Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witamy niedzielnie i po świątecznie 🙂

Objedzeni na maxa 🙂 😁 ale My z Synkiem lubimy chlonąć 😁

Teraz jedziemy do marketu he he bo trzeba sobie wybrać coś na prezent 🙂 🙂

a tygodnie uciekają i mi znów snił się porod 🙂

jeszcze tak niewiele zostało 🙂

Hejka Mamusie 🙂 niedawno wstalismy 🙂 och jak sie wyspalam :P
Maly szaleje jak zawsze 🙂
Sibi zazdroszcze hehe tez juz bym chciala byc tak daleko :P
Mojemu Mezowi sie snil dzis porod i ze Synus byl w domciu 🤪 ale sie cieszyl rano haha 🙂
my tez pozniej zmykamy gdzies bo cale swieta siedzielismy w domu i od wigili nie wyszlismy z domku na krok :P
Co do porodu w wodzie sa + jak i - wiec sobie trzeba poczytac troszke 🙂 u mnie w ksiazce jest wzmianka o tym i oczywiscie sam porod przebiega lagodniej choc nieco dluzej no i od momentu wyjscia glowki ma sie kilka minut na urodzenie reszty dzidzi i chyba to jest wlasnie ten minus no i uwaza sie to za niebezpieczne z racji tego.
No ja nad takim porodem sie juz nie zastanawiam bo u mnie w szpitalu nie ma takiej opcji :P

Ech dzwonilam wlasnie i ginek jest na wakacjach bedzie w pracy dopiero 3stycznia 😞 ech mam nadzieje ze dam rade jakos z tym kluciem bo juz naprawde sie mecze 😞 zwlaszcza w nocy albo jak leze...no coz nic nie zrobie bo przeciez nie pojade do Dublina do lekarza bo to za daleko...No coz trzeba bedzie jakos wytrzymac...no to zapisalam sie 3stycznia i trzeba czekac cierpliwie jeszcze tydzien...

• Mamusia
Witam,widzę,że marniutko z pisaniem...
Anitek ja też miałam kilka razy takie ostre kłucia ale przeszło,popytaj na najblizszej wizycie.
U mnie za to ciężki nastrój...nie wiem czy to wina hormonów ale coraz częściej mój R doprowadza mnie do szału 😠
Kiedyś był cieplejszy i bardziej wyrozumiały dlatego zdecydowałam definitywnie,że będę rodziła sama 😞

Nikos ale mnie boli kosc pochwy z lewej strony juz od wtorku...zwlaszcza w nocy i jak leze w dzien i chce sie przewrocic na drugi bok albo jak wstaje to az mi ciezko przejsc pare krokow...tak jakbym miala wielkiego siniaka na tej kosci a ktos caly czas by go naciskal...i dzis takie klucie w srodku pochwy co iles tam minut...a za chwile juz go nie ma tak dziwnie. Szukam innego ginka w okolicy jest jeden 100km ode mnie ale dopiero jutro moga dzwonic zreszta pewnie i tak nie ma miejsc. Moze lepiej poczekam do tego 3ciego stycznia i tyle a tymczasem wrzuce na luz...choc ja i tak duzo siedze i leze wiec juz sama nie wiem co mam z tym zrobic...Mam nadzieje ze to nie szyjka...
Sibi my w sylwka mamy zaproszenie bo kumpel jest DJ w pubie ale zastanawiam sie bo ta kosc mnie dobija i nie wiem co to jest a do tego bedzie mega glosno i pelno ludzi...Moze tylko wyskoczymy na chwilke i wrocimy do domciu.
Nikos a co Cie Maz tak wkurza co?

