Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no tak do konca to tez nie wiem czy to bezpieczne no ale lekarz mi zapisal bo ja dość silny ten stan zapalny miałam. No i juz te dopochwowe skonczyłam, teraz 3x dziennie tą furagine i do tego wit C. Jest napisane na ulotce ze ponąć nie należy stosować w czasie ciąży no ale ponać tylko w pierwszym trymestrze. Moim zdaniem zadne te leki nie sa dobre. Najlepiej jeść witaminki w postaci owoców i warzyw a nie jakies tabsy. No ale jak mus to mus.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ech no widzisz ja sok zurawinowy litrami i tabletki zurawinowe rowniez i nadal cos mnie zlapalo...ale przemarzlam w nocy bo ja na golasa spie :P tzn od ostatniej nocy juz nie :P
wiec pewnie od tego! ech wzielam jedna i zobacze jak bedzie jutro. Jak bedzie lepiej to zostane tylko przy nospie i tym zurawinowym napoju. Urosept mozna brac ale juz mi sie skonczyl wiec nawet nie mam...

• Mamusia
Niestety niektorych schorzeń nie da sie wyleczyć samymi owocami. Ja się tylko modle żeby mi ten stan zapalny juz minął i żebym nie musiała brać jakiś gówien. Bo całą ciąże jak do tej pory przeszłam bez żadnych tabletek oprócz witamin. No i żeby mi lekarz powiedział ze to już nie powróci, bo teraz boje sie kochać z mężem bo oboje nawzajem się zarażamy :/ 😞

• Mamusia
anitek85 dobrze, ze wszystko z Toba i synkiem ok. Ale czy Ty aby sie ostatnio zbyt wyczulona aby nie robisz na kazde ,,pikniecie"? bo czujnosc jest jak najbardziej wskazana, ale takie stresowanie sie i plakanie niczego dobrego nie prowadzi. siebie meczysz i Olafa 🙂 pisze Ci to z dobrych intencji. W ciazy moze bolec jak sie okazuje wszystko 🙂) taka chyba tego uroda 😉 i nie zawsze jest to sygnalem do strachu.
A co do meskich wypadow, to T. tez dzis ma meski wieczor karciany, wiec siedze sama praktycznie caly dzien.
Ale zeby mi nie bylo smutno ( pochwale sie wam 😉 ) wyslal mi kosz kwiatow. Rozczulil mnie tym bardzo. 🙂 ( a zaraz pozniej zaczelam sie zastanawiac czy aby cos nie kombinuje, ale dalam sobie spokoj, nie dajmy sie zwariowac hormonom 🙂)

szczepionkom na wszelkie grypy tez mowie zdecydowane nie! 🙂raz tylkosie na zwykla zaszczepilam i bylam tak chora pozniej, ze chcialam umrzec 🤢

• Mamusia
no Urosept tez jest dobry wlasnie na problemy z drogami moczowymi, kiedys tez go brałam. Ehhh zobaczymy, już sie tak nie moge doczekać Małego aby był już z nami. Chyba jakaś jesienna chandra mnie chwyta:/ Jeszcze sie bede podswiadomie denerwować że tego mojego nie ma w domu tylko gdzieś się wluczy :/ 😞

JaiHo ja plakalam bo mi smutno bylo z tego ze znow siedze sama...a u lekarza wyladowalam bo od wczoraj nieprzerwanie rwie mnie z prawej strony brzucha i w krzyzu a przy oddawaniu moczu rwie jeszcze bardziej...Stad moja wizyta u lekarza i nie wydaje mi sie zebym przesadzala z tym o ten bol jest taki ze ja sie polozyc na tym boku nie moge ani chodzic nie moglam prawie wcale czekalam az do dzisiaj bo myslalam ze przejdzie no ale zadzwonilam do lekarki i mowi ze mam podjechac z probka moczu bo jak to infekcja nerek to jest to niebezpieczne i trzeba szybko leczyc...Na szczescie do infekcji jeszcze nie doszlo. Jak widzisz lepiej dmuchac na zimne czasem...

