Skocz do zawartości

czerwcóweczki | Forum o ciąży

lucky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 810
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry Dziewczynki!
wielkie Gratulacje dla Elby i Bichito! 🙂 jej mała waży prawie identycznie co moja, no o 10 g mniej

Zosieńko nie potrafię Ci pomóc, moja mała póki co jest aniołeczkiem, a wczoraj kochaniutka nie mogła zasnąć i dopiero jak ją poprzytulałam zasnęła. Na Twoim miejscu też masowała bym brzuszek albo zastosowała pozycję do bekania tz pionowo i tak z nią chodziła

a mi znowu pękła brodawka dobrej piersi do krwi, a tak już się cieszyłam bo wczoraj Maleńka dwa razy ślicznie ją wyssała... z drugiej nie ma siły ssać choć widać że się stara... rety jak już się temperatura uspokoiła to na wierzch wyszły inne problemy:/, ale robię wszystko co mogę smaruje okładam prysznicuję i musi być dobrze z tymi cyckami

trzymajcie się wszystkie, a Ewelinka się rozwalaj 🙂 kwiatuszek na rozwiązanie 😘

• Mamusia
Zoltri, dobrze to nazwałas-Velinka- orzeszku nasz kochany do roboty 🙂
My byłysmy na krótkim spacerku ale sie rozpadało 😠 Paskudna ta pogoda.to ma byc lato???!!!
Mała teraz spi-dzis Jej odpadł pepek- zmieniałam Jej pieluche, potem chcałam go przemyć...A tu nie ma co! 🤪
Szukałam go potem, bo zaszył sie na pleckach 😉 Teraz jest pieknie zapakowany i czeka az kiedys go dam Kamilce 🙂
My zaraz smigamy do rodziców na obiad 🙂 znowu sie najem ☺️

• Mamusia
witajcie dziewczynki!!

ale cichoooo tutaj 🤨 gdzie jestescie wszystkie???

Gratuluje Bichito! Duzo zdrówka życze i szybkiego powrotu do formy!! No i wracaj szybciutko do nas!!

Zosienka! Kwiatuszek za ładny pepuszek 😘 😘

Velnka mam nadzieje że Twoja nieobecność to wynik tego że na porodówce nie ma netu 🤪 🤪 Trzymam kciuki!!!aby faktycznie tak było!!!

Bhrka!wiem kochana że jest Ci cięzko 😞 niestety musisz zacisnąć zabki i jakoś to przetrzymać. Wszystko dla naszych malenstw!!jeszcze troszke a karmienie to bedzie sama przyjemnośc...

Dziewczynki, a właściwie mamuśki chłopaczków, doradzcie co mam robić...Mojemu Jasiowi pod woreczkiem i w pachwinkach schodzi skórka...czy to normalne?? nie wygląda to na odparzenie ale smaruje sudocremem aby było tłuste...nie wiem co robić bo nie wygląda to ładnie 😞(

• Mamusia
u mojego nie zauwazylam ale schodzila mu ze stopek raczek i brzusia troszke 🙂

chyba normalne skorka sie lusci...moj mial inna bariere pierwszy raz byl kapany i tylko w wodzie po 6 dniach heheh w szpitalau wczesniej wacikiem go przemywalam!!1
mojego skorka jest idealna chodz cos sie male krosteczki na czolku zrobily ale moze ze goraco mu bylo:P:P:P

• Mamusia
na raczkach i nózkach łuszczyła sie wcześniej to smarowałam parafina i wszystko ładnie wygląda, ale wczoraj zauwazyłam w pachwinkach i pod woreczkiem no i tu troszke inaczej wygląda gdyż pewnie w związku z tym że tam skóra ma kontakt z moczem i cały czas jest wilgotno..niestety mnie to niepokoi bo nie chce aby przeobraziło sie to w coś gorszego...narazie moją niuńke to chyba nie boli gdyż daje sie spokojnie posmarowac....

zoltri a na buźce mojemu tez potrafi coś wyskoczyć ale szybciutko znika, a połozna mówiła że u takich malenstw to norma...

• Mamusia
cześć dziewczyny, napiszcie mi kto sie rozpakował prosze.
Niestety nie byłam w stanie zajrzec tutaj czas z moja maleńka leci piorunowo i juz nie wiem czy to dzien czy noc. W nocy jest jak demon a z rana jak aniołek. 😆
Aniutka a słyszałaś o maści Alantan? Bardzo dobry polecam u mnie w szpitalu był polecany.
Zolti właśnie wczoraj byłam u lekarza i pytałam o tej skórce która schodzi m.in z okolic stópek i powiedziała że to normalne i trzeba natłuszczać oliwką najlepiej.

• Mamusia
hej serciu 🙂

z tego co mi wiadomo to rozpakowały sie już wszystkie dziewczynki oprócz Velinki, ale ona jeszcze jest przed terminem 🙂 choć nie ma jej dosć długo wiec kto wie czy juz nie jest na porodówce 🙂

słyszała o Alantanie ale z tego co mi wiadomo ma on takie samo działanie jak inne kremy na odparzenia typu sudocrem...

• Mamusia
Aniutka napisał:
na raczkach i nózkach łuszczyła sie wcześniej to smarowałam parafina i wszystko ładnie wygląda, ale wczoraj zauwazyłam w pachwinkach i pod woreczkiem no i tu troszke inaczej wygląda gdyż pewnie w związku z tym że tam skóra ma kontakt z moczem i cały czas jest wilgotno..niestety mnie to niepokoi bo nie chce aby przeobraziło sie to w coś gorszego...narazie moją niuńke to chyba nie boli gdyż daje sie spokojnie posmarowac....

zoltri a na buźce mojemu tez potrafi coś wyskoczyć ale szybciutko znika, a połozna mówiła że u takich malenstw to norma...

nie mama pojecie kochana moze lepiej zasiegnac porady poloznej

• Mamusia
hej kochaniutkie 🙂

ja tylko na chwilke bo znajomi maja wpaść a jeszcze przed nimi chcę gosie wykąpać

widze że u was wszystko ok

my wróciliśmy od rodziców i mała jest rozpuszczona na maxa dziadzio tylko woził w wózku a babcia nosiła na rączkach nawet jak nie trzeba było, ale dwa dni i wróci wszystko do normy

Bichito już rozpakowana??

• Mamusia
Hej Brzucholki 🙂 ja tylko na chwilke pochwalic sie,ze jestes w gronie szczesliwych czerwcowych mamusi 🙂 🙂 22 urodzilam przez cesarskie ciecie sliczna coreczke 2850 kg 52 cm i 10 punktow 😉 jestem taka szczesliwa!!!a jak tam ktos jeszcze w dwupaku???buziaczki

• Mamusia
czesc kochane! wraz z Karolinką dziękujemy za wszystkie miłe komentarze na NK 🙂
mała jest przesłodka, troche mnie tylko martwi to, ze w dzien sie w pół godzinki naje z cycusia i śpi jak suseł następne 3h, a w nocy potrafi z 1,5h ssać, za godzinkę znów oczy szeroko otwarte i szuka...w sumie i tak udaje się nam z 5h pospać, ale zaczyna mnei to męczyć...

powiedzcie mi jak u was z jedzeniem produktów mlecznych? ja wcinam Danio waniliowe (jedno dziennie) i troche mleka w zbożówce, i kurde, nie wiem czy jej to nie szkodzi....ostatnie 2 dni się spina, pręży, męczy, później puszcza bączki i robi śliczne kupki, ale zanim zrobi to widac jaki to dla niej stres 😞
oprócz tego to jem same "zalecane" rzeczy, nie wiem z czego jej się to bierze... poradzcie!!!!!!!!!!

• Mamusia
hej mamuśki i brzuszki 🙂

gratulacje Alize, napisz nam w wolnej chwili jak tam poród i dlaczego cc?

Edithd 😘 dla małej i dla ciebie a co do produktów mlecznych to ja za nimi nie przepadam i pije tylko mleko w zbożówce i mała ma to samo prawdopodobnie ma jeszcze nie do końca wykztałcony przewód pokarmowy i stąd to się bierze. Współczuje ci tych nocek.

Ponawiam pytanie czy Paulina urodziła, napiszcie mi proszę 🤔