil i do 5.45 nie spal!!!!!!!!!1 😲 obudzil nas heh a za oknem ciemna noc hehe zasna o 5.45 a my z nim 😁 do 8.45 hehehe wiec w sumie sie wyspalam 😁
bylismy na spacerku mimo deszczu ale w kaloszkach nie lata bo jakies za duze sa mimo ze rozmiar 20/21 🙂 a kupila mu chrzestna ale gdzie to nie wiem 🙂
GoGr daj Kubie syropek w strzykawce musi sie porzadnie wyleczyc

moja mama rozpieszcza Oliwierka hehe 😁 tuli go i cauje caly czas hehe a on sie smieje 🙂 i tak wszystko powtarza co zobaczy albo jak mu sie pokaze ze szok 😁 i tanczy non stop (smiesznie rusza glowka i z nozki na nozke drepcze hehehe)nawet do muzyczki z zabawki 😁 jak gabka chonie wszystko doslownie 🙂

• Mamusia
Gosia, jak dla mnie nie powinnas już kłaść sama farby na głowę bo zrobi Ci się siano, możesz tez całej głowy nie pokryc i będa plamy 😞 No chyba, że jestes tak zdesperowana naprawą fryzury, to ja wtedy pofarbowałabym się na ciemny kolorek ( wtedy farba bez amoniaku )

Grzesiu powoli wyrasta z bucików rozm. 21. trampki ma akuracik, będe mu musiała kupić juz 22. Co do kaloszy to się nie zastanawiałam nad nimi, może na jesień mu kupię 🙂

GoGr, Grzesiosi nigdy nie zdarzyły się odparzone jajca. Od noworodka zawsze jak zmieniam pieluchę to przecieram mu husteczkami nawilżającymi, potem czekam i zasypuję pudrem. Po kąpieli tylko puder ( wtedy tez pod paszki, przy szyi ) i żadnych odpażeń i potówek nie było. Kiedyś miał małe otarcia od pieluchy przy pachwinach, to zastosowałam sudokrem i pomogło 🙂

• Mamusia
a odparzen moj puki co nie ma kiedys cos tam mial ale krotko od bardzo dawna tylko chusteczkami mu przemywam siusiaka i dupke i pampers bez kremu czy pudru 🙂

Kasia czyli farby nie klasc 😞... co Ty tye je rozjasnialam zeby miec blond ze napewno nie pomauje ma ciemno hehe chocby nie wiem co sie dzialo 😁

• Mamusia
Gosiu, na pewno nie wyglądają Twoje włoski aż tak źle 😉 I chyba Kasia ma rację żeby lepiej nie farbować...chyba że na ciemny 😉 To ja chyba też poczekam z kupnem kaloszy do jesieni, bo musiałabym mieć mały rozmiar 20...Teraz Gabi ma sandałki w rozmiarze 19 i są akurat!!!! Mam nadzieję, że nie bedę musiała jej kupować drugich butów w to lato.

Siusiak zagojony 😉 Kaszel też chyba minął - resztki kataru zostały ale Kub chyba ma tak jak ja, że w okresie letnim będzie smarkaty i już;p

Co do kaloszy to ja też się chciałam rozejrzeć ale u nas wszystko za duże:/ hmm.. na jesien nie będzie innego wyjścia ale już powinny być dobre 😉 bo z numerami to wiadomo.. jak Kupię buciki z cocodrillo to 19 jest dobre, a sandałki musiały być 21 i już mi się wydaje, że mu się stópka wysuwa..

Goshe co do włosów to ja bym na Twoim miejscu zaglądnęła do jakiegoś lepszego salonu i zapytała jak to naprawić... Ale wkurzyłabym się na Twoim miejscu (niestety takie uroki farbowania na blond)

• Mamusia
no strasznie szybko rosna maluchom stopki hehe moj ma sandalki z bartka 20 jak kupowalam to byly ponad 1cm za duze a teraz sa w sam raz 😁 adidaski musze 21 kupic a wlasnie jakie butki na jesien kupujecie? takies trzewiczki czy adidaski?? bo wlasnie nie wiem czy szukac cos w bartku czy spotrowym bo cena to taka sama 🥴

• Mamusia
Gosiu, ja na jesień kupiłam okazyjnie takie butki za kostkę za 15 zł 🙂 planuje mu jeszcze kupić kaloszki a po domu jakieś lekkie trampki.

Zauwazyłam, że Grzesiek będzie miał ten sam problem co ja - rękawki w bluzkach są na niego przykrótkie 😮 kupiłam mu w tesco fajną cienką bluzę, specjalnie ja oszczędzałam by miał na jesień, dziś mu zakładam a on rękawki ma przed nadgarstki 😮

• Mamusia
jaaaaa 🙃 o tej godzinie rok temu robiłam kotlety mielone i czekałam kiedy w końcu Grzesiu się poruszy 🙂 a o 18.00 pojechalismy do szpitala na ktg bo mały sie nie ruszał.. potem zjadałam Grześka podczas ktg, a mały nic..
a o 21.00 leżałam już w szpitalnym, twardym, niewygodnym łózku z 7 innymi ciężarnymi 😲 😉