• Mamusia
Anitek tak jak mówisz ja tez wolę dmuchac na zimne. Tymbardziej że możesz sobie pomóc juz jakąs tabletka no i w dodatku jestes spokojna. A w pierwszej ciazy to moim zdaniem kazdy dziwny objaw to powód do niepokoju bo jesli nie wiesz ze to normalne w czasie ciąży to niestety tak jest :/

Wiesz co? ja czasem panikuje to fakt ale to pierwsza ciaza a do tego same wiecie od samego poczatku plamienia itd...wiec jestem dodatkowo wyczulona na takie cos 😞
a ten bol no coz i tak dlugo wytrzymalam bo ostatnio to czekalam kilka godzin i pojechalam na pogotowie.Mysle ze jutro minie. Bo juz jest lepiej niz wczoraj 🙂 ten lek napoj na zapalenie pecherze duzo pomogl tak mysle 🙂
ech bedzie dobrze musimy myslec pozytywnie 🙂
ja to jestem wyczulona bo jestem tutaj a niestety tu opieka jest jaka jest...

• Mamusia
no Anitek ja się wcale nie dziwie a tymbardziej że Ty jesteś tam sama, no bo rodzinka w PL. No nic dziewczyny uciekam powoli bo już plecki i nóżki bolą bo dziś troche wymęczona jestem. Do zgadanka jutro. No i dobrej nocy Wam zyczę 🙂 Anitek Tobie zwłaszcza , sie nie denerwuj tylko myśl pozytywnie. Buziaki dla Olafka 🙂 PA :*** 🙂

Dziekuje bardzo 🙂 u mnie 9ta dopiero 🙂Ty tez sie nie denerwuj Maz pewnie popije i pojdzie spac jak to z facetami bywa 🙂 ja tam cos porobie moze cos obejrze sama nie wiem cos tam sie wymysli zaraz :P

• Mamusia
no mamusie chwile mnie nie było , a wy takie problemy tu wypisujecie, no i wasi faceci... na szczęście moj nie lubi pić zbytnio i nie wychodzi z kumplami na chlanko, jak gdzieś wychodzimy to razem albo wcale, za mało mamy czasu dla siebie a co dopiero dla znajomych.
ja uciekam do łóżeczka, śpijcie spokojnie i nie martwcie się

• Mamusia
Witajcie mamuski 🙂 Wybiła 7:36 więc Fifi jak codzień zaczął poranna gimnastykę w brzuszku no i daje czadu, niestety trzeba było wstać bo żadna pozycja w łóżku juz nie pasowała :P

Dzisiaj znowu czeka mnie zakręcony dzień, muszę jechac z mamuśka na zastrzyk, później do taty, no i jakaś pizza o 15stej ze znajomymi no i wizyta u nich ehhh nie wiem jak ja to przeżyje :P No ale trzeba jeszcze korzystać no bo jak Malutki przyjdzie na świat to już tej swobody ruchu będzie trochę brakowało, no ale ja się nawet cieszę 🙂 Chociaz nie wiem czzy tez macie takie mysli ze zastanawiacie się jak to bedzie jak juz sie urodzi... Hm Mały Dzidzia będzie zdany tylko na swoich rodziców, jego całe życie praktycznie będzie już przy nas. Ojeje, mam nadzieje że go dobrze wychowamy i wyrośnie na porządnego czlowieka 🙂 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki , ja wczoraj poszłam wcześnie spać i dziś o 6tej wstałam na siku , no i jak już się położyłam to nic nie pomogło przez godzinę układałam się na wszystkie sposoby ( gdzie ja tych nóg nie wciskałam:laugh: ) ale nie dało rady nie usnęłam, o siódmej wstałam ale totalnie nic mi się nie chce ☺️

Dzieńdoberek 🙂

Klaudia fajnie, że masz tak zaplanowany dzień. Czas Ci szybko mija przynajmniej 🙂
Bób u mnie podobnie jak u Ciebie pobudka o 6 na siku i kręcenie się w wyrku do 7 😉

Źle spałam, naczytałam się o tej mojej niedoczynności tarczycy i koszmary miałam. Okazuję się, że nieleczona prowadzi do poważnych zmian płodu nawet do kretynizmu. Konsekwencje są naprawdę straszne a moje wyniki takie złe 🤨 🤨

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/ciaza-a-tarczyca_34986.html tutaj jeden artykuł o tym 🤢

• Mamusia
CandyMonka Ty za dużo nie czytaj bo jeszcze w depresje wpadniesz. Poczekaj do PN i zobaczysz co lekarz Ci powie. Ja tez mysłałam że mam cukrzyce bo takie zle wyniki byly ale okazalo się ze nie. Także badz dobrej mysli. Ja juz pół planu na dzisiejszy dzien mam zrealizowane 🙂

