Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Elasia GRATULUJE!!!!! 🤪 ale fajnie i tak nagle 😁 😁 😁 super corcia duza i zdrowa pochwal sie i zrob fotke 😁 kurcze az mn ie dreszcze przeszly bo Elasia miala termin dzien po mnie heh 😁
Asnet dlugo w szpitalu jest...szkoda jej kruszynki taka malutka a juz zapalenia ucha zlapala.. 😞
Matra kukurydza pyszna wiem hehe a ja to jeszcze na fasolke szparagowa od jakiegs czasu mam ciagle chec 🙂
Jejciu nawet nie wiecie jak ja bym chciala juz skladac to lozeczko dla Oliwierka ehh ale jeszcze tylko kilka dni 😁
Z tym myciem okien to tez slyszalam ze moga wywolac porod (ja umyje jak tylko uporzadkuje wszystko wtedy maly moze spokojnie wyjsc z brzuszka 🙂
Aga a co do dzemu to moj M ma ostatnio takie ciągotki na dzem hehe wczul sie w ciaze moją hihi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzieki dziewczyny,wsparcie bardzo mi się przyda 🙂

Patrycja mnie troszkę zaskoczyła-18 dni przed terminem się urodziła wiec mężuś na zakupach jest-nie mamy jeszcze przebierka ☺️

ale grzecznie śpi więc mam czas na sprawdzenie która z Was będzie następna 🙃

szkoda mi Asnet bo jednak w domciu z maleństwem to całkiem inaczej niż w szpitalu,oby jak najszybciej ją wypuścili

Acha... kółko do siedzenia po porodzie to najlepsza rzecz jaka wymyślono:P

• Mamusia
Elasia GRATULUJĘ 🤪 ale zaskoczenie 🙂 Najważniejsza, że mała silna i zdrowa 🙂 Sporo waży 🙂

Kurcze dzisiaj musze spakować torbę do szpitala, bo naprawdę nie wiadomo co się może stać i kiedy 🙂

Gosiu Ty też już się powoli szykuj 🤪 bo pewnie będziesz następna 🙂

• Mamusia
Ojejjj........jaka śliczna 🙂 Kurcze aż mi się łezka zakręciła jak pomyślałam, że niedługo też będe miała taką kruszynkę 🙂 Śliczną masz pościel w biedroneczki 🙂

Dołączam się do prośby Gosi...napisz jak się objawia początek porodu 🤪

• Mamusia
U mnie nie było wcześniejszych oznak porodu-brzuszek mi nie opadł,żadnych boli wcześniej tylko w nocy jakoś tak dziwnie brzuszek mnie bolał- ale myślałam po prostu ze to dlatego ze spalam ciągle na 1 boku,a potem jak wstawałam siku o 4 poczułam jak troszkę tych wód wypływa,ale tak nie za dużo-tak pewnie z pól szklanki 🙂wiec szok 🤪
Potem położyłam się i tak do 6 i się zaczęło 🙂skurcze,skurcze i ból 🙂
pojechałam do szpitala tam zanim mnie na oddział przyjęli to z jakaś godzinę się męczyłam miedzy oddziałami,ostatecznie dostałam tylko gaz do znieczulenia bo na wszystko inne było za późno bo już rozwarcie za duże bylo:/
ale dla mnie sam poród nie był zły tzn bolało ale do przezycia,o wiele gorzej zniosłam zszywanie(bo niestety pękłam 🤢 ),chyba znieczulenia za mała dawkę dali jak na taka duza bestie jak ja 😁

• Mamusia
O kurcze! Elasia już urodziła? :O Jak fajnie 😆 Moje gratulacje kochana, córeczkę masz śliczną 🙂
No po prostu nie wierzę, że tak szybciutko się rozpakowałaś 🙂 Ale dobrze, że masz już to za sobą 🙂

A ja jak "żaliłam się" że u mnie żadnych objawów mnie ma, to dziś w nocy jak na złość całe biodra miałam strasznie obolałe, chodzić do wc nie mogłam.. teraz jest już ciut lepiej, ale czuję się, jakbym upadła z całej siły na tyłek :P

Elasia,
GRATULACJE!!!
Mała jest piękna 🙂
Jak ja się nie mogę doczekać już mojego Kacpra 🙂
Fajnie, że jesteś już w domku z małą.
Uważacie na siebie i pisz, jak tam u Was na bieżąco.

