Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Misia powiedz im otwarcie co o tym myslisz...ja bym tego nie zniosla...
Co do jej przylotu na slub no niestety tez tak uwazam ze to przegiecie ale ona i tak juz przegiela z tym ze chciala utrudnic zalatwienie tego slubu wiec wiecie zadna mi roznica...
Zreszta tyle lat dzieci mieszkaly z tata a nie z nia wiec i kontakt byl znikomy dopiero od jakis 5lat nieco lepszy ale zawsze z dystansem wiec dla Mojego to akurat normalne chociaz moze jest mu przykro ale wie ze od teraz ma swoja najblizsza rodzine czy mnie i Synusia w brzuszku i to dla niego sie liczy najbardziej 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No to Ty masz daleko do tesciowej :P:P:P moze to i dobrze...Moja tez byla slodka mila i wogole wszystko by mi dala wiecznie jakies prezenty itd dopoki nie padlo haslo slub
ech nadal jest mial ale mnie juz to pyka...

• Mamusia
Hej! Widzę wątek o teściowych to też wtrące swoje dwa grosze. Moja teściowa jest ogólnie spoko, ale czasem wkurza mnie jak zaczyna się za dużo wtrącać. Jak było gorąco w lipcu i nikomu nie chciało się jeść to nam z mężem wystarczyły kanapki z soczystym pomidorem, a teściowa nie potrafiła zrozumieć jak można nie jeść na obiad dwóch dań 🙂 Poza tym wkurza mnie jej słynne zdanie "Nie chcę się do was wtrącać, ale..."
Co do bólów brzucha to mnie od 2 tygodni boli prawie cały czas , najczęściej wieczorem. Wczoraj kupiłam sobie jugurty Jogobellę Regularis z suszonymi śliwkami i od wczoraj już dwa razy się wypróżniłam, a wcześniej miałam małe problemy i brzuch trwadniał możliwe że przez zaparcia.
Polecam te jogurty dla was, które mają też problemy z wypróżnianiem, są niedrogie a naprawdę działają 🙂
Miłego wieczoru 🙂

Nie jem zadnych jogurtow z zywimi kulturami bakterii nawet po kefirze dostaje biegunki 😞
odstawiam tez magnez bo nie mam wyjscia na ulotce jest wzmianka o tym ze jak sie dostaje biegunki to trzeba odsatwic a ja dopiero dzisiaj to przeczytalam 😞
we wtorek mam wizyte w szpitalu wiec powiem o tych dolegliwosciach...

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!
No i znowu niewyspana 😞 żadna pozycja nie jest wygodna 😞
I złe samopoczucie wieczorkiem , popsuło początek namiętnego wieczoru 😞

ale dzisiaj postanowiłam sobie poprawić nastrój, pojechaliśmy do Aqua Parku było cudownie, zrelaksowałam się niesamowicie 🙂 🙂 🙂
A co do teściowej to niestety nie mogę się wypowiedzieć na ten temat, ponieważ opuściła nas 11 lat temu, ale cudowną była kobietą 🙂

Ja choruje na nerki ale odstawilam zelazo 3dni temu czy nawet 4dni temu...a magnez bralam 3xdziennie
a na opakowaniu jest ze jedna tab dziennie...no coz lekarz kazal 3...no ale wyczytalam ze nie powinno sie brac podczas biegunki bo to pogarasza.odstawiam magnez dzisiaj i zobaczymy jesli wszystko wroci fon normy to przynajmniej zaczne zelazo brac bo mam anemie niestety 😞
A wogole zrobilam takie podsumowanie to bardzo malo jem 😞 ale nie jestem glodna to co mam zrobic przeciez na sile nie bede pakowac bo mi sie cofnie 😞

Ja wlasnie wstaje rano to sie zmuszam zeby cos zjesc...bo nie mam apetytu a zazwyczaj jest to jakas mala kanapka albo platki...Pozniej obiad no i wieczorem kanapki zazwyczaj...Ale i tak z tego co widze to jem chyba mniej niz przed ciaza i ja sie pozniej dziwie ze nie tyje...choc teraz waga pokazala 1,5kg na plusie i radosc wieeeeelka 🙂 🙂 🙂jem duzo owocow moze przez to nie czuje tego glodu a jak wiadomo owoce tez zapychaja...no coz pomysle moze nad czyms jakby tutaj sobie urozmaicic jedzonko zebym nabrala apetytu 🙂

• Mamusia
Cześć Mamusie!
Nie było mnie kilka dni i ciężko było nadrobić zaległości 😉
Dzięki Anitek za tabelkę. Mam nadzieję, że mojemu Bartusiowi ptaszyna nie odpadnie - okaże się w czwartek 🙂 W każdym razie rośnie mi w brzuszku siatkarz - wczoraj kibicował bez przerwy podczas obu półfinałowych meczów 🙂

Jutro wracam do pracy... Z mieszanymi uczuciami.. no ale trzeba spróbować. Jak będzie coś nie tak to wrócę do domku. Najgorsze to poranne wstawanie...

• Mamusia
ja dzisiaj miałam straszną ochotę ale nie bardzo wiedziałam na co, z czasem stwierdziłam że ma to być słodkie i że był to wieczór musiało się szybko robić. Tak to właśnie wpadłam na ten przepis i super są te racuszki i proste takie , polecam 🙂

http://www.wielkiezarcie.com/recipe5183.html

Hmmm ja mialam z tym problemy ale przed ciaza 😞 nieprzyjemne strasznie, musialam diete zmienic jesc duzo ciemnego pieczywa, jedzenie z duza zawartoscia blonnika, owoce, warzywa...co do leczenia to mam nazwy czopkow na hemoroidy ktore mozna stosowac w ciazy : Posterisan, ProctoGlyvenol, Hemorol
ale oczywiscie tylko lekarz moze zadecydowac o leczeniu wiec nie bierz ich na wlasna reke...Pij duzo wody niegazowanej i unikaj zaparc bo to jeszcze gorzej...

• Mamusia
Dudasia A co do hemoroidow to ja rowniez mialam klopot przed ciaza. Moj lekarz zapisal mi czopki,masci itd. ale szczerze mowiac nic nie pomoglo. Trzeba po prostu zmienic diete i wszystko to co napisala Anitek ja mialam tez wskazane choc nie zawsze sie do tego zmuszalam. Nie wolno dopuszczac do zaparc i to najwazniejsze. Nie jest milo po kazdej wizycie w toalecie nie moc usiasc na tylek i skrecac sie z bolu. ☺️ Teraz juz lepiej ale trwalo to baaaaaardzo dlugo. 🥴

• Mamusia
Niezły mix - hemoroidy z racuszkami 😉

Ja z zaparciami w ogóle nie mam problemu. Problem się zaczął podczas dłuższego spaceru tydzień temu a teraz znowu dał o sobie znać podczas wesela i poprawin. Boję się trochę tego siedzenia w pracy... Myślę, że nie obejdzie się bez jakiejś maści ale rzeczywiście, zapytam lekarza. W aptece niczego mi nie chcieli sprzedać bez konsultacji z lekarzem 😞