Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
poszperałam w necie i cos znalazłam

Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy.

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Ech zamotane to hehe :P ale chyba najmniej wiarydogne to to z tymi polowkami jakies 31,5 🙃 hehe :P no to wyglada na to ze ja za tydzien mam 6sty miesiac :P
fajnie 🙂
Uciekam jesc zapiekanki bo wlasnie zrobilismy sobie pyszne z pieczarkami mmmmmm a jadlam tylko platki dzisiaj wiec jestem mega glodna i Synus tez :p
zajrze pozniej 🙂

Anitek Ty to zawsze na coś smaka narobisz he 😉 Po moim wczorajszych rewelacjach żołądka wolę dzisiaj się oszczędzać, choć zaraz mam obiadek z kotlecików mielonych, spróbuje za to nic nie jeść na noc 🙂

Pogoda u mnie też nie za fajna, miałam jechać z mamą do babci i dziadka ale jednak zostanę w domku bo moja psinka dzisiaj się źle czuje, wstawać nie chce sama, musiałam ją karmić bo jeść też sama nie chciała. Lepiej z nią posiedzę.

• Mamusia
czesc CandyMonka , ja troszke nie w temacie , nie nadazam czytac waszych postów czasem 😞

co sie stało z zoladkiem ??
a ja kotlecików mielonych nie jadłam juz chyba z rok czasu, bo mój ukochany nie przepada, a mi sie dla samej siebie smażyc nie chce 😞 ale chetnie bym sie wprosiła na te kotleciki 🙂 hihi

Juz zjedzone :P a teraz leze bo sie ruszyc nie idzie hehe :P ale chodzi za mna jakis deser 😁
Mmm jakies pyszne ciasto z bita smietana i owocami!!! Hmmmm chyba namowie Mariusza zeby podjechac po cos bo taka mam ochote na cos pysznego :P Maly kopie na maxa nie wiem co on tam w tym brzusiu wywija byle zeby sie trzymal z daleka od zawijania w pepowinke :P
Ja zrazy tez lubie Mariusz nie bardzo ale czasem robie tez i z sosem to wtedy zje :P bo nie ma wyjscia hehe :P
CandyMonka a psince co sie stalo?

Dodi mój żołądek w nocy postanowił zastrajkować 🤨 Bolał i bolał, ale dziś jest lepiej i nic nie boli 🙂 Jak będziesz w Gdyni to zapraszam na mielone 😁

Anitek moja Kropcia ma już 15 lat i czasami gorsze dni, właśnie skończyłam jeść obiad i przez cały czas śliniła się pod stołem na moje kotlety więc chyba chyba już jej lepiej 🙂

Właśnie chciałam się napić soku, który otworzyłam wczoraj wieczorem, pomyślałam że może od niego brzuch mnie bolał i BINGO po sprawdzeniu daty okazało się, że był ważny do lipca tego roku! Jednak zawsze trzeba sprawdzać datę ważności w sklepie, szkoda że nie mam paragonu bo bym poszła awanturę narobić!

CandyMonka ja sprawdzam zycie mnie nauczylo hehe :P po jednych zakupach w polskim sklepie mialam to samo...no ale przynajmniej wiesz ze mozesz dalej beztrosko sie obżerac hehe 🙂
Psinka 15sto letnia to juz wiek 🤪 Moj psinek ma dopiero 6latek 🙂

Noo staruszka już z niej, jak ją wzięłam miałam 8lat ale w sumie to nie pamiętam jak jej nie było. Moja kochana Kropeczka! Biedna ma wielkiego guza na klatce piersiowej ale wszyscy mamy nadzieję, że jeszcze powalczy i pobędzie z nami 🙂

Jak była młodsza to też nie można było usunąć bo guz obejmuje krtań, węzły chłonne. Lekarz bał się robić operację a teraz nie chodzimy z nią do weterynarza od dwóch lat bo jakby ją zobaczyli to pewnie by ja chcieli uśpić bo guz jest ogromny, gdzieś z dwa-trzy kilo na pewno waży dlatego ciężko jej chodzić ale póki co tylko czasami nie wstaje tak to jest w miarę pogodna choć ostatnio co raz więcej śpi. Chciałam pokazać jej fotki ale nic na kompie nie mogę znaleźć kurcze, mam jakieś dwie robione dwa lata temu 🙂 gdyby nie guz to nie zmieniła się mocno, no może bardziej posiwiała 😉 [img size=330]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/untitledf.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

ekhm..nie wiem czemu nie widać [img size=330]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/untitledf-61ed14fdeae3e62209554825d5561eab.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> tych fotek bo jak biorę podgląd to są..dziwna sprawa 😉

CandyMonka moj szwagier jest weterynarzem i mowi ze by ja uspil na Twoim miejscu niestety 😞 ona sie pewnie meczy 😞
Tym bardziej ze guz jest w krtani moze miec problem z oddychaniem i w efekcie zamiast na zawal serca czy cos takiego moze umrzec przez uduszenie...ech nawet nie chce myslec bo mi sie plakac chce na sama mysl 😞

Dlatego właśnie nie pójdę do weterynarza i nie będę jej usypiać! Ja znam najlepiej swojego psa i wiem kiedy będzie na nią czas, na razie może jeszcze spokojnie żyć! Czasami ma gorsze dni ale ogólnie się nie męczy, wiadomo że trzeba z nią na spacerkach wolniej chodzić i jej nie szarpać ale póki co jest wesołym pieskiem. Cieszę się z każdego dnia spędzonego z nią :P

heh no jedź jedź kochana jak tam Cię ściska 😉 Ja przystanę na wafelkach.
Wczoraj moja gin mi powiedziała, że z 18stego zrobił się 19sty. tak samo było na ostatnim usg w UK 🙂 Nie wiem czemu tak 🙂 a i mówiła, że coś dwa dni od okresu ale za cholerę nie skumałam o co jej wczoraj chodziło a głupio mi było pytać 😉