A tak wogole to ja juz dzisiaj pakuje swoja torbe do szpitala...Tak w sumie nie ma zartow :P nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie sie zacznie :P
no to fajowo 😁 juz coraz blizej kochane 😁

• Mamusia
anitek ja mam taki bol kosci od 25 tyg,tyle że mnie po prawej stronie.lekarz mi poradzil zebym wkladala poduszke pod noge jak leze na boku i starac sie odpoczywac na lewym boku wlasnie z ta poduszka i troche to pomaga.
w srode bylam na USG i u lekarza i jest to rozchodzenie sie spojenia lonowego-przygotowanie do porodu i w zaleznosci od tego jak duze jest to rozejscie albo jest porod naturalny albo cc i dlatego ja nadal nie wiem jak bede rodzic bo moje rozejscie jest 9mm a gorna granica jest 10mm i mysle ze w srode na wizycie lekarka mi cos juz powie.
mnie tez najbardziej boli jak leze i chce zmienic bok albo wstac!!! mnie najmniej boli jak sobie chodzie spacerkiem i tez oczywiscie nie za duzo!!! w srode napisze co mi powiedziala ginka

ja torbe zapakuje dopiero jak wszystko kupie czyli mysle ze po nowym roku narazie czekam na decyzje jak bede rodzic 🙂

Sibi ja spie z poduszka miedzy nogami od jakis 15tygodni jak nie dluzej i tez na lewym boku czasem tylko sie przewracam na chwile jak scierpne no i jak chce sie przelozyc z powrotem na lewy to wlasnie tak boli 😞 i to takie dziwne ciagniecie i bol jak siniak i to ta kosc co jest przy wejsciu do pochwy...ale tylko ta z lewej strony.a spojenie lonowe gdzie boli tak naprawde?
no wlasnie u mnie najgorsze jest przewracanie sie i wstawanie z lozka bo jak juz zrobie pare krokow to jest ok.
ja wlasnie zrobilam liste i dzis dokupie 3rzeczy ktore mi brakuja i we wtorek pakuje torbe 🙂

A ta kosc mnie boli to tak opisze lepiej to jak masz wejscie do pochwy i wargi sromowe i tam jak naciskasz odrazu kolo warg sa kosci po prawej i po lewej to mnie wlasnie boli ta po lewej. cos jakbys za dlugo na rowerze jezdzila i tak bola wtedy te kosci...

Hej mamusie,
ja tylko na chwilkę. Doczytałam Anitek, że boli Cię kość pochwy, i doskwiera Ci ból jak przewracasz się z boku na bok. U mnie jest to samo od środy. W święta pozwoliłam sobie na odwiedzinki u rodziny a wczoraj z tego bólu przeleżałam cały dzień. Zauważyłam, że im więcej chodzę tym ból jest większy. Dziś jedyne co się lepiej czuję, ale w nocy jest strasznie. Na ostatniej wizycie u ginka, powiedział mi, że to właśnie spojenie się rozchodzi, i u jednej kobiety jest to nieodczuwalne a u innych bardzo boli. Tylko, że ja mam wrażenie, że ten ból promieniuje na podbrzusze..

Martus mnie w sumie brzusio tak nie boli tylko czasem zaboli w nocy ale do z racji tego ze budze sie z pelnym pecherzem wiec czuje aby ten pecherz...tak juz mam schize czy to nie szyjka 😞 ale z drugiej strony gdyby sie rozwierala czy cos to moglabym miec plamienia itd a nie mam nic takiego...Sluz bez zmian...Tylko czasem zaboli jak na okres no ale to u mnie normalne.

cze przyszłe mamy...
właśnie się zalogowałam na tej stronie 🙂Przejrzałam szybko forum i widzę, że nie tylko z polski. Anitek ty chyba z Irlandii-pozdrawiam 🙂 Mam teraz 31 tydzień, również zaczynają mi się różne dolegliwości, ale jakoś sobie radzę 🙂 Zaczynam interesować się tym jak wygląda poród i zaczynam się trochę bać, bo to już niedługo.

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!!11
ja też zauważyłam ze zaczyna mnie coraz więcej rzeczy denerwować i mój też mnie wkurza bez powodu a najgorsze jest to że nie mogę tego opanować 😞
a ja torbę do szpitala pakuję dopiero po 2połowie stycznia, aż tak bardzo to nie spieszy mi się do szpitala,
a mnie nadal wydaje się anitek że ten ból to z przemęczenia przedświątecznymi porządkami i robieniem posiłków, przecież wcześniej cały czas prawie siedziałaś i nie przemęczałaś się zbytnio , a tu nagle taki szok dla organizmu, no i jeszcze to latanie na zakupy

Witaj Cosmo 🙂 no tak ja z Cork 🙂
Iwiokej watpie ze ten bol to po tych przygotowaniach dlatego ze bolalo mnie to juz od jakis 3-4tygodni ale tylko w nocy dlatego nie zwracalam az tak bardzo na to uwagi a teraz boli odrazu jak tylko sie poloze i chce wstac bez wzgledu na pore dnia czy nocy...dlatego wnioskuje ze to nie ma nic wspolnego z przesileniem.

Cosmo dopoki sie nie jest w ciazy zagrozonej jest ok ja niestety bylam bo juz raczej nie jestem i z opieki nie jestem zadowolona gdyby nie prywatny ginek + moja GP i moja wnikliwosc w wszystko to nie wiem jakby sie to skonczylo...
szpital no coz nic nie robi zeby podtrzymac ciaze ani tez nie za bardzo sie interesuja tym aby wykonac poprawne usg itd. jedyny plus to chyba porod bo z tego co slyszalam opieka jest naprawde super 🙂 w tej klinice w ktorej rodze jest jak w hotelu hehe 😉
a Ty skad jestes?

Dun Liri :P wlasnie widze hehe 🙂
Iwiokej lozysko niby sie juz odsunelo choc tak jak mowie sprawdzal to irol w szpitalu i chyba trudno nazwac to sprawdzaniem jesli usg trwalo 2min i to przez brzuch...
Ja tak juz mysle ze to ucisk jakis i tyle ale lepiej sprawdzac takie rzeczy. Bo nigdy nie wiadomo...

Anitek...Ja jestem z Dun Laoghaire, rodzę w Dublinie. Też myślę, że gdyby nie prywatne wizyty, to nie wiedziałabym czy wszystko w porządku. Po pierwszej wizycie u IRL GP na wizytę w szpitalu czekałam 2 miesiące. Oczywiście poszłam prywatnie, bo nie mogłam tak. Już nie pracuję od 1 grudnia, bo miałam bóle brzucha, potem zapalenie mięśni, ale co do tego konsultowałam się z moim polskim lekarzem. Z moim Kubusiem jest wszystko ok, jak lekarz stwierdził "mały silniejszy od mamy".Tak o szpitalach, przy porodzie słyszałam też dobre rzeczy. Mój szpital nie wygląda jak hotel 🙂 Wygląda jak z horroru na zewnątrz 🙂 Ale z tego co czytałam to Nationality Matotunda to najleprze w Dublinie. Ja rodzę w tym pierwszym 🙂

Iwokej....takie sny to chyba normalne,bo mamy jakieś obawy, chcemy żeby wszystko było ok, bo cały czas myślimy o naszych maleństwach w dzień, potem w nocy śnią nię nam jakieś głupoty, bo jesteśmy przewrażliwione 🙂 Mi śnił się poród, ale mnogi, a nic nie wskazuje, a od początku widzę tylko Kubusia na usg 🙂

Iwiokej sama wiesz jak to jest hehe :P dopoki nic nie boli to jest ok a jak cos zaboli to zawsze sie ma jakies czarne wizje niestety. pewnie ze bedzie dobrze jestesmy juz tak blisko 🙂
Cosmo chyba Ci ucielo kawalek bo nazwa szpitala jakas zakrecona :P bedziesz rodzila w Rotundzie?
Iwiokej co do snow to ja tez mialam jazdy czasem ze np rodze myszke a nie Olafka albo cos takiego 🤢 no ale co zrobic...Wszystko bedzie ok 🙂
Co do czkawki to Olaf wczoraj pobil rekord 6 czy nawet 7 czkawek w ciagu dnia :P niezly jest 😁 pewnie swiateczne dania hehe 😁
ja wlasnie jem sniadanko wiec tak z doskoku :P