Dzien Dobry Mamusie 🙂
ja tez wstalam o 6-40 na siusiu i juz nie zasnelam :P Maly zaczal kopac jak tylko sie ruszylam 🤪
Klaudia ja jakos sie nie boje nie wiem dlaczego 🙂 no a juz tak nie moge sie doczekac 🙂
Iwiokej co do wyjscia to Moj sam na piwie byl w kwietniu ostatnio...Nie ma nawet kawalerskiego (w sumie sam nie chcial mowiac ze razem zrobimy jakas impreze no a teraz to jakos juz chyba nie wyjdzie bo za tydzien on pracuje a za 2tyg jedziemy do Dublina na usg i Moja Rodzinka przylatuje 🙂
Poza tym ja sie zgodzilam gdybym powiedziala ze ma nie isc to by nie poszedl...Ale wiem ze byloby mu przykro w koncu odchodzil kumpel z ktorym pracowal prawie 4lata...Pozegnanie mieli na kregielni...a wiecie o ktorej wrocil? punkt 23cia a tu zgrzytanie klucza w zamku az w szoku bylam. Co prawda jak wychodzil mowil ze bedzie z 3godz ale wiecie jak czas mija szybciutko 🙂
Mowil ze mial ochote jeszcze zostac ale martwil sie o Nas i nie chcial tak zostawiac Nas samych w domciu do pozna 🙂
Fajna taka impreza grali w kregle w snookera i pili piwko 🙂
Ja sie ciesze ze poszedl 🙂 bylo mi smutno tylko przez 15min hehe a to dlatego ze tyle razy mnie kolezanka zaprasza a ja nie ide bo sie zle czuje....No ale taka moja ciaza najwazniejsze zeby Olafkowi bylo dobrze ja i tak sie usmiechne dla Niego 🙂
dzis uciekamy na zakupki wieksze jedzonko musimy dokupic jeszcze 2koldry poszeweki i jeszcze jeden materac 🙂 fajnie ze rodzinka bedzie jej juz ich od lipca nie widzialam...
Pogoda okropna wieje i pada niestety 😞
czuje juz sie troszke lepiej boli jeszcze ale da sie przezyc 🙂
CandyMonka biedaczko 😞 nie denerwuj sie kochana wszystko bedzie dobrze pomysl ze najwazniejsze ze mialas te badania zrobione i przynajmniej mozna Cie leczyc i bedzie dobrze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Trzymamy kciuki z Olafkiem za Ciebie i Nadie 🙂

• Mamusia
Iwiokej to masz podobnie jak ja 🙂 Tylko u mnie to jest tak że jak w nocy sie przebudze to Mały odrazu też 🙂

Anitek ale Ci zazdroszcze tego Twojego 🙂 Jak by mój mąż się tak zachowywał to też nie mialabym nic przeciwko aby wychodził 😞 Ehhh mówie Wam ostatnio jakies kryzysy 😞 Aż ryczeć sie chce , jak czytam że inne dziewczyny mają tak dobrze.

U nas odziwo akurat slonce swieci.

Ech Klaudia u Nas tez byl kryzys jakos ok wlasnie kwietnia czy tam maja bo on caly czas byl poza domem widywalismy sie tylko weekendy z czego ja w sobote pracowalam do 5-30...to po takich 5ciu miesiacach czulam ze sie oddalamy 😞 ale na szczescie wszystko sie ulozylo 🙂 Mariusz porozmawial z szefem swoim wytlumaczyl ze juz nie jest sam jak to bylo kiedys i ze ma mnie tutaj na miejscu a ja siedze tygodniami sama w domciu. No i teraz rzadko kiedy jedzie a jak juz co na jeden dzien a jak jedzie na dluzej to zabiera mnie z soba bo ja teraz mam wolne caly czas 🙂
Co do Synka to mam tak samo jak Klaudia ledwo sie w nocy rusze juz jest kopanko przewracanie sie itd 🙂 kocham to uczucie 🙂
zwariowalam na punkcie tego Szkrabka Malego 🙂

Wlasnie czytam ze w PL zmarla pierwsza osoba zarazona swinska grypa 😞 ech co to za cholerstwo jest no...
Kochane ja uciekam 🙂 zbieram sie do kapania i uciekamy na zakupki 🙂
do pozniej Mamusie 🙂

• Mamusia
ja myślę że z moim już wszystko co najgorsze przeżyliśmy 🙂
a teraz to może być coraz lepiej 🙂
i tobie Klaudia życzę tego samego 🙂
oj moje drogie mamusie mam nadzieję ,że niedługo przejdą Wam te wszystkie dolegliwości i będziecie się mogły w pełni cieszyć macierzyństwem 🙂