Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hehe no mi terminy porodu rozne ale najlepiej jak pokazuje ze aktualnie jestem albo w 26 albo 27 tygodniu a to niemozliwe hehe

Torba hm ja mam uszykowaną w sumie jedna piżamkę no ładowarke do koma wsadzoną w torbe aby mąż nie zapomniał 🙂 Na reszte przyjdzie czas 🙂 Powoli bede dopełniać.

• Mamusia
Torbę pytasz Sibi?.....hmmm w moim przypadu to chyba odległa przyszłość, bo jakoś pozbierać się nie mogę z zakupami 😉
Tak jakoś myślałam, że w grudniu porobię jakieś zakupki, ale przed swiętami pewnie bedzie w sklepach tyle ludzi, ze nie bedzie mi się chciało z domu wychodzić.
Chyba coś nie tak pisz, bo mi mała właśnie takiego kopniaka w pęcherz przywaliła, że aż się z bólu zgięłam:P

• Mamusia
Moja też lubi w nocy szaleć chyba najbardziej, aż się boję jak to będzie jak się urodzi, czy przypadkiem bedzie spała ładnie w nocy. Oj uwzięla się teraz na mój pęcherz, właśnie przeciągała się po nim jak kot grzbietem:P a mama z bólu się zwija, oj niegrzeczna dziewczynka:P

• Mamusia
mnie wlasnie brzuch faluje 😁
no fajne te kalkulatory wg nich niby moja mala wazy ok 1360 gr ale z grupa krwi to wielkiej nowosci sie nie dowiedzialam A,B lub AB RH+/- tyle to ja z genetyki pamietam ;, powinnam przytyc 11-16 kg a ja mam 5 😁, a zaplodnienie 15 maja hmm ciekawe

• Mamusia
eee mi tu wyszło ze waga moja to od 13-18 kg narazie mam 11 🙂 na plusie, Mały waży 1360 🙂 Czyli tyle co Sibi :P Zapłodnienie 18 maja 🙂 Tydzien 30 sty No wiec chyba wszystko się zgadza 😁 aaa termin porodu 8.02 wiec duzo pomyłki nie ma 🙂

Własnie dostałam sms od Anitki i pisze ze musi w szpitalu zostać do jutra bo lekarze nie są pewni czy jej wody nie odchodzą :/ Szyjkę ma zamknieta. Kurcze same zle wiesci dzisiaj.

• Mamusia
Anitek w szpitalu ??? kurde nic nie wiem 😞 nie bylo mnie dzis od rana , wyczytałam tylko ze wode zauwazyła.
Ja tez tak miałam ale okazało sie ze to poprostu zwiekszona wydzielina z pochwy.

Miejmy nadzieje ze wszystko dobrze z nia 🙂 napisze do niej esa.

Ja sie dzis dowiedziałam, ze leukocyty ponad 17 tysiecy, rosna od 3 miesiecy i dodatkowo stan zapalny w moczu, bakterie cytologii 2 typy 😞 a tydzien temu bakterie w szyjce na które biore globulki.

Tez troche jestem zmartwiona.
dziewczyny liczycie juz ruchy płodu, niby powinno byc nie mniej niz 10 na godzine, a moja mała czasem wogole caly dzien nie kopie , jak to sie sprawdza po jedzeniu ????czy jak ??

• Mamusia
Czesc Brzucholki 🙂 Jak tam dzisiaj dzionek ? Bo u nas od rana same dobre wiesci 🙂 Już byliśmy się podglądać na USG z Filipkiem 🙂 Wszystko jest dobrze 🙂 Malutki się rozwija dobrze, waży już 1420g 🙂 Głowka 7.79, brzuszek 24.05, no i udko 5.20 🙂 Miescie się w normie 🙂Także mam być spokojn,a jest odwrócony jeszcze miednicowo :/ co mnie nie pocieszyło no ale co zrobic, może sie jeszcze odwórci a jak nie to CC 😞 Według USG termin porodu mi wyszedł na 10.02 a obecny tydzień to 28 i 6 dni no ale USG pokazuje inaczej niż ginek liczy 🙂 Szyjka delikatnie skrócona ale mam sie nie martwić 🙂 Ogolnie stan zapalny już minął ufffff nie bede musiala isc do szpitala 🙂 😁

Dodi a co z tymi Twoimi bakteriami tam ? Dali Ci coś na to ??

Ruchów płodu nie liczę bo ja tam cały czas czuje jak Mały wali mi w brzuch 🙂 albo sie kręci 🙂 Jeszcze sie nie zdarzyło aby wogole sie nie ruszał 🙂

ee ciekawe jak tam Anitka no i Darusia co się z nimi dzieje...

ide na sniadanko zajrze do Was pozniej ... Nie rozpisujcie sie za dużo 🙂

• Mamusia
hej Mamuśki - ja po okropnej nocy - cała nieprzespana bo miałam cały czas mega napięty dół brzucha (skórcze??) i co 15 min biegałam siku. Nie wiem co to było - wzięłam nospę ale niewiele pomogła :/ w czw mam gina mam nadzieję że dotrzymam

a tymczasem remontu ciąg dalszy ... malowanie pokoju małej i poprawki w łazience po poprzednich "fachowcach" ech
może w pt będzie juz kuchnia i szafa/garderoba do przedpokoju i finito 🙂

Klaudia duże to twoje "maleństwo"!! 🤪

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!!
ale sobie pospaliśmy , można powiedzieć że ja pospałam do 10:30 a mała zaczęła rządzić od 3:30 i tak do rana czuli do 11 jak wstałam to ona poszła spać 😉 co za mała cwaniara 🙂 też tak jakoś na pęcherzu się układa i przed zaśnięciem musiałam ze 3 razy iść do toalety i w nocy o wpół czwartej, ale i tak się wyspałam 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
to widac, ze wczoraj jakies fatum zawislo nad nami. Ja tez zniknelam, bo w pewnej chwili okazalo sie, ze nie moge ruszyc noga, bol miednicy paralizujacy. Tak wiec skonczylo sie wizyta w domowa, skad przewiezli mnie do szpitala na badannie. Z Victorem wszystko ok ( wazy juz 1470g) tylko mi sie spojenie lonowe rozchodzi ( ponoc, cytuje: ,,waskodupiaste tak maja" 😉 szyjka sie bardzo nieznacznie skrocila, nie zagraza to niczemu, ale porod, jezeli mialabym rodzic w Dk to tylko cesarka ( 🤪 ) a i w Pl powinnam sie przy tym upierac.
Dostalam tabletki jak na osteoporoze, mam lezec, jesc nabial i wszystko z zelatyna.
No i dupa!! 😠 a chcialam jeszcze w tym tyg. do Pl skoczyc na kilka dni. wrr...
Mam nadzieje, ze macie sie dobrze mamuski 🙂
Za to u mnie dzis jest piekne slonce, wiec wysylam Wam kilka cieplych promieni 🙂)