Buziaki 😘

• Mamusia
goshe napisał:
Elasia to Ty juz w domku??wczoraj rodzilas i juz Cie wypisali??super!!

No właśnie... weź nam zdradź tajemnicę w jaki sposób przekabaciłaś lekarzy:P Może nam też się uda 😉
A ja wczoraj jak mojemu powiedziałam o której Alek zaczął kopać to zaraz chciał jechać ze mną na pogotowie:P Uspokoiłam jego że w nocy był niesamowicie aktywny, ale tatuś musiał dać mu już pierwsze kazanie, że nie może straszyć w taki sposób mamusię i przy okazji tatusia- no i się udało bo dzisiaj jest niesamowicie aktywny:P Aha i mój zastrzegł sobie, że dzisiaj robi dla mnie i małego kolację- pierogi w śmietance z cebulą 😉 (coś ostatnio wszystkich bierze na te pierożki:P)

• Mamusia
Kasia ja to z tymi biodrami juz nie daje rady ehh w nocy jak wstaje do wc to ledwo ide tak bola dobrze ze chociaz w dzien jest lepiej 🙂
Tak Dorcia teraz Twoja kolej chociaz nic nie wiadomo bo Asiaczek z wynikow USG ma na 29 lipca 🙂 cos czuje ze teraz tak ladnie wszystkie po kolei bedziemy ladowaly na porodowkach hihi 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Goshe, no właśnie mam podobnie do Ciebie. teraz jakoś się uspokoiło, ale w nocy to ledwo co się kulam :P

Ja obstawiam taką kolejność porodów: Asiaczek-> Dorcia-> Goshe-> Marta-> 😜aula-> ja-> Ineczka-> Agniesia-> Sandroos ( mam nadzieję że żadnej nie pominęłam.. 🤨 )
Ciekawe na ile się to sprawdzi :P

Dobra, ja póki co mykam. Mąż ma zachcianki ( jakby był w ciąży :p ) i na obiad zażyczył sobie burgery.. hmm.. heh, no niech mu będzie i mu zrobię 🙂
ps. mówią, że faceci bywają w ciąży razem ze swoimi partnerkami.. u mnie to się potwierdziło - mąż przytył jakieś 5 kg hehe 🙂

• Mamusia
he he to teraz można obstaiać zakłady która z nas następna hehe:P Ja mam nadzieję, że troszkę szybciej mnie wexnie bo już wczoraj mojemu marudziłam, że chcem aby Aluś już był z nami 😉
Kasiu mówisz że niedawno był początek lipca, a ja pamiętam jakbym wczoraj robiła test 😉 Tak ten czas szybko leci że masakra... A tu już końcóweczka... mam nadziję, żenie bedzie się ona wlekła, jak zazwyczaj końcówki mają w sobie bo już jestem ciekawa jak wyglada mój synek i Wasze pociechy:P

• Mamusia
hehe moj tez 5 kg przytyl to sa jaja 😁 😁 😁 Ciekawe Kasia czy Twoja kolejnosc sie sprawdzi 😁 no mi tez tak szybko zlecial ten czas ciazy ze szok 🤪 dokladnie pamietam jakby przez chwila byl 3 grudzien(robilam test 😁)a tu zaraz 3 sierpien heh i zaraz juz porod apodobno pierwszy roczek dzidzi to jeszcze szybciej zleci 🙂
Kurcze ucho mi zatyka chyba mnie przewialo:/:/niedobrze

• Mamusia
w połowie ciąży to z mężem mieliśmy takie same zaokrąglone brzuszki 🙂 teraz to go przegoniłam, ale śmiesznie to wyglądało.

Ja ostatnio obejrzałam sobie filmik z pierwszego usg.. Grzesiu miał wtedy jakieś 5 cm.. 🙂 pamiętam, jak go pierwszy raz na ekranie zobaczyłam, to łzy same leciały 🙂 a teraz taki duży, że na ekranie pokazał kość udową, ucho i jajka 🙂

• Mamusia
az sobie ogladalam filmik z moim skarbkiem 😁 mam 2 - pierwszy z 22tc a drugi z 29tc a jaki on byl malutki w 11tc, wtedy mialam pierwsze usg to dokladne, taki slodziutki hihi ale to zlecialo kurcze a tu zaraz bede go tulic i calowac jejku 😁 😁 😁 i pomyslec ze juz niedlugo zalozymy nowy watek "sierpnioweczki-mamusie"hihih