Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
żadna metoda nie daje 100% pewnosci ale mam nadzieje ze przynajmniej po wkladce nie bede sie tak fatalnie czuc jak po tabletkach a zobacze jeszcze. moj mąż już mówi o drugim dziecku to mu powtarzam ze jeszcze nie wie co to znaczy miec jedno a co dopiero dwoje!! 😉 ja chce narazie jedno i mi wystarczy 🙂
ide sie połozyc wieczorkiem sie odezwe musze troszke odpoczac

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wkladka dziala jak spirala ale mozna nosic tampony na szczescie!! wlasnie ginekolog na zajeciach nam powiedzial ze sa tabletki dla karmiacych, zastrzyki i ta wkladka ale to trzeba wszystko w 6 tyg zaczac
przyznam sie ze ja czesto zapominalam o tabletkach :P a pozniej mialam problemy ☺️

No ja tabletki zaczne bra bo bralam je przez 6lat przed ciaza i nie mialam zadnych problemow na szczescie 🙂
zalezy od organizmu. Sa i takie kobiety ktore wkladek nie toleruje bo tez sie zdarza...a zastrzyki no coz tutaj jest to bardzo popularne ale po tym sie okropnie tyje 😞
Ja chce miec 2 lub 3 😁 ale najpierw slub koscielny a po slubie 2dziecko :P
tak zeby bylo 3latka roznicy 🙂

Klaudia my wogole jakies podobne hehe :P
Kochane ja uciekam polozyc dupke :P bo tak poł leze i juz mnie krzyz boli :P no i spac mi sie chce po ostatniej nocce 😁
Zajrze do Was pozniej 🙂
Buziaki

• Mamusia
oj dziewczynki ale się rozpisałyście przez tą chwilkę, Darusia nie martw się wszystko będzie dobrze 🙂 , urodzisz o czasie i dzidzia będzie zdrowa 🙂
ale to dziwne jak wszystko może się zmienić ze zdrowej ciąży w zagrożoną, i to w tak późnym tygodniu, wczoraj też czytałam o tych wcześniakach to mama jedna pisała że miala zdrową ciąże i tak w jednej chwili dostała skurczy i urodziła w 29 tyg. i dzidzia jest zdrowa 🙂
a my wszystkie urodzimy w terminie 🙂

Nie idzie spac 😞 nerw mnie bierze hehe bo leze i leze i nic :P
no coz wlasnie gotuje makaron bo mi sie przypomnialo ze ostatnio zamrozilam sos do spaghetti 🤪 a Moj wroci ok 9tej jak sie okazalo wiec nie mam co czekac. Zjem sobie a jemu zrobie bekon z jajkami i tostami 🙂
Co do ciazy to tez tak mysle...Nigdy nic nie wiadomo sa Mamusie ktore prawie cala ciaze nawet nie czuja bolu a tu pozniej pod koniec cos sie tam dzieje 😞 nie jestesmy w stanie przewidziec ja jestem aby jednego pewna mi duzo pomoglo siedzenie w domu! Lekarz powiedzial prosze sie oszczedzac juz w 6tyg i od tego czasu wiekszosc dnia połleze tylko czasem cos robie albo gdzies wychodze i tak oto sposobem wszystko jak narazie jest w porzadku i z szyjka i z brzucholkiem. A kolki no coz bywa nic na to nie poradze 😞

Tak uderzylam noga o lozko w sypialni ze az mi sie slabo zrobilo z bolu...Juz to widze co bede miec na tym udzie za 2-3dni mega granatowego siniaka!!!!!Ach az cala noga boli...ech ja to wiecznie musze sie o co obijac 😞

Ech normalnie jak dotykam siebie to mam wode na palcu...juz mam schize 😞 pojechalam do apteki po papierki lakmusowe ale oczywiscie nie maja 😞 i nie ma ich nigdzie tutaj 😞 zadzwonilam do szpitala i powiedzieli ze mam przyjechac bo oni musze sprawdzic czy to nie wody plodowe...juz tak mam jakies 3godziny...
zwariuje mowie Wam 😞
a do tego bol brzucha zwlaszcza w dole...wiecie co podjade do nich co mi szkodzi...

• Mamusia
co się dzieje z tym brzuszkiem co chwilę się wiesza porażka, niedługo całkiem padnie 😉 bo i galeria nie działa 😞
pisałam do anitka przed chwilą była w poczekalni, jak to w Irl. tam na porodówke pewnie też w kolejce się siedzi 😠
ale w jej przypadku niech jedzie nawet jak by nic jej nie było , bo to zawsze zagrożona ciąża 😞 trzymam za nią kciuki, jak przyjedzie to napisze 🙂

• Mamusia
wiesz Klaudia jak ten brzuszek się co chwilę wiesza, to się pisać nie chce bo ja już pół godziny próbuję sie dostać i co chwile problem 😞
a mnie ostatnio też tak podbrzusze boli jak chodze mam nadzieje że to nic poważnego tylko niunia już swoje waży:laugh: :laugh: