Skocz do zawartości

czerwcóweczki | Forum o ciąży

lucky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 810
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja myje buzie platkami z sola fizjologiczna.

proszku mam jelp 10kg wiec mam zapas 🙂
anulka dzieki za info!!!!!!!!!!!!!!!!

bagira zoltaczka fizjologiczna to norma, moj przeszedl i tez caly pokluty, raczke ma jeszcze w siniakach!
no i przy zoltaczce to waga nie rosnie za bardzo....

anulka nie pamietam ile te semi podklady kossztowaly ale tez bede tetrowev klasc jak skoncza sie te jednorazwe

• Mamusia
BAGIRA WSPÓŁCZUJĘ 😞ALE MUSICIE BYĆ DOBREJ MYŚLI,MOŻE NIE MA ŻÓŁTACZKI,A KARMISZ GO SAMĄ PIERSIĄ?BO MOŻE MASZ ZBYT MAŁO WARTOŚCIOWY POKARM,ŻE WOLNO PRZYBIERA I WARTO GO TROSZKĘ SZTUCZNYM DOKARMIĆ? 🥴 NO NIE WIEM.BĘDZIE DOBRZE WSZYSTKO ZOBACZYSZ,DAJ ZNAĆ PO BADANIU 😘

• Mamusia
Mleka mam sporo i mały je dość dobrze. Dokarmiać go nie chce bo wole nie mieć później problemów z karmieniem piersią, w szpitalu dostał kilka razy butelkę i juz były problemy. Na ile mam wartościowy pokarm to trudno powiedzieć, kto wie.
Z ta żółtaczką to nie wiem o co im chodzi, bo mówiłam i w szpitalu i po szpitalu że on jest żółciutki i ma żółte białka, położne mówiły ze wszystko ok i minie po karmieniu a teraz po dwóch tygodniach nagle żółtaczkę odkryli. Oby był fałszywy alarm bo nie chcę żeby znowu moje biedne maleństw męczyli.

• Mamusia
NO TO BEZSENSU,BO SKORO BYŁ ŻÓŁCIUTKI I MIAŁ ŻÓŁTE BIAŁKA TO JUŻ ŚWIADCZY O ŻÓŁTACZCE MOIM ZDANIEM,TAK MIAŁA MOJA JESSICA JAK MIAŁA ŻÓŁTACZKĘ,TO CZEMU ONI W SZPITALU JUŻ COŚ NIE RAGOWALI 🥴 NA JAKIEŚ NAŚWIETLANIE NIE DALI CZY COŚ 🤨 TE SŁUŻBY ZDROWIA TO SĄ KOSZMARNE 😠 NO TRZYMAM KCIUKI,ŻEBY TO SIĘ OKAZAŁ FAŁSZYWY ALARM.

• Mamusia
Kurcze ale się rozpisałyście 6 stron zaległości 🤪 :laugh: maleństwa śpią a matki na necie 🙂

Gocha kupa smiechu z mamy i teściowej a co mała do odbicia masz czymać za nogi głowa w dół, my tez tak ją nosimy do odbicia!!!!

Niebus oglądałam program o noworodkach i nasze maleństwa widzą ale w kolorach szarości i do góry nogami na odległość 20 cm a po 2 miesiącu zaczynają już normalnie widzieć.

Ja na dwójkach jestem od tygodnia i powiem wam że sa lepsze od jedynek mam jeszcze kilka jedynek ale zakładam je na dzień jak jestesmy w domku bo już sa za małe i przesika mi czasem.

Anula dzięki za namiary bo własnie kończy mi się prosze i polecę kupić 😘

Bagira bedzie dobrze moja też miała w szpitalu żółtaczkę. A może maja teraz podejżenie bo nie przybiera na wadzę a nie zaszkodzi sprawdzić. Bądź dobrej myśli 😘

• Mamusia
Ja dzisiaj mam luzik wiec postanowiłam być wredną matką i nie dać Małgosi butli tylko non stop dawałam ją do cyca kurcze nie chcę jej dawać tej butli bo albo butla albo cyc, bo męcze się dwa razy raz odmawiając sobie smakołyków a dwa parzenie butelek i robienie tego mleka... ogłaszam strajk... nie robie butli zobaczymy czy dam radę 🥴 bno jeszcze rozumiem dawać 60 ml a nie 20 ml bo tyle jej brakuje

• Mamusia
RADZIA A TY PARZYSZ BUTLĘ PO KAŻDYM JEDZONKU???TO JA CHYBA JESTEM JAKAŚ WYRODNA MATKA,BO MYJĘ BUTLĘ TYLKO POD GORĄCĄ WODĄ SZCZOTKĄ DO BUTELEK I WODĘ PRZEGOTOWANĄ GRZEJĘ NA MLEKO MAŁEJ W MIKROFALÓWCE:P I TAK OD POCZĄTKU.A WYPARZAM BUTELKI RAZ NA JAKIŚ CZAS.

• Mamusia
Generalnie dmuchali i chuchali i nie moge nic złego powiedzieć o opiece tylko dziwi mnie dlaczego moje uwagi zostały potraktowane jakoby żółtaczka nie wymagała żadnej interwencji. Szpital jest świetnie wyposażony byliśmy 3 dni i myśle że mogli małego naświetlać. Dziwiło mnie jak słyszałam że wszystko jest ok i wszystko wróci do normy jak krew się oczyści bla bla bla. Co ciekawe teraz nie ma śladu po żółtych białkach ocznych tylko skóra nieco żółtawa ale naprawdę delikatnie, nie wiem chyba co położna to inne zdanie. Jak się okaże że faktycznie żółtaczka to pewnie będę musiał karmić jakiś czas modyfikowanym. Najważniejsze żeby był zdrowy.

