Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiem, że dzisiejsze głosy są do lutowych liczone 🙂 JUtro zostaną wszystkie wyzerowane i zacznie się nowa edycja 🙂
Przechodzą wszystkie zdj z wcześniejszych miesięcy oprócz tych, które zajęły nagradzane miejsca 🙂
dlatego zrobiłam to już dzisiaj 🙂 jutro zrobiłabym to pewnie dopiero w godz popołudniowych a tak może ktoś od rana już zagłosuje? 🙂 ☺️

poćwiczyłam 🙂 idę spać:*

• Mamusia
Gosia2, ale z tym karnetem to chyba sie skapną, że to nie moje nalepki, bo w poprzednich dwóch katalogach miałam poniżej 100 pkt i jest to pewnie w ich systemie zapisane.. wole nie ryzykować. Ale dziękuję za propozycje 🙂

łaaaa, brzuch zaczyna mnie swędzieć, rozrasta mi się tam wszystko 🤪

Dzień dobry dziewczyny 😁
Majeczka już od siódmej, a i starszą trzeba było do szkoły wyprawić. Także my już po śniadanku 😜
Miłego dnia.

hej laseczki 🙂
Kasia no nie wiem czy by się skapnęli;p koleżanka mi coś takiego zaproponowała ale akurat obie nie mamy tej samej naklejki:P
Gosia ja często wpadam na chat 🙂
Laski marzec się zaczął 🙂 do dzieła 😁 ale już widzę, że marne szanse na tę chustę:P:P hehe
no ale 🙂 zapraszam do głosowania 😁

• Mamusia
hej hej 🙂

Marta, teraz zobaczyłam po suwaczkach, że masz już dwoje dzieci 🙂

Gosia, jak pije dużo wody to siku latam ciągle 😜 przegryzłam jabłko, trochę przeszło. A zgagę mam głównie po smażonym, wczoraj zachciało mi się smażyć chleb na patelni 😜 kromka złozona z serem i na masło - podsmazyłam i pycha była 🙂

Grzesiek własnie wcina na śniadanie kaszę manną, niedługo zbeiram się za odkurzanie a tak po 12 jedziemy do miasta.

jak myslicie, bedzie jeszze śnieg ? bo u mnie wątpie żeby już coś spadło, w tej zimy wyjątkowo mało u nas padało 😞

• Mamusia
hej 🙂
Kasia wiesz nie sądzę zeby jeszcze spadl snieg tej zimy...u nas dzisiaj ma byc 5 stopni na plusie 🙂
fajnie ja juz chce wiosny 😁 ale fakt tej zimy to na sankach moze z 2 razy byismy tylko 😉
Gosia ja juz zaglosowalam i bede codziennie mam nadzieje ze wygrasz 😁

• Mamusia
Marta, wyczytałam u Ciebie na wątku, że macie akwarium w domu 😁 opowiadaj jakie 🙂 no i mamy na forum tu wątek "mamusie z pasją", i tam z dizeczynami rozmawiamy o akwarystyce 🙂
ile macie litrów? my skromne 1100l ale z biegiem czasu stwierdzlismy ze mogłoby byc jeszcze dłuższe..

Dzięki za głosy! Też mam cichą nadzieję.. ☺️ ale wątpię;p raczej takiego szczęścia nie mam:P

Kasia - skromne 1100 litrów?:P ja mam jakieś 200 może 250 i czekam tylko aż mój pozwoli się go pozbyć;p nie mam serca do tego..:P

kasia1986 napisał(a):
GoGr napisał(a):

Kasia - skromne 1100 litrów?:P ja mam jakieś 200 może 250 i czekam tylko aż mój pozwoli się go pozbyć;p nie mam serca do tego..:P

Gosia, no skromne 😜 przyzwyczailiśmy się już do niego i jest już dla nas takie zwyczajne 😉
Hihi to ja nie mam się czym chwalić nasze ma tylko 120 🥴

Marta 120 jak fajnie zrobione to już się jest czym chwalić..
nasze zarośnięte, zaniedbane;p siedzi tylko dlatego, że jakbyśmy go usunęli to musimy remont kuchni strzelić..
a nie stać nas na razie:P:P

Kurde... czarno widzę ten konkurs... chyba niepotrzebnie wzięłam udział bo się napaliłam, od razu myśl, że nie będę musiała 2 stów wydawać a tu kicha:/ eh eh;p

Kub znowu minimini ogląda.. no masakra z nim jak jest chory:/

Hi ja już głosowałam dziś 🙂
Nio my mamy mnóstwo roślin. Jakiś tam wulkan, statek hihi. Na początku kupiliśmy 4 mieczyki, 4 molinezje czarne, kryski (panda, albinos itp.), neonki (ale zachorowały i padły jeden został). Mamy otoski i kosiarki.
Mąż kupił jakieś niebieskie diody na noć. Mówi, że światło księżyca dla ryb w nocy 🙂
I jak zaczęły się mnożyć, to mamy teraz chyba ze 40 czarnych molinezji (różne pokolenia) i ze 20 mieczyków 🤪 🤪 🤪 Reszta na szczęście bez zmian 🙂
To bardziej "zabawka" mojego męża. Ja jak już wspomniałam jestem od spraw technicznych.

