Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko weszlam Wam powiedziec Dobranoc 🙂
Klaudia Mariusz dobrze pamietasz 🙂
Titinka nie wiadomo ile tak naprawde waza Nasze Dzieciatka bo ta waga jest obliczona z wzoru ktory zawiera np obwod brzuszka dlugosc stopek obwod glowki itd. wiec nie jest to rzeczywista waga Maluchow ktore nosimy w sobie. Przy porodzie tylko nieliczny procent zgadza sie z tym ktory zostal podany przy usg. Roznica jest nawet do 0,5kg. Ja tam o tym nie mysle zreszta zadna z Nas nie bedzie rodzic przedwczesnie wiec prosze o tym nie myslec 🙂
Spijcie spokojnie Mamusie i Brzusie 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien Dobry Mamusie i Brzusie 🙂 Jak tam dzisiaj samopoczucie ? U nas ładnie słonko swieci więc trzeba z tego skorzystać i wybrać się na spacerek.
No mineła super bo pierwszy raz odkąd jestem w ciąży nie obudziałam sie w nocy na siusiu 😁 😁 jaka frajda 😁

Anitka dziekuje za imię mężulka, lece na pocztę nadać karteczkę 🙂

Co do galerii to też mam jakiś problem, to chyba w serwisie cos maja 🙂

Dzisiaj mężuś ma popołudniówke wiec do 13 bede sporadycznie do Was zaglądać bo pewnie mi komputer ukradnie 😁 Buuuziak i smacznego sniadanka 🙂

• Mamusia
witam Brzuchatki jak nocka? moja niestety - jak ostatnio co noc - fatalna. Mam mega reflux bo mała ciśnie na brzucho i budzę się ok 5x - wstaję ledwo zywa. Jeszcze tylko ... 3 miechy :/

co planujecie po urodzeniu i macierzyńskim? wracacie do pracy? jeśli tak to co z maluszkami?

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
u mnie noc dobra, ale krotka jakas. T. mnie rano obudzil, bo mu razniej pic kawe w towarzystwie 😉ech...
A teraz siedze i od godziny staram sie zaplanowac dzien i zajecia, ale jakos nawet planowanie mi nie idzie a co dopiero robota 🙂).
aaana, tak jak pisalam, ja tez mialam obawy, ale wiedzialam, ze w razie niezadowolenia mam prawo odeslac im meble i juz. Bardzo mi sie podobaly tez takie :
http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcja/172/montana_krem/
ale cena i pozytywane opinie o meblach klups przekonaly mnie do zmiany decyzji, tym bardziej, ze tak jak pisalam prawie wszystko kupuje podwojnie, wiec... 🙂))

hmmm... co do powrotu do pracy, to ja mam dosc jasna sytuacje ( wlasana dzialalnosc) zgodnie z umowa ze wspolnikiem do wrzesnia 2010 on sie sam zajmuje wszystkim, a pozniej ja juz wracam i ,,tyramy" razem ( o ile wszystko bedzie z Victorem ok. i tak mysle, ze to juz bedzie dobry czas, na odstawienie od piersi). o tyle jest dobrze, ze czas pracy raczej nienormowany, wiec na te kilka godz. pracy poszukam opiekunki, bo swojej rodziny jako takiej nie mam, a na ta ze str. T. raczej nie licze. 🙂)

• Mamusia
witam mamusie 🙂
mojej nocy nie mogę zaliczyć do udanych , wstawałam jakieś 4 razy a o 5 jak mąż wychodził do pracy to nawet dłuższą przerwę no i o 6,45 budzik 😞
jeśli chodzi o cenę mebli to moim zdaniem są strasznie drogie ale to już pojęcie względne dla każdego inna cena jest wysoka 😉

• Mamusia
hej mamusie 🙂

nie było mnie cały u Was w sumie 😞
duzo zajec miałam, mam juz wyspraztane po remoncie ,na szczescie 🙂

Fajnie juz macie mebelki 🙂 ja w grudniu robie zakupy generalne 🙂 dla małej.
Wczoraj dzwonila do mnie ciocia i powiedziała mi ze wybrałam nie ładne imie dla dzidzi, przykro mmi sie zrobiło jakos 😞
Ale dzis wyspana i po sniadanku rozpoczynam nowy łożowy dzien 🙂
milego dnia

• Mamusia
Dodi a jak ta twoja ciocia ma niby na imię 😠 , nie przejmuj się tym wcale , a co do remonciku to widzisz pewnie sama że się opłacało przemęczyć i pewnie jak już po wszystkim to będzie większy spokój w domku i jeszcze słówko o włoskach - masz już po kłopocie ,super wyglądają

• Mamusia
no te z Voxa sa drogie dosyc, ale dlugo zadne inne mi sie nie podobaly, a pozniej trafilam na te duzo tansze z klupsia 🙂)
poleczek tez nie bralam, bo jakos nie znalazlam zastosowania poza ozdobnym a i takie mnie nie przekonalo 🙂)

Dodi ciocia ma prawo do wlasnego zdania a Ty masz prawo nazwac swoja corke jak Ci sie tylko podoba 🙂) Nie przejmuj sie nic a nic!!! A ciocia to pewnie sama ma piekne imie co ?? 😉

• Mamusia
jej tez miałam w planach zrobić coś konstruktywnego dzisiaj - nawet mam "to do list" ale jakoś nie chce mi się wstawać od kompa :P

właśnie zadzwoniła mama i zaoferowała sfinansowanie kpl |klupuś dla małej :laugh: 🙃 :laugh:

i jeszcze powiedziała że widziała w markecie babeczkę w masce!!! jej jak się boję o maleństwo! po cholerę wczoraj wychodziam do restauracji 😞

• Mamusia
dziewczyny ciocia nosi imię Liljanna ,mówimy na nia Lila,
mam w sumie to gdzies powiem Wam, ale nie lubietakich komentarzy, tylko mnie wkurzają 😞

Bób dzieki za mile słowo, pewnie widzialas fotke na NK ??
WŁOSY były bardzo ciemne ,ale mi poprawiłai teraz wygladam jakos podobnie jak przed schrzanieniem hihih 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie 😞
ja się nie wyspałam po mimo tego że mężulek spał koło mnie 😞
napaliłam za mocno w piecu i było w domku strasznie gorąco, przynajmniej tak mi się wydawało ale nie lubię jak jest za ciepło,najpierw nie mogłam zasnąć , a później się co chwilę budziłam i potem pobudka o 5 i o 8 koszmar ale jutro mam nadzieję sobie odbiję 🙂
Dodi nie przejmuj się ciocią, pewnie już wiekowa , i nie ma swoich spraw tylko cudzymi się interesuje, a jej imię jest piękne:laugh: :laugh:
ja meblami nie muszę się martwić na szczęście bo mąż mi zrobi takie chce 🙂 a przewijak zrobi mi na łóżeczko bo komoda mówił że będzie wyższa i nie da rady , bym musiała sobie krzesło podstawiać do przewijania 😉,może jak bym była wzrostu anitka, ale niestety 😞
ale powiedział że może mi za to zrobić taką małą komódkę koło łóżeczka na te wszystkie kosmetyki też mi się podoba 🙂