Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Akigo, Patrysia 🙂

Dzięki za rady i słowa wsparcia! Na pewno wszystkim nam tutaj się przydadzą 🙂
Akigo 🙂 Mam nadzieję, że mały będzie fajnym zdrowym dzieckiem 🙂 Imię wybieraliśmy intuicyjnie i może dobrze bo jak napisali pasuje do lwa a wcale o tym nie myslelismy wcześniej 🙂

Trzymajcie się 😘

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie sierpnioweczki 🙂 w naszym najwazniejszym miesiacu w tym roku 😁
Dobra, noc przezylam 🙂 chociaz do polnocy bylo nieciekawie co 15 min skurcze znowu sie nameczylam ehh nadal mi ten czop odchodzi ciekawe ile go tam jeszcze jest???a brzuch tak mi ciagnie w dol ze szok i teraz to tak boli ze az sie zginam bo inaczej sie nie da 🤨
Anulka no wlasnie ja bym chciala 07.08.09 urodzic hehe ta data mnie przyciaga:p
Asiaczek a ja sie caly czas zastanawiam jak tam u Ciebie 🙂ja w poniedzialek na KTG ide i zobaczymy, fajnie ze napisalas o tych dodatkowych rzeczach do szpitala dzisiaj kupie wode i biszkopciki hehe 🙂
Sandra ale fajne sa te zdjecia, swietna pamiatka 😁
Asnet to Ty 12h rodzilas normalnie!!! a dopiero po tym czasie jak juz ledwo zylas 🙂postanowili zrobic Ci ta cesarke??Ci lekarze to serca nie maja 🤨

• Mamusia
Gosiu
Bez nerwów, wszystko będzie dobrze. Napewno to nowe i nieznane przeżycie, ale nie ma co się bać, poboli poboli aż w końcu przestanie. Dasz sobie Kochana radę 🙂

Asiu
Jeszcze może nie moja kolej, w końcu została jeszcze sobota i niedziela, może któraś z Was będzie chciała mnie wyprzedzić 🤪

Myślałam że będę się bardziej denerwować tym poniedziałkiem, ale narazie jest spokój i opanowanie, pewnie złapie mnie jutro wieczorem lekki stresik.

• Mamusia
Goshe wytrzymaj jeszcze troszkę, a może niech Twój M skoczy Ci po tą no spę?
Asiu dziękuję za rade co zabrać na porodówkę na pewno skorzystam bo wkońcu nie wiadomo ile to jeszcze potrwa 😉
Asnet a jak Ty się czujesz? Bóle już calkowicie Ci przeszły? Możesz już normalnie funkcjonować?
Dorcia to teraz czekamy na Julcie 🤪
Paula wczoraj mi pisała, że ma troszkę problemów z karmieniem i się tym przejmuje... No i mam zdjęcie Nicolki 😉 Oto one:

• Mamusia
Gosiu - już jesteś bardzo blisko by mieć Oliwierka przy sobie 🙂 Jesteś silna kobieta, dasz radę :*
A ta data 07.08.09 jest super, choć nie wiem czy dotrzymasz do niej tak długo 🤨

Dorcia - jak to jest być świadomym, że za 2 dni zobaczysz swoją Julkę? Ja wciąż siedzę jak na bombie bo dokładnej daty nie znam, ale gdybym wiedziała że konkretnie w danym dniu urodzę, to powoli skakałabym ze szczęścia 🙂

Agniesia - nie widzę fotki Nikolki 😞 albo ja ślepa jestem albo nie wstawiło Ci się w Twojej galerii.

Dziś za mną kolejna nocka nieprzespana. Mimo, że żadnych bóli nie mam, to jestem jakaś taka niespokojna i ciężko mi się leży 😞 Czy Wy też się tak w nocy męczycie?

Miłego dnia Laski 🙂

• Mamusia
Powiem Wam dziewczynki że staram się znaleść sobie jakieś zajęcie bo chyba bym zwariowała, chciałabym chyba być już po, a tu czas tak strasznie się dłuży... Powiem Wam że nie boje się samego cięcia tylko pierwszego podniesienia się z łóżka i później funkcjonowania, boję się że będzie bolało i będzie ciągnęło i że nie poradzę sobie przez to przy mojej córeczce.

Agniesia
Ja również nie widzę w Twojej galeri zdjęcia Nicolki 😞

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Ja niedawno wstałam 🤪 Wczoraj mieliśmy gości do 3 w nocy a położyłam się ok 4, bo myślałam, że zwariuje przez chrapanie męża :P

Dorcia na pewno dasz radę - będziesz miała dużą mobilizację do tego aby się ruszać - Twoją córeczkę dla której przeżyjesz wszystko 🙂

Gosiu, Asiu no to czekamy na wiadomość 🙂 Dzięki Asiu za rady...włAśnie zapomniałam sobie wody spakować, a też słyszałam że warto mieć. Będziesz miała swoją położną przy porodzie????

Kasiu u mnie nocki są okropne...w dzień się trzymam, bo ciągle coś sprzątam, piorę i krzyczę na męża żeby mi pomagał, a w nocy umieram...chociaż nie powiem że w dzień też mnie nie dopada ból brzucha.

jA BARDZO boję się odejścia wód w najmniej spodziewanym momencie...wczoraj IMPREZA W PEŁNI, A JA czuję jakbym jakoś mokro miała...kurde tak z 15 min siedziałam nic nie mówiąć i myślałam czy mi się wydaje czy niee...ale okazało się na szczęście ( bo pewnie z porodu rodzinnego nici 🤪 ) że tylko takie wrażenie 🙂

Duzo bym dała za to aby znać dokładny dzień w którym się to zacznie 🙂

• Mamusia
Widzialam Nicolke jaka slodziutka 🤪 sliczna jest 🤪

Dostalam dzisiaj sliczna wyprawke dla Oliwierka 😁 pieknie zapakowana 7 czesciowa 🙂

nie ja nie wierze chyba zaczynam sie zbierac jakie mocne te skurcze co 9 min juz
jak cos to napisze eska
buziaki

• Mamusia
Dziękuję Agniesiu.

Niekiedy tak dobrze nie czułam się w swoim ciele jak nie byłam w ciąży. Wszystkie pięknie wyglądamy w końcu jesteśmy w wyjątkowym okresie naszego życia i trzeba to podkreślać.

Boshe ciekawa jestem co tam u Goni 🙂

• Mamusia
Dorcia - mam podobnie do Ciebie, mimo, że w nocy lewo co się kulam, w dzień tryskam energią i bardzo dobrze czuję się z brzuszkiem. Im bliżej końca tym lepiej się czuję 🙂

Ciekawe co z Gosią. Wydaje mi się, że została w szpitalu, bo jakby ja wypuścili na pewno dałaby nam znać 🙂 a tak, to jutro być może założymy kolejny wątek 🤪

Dziś ostałam od koleżanki dużo ciuszków na rozmiar 62, 68. Trochę ciepłych rzeczy na jesień, polarki, fajny dresik na 62 😎, szlafroczek z Kubusiem Puchatkiem- wszystkie w bardzo dobrym stanie, część nawet nie używana bo dzidzia szybko rosła i nie zdążyła założyć. Jutro pewnie nie wytrzymam i wszystko przepiorę i poprasuję - będzie sama radość 🤪