Skocz do zawartości

czerwcóweczki | Forum o ciąży

lucky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 810
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Edith urodziła!! pisałam do niej smsa o to co mi odpisała

"wzieły mnie w nocy skurcze napinające, sączyły mi się wody. o 8 mnie podpieli na kroplówke, o 10 start skurczy masakra, ok 12:30 przebili wody, a sama faza porodu pół godziny, 14.55 pojawiła się mała 59cm , 3670, jest prześliczna"

Kolejna rozpakowana, mam zamiar do niej szybko dołączyć 🙂 może nawet dziś.

• Mamusia
karmiac mojego puchatka staram sie pisac:P

gratulacje edith:P:P:P

moj maluch jest kochany..przyszla znajoma z pracy lezal u niej cichutko na raczkach ona do niego mowila on wielce wpatrzony pozniej zasnol...dostal widelczyk nozyk lyzeczke srebna z wyhraberoowanym imieniem i pikny srebny pojemniczek na akt urodzenia....tutaj takie pamiateczki daja 🙂 🙂

• Mamusia
tak czytam i widze że same spokojne skarby nam się narodziły oby tak dalej 🙂

moja też robi jajecznicę ale głupia matka zjadła jagody dwa dni temu i ma problem z kupcia już się to normuje ale biedna nie mogła zrobić... głupia matka 😠

gratulacje dla kolejnej rozpakowanej 😘

Zosia bedzie dobrze z Kamilką pamiętasz co ci pisałam w sms-ie co ja przeszłam z Olką 13 wizyt na pogotowiu i sie uspokoiło więc głowa do góry 🙂

Velinka i Bichito już na dniach będzie po wszytskim u mnie też poszło z nie nacka... wiem...wiem dobrze się gada 😘

Gocha znów pogodę nam zabrałaś bo u nas leje 😞

Lecę do dzieciaczków bo mężulek zajmie kompa 😞

Wpadnę później 😘

• Mamusia
Edith- gratulacje kochana!!! A niby mial byc lipiec 🤪
Moze i my sie doczekamy 😉
Ja bede ostatnia- to pewne! Ale wiedzialam o tym dolaczajac do czerwcoweczek, bo termin mam na ostatnie dni czerwca.

Teraz nasza bichito i edba! Dziewczynki po teminie...
Powiedzcie mi tylko czy czujecie czasami takie klocie jak na miesiaczke? Bo ja dzisiaj takie mam i sie ciesze, bo to juz cos hehe 😉

I dzieki za pocieszenie mamuski, ale ja tu bede dalej marudzic az nie urodze :P 😉

• Mamusia
GOSIU MYŚLĘ,ŻE JENORAZOWY PAW NIE JESTS POWODEM DO WIĘKSZYCH ZMARTWIEŃ,ALE JAKBY SIĘ POWTARZAŁY TO WARTO TO SKONSULTOWAĆ Z LEKARZEM,MOŻLIWE,ŻE MAŁA SIĘ PRZEJADŁA.

MY DZISIAJ BYLIŚMY NA ZAKUPKACH SAMI Z JESSI,BO CHCEMY PÓKI JESZCZE MAMA JEST JĄ SAMĄ TROSZKĘ ZABIRAĆ,ŻEBY WIDZIAŁA JAK BARDZO JĄ KOCHAMY I NIE CZUŁA SIĘ "ODTRĄCONA" 🙂

GOSIA TROCHĘ CI ZAGRAM NA NERWACH:P :P :P DZISIAJ POZWOLIŁAM SOBIE NA PIERWSZE OD 10 MIESIĘCY PIWKO REDDSA:P :laugh: I POWIEM WAM,ŻE MI W GŁOWIE AŻ ZASZUMIAŁO PO JEDNYM SŁABYM PIWIE 🙃 SZOK:laugh: KIEDYŚ SIĘ MIAŁO "KONDYCJĘ"

EDITH OGROMNE GRATULACJĘ I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS 😘

VELINA A MARUDŹ SOBIE HEHE TYLE CI POZOSTAŁO,ALE JUŻ OSTATNI DNI A POTEM MARSZ NA PORODÓWKĘ 🙃

• Mamusia
WITAJCIE MAMUŚKI -CIESZĘ SIE ZE WASZE DZIECIACZKI TAKIE GRZECZNE MOJA TEZ GRZECZNIUTKA:laugh:
BYŁYŚMY WCZORAJ U ORTOPEDY I MUSIMY ZOBIĆ USG STAWÓW BIODROWYCH NASTĘPNA WIZYTA ZA TYDZIEŃ.

A I KOLEJNE ZMARTWIENIE TROCHĘ SIE PRZESTRASZYM 😞

WCZORAJ PODCZAS KAPIELI ZAUWAZYŁAM ZE MA JEDEN CYCUSZEK POWIEKSZONY - ZADZWONIŁAM DO POŁOZNEJ KAZAŁA ROBIĆ OKŁADY Z ALTACETU PRZEZ TYDZIEŃ BO TO OD TEGO ZE KARMIE PIERSIA I WYDALAM DUZE ILOSCI ZEŃSKICH CHORMONÓW. DZIEECI KARMIONE BUTELECZKA TAKICH DOLEGLIWOŚCI NIE MAJĄ 🙂 .
MOJA TEZ ROBI 10 JAJECZNICZEK DZIENNIE. 🤢
JADŁAM JUZ TRUSKAWKI I ARBUZY ORAZ POMIDORA MAŁEJ NIC NIE JEST ;-))))))
DZISIAJ POGODA DO KITU TO SIEDZIMY W DOMCIU.
JUZ MI SIĘ SZEF NA KROCZU I SZYJCE ROZPUSCIŁ -TYLKO SWEDZI KROCZE JAK CHOLERA CHYBA DLATEGO ZE SIE GOI I PRAWIE NIC NIE WIDAĆ ZE BYŁAM NACIĘTA A I KREW PRZESTAŁA LECIEC TYLKO TERAZ TAKI ZÓŁTAWY ŚLUZ.

KWIATEK DLA VELINKI.

lASKI RODZIC MI TU CZERWIEC SIE KOŃCZY 🤪 🤪 🤪

GRATULACJE DLA EDITH. 😆

POZDRAWAMY IZYCZYMY KOLEJNEGO WSPANIAŁEGO DNIA Z NASZYMI DZIDZIUSIAMI.

• Mamusia
Hej kochane mamuści te rozpakowane i te jeszcze w dwupaku 🙂

Wczoraj wieczorem mała po kąpaniu i najedzona poszła spać ale za jakieś pół godziny obudziła się z ogromnym płaczem wystraszyłam się cholernie co jej może być 🥴 I co się okazało? moje jagódki dalej działają maleńka nie mogła zrobić kupki 🥴 więc poszłam w ślady naszej koleżanki i podałam jej odrobine czopka glicerynowego i jak ją popuściło 🤪 nie zdązyłam jej pampersa założyć i byłam cała żółta w jajecznicy 🤪 ulżyło jej cholernie a Olka pokładała się ze śmiechu że Małgosia mnie okupkała za to że tak musi cierpieć:laugh: I jak Pani dzsiaj w przedszkolu się jej zapyta dlaczego jest nie wyspana to powie że przez jagody bo mamcia się najadła i Gosia w nocy czadu dawała:laugh: jaka mała cwaniara.

Ale dalej ma problem z kupą dzisiaj zrobię ogórkową ostatnio ją lekko przeczyściło po niej więc zjem troszke i może jej przejdzie 🥴

Gosia moja tez tak miała z tym ulewaniem i teraz też jej się zdarzy np jak po karmieniu zaraz ją przebieram to uleje, a pawia też puściła z przejedzenia, nie masz jak na razie się czym martwić jak tylko prawidłowo przybiera to jest ok 🙂

Anula to jesteście świetni rodzice 😘 My nie stety musimy jeżdzić wszędzie we czwórkę a do marketów jadę ja sama lub Radek bo mała się jeszcze boję zabierać do marketów. A moja teściowa tylko oferuje pomoc a jak przyjdzie co do czego to nie ma czasu 😠 a mam moja mieszka 70 km ode mnie i teraz ojciec jest po operacji babcia w domu pod respiratorem więc jesteśmy sami i czasej jest siwy dym w domu ale z regóły jest super 🙂

Sabincia jak położna u mnie była to powiedziała że może tak się zdarzyć z tymi cycusiami bo taj jak piszesz to sprawa hormonów i powiedziała mi że mam się nie przejmować to samo ustąpi.

Pomidora boję się zjeść ale jak ty już wcinasz to chyba spróbuję a arbuza zjadłam wczoraj i jak na razie nic, ale NIE JEDZCIE BORÓWEK!!!!!

Mam nadzieję że Bichito i Velinka już na porodówce 🙃

Miłego dnia i kwiatuszek dla Sabinci 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Po raz piewrszy od porodu czuje sie wyspana 🤪 Michał za to wygląda gorzej0 on wstawał w nocy i podawał mi ją na cyca i uspokajał 🙂 Zyc nie umierać.
Zaraz smigamy dl lekarza,żeby obejrzał łapke Małej. Cały czas modle się żeby była sprawna i wróciła do normy...
Dziś dzień ojca ( chyba)- mozna wycałować naszych swiezo upieczonych 🙂
Gosia, moja tez tak łapczywie je aż ja głosno słychać- ciumka az miło 🙂
Radzia, wczoraj jadłam borówki- zobaczymy co będzie.w ogóle jem a miare normalnie 🙂Mleko tez piję, tylko mniej, ale nie wyobrażam sobie bez niego funkcjonować.
A co do ulewania- mojej tez sie ulewa, pewnie dlatego,że kiepsko jej sie obija.ale przybiera na wadze, więc jesy ok 🙂
sabincia- moja tez reaguje na moje hormony- tak powiedziała połozna- ma lekko nabrziałą cipkę i cyuszki- to ponoc normalne.
edith gratulacje!!!
Obiecany kwiatek dla Bichito,żeby juz wylądoała na porodówce 🙂
miłego dzionka Wiedżmy!!!! 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Po raz piewrszy od porodu czuje sie wyspana 🤪 Michał za to wygląda gorzej0 on wstawał w nocy i podawał mi ją na cyca i uspokajał 🙂 Zyc nie umierać.
Zaraz smigamy dl lekarza,żeby obejrzał łapke Małej. Cały czas modle się żeby była sprawna i wróciła do normy...
Dziś dzień ojca ( chyba)- mozna wycałować naszych swiezo upieczonych 🙂
Gosia, moja tez tak łapczywie je aż ja głosno słychać- ciumka az miło 🙂
Radzia, wczoraj jadłam borówki- zobaczymy co będzie.w ogóle jem a miare normalnie 🙂Mleko tez piję, tylko mniej, ale nie wyobrażam sobie bez niego funkcjonować.
A co do ulewania- mojej tez sie ulewa, pewnie dlatego,że kiepsko jej sie obija.ale przybiera na wadze, więc jesy ok 🙂
sabincia- moja tez reaguje na moje hormony- tak powiedziała połozna- ma lekko nabrziałą cipkę i cyuszki- to ponoc normalne.
edith gratulacje!!!
Obiecany kwiatek dla Bichito,żeby juz wylądoała na porodówce 🙂
miłego dzionka Wiedżmy!!!! 🙂

• Mamusia
HEJ MAMCIE 🙂

MY MIELIŚMY DZISIAJ IŚĆ NA KONTROLĘ DO LEKARZA,ALE JEST TAKA ULEWA,ŻE SZOK I NIE POSZLIŚMY,BO NIE CHCIAŁAM MAŁEJ CIĄGNĄĆ W TAKI DESZCZ,FAKT MAM DO PRZYCHODNI Z 200METRÓW,ALE KAŁUŻE SĄ TAKIE JAK JEZIORA I JAK MAM WYSZŁA Z PSEM TO WRÓCIŁA MOKRA PO MAJTKI,NO A POŁOŻNA MÓWIŁA,ŻE DO MIESIĄCA NA TAKĄ KONTROLĘ TRZEBA IŚĆ,WIĘC PÓJDĘ W CZWARTEK BĘDZIE MIAŁA 3 TYGODNIE WTEDY,A U NAS TAK GŁUPIO,BO " 😜ORADNIA DZIECI ZDROWYCH"TYLKO OD 8-10 CZYNNA 😠 JESTEM ZŁA BO JUŻ CHCIAŁAM SPRAWDZIĆ ILE MAŁA PRZYBRAŁA I CO Z TYM PĘPKIEM BO NADAL NIE ODPADŁ 😞NO I KUPKI WCZORAJ CAŁY DZIEŃ NIE ZROBIŁA I DZISIAJ TEŻ NIE 😞

RADZIA WY TEŻ JESTEŚCIE SUPER RODZICAMI 😘 MY TEŻ MAMY OSTATNIE DNI,ŻEBY GDZIEŚ SAMI Z JESSICĄ WYSKOCZYĆ,BO MAMA JUŻ 3 LIPCA JEDZIE 😞

WOGÓLE TROCHĘ NAM SIĘ WSZYSTKO WALI,BO U MĘŻA W PRACY ZNOWU LIKWIDUJĄ STANOWISKA I JEDNA OSOBA Z JEGO GRUPY(Z 5-CIU)BĘDZIE ZWOLNIONA OD 1 SIERPNIA I WE WTOREK ZA TYDZIEŃ MAJĄ SIĘ DOWIEDZIEĆ KTO I MAMY CAŁY CZAS STRESA,TZN JA DOPIERO OD WCZORAJ,BO MI MISIEK NIE CHCIAŁ POWIEDZIEĆ ŻEBYM SIĘ NIE MARTWIŁA I OD TYGODNIA DUSIŁ TO W SOBIE 😞MODLĘ SIĘ,ŻEBY NA NIEGO NIE PADŁO BO NIE WIEM CO MY ZROBIMY 😞CZEMU ZAWSZE MUSZĄ BYĆ JAKIEŚ PROBLEMY,ALE TO NIESPRAWIEDLIWE 😞