• Mamusia
radziu strajkuj:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ja o wzroku poczytalam w encyklopedi LAROUSSE'a "dziecko szesc pierwszych lat"(dostalam od meza w prezencie na powrot ze szpitala) rekomendowanej przez instytut matki i dziecka, no i ten odwrocony obraz to plamy dla dziecka, w 2 miesiacu widzi normalnie ale wlasnie blisko 🙂 czyli obie mamy racje.

• Mamusia
Bagira u mnie tez malego puscili zoltego do domu, bialka schodza przez miesiac a skora szybciej wraca do normy, w szpitalu zrobili mu badania na poziom bilirubiny, po dobie znow i byla tendencja spadkowa wiec puscili do domu, nie zawsze sie naswietla.badz dobrej mysli!

• Mamusia
Radziu nie pamietam czy napisalam juz ,ze mam ten kosz na pieluchy Sangenic 🙂 mazzrobil mi niespodzianke i kupil 🙂 i ten model nowszy Sangenic Hygiene Plus- rozni sie od tego pierwszego tym,ze wszystkie wklady sa takie same, nie ma zroznicowania na miesiace.
o tu masz link:
http://www.allegro.pl/item659558197_pojemnik_sangenic_hygiene_plus_jedyny_na_allegro.html

jeszcze go nie uzywam,bo kupki nie sa śmierdziuszkowe ale jak tylko zaczna to pojdzie w ruch 🙂

• Mamusia
niebo napisał:
Bagira u mnie tez malego puscili zoltego do domu, bialka schodza przez miesiac a skora szybciej wraca do normy, w szpitalu zrobili mu badania na poziom bilirubiny, po dobie znow i byla tendencja spadkowa wiec puscili do domu, nie zawsze sie naswietla.badz dobrej mysli!

No a mojego nawet nie zbadali na żółtaczke. Białka ma czyściutkie właśnie, ciałko nieco żółtawe więc cholerka jedna wie o co chodzi.
Powiedzcie mi, jakie macie termometry dla swoich maluchów, ponoć najlepsze są elektryczne do mierzenia w pupci ale jakoś bym sie bała małemu zrobić krzywdę zresztą tak bryka że pewnie szybko by ten sprzęt uszkodził i jakiej wody do kapieli uzywacie kranówki czy przygotowanej?

• Mamusia
smigam prasowac ciuchy malego , bo smacznie spi 🙂 wiec mam czas, maz juz w drodze wiec i obiad bedzie 🙂 dzis zupka z botwinki- bogate zrodlo zelaza 🙂

zapewne pojawie sie jutro, buziaki dla Was!

Bichito trzymam kciuki za rozpakunek a i za Velinus tez,bo w sumie juz sie zbliza czas!

• Mamusia
A MOJA NIUNIA WKOŃCU STRZELIŁA KLOKA:laugh: I TO SIĘ PRZY TYM UŚMIALIŚMY BO MAMA JĄ PRZEBIERAŁA I TAK DUŻO NAWALIŁA,A POTEM JEJ WYCIĄGNĘŁA PIELUSZKĘ I ZANIM PODŁOŻYŁA DRUGĄ MAŁA NAWALIŁA NA BODY:laugh: ALE ULGA,BO WIEM,ŻE JĄ BRZUSIO NIE BĘDZIE BOLAŁ I SAMEJ JEJ SIĘ UDAŁO BEZ WSPOMAGACZY 🙂

BAGIRA JA UŻYWAM DO KĄPILIELI KRANÓWKI TEŻ,A TERMOMETR MAM TAKI Z BRAUNA DO USZKA,MIERZY TEMPERATURĘ W 1 SEKUNDĘ 🙂

• Mamusia
bagira moj mial tez zoltaczke ale przy mojej o- i jego a- to normalne i dlatego co chwile mial krew badana czy nie jet w wiekszym ryzyku ...codziennie musze mu podawac 2mlkwasu foliowego...dzis wynik krwi byl lekko podwyzszony od oststnego ale caly czas w normie...ogolem zoltaczka schodzi wolniej jak sie karmi piersia...naszczescie przy Ethanie przybieranie na wadze nie laczylo sie ani troche z zoltackza bo on maly pudzian jak anulka powiedziala sie robbi heheh i teraz narobil pudzianowska kupke hehehe lece go przebrac!!!

• Mamusia
niebo napisał:
smigam prasowac ciuchy malego , bo smacznie spi 🙂 wiec mam czas, maz juz w drodze wiec i obiad bedzie 🙂 dzis zupka z botwinki- bogate zrodlo zelaza 🙂

zapewne pojawie sie jutro, buziaki dla Was!

Bichito trzymam kciuki za rozpakunek a i za Velinus tez,bo w sumie juz sie zbliza czas!

Dziekuje Kochana...

Bichito i Veli to juz Wasz czas 🙂 😘 trzymam kciuki za Was

sorki dziewczyny,ze tak wlatuje tu jak kometa-pojawiam sie i z nikam-ale nie wyrabiam jeszcze :laugh: nocki mam ostatnio wesole bo mala nie spi- 🤪

ale pamietam o Was wszystkich!!!!