Marta dziękuję za głos 🙂
jeśli mogę nieśmiało oczywiście poprosić za Twoim pośrednictwem o głosy dziewczyn z Twoich innych wątków ☺️ to będę wdzięczna 🙂

A u nas znów problem z pupą.. i nie wiem co robić.. tormentiol nie pomaga 😮 A Kub ma już odparzone wszystko.. cały tyłek, nóżki w okolicach pampersa i nawet o jajeczka i siuśka zahacza:/ nie wiem już co robić...

GoGr kurcze wiesz my walczyliśmy z pieluszkowym zapaleniem pupy w grudniu. Mieliśmy doustnie nystatynę w zawiesinie i najpierw taką maść pimafucort (2-3x dziennie). I musieliśmy zrobić badanie moczu, ale ono nic nie wykazało.
Majka miała straszna tą pupę. Aha kupiłam jeszcze nadmanganian potasu i takim roztworem z wodą przemywałam pupę przy każdym przebraniu.
Używałam też krem bephanten do smarowania w między czasie. Normalnie używam sudocrem, ale wtedy on zupełnie nie działał.
Później po tygodniu dodaliśmy tormentiol jeszcze. Jak był tormentiol to nie smarowałam tym pimafucortem.
I na szczęście przeszło. Polecam ten nadmanganian. Uciążliwe, ale pomagało. Tylko jak ma ranki to odczekaj, będzie go szczypać.

• Mamusia
GoGr - zagłosowane i dodane do lubię to na face 😉 Wyśle link do mojego M - niech ze swojego laptopa też zagłosuje 😉 Przypominaj się to na pewno będziemy glosować 🙂 Masz szansę - byleby nie odskoczyć na dalsze miejsca na początku - łatwiej uciekac niż gonić 😉

Marta-lion - moja imienniczko WITAJ, bo jeszcze się z Tobą nie przywitałam 🙂 🙂 Trzecie w drodze...podziwiam 🙂 🙂

marta1.cz napisał(a):
Marta-lion - moja imienniczko WITAJ, bo jeszcze się z Tobą nie przywitałam 🙂 🙂 Trzecie w drodze...podziwiam 🙂 🙂
Witaj. Trzecie dziecko. No tak, wszystkie planowane 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
no to mamy już 2 Marty 🙂
Marta-Lion, będziesz dla mnie Marta2, jak Gosia2 😁

a więc Marta2 😜 120 l to też coś 🙂 tylko pamiętajcie by nie dopuścić do przerybienia, bo rybkom źle będzie się mieszkało. ja nie lubie ryb żyworodnych bo mnożą się na potęgę 😜
mielismy gupiki.. dziekuje bardzo, nawet mole welony nie chciały ich jeśc 😜
a w tym dużym mamy ok 45 palet, 4 plecostomusy, kiryski sterby i spichżowe, 1 otosek, kilka drobnoustków i 200 dzikich neonów czerwonych z odłowu 🙂

Gosia2, a może Kuba robi teraz znów toksyczną kupkę stąd te podrażnienia? Marta2 Ci sporo napisała o tyhc masciach, ja dodam tylko by Kuba polatał z gołym tyłkiem - jest teraz juz coraz cieplej, szybciej się zagoi 🙂
i nie trać nadziei, to dopiero pierwszy dzien konkursu 🙂

Grześ właśnie mi usypia i mam chwile dla siebie 🙂

Kupiłam Kubie pampersy bella... bo są duże.. i zamówiłam pampers 6... bo dady są już małe:/
dostałam w aptece nową maść... kupiłam nadmanganian i wyciapkam go w tym jak się podgoi 😉 a no i zamiast mokrych chusteczek przecieram mu pupę pieluszką w wodzie z szarym mydłem..

A no i wczoraj biegał z gołym tyłkiem +po domu.. to wiecie czym się skończyło?:P nasikał u siebie na wykładzinę:P:P dobrze, że mamy odkurzacz piorący to mój od razu wyciągnął